Jump to content
  • Kayıt Ol

Inari, Konkon, Koi Iroha.


painscream

Önerilen İletiler

Nyantype-51-2014-02-01-560x386.jpg

Konu:

Fushimi Inari sınıf arkadaşı Tanbabashi'ye umutsuzca aşıktır. Bir gün Tanbabashi ile iletişim kurmaya çalışırken onu sınıfın önünde utandırır. İnari özür dilesede Tanbabashi kabul etmez ve işler dahada kötüye gider. Daha sonra İnari , Tanbabashı'nin sınıfın en güzel kızı ve basketbol takımınında menajeri olan Sumizome'ye aşık olduğunu öğrenir.

Her zamanki gibi orta okuluna giderken önünden geçtiği tapınak çevresindeki kanala düşen yavru bir tilkiyi kurtarır. Küçük tilki aslında tanrıça Mitamano Ukano hizmetkarıdır. Okul dönüşü aynı tilkiyi görür ve takip ederek tapınaga ulaşır. Burada daha önce hiç görmedi çok güzel bir kadın görür. Kadın kendini tapınağın tanrıçası olarak tanıtır ve küçük tilkiye yardımı için İnari'ye bir dilek hakkı verir. İnari hiç düşünmeden Sumizome olmak ister ve tanrıçada dileğini gerçekleştirir. Ertesi sabah kalktığında artık Sumizome olmuştur ama kimse onu tanımadığı için evdeki kimseye derdini anlatamaz ve evden kaçar Tanbabashi'ye arayıp ona teklif etmeye gider. Ama bir türlü bulamadığı gibi üstünde parası olmadığı için tüm gün aramanın etkisiyle açlıktan kıvranmaya başlar. Hiç kimse onu tanımadığı için evede gidememektedir. Tam açlıktan bayılacakken Tanbabashi onu bulur ve yemek ısmarlar. Bu fırsatı iyi değerlendirmek isteyen İnari bu kılıkla teklif eder ama Tanbabashi başka birinden hoşlandığı söylemesi üzerine yıkılır ve hemen Tanrıça Ukano'ya koşar. Dileği geri alması söyler ama tanrıça bunu yapamayacağını açıklar İnari'nin ağlamalarına dayanamayan iyi kalpli tanrıça ona kendi gücünü verir böylece istediği kılığa girebilmektedir. Tanrıça güçlerini doğru kullanması için İnari'nin kurtardığı yavru tilki Kon'u onun yanına verir ve bir tanrıça olmayı öğretmesini sağlar. Tanrıçayı tanıdıkça onun iyi bir otoku olduğunu fark eder. Uka-sama yeni bir dost edinmenin mutluluğunu yaşarken ara sıra sapık abisinden kaçmak için gizlice İnari'nin evine gelerek, koleje hazırlanan İnari'nin abisi Touka ile atari oynamak istemektedir. Touka, tanrıçayı, İnari'den çok daha önceleri görebilen tek kişidir ve hep korktuğu için tapınaktan uzak durmaya çalışmıştır. Ama ders çalışmalarını böldüğü için oyun oynamak istemesede İnari ve tanrıçanın isteklerini kıramamaktadır.

Böylece ortaokul öğrencisi İnari ve Tanrıça arasında güçlü dostluk bağları oluşur. Hikaye İnari ve çevresinde gelişen olayları anlatmaktadır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 7
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    7

  • painscream

    1

Kesinlikle takip edeceğim yapımların başında geliyor. Umarım manga sona erer de güzel bir sonla animeyi de bitirirler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

ilk iki bölüm mangaya hitaben oldukça başarılıydı. Tek sorun konuşulan şive sanki başka bir dilmiş izlenimi veriyor.

3. bölüm

En sevdiğim bölümdü. Uka abisi geldiği için tapınaktan kaçıp İnari'nin evine saklanıyor ve Abisi hiç sevmesede Tanrıcamıza yardım etmek zorunda kalıyor. Lakin Uka'nın güçlerinin İnari'de olması kendisine büyük acı veriyor. Abisi kardeşiyle arasındaki ilişkinin ne olduğunu çözmeye çalışsada Uka saklamayı tercih etti. Ama İnari'nin bölüm sonunda kılık değiştirirken yakalanması gelecek bölümde abisinin soluğu Uka-sama'nın yanında alacağını gösteriyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

4. bölüm

bölüm İnari için fantastik bir peri masalı gibiydi. Herşey istediği gibi gelişiyor lakin en yakın iki kız arkadaşı arasında tek taraflı bir aşk başlayacak ki ilerleyen bölümlerde buna yönelik gelişmelerinde ağırlık kazanacağının göstergesi. İnari'nin abisi ise kardeşini takip ederek yaşanan tuhaflıkları değerlendirmekte. Uka ile yakınlaşsalarda ona güvenmediğini her defasında dile getiriryor ve kardeşinin güvenliği ön planda yer alıyor. 10 bölüm gibi kısa olması umarım mutlu bir sonla noktalanabilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

5 ve 6. bölümler

Devam niteliğindeki bu iki bölümde İnari arkadaşlık grubunu arttırırken. Aradaki samimiyeti sağlamak için kılık değiştirmek zorunda kalıyor. Uka ise gittikçe güç kaybetmeye devam etmekle birlikte Touka'nın yanına sokulmak için fırsat kolluyor. Israrları karşılık getiriyor ve oyun oynaması için eve davet ediyor.Uzun bir hikayeyi kalan 4 bölüme nasıl sıgdıracaklar acaba üzülüyorum düşündükçe.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

7-8. bölüm

7. bölümde İnari ile Tanbabashi kun yakınlaşmasını izledik.Bölüm sonuna doğru Touka son anda da olsa gerçeği öğrendi. İşin ayrıntısını Uka'dan soracakken evlilik görüşmesine ışınlandı.

8. bölümde Touka İnari'yiDe yanına alıp tanrıların yoğun olduğu İzumo'ya gittiler. Hiç zorlanmadan Uka'yı buldular lakin kızın annesi onu evlendirmekte kararlı. Uka güzellik olarak annesine çekmiş babası gördüğüm en ilginç Susono tasviriydi zaten.İnari Uka2nın abisiyle birlikte görüşmeleri engellemek için uğraşırken Uka2nın kalan güçünü tükettiler nerdeyse. Touka ile Uka'nın ikinci karşılaşmaları pek çok gerçeğin su üstüne çıkmasına neden oldu. Uka'nın yok olmasına kendide baya üzüldü ve büyük ihtimal İnari'ye güçünü kullanmamasını söyleyecek. Ameterasu herşeyin farkında olduğundan Uka'nın güçünü kaybetmemesi için onu bir mağaraya mühürledi. Bakalım İnari yaptığının farkına varınca nasıl davranacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

9. bölüm

Bölüm İnari'nin iyilik yapmak isterken istenmeyen kişi ilan edilmesiyle karışıyor. Uka mühürlü durumda olduğu için tek başına kalan İnari öfke patlamasına neden oluyor ve şehir sallanmaya başlıyor. Uka mühürü kırıp yardıma geliyor fakat o da yok olmanın eşiğine dayanıyor. Fakat İnari bölüm sonunda zar zor işlerin arkasındaki kişi olduğunu anlıyor. Uka-sama ya yardım için koşuyor bakalım nasıl olacak. Mangada bu yaşananlar daha kapsamlı bir okul gezisinde yaşanıyordu.İnari'nin abisi geziden önce İnari'ye söylüyordu ve kız gücü kullanmamaya özen gösteriyordu. İnari bir kulübede kontrolde çıkıyordu.Kulübenin üstüne bir heyelan gelirken Amaterasu zamanı durdurup İnari ile Uka'yı boyutsal olarak yan yana getirip güçlerini tekrardan Uka'ya veriyordu İnari. Sonra normal olduğu için ne Uka'yı nede Kon'u görebiliyordu.Ama abisi yine Uka'yı görebiliyordu. Mangadan kesilen Tanbabashi ve ailesinin bölümleri gösterilmediği gibi son bölümde de çiftlerimiz açısından bir son vereceklerini sanmıyorum. Manga 39. bölümden sonra Uka ve Touka üzerine yoğunlaşacak gibi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

10. bölüm

Mangaya sadık kalınmayarak son iki bölümü uydurdular ve mutlu son gibi görünsede hiç kimse için tam anlamıyla bir son içermedi. Manganın daha anlatacak 4-5 bölümlük animesi var hali hazırda umarım ikinci sezon çıkar. İnari'nin Uka'nın yanına gitmesi aşırı abartı ve saçmaydı bölümün yarısını doldurdular mangada direk Amatersu ikisini aynı boyuta geçiriyordu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?