Jump to content
  • Kayıt Ol

Space Dandy


sakura hime

Önerilen İletiler

56611l.jpg

Konusu kısaca; Dandy adında bir uzaylı avcısının uzayda ki maceralarını anlatıyor.

Biliyorum konuyu çok kısalttım :D Bu kış sezonunun en merak ettiğim serisi umarım beklentileri karşılar. Bugün itibarı ile ilk pilot bölüm çıktı ama anime 4 ocakta başlayacak bizde 5 ocak gibi izleriz diye umuyorum :D Benim gibi pilot bölümü izlemek isteyenler için indirme linki http://www.nyaa.se/?page=view&tid=506469

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 25
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • animedyum

    7

  • meyday

    4

  • CloudT

    3

  • hibarikasuya

    2

animemangatr çevirecek mi bunu? kill la kill tengen toppa gurren lagann çizimlerini gördüm ben bunda :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

malde staff kısmına baktığımda gözümden şimşekler çıktı :cicekq:

iIO2xqq.jpg

shinichiro watanabe ve yoko kanno işbirliği yine yeni yeniden yaşasın! :25550:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sonra seriyi niye seviyorsun. *Merakla bekledin ve çıldırmak üzereyken, sızar sızmaz izledin...

Bütün sevdiğim tipler bu seride. Şimdi yeni bölümü beklemek üzmeye başladı. Bir de haftalık olunca iyice küplere biniyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

[bimgx=400]

http://i.imgur.com/PGNHV7Y.jpg[/bimgx]

1. Bölüm

Öncelikle seriye dair ciddi bir beklenti içine girmemeniz gerektiğini söyleyerek başlamalıyım galiba. İlla bir beklenti içine girecekseniz bol bol ketsu ve oppai görmeyi bekleyebiliriz sanırım, en azından 1. bölümde gösterdiler yani. Narrator'ın araya girdiği sahneleri gayet başarılı buldum.

[idroitex=300]http://i.imgur.com/4EqUUdL.jpg[/idroitex]

Adamın dibisin Dandy reyiz diyerek şu kareyi'de paylaşayım ve Dandy'nin de belirttiği üzere bunun kamuflaj için gerekli olduğunu belirteyim. :) Dandy kamuflaj üzerine yoğunlaşırken işi QT götürüyor. Hikayeden, kahramanlarımızın ne iş yaptığından falan pek fazla bahsetmek istemiyorum açıkcası. Dandy reyizin derin meselelere girdiği ve vermek istediği mesajın tam anlaşılmadığı kısım beğendiğim bir sahneydi.

Dandy Reyiz;

[bimgx=300]http://i.imgur.com/W4bRZxt.jpg[/bimgx]

[bimgx=300]http://i.imgur.com/OjmaFPE.jpg[/bimgx]

[bimgx=300]http://i.imgur.com/tZ8MfRQ.jpg[/bimgx]

[bimgx=300]http://i.imgur.com/JdyYJqa.jpg[/bimgx]

[bimgx=300]http://i.imgur.com/gkB1ml8.jpg[/bimgx]

[bimgx=300]http://i.imgur.com/gVe6srV.jpg[/bimgx]

[bimgx=300]http://i.imgur.com/uZefhes.jpg[/bimgx]

[bimgx=300]http://i.imgur.com/6gUrZV3.jpg[/bimgx]

Meow'ın verdiği cevap, pardon Betelgeusian olacaktı;

[bimgx=300]http://i.imgur.com/5AuosaF.jpg[/bimgx]

QT;

[bimgx=300]http://i.imgur.com/im2TgNa.jpg[/bimgx]

Ayrıca düşmanlarımız da epey cool görünüyorlar;

[bimgx=300]http://i.imgur.com/eSUmtzv.jpg[/bimgx]

[bimgx=300]http://i.imgur.com/BudrAsU.jpg[/bimgx]

Opening'i beğenmesem de ending şarkısı hala beynimde yankılanmakta.

Eğlenceli, uçuk kaçık bir çerezlik seri takipteyim...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben bu herifin ağzina alişamayacam ya, o ne öyle karikatür gibi :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Çok enteresan bir anime izledim ilk bölüm itibariyle. Oldukça absürt ve kendi içinde kendiyle alay eden bir anime. Bu da yapısına çok güvendiğini gösteriyor. Şunu söylemek gerekir ki kesinlikle hetero bir anime. Dandy'nin sırf ortamda kamufle olması için yaptığı hareketlerle bunu aşırı vurguluyorlar :lol:

Açılış ve kapanış şarkılaır da oldukça güzel olmuş. Ost'lardan bahsetmeye gerek yok ama Yoko Kanno yine caz şöleni oluşturmuş.

Dandy'nin seiyusu olarak Junichi Suwabe çok iyi bir seçim. Çapkın bir adama daha iy ibir seçim olamazdı. QT ve Meow seiyularıda başarılı seçimler olmuş. Antagonist tarafındaki Ishizuka, Unsho da çok yerinde bir seçim olmuş.

Çizim ve animasyon açısından baya göz dolduruyor. İlk anlardaki uzay ve yıldızlar tam bir şölen girişi gibiydi adeta.

Mesajımızı da verelim;

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...
Sonra seriyi niye seviyorsun. *Merakla bekledin ve çıldırmak üzereyken, sızar sızmaz izledin...

Bütün sevdiğim tipler bu seride. Şimdi yeni bölümü beklemek üzmeye başladı. Bir de haftalık olunca iyice küplere biniyorum.

hacı öyle bi diyorsun ki duyanda günlük çıkan anime var sanar :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tom ve jeri , rodranır ve çakal , tviti ile silvestır. Sanki bunları izliyorum her bölüm , tamam iki üç ay önce kış animesi chartında bunu gördüğümde ciddi bir anime olmadığını anlamıştım ama bu kadar da Sekai seifuku bile o karakterlerle çok daha ciddi kalıyor(bu ikisini art arda izledim o yüzden kıyas yapıyorum) Iki bölümde bir ikisinden biri yada hepsi geberip gidiyor sonraki bölüm hiçbirşey olmamış gibi devam (aaaa mecha gördüm) adamımızın amacı da bütün boobiesleri ziyaret etmek zaten ciddiyet de beklemiyorum ama en başta verdiğim örnekler geliyor aklıma Dandye gülemiyorum . Sağolsun QT var

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şimdilik sadece ilk bölümü izledim. Anladığım kadarıyla belli bir amacı olmayan, lay lay lom, sırf komedi üzerine kurulu bir seri olacak. O kadar merakla bekleniliyor falan diye haberler görünce beklenti oluşmuştu ama gördüğüm beklediğimden farklı çıktı. Komedi severler için güzel bir seri olacaktır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Görsel+işitsel açıdan muazzam bir bölümdü. Masaaki Yuasa tuhaflığında, sürrealizmin kıyısında, avangart bir bölümle Space Dandy resmen zirve yaptı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sonunda biri çıkıpta seri hakkında hayra alamet bir şeyler söyledi.

Arkadaş, seri cidden inanılmaz. Bunu daha ilk bölümde söyledim, başlamadan önce de olacağını vurguladım. Hem de bağıra bağıra. Ama bir türlü şu tatmin olmakta zorlanan arkadaşlarımıza söz geçiremedim.

animedyum-san'ında dediği gibi son bölüm muhteşemdi. Kendi içinde öyle bir noktaya geldi ki ağzımı açık bıraktı. Hani artık daha ne yaparlar bilemiyorum ama her bölüm zevkin doruklarına çıkartıyor.

Son bölümle ilgili olarak, beklentilerim iyice arttı, artık beni ilk bölümlerdeki tempo kesmez. Hazır nirvana moduna bağlamışken böyle devam edelim.

Seriyi nasıl övsem bilemedim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Baştan aşağı saçmalık ve ufaktan ufaktan göndermelerden oluşan bir seri şeklinde gidiyor şuan. Saçmalık dediğimde olumsuz bir eleştiri değil bu, olumlu yönde. Saçmalarken oldukça eğlendiriyor beni. Kendimde saçmalıyorum çünkü izlerken. Genelde kahvaltı yaptığım sırada izliyorum ve, bir yandan bir şeyler yerken diğer yandan saçma salak şekilde hareketler yaparken, dans ederken buluyorum kendimi :D Anlatması zor bunu. Ancak aynı şeyleri yaşayanlar anlayacaklardır ne demek istediğimi.

Ama keşke, bir ana konusu olsa ve bir kaç bölümde bir bu ana konuya dair bölüm verilse çok daha iyi olacak gibi. Belki ileride yaparlar bunu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Animasyonu bu şekilde izleyince yapılanlara 4 kat daha fazla saygı duydum. Serinin kendi değilse bile arka plan çok başarılı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Arka planlar demişken; 9. bölümün arka planlarını resmetmiş müthiş yeteneğin tumblr sayfası. Görsellerin altındaki nota dikkat :) Şu anda Ping Pong'da çalışıyor olması da ayrı bir armağan.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Saygı endeksi tavan yapar, 10 kat. Şimdi bölümü açıp mercekle inceleyesim geldi. fool.gif Bunun üzerine adamın Ping Pong'da çalıştığını öğrenmek, müjde. smile1.gif

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 3 ay sonra...

Yapımın bitme dönemi gelmişken içimde bir merak büyüdü. Acaba 2. sezonun 1. sezona göre artı veya eksisini kısaca yazabilecek bir Dandy izleyicisi var mı?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şimdi 12. bölümü izleyip bir yerlerde Dandy için süslü betimlemeler yapma ihtiyacı hissederken bu soru isabet oldu. İkinci sezon ve büyük ihtimalle proje önümüzdeki hafta sonlanırken Watanabe'nin kariyerinde en yetkin işinin Dandy olduğunu düşünmeye başladım. Tamam, -bana göre- Bebop bir klasiktir, Champloo müthiş eğlencelidir, Sakamichi sıcacıktır, (Zankyou 404'tür) ama Dandy bu adamın kariyerinde bir dönüm noktası olabilir. Tensai Okamura'nın sürekli denediği ve genellikle özentiliği yüzünden okunan "Amerikanlaştırılmış anime" kavramını Watanabe bambaşka bir boyuta taşıyıp sınırları kaldırılmış (* evrensel *) bir anlatı yaratmayı başardı. Üstelik, bunu da bağlamdan bağımsız bir epizodik üslupla becerdi.

Dandy'nin çerezlik gibi durduğunu ve seyirci'den tüketici'ye dönüşmüş kitle tarafından burun kıvrılan bir yapım olduğunu biliyorum. Aynı kitlenin (artık izlemiyorlar zaten de) projenin ilk başlarında bir konu aramaya çalışıp bulamayınca konsepti ıskaladıklarını da burada ve başka mecralarda gördüm. Dandy'nin ikinci sezonu da birinci sezonundan farklı değil. Yine büyük yetenekler filmlere yakışır performanslar gösterip üst düzey kalitede işler çıkardılar. Yine bir bölümde animasyon, bir bölümde müzikler, bir bölümde senaryo, bir bölümde yönetim... çılgınlık seviyesine ulaştı. Sayısız esere atıfta bulunuldu, üstü kapalı olarak bir düzine anlatı biçimi denendi.

Hemen hemen markalaşmış tüm anime yönetmenlerinin farklı röportajlarında farklı kelimelerle okuduğum bir cümle var: "Yalnızca anime/animasyon izleyerek anime yapamazsınız." Space Dandy bu cümlenin bir tezahürü. Animasyonun illa ki üretildiği topraklara sadık (sınırlı) kalmaması gerektiğinin bir örneği. Sayıca az bu örnekler ama hiç değilse hala nefes alıyorlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

animedyum,

Dandy sempatisi büyümemiş ve de muhtemelen büyümeyecek biri olmama rağmen yazına diyeceğim tek şey: "şahane". Her defasında biraz daha yavaşlatarak şimdiden 4 kez okudum. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ve bitti... ama [devam edebilir?]

Son bölümde yalnızca 4 cümle ile koca projeye bağlam biçen ve akabinde bunu da bir tekmeyle yerle bir ed(il)en Watanabe'ye şapka çıkartıyor, 2. sezon 11. bölümü izlememiş olanların __________ boyutundan çıkmalarını yoksa bondajlı özgürlük heykelince kovalanacaklarını belirtmek istiyorum. See You Space Cowb... Dandy!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?