Jump to content
  • Kayıt Ol

Buddy Complex


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

buddy-complex-16-e1386031716297-500x541.jpg

Buddy Complex OP - YouTube

Watase Aoba, annesi ve kızkardeşi ile birlikte yaşayan, sıradan bir liseli gençtir. Yaz tatilinin bittiği ilk gün sınıfına bir kızın transfer edildiği görür. Hina isimli bu kız dışarıdan ürkek ve içine kapanık gözükmektedir ama onu gördüğü an aşırı heyecana kapılmasının nedenini anlayamaz. Bir süre sonra gökyüzünde bir portal açılır ve bir Mecha düşer. Mecha'nın pilotu tuhaf şekilde Aoba'yı öldürmek için özel olarak onu aramaktadır. Aoba hayatının tehlikede olduğunu anlar anlamaz kaçmaya çalışır ve Hina'nın da çabaları ile son anda kurtarılır. Hina terkedlmiş depo benzeri bir yere sakladığı kendi Mecha'sını çalıştırır ve bu düşmana karşı savaşmaya başlar. Ama bu son değil sadece başlangıçtır üstelik bu, sadece Aoba'nın sakin yaşantısının bitmesiyle sonlanmayacak, üstüne üstlük onu iki güç bloğunun savaşının ortasına sürükleyip kaderini Konfederasyon ordusunun elit bir askeri olan Dio adlı bir başka gençle birleştirecektir.

ep_522398_3.jpg

Sunrise'ın ani şekilde açıkladığı bu proje, aslında hazırlıkları birkaç aydır sürmekte olan bir çalışmanın ürünü. Buna rağmen özel bir misyon yüklenmeden, geleneksel bir Mecha serisi olarak lanse edildiğini görüyoruz ki bu da izleyicinin beklentilerini manipüle etmemek adına güzel birşey.

Sunrise'ın bu yapımda önceki çalışmalarından bazı öğeleri, bazı bildik Mecha trope'leri ile harmanlayarak sunduğunu görüyoruz ama bu yola zaten geleneksel bir seri sunmak için yola çıkıldığı için rahatsız edici olmuyor. Mecha dizaynları ve animasyonlar oldukça iyiler. Detay seviyesi neredeyse hiç düşmüyor ve 2D ağırlıklı hazırlanan sahneler Gundam 00 günlerini bizlere yeniden anımsatıyor.

Seriyi illa bir benzetme yapmak gerekirse Real Robot Route üzerinden oynanan bir SRW uyarlamasına benzetmek mümkün. Yine boyutlar ve zamanlar ötesine taşan bir savaş var ama bu yapılırken "Real Robot" sınırları içinde kalınmaya gayret gösterilmiş. (Eğer hayatınızda en azından bir yada iki "Real Robot" serisini sonuna kadar izleydiyseniz adaptasyon sıkıntısı da çekmeyeceksiniz demektir) Bunun haricinde dizaynlarda hala popülaritesini bir şekilde sürdürdüğü söylenebilecek Code Geass etkisinin Gundam külliyatı ile harmanlanarak devam ettirildiği söylenebilir ama bundan da rahatsız olmadım, sevenler olacaktır hatta Bandai 1-144 scale kitlerini çıkarırsa içinden almak istediklerim de olacaktır diyebilirim.

Karakterler hakkında konuşmak için erken zira Hina ve Aoba dışındaki önemli karakterleri neredeyse görmedik bile ve Dio ile Aoba arasındaki zıtlaşmanın ne şekilde/ne sürede dengeye kavuşacağını da bu nedenle söylemek güç. Yine de Intro'daki sahneden hareketle Dio'nun, kızkardeşinin huzur dolu bir yaşama kavuşması için çabalayan (Code Geass'dan Lelouch) ama bu süreçte babası tarafından sürekli rol baskısı altına alınan (Gundam SEED'den Athrun Zala) askeri eğitimli bir karakter olacağını düşünüyorum. Aoba ise muhtemelen Hina'yı yeniden görebilmek, kendi isteği haricinde bulaştığı bu savaşı bir şekilde sonlandırmak ve sakin yaşantısına geri dönmek arasında sıkışmış bir görüntü çizecektir.

Başrol karakterler nispeten bugüne dek kendilerine odaklı çok az rolü olan isimler olsa da yan karakterin neredeyse tamamı veteran (yada neredeyse veteran) isimlerden oluşuyorlar. Sho Hayami, Ayumi Fujimura, Tomokazu Sugita, Rina Satou, Marina Inoue, Hanazawa Kana, Toshiyuki Morikawa Takahiro Sakurai gibi isimler şu ana dek hepimizin defalarca denk geldiği isimler ve böyle bir kadroyu bir Mecha serisinde görmek eminim hiçbirimizin reddemeyeceği bir teklif. Ayrıca Saori Hayami'nin başrole çok iyi uyduğunu ve Kouki Uchiyama'yı da rival karakter olarak görmeyi sabırsızlıkla beklediğimi söyleyebilirim.

Buddy Complex, önyargılara takılarak umulan hedefe ulaşmakta tam olarak başarılı olmayan Kakumeiki Valvrave'in hemen sonrasında ve zaten çerezlik bir yapım olan Gundam: Build Fighters'ın beraberinde gelerek Mecha yılı olacağı şimdiden kesinleşen 2014'e güzel bir başlangıç serisi olacaktır. Generic öğelerinin çokluğu belki sizi düşündürebilir ama generic öğe kullanımında Sunrise'ın ne kadar iyi olduğu konusunda çekince duymamıza gerek olmadığını, önceki işlerine bakarak rahatça söyleyebilirim. Bu kaliteyi düşürmemelerini umuyorum.

not: Serinin haftalık normal yayını yanılmıyorsam haftaya pazartesi başlayacak. Eğer Sage yada benzeri bir grup streamcast altyazıları kullanarak haftalık tempoda Fansub yapmaya el atmayı düşünürse bu seriyi çevirmek isteyebilirim zira Pre Air versiyonda kendi çevirilerini yapan grubun bariz bazı çeviri hataları yaptığını yakaladım.

Son olarak seri boyunca en çok göreceğimiz karakterler:

37.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 28
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    12

  • gundamaster

    7

  • suke

    5

  • Akuma_Blade

    4

gundamaster

Valvrave'e kıyasla daha sağlam yere basan vaat veren bir mecha serisi olarak gözüküyor ilk bölümüyle.

İlk sahneyle beraber acaba yine son kısımlardan bir şeyler gösterip hikayenin başına mı döndük yoksa diye düşünüyordum ki çok şükür böyle bir anlatım olmadı. Aoba'nın sağlam bir karakter olması serinin en büyük artılarından biri oldu benim için. Bir kızla rahat konuşmaktan aciz değil. Hatta bodoslama hareketleriyle Hina'yı şaşırtması oldukça eğlenceli olmuş.

Zaman yolculuğu gibi bir konseptle harmanlaşmış olması daha sonra yine bu konuda bir şeyler olabileceğini düşündürtüyor bana.

Gundam serilerinden de alışık olduğumuz üzere bir konfederasyon bri de karşıtı iki grup var bunlar arasındaki sıkışıp kalan iki tarafın da birbirine bir şeyleri anlatma ya da savaş verme mevuzsunu göreceğiz. Sanırım Hina'da konfederasyon kısmının karşısındaki grupta yer alıyor.

Dio ile Aoba'nın karşı karşıya gelmesinden çok diğer gruba karşı güç birliği yapan sıkı dostlar olacağını düşünüyorum ki genel yönlendirme de bu şekilde gözüküyor.

Hina'nın karşı grupta olması, Aoba'nın onu tekrar görme isteğiyle Dio arasında bir anlaşmazlık çkabilir belki. Bizon'un Aoba'yı bu kadar çok öldürme isteği ise onun Hina'ya karşı bir hisler beslediğini düşündürtüyor bana ya da kendi grubundan birinin düşman hattından biri ile yakın olmasını hazmedemiyor.

2014 yılına bir mecha seriyle başlamakta ayrı bir güzel oldu. Bu yıl mecha açısından çok zengin olacağı düşünülürse sanırım bu yıl fazlasıyla benim yılım olacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bolumu genel itibariyle begendim. Romantizm olarakta tatmin edici olacak anlasilan. Gelecege giderken Hina' nin kaybolmasi zamanda dengesizlik yasanmamasi icin oldugunu saniyorum. Muhtemelen Hina biraz daha yetiskin olan gelecek zamandaki haline dondu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...
gundamaster

Bölüm 02

Coupling wtf! :qhipnoz:

Tama serinin adı yeterince tuhaf da ikinci bölümde coupling falan. Sunrise özellikle homoseksüel tınılar veri,yor artık diye düşünmeye başladım. Valvrave ile başladı Buddy Complex ile devam ediyoruz.

Tahmin ettiğim üzere de Hina diğer tarafın düşman pilotu durumunda muhtemelen Aoba'yı oraya getirdiğini de hatırlamayacaktır.

Bölümdeki savaş sahneleri oldukça iyiydi. Bir çok robotunda birbiri ile çarpışması oldukça zengin bir hava katmış sahnelere.

Mecha tasarımları biraz daha iyi olsaydı keşke.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bölüm 02:

Uzun soluklu bir aksiyon sunan güzel bir bölümdü. Coupling konseptinin ne olduğuna dair bir açıklama da gelmiş oldu. Bu sistem Luxon ve Bradyon'un pilotlarının nöronal akışını birbiriyle senkronluyor bu sayede hem bir pilotun reflekslerini iki katına çıkartıyor hem de birinin bilgdiği bir tekniği diğeri otomatik olarak öğreniyor. Bu bölümde kullanıldığı sahneler aklıma ister istemez Pacific Rim'i getiRse de bunun sadece bir esinlenme olduğunu düşünüyorum. Zaten biz ne dersek diyelim "real robot" türü adına güneşin altında yeni birşey kalmış değil artık. Neyse ki Mecha dizaynlarını beğendim ve savaş sahnelerindeki akıcılıkları da iyi.

Karakterlerin generic tiplemeler olduklarını belirtmeden geçemeyeceğim yani daha önceden herhangi bir Gundam serisi izlediyseniz bu tipolojilerden birisiyle zaten karşılaşıyorsunuz. "tesadüfen kendini yeni prototipin kokpitinde bulan genç", "geminin olgun ve abi figürü olarak görünen ace'i", "kurallara harfiyen uymaktansa doğaçlama kararlar alan kaptan", "onurlu düşman ace'i", "esas karakterin düşman taraftaki kız arkadaşı", "savaşmaktan zevk alan düşman ace'i", "düşman tarafın soğuk ve duygusuz stratejisti" gibi gibi ama dediğimiz gibi, seri bize sadece geleneksel bir "real robot" serisi olmaktan ziyade bir iddia ile gelmediği için bu bir klişe yada eksi değil.

İleriki bölümlerde muhtemelen Dio ve Aoba'nın birbiriyle kanka olma sürecine daha çok yoğunlaşılacaktır (not: bro/m/ance formatıyla sorunum yok, sorunum Free yada Meganebu tarzı, bunu araçtan ziyade amaca dönüştüren seriler), Hina'yı da uzunca bir süre daha Aoba ile yan yana göremeyebiliriz. Şu şu olacak diye çok da beklenti yapmak gereksiz diye düşünüyorum zira serinin bölüm sayısına dair açıklama yapılmadı diye hatırlıyorum -en azından şimdilik- ama 24-25 bölüm aşağısına tatmin olmayacağımdan eminim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu sezonda ki başka bir mecha daha. 2 bölüm birden izledim. mecha hayranı biri olmasamda beğendim. Ama tek bölüm izleseydim muhtemelen bırakırdım o neydi başta. Uzayı, dünyayı alt üst eden tecrübeli pilotu olan robotumuz bir veledi öldüremedi. Fail Fail vuruşlar dedim noluyoruz?!:qhipnoz: (kız belki bizim oğlanın telefonuna sinyal bozucu bir şey yerleştirmiştir o kadarını bilemicem...)

Zamanda sıçramalı konusu olan animeleri severim bunda da o var. 2.bölüm beklentilerimi karşıladı açıkçası savaş sahneleri hoştu. Göze batan şeyler olmadı. Aksiyon dozundaydı.

12 bölüm olacağı söyleniyor, 2 sezondan 24 bölüm olur artık. valvrave gibi kıytırık bir sonla bitmesin yeter.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. bölüm

yukarıdakilere katılmakla birlikte romantizm gelişiminin nasıl olacağı konusunda meraklarım var. Gundam 00 daki gibi iki pilot bir yere düşüp birbirlerini tanımalarını tarzı birşey olabilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

3.bölüm

Sonunda sevgililerimiz karşılaştı (henüz olmadılar ama) beklediği hina'yı göremedi ama peşini bırakacak gibi durmuyor bakalım. kızı yakalamak için bağlantıyı koparması ekibi zor duruma soktu bakalım Dio2dan dayak falan yerse şaşmam artık.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

4. bölüm

Bu bölüm oldukça sakindi Aoba şehrini gezip değişimleri yakında izleme fırsatı buldu. Ailesi yada arkadaşlarına ulaşma durumuda yok gibi. Dio'nun ailesi ve geçmişine dair biraz bilgide edindik. Hina'nın Dio seni bekliyor sözlerini düşününce acaba aralarında bir akrabalık olabilir mi diye düşünmeye başladım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

5. bölüm

Dio ve Aoba'nın arası iyileşirken Hina karşı taraftan takıntılı bir şekilde Aoba'ya saldırmaktan kaçınmıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

6-7. bölüm

Sürekli bir savaş var ama hiçbir maça ortada yok ve her bölüm yapılan savaşlar ise bir anlam teşkil etmiyor. 7. bölümde ilk defa düşman birlikleri ağır hasar verdi. Bölüm sonunda ise Aiba ve Hina fırtınada yere düşüyorlardı ki geleçek bölümün Gundam 00'daki Soma ve Allelujah'ın sahnesinin bir benzeri yaşanacak gibi duruyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

8. bölümü izledik bitime 5 bölüm kaldı fakat hala elle tutulur pek bir şey yok hikaye namına. Muhtemelen ikinci sezon geleceği için böyle ağırdan alıyorlar. İsterdim ki ilk sezon 25 ikinci sezon 25 bölüm olsun Gundam 00'daki gibi.

Sadece Federasyon ve Zogilia arasındaki bir savaştan ibaret olacağını düşünmüyorum serinin. İlk bölümde Hina'nın ortadan kaybolmasından sonra aklımda yer eden ufak bir teori var.

Bana öyle geliyor ki Aoba farklı bir evrenin Hina'sı tarafından paralel bir evrene geldi. Coupling sistemi ve geliştirilen teknoloji dünyanın yıkımnda çok büyük bir yer oynuyor olmalı ki. Onu her şeyin başlangıcına getirdi. Bu evrendeki Hina'nın da Aoba'yı hatırlamamsının nedeni de bu. Kendisi bunlardan habersiz.

Bu bölüm Gundam Seed'e adeta bir gönderme gibiydi. Cagalli ve Athrun'un da bir adaya düşüp aralarında filizlenen aşkı Akatsuki No kuruma gibi güzel bir şarkı ile taçlandırılıp anlatıldığı bir bölümdü o. Burada ambiyansa uygun bir parçanın eksikliğini hissettim. Onun dışında benzer şeyler vardı.

Gundam Seed göndermesi demişken, serinin açılış parçası ve Aoba'nın üzerindeki pilot suit dahi epey benzerlik gösteriyor.

Kira yamato:

[bimgx=300]http://static.zerochan.net/Kira.Yamato.full.117306.jpg[/bimgx]

Aoba watase:

[bimgx=300]http://puu.sh/798Bi.jpg[/bimgx]

Benzer renk paleti kullanılmış. Hoşuma giden benzerlikler bunlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

8. bölüm

Tam bir azim ve kararlılık öyküsüydü.Başrollerimiz arasında ilk yakınlaşmaoldu fakatsezon bitmeden birdaha nasıl karşılaşacaklar yada savaşta nasıl davranacaklar merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bölüm 8

Bana Hina ve Aoba arasındaki şöyle bir durum var gibi geliyor, Aoba ile Hina gelecekte yani şimdiki bölümlerin geçtiği zamanda birbirlerini tanıyor ve Hina kendi grubunun kötü, Aoba'nınkinin ise iyi olduğunu düşünüp, artık kazara diye tahmin ediyorum, zamanda yolculuk yapıyor ve Aoba'nın geleceğe gitmesine sebep olan olayları tetikliyor. İlk bölümden itibaren böyle bir teorim vardı, çıkar mı çıkmaz mı bilemem. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Alında bu seriyi mümkün olduğu kadar güncelden yazıp değerlendirmek istiyordum ama 24-25 bölüm altı bir seri sözkonusu olduğu belli olunca nedense yazı yazma isteğimi kaybettiğimi hissediyorum. Tabii bu serinin kalitesi hakkında aklınıza olumsuz bir düşünce getirmesin.

Doğrudan konuşmak gerekirse, Buddy Complex sezonun hatta yılın en generic yapımlarından birisi. Ama Sunrise'in bir başka serisi Metal Armor Dragonar'da olduğu üzere bunu bir artıya dönüştürmeyi de başarabiliyor zira Buddy Complex bu sayede Gundam külliyatına yada Sunrise'in diğer Mecha serilerine alışık izleyici tipi için adaptasyon sürecini kısaltıp fazladan tatmin edici olmayı başarıyor. Mesela bu haftaki bölüme dek Luxon ve Bradyon'un savaş datalarının toplanıp seri üretime geçirileceği üsse peşlerindeki binbir belaya rağmen gitmek zorunluluklarındaki önem yada Federasyon'un onları bu önemli göreve rağmen onların başarma şansına duydukları inançsızlık yüzünden bir ölçüde yem olarak görmeleri ilk Gundam serisindeki White Base macerasının aslında yeni baştan anlatılmaya gerek duyulmamasından kaynaklanıyor. Benzer şekilde bu yüzden yan karakterlerin de bir background anlatımına ihtiyacı kalmıyor zira örneğin Lee'nin bir Sleggar/Mwu/Woolf inkarnasyonu olmak dışında hikayede fazladan bir yere ihtiyacı olmadığını zaten biliyorsunuz. Yada düşmanla ıssız bölgede mahsur kalma bölümlerinin Gundam SEED, Gundam SEED DESTINY, Gundam 00 S2 veya 08th MS Team'de zaten olduğunu düşünürseniz bunun aslında bir orijinale saygı duruşuna paralel bölüm yaratma dışında birşey olmadığını görebiliyorsunuz.

Tabii Sunrise serilerine aşinalığı olmayan bir izleyici tipi için bunun neden bir artı olduğunu ne kadar yazsam da net ifade edebilmem imkansız. Bu anlamda Chobits'in belirttiğinin aksine seride bir "amaçsızlık sorunu" olduğuna katılamayacağım.

Normalde seriler bölüm sayıları belli olur olmaz bir rehavet havasına girer ve atmosferden çok şey kaybederler. Buddy Complex ise -Kakumeiki Valvrave'de olduğu üzere- nasıl başladıysa, öyle devam ediyor ve herhangi bir şekilde haftadan haftaya yetiştirilmiş, "gelişine" bir senaryo olmadığını belli ediyor, bunun yerine zaten dar kadrolu bu hikayedeki yan karakterleri zamana yayılmış şekilde şekilde vermeyi tercih ediyor. Bu yüzden seri finalinin bir cliffhanger'le sonraki olası 2. parçaya bağlanacağına, akabinde herhangi bir fazladan anlatım çabası olmaksızın kaldığı yerden devam edecğeine emin gibiyim zira böyle bir konsept zaten herşeyiyle 12-13 bölümde bitecek bir format değil.

Serinin en sağlam olduğu nokta şüphesiz animasyonlar, müzik ve seiyuu kadrosunun sağladığı performansın yarattığı denge. Animasyonlar neredeyse hiç düşüş göstermezken müzikler hala ısınamadığım -ve hala sonuna dek dinlemeyi başaramadığım- Ending haricinde çok iyi. Seiyuu kadrosu ise veteranlar ve yeni dönem yetenekleri olarak çok iyi bir harman oluşturuyor. Özellikle Takehito Koyasu'nun SRW Inspector'da canlandırdığı Shuu Shirakawa tiplemesini bana oldukça hatırlatan bir rolde yeniden karşımıza çıkmasına oldukça sevindim diyebilirim. Saori Hayami de yeni jenerasyon seiyuu'lar içerisinde bu yapımla favorilerimden biri oldu diyebilirim.

Bilimadamının bu kadar kolay ölmesini beklemiyordum açıkçası ama söyledikleri serideki bazı boşlukları dolduran nitelikteydi. Geçen haftaya dek Luxon ve Bradyon'un 5-10 metre mesafeye nasıl teleport (?) olduğu konusunda hala aklımda bir açıklama olmamasına karşın şimdi biraz taşlar yerine oturmaya başladı diyebilirim.

Aslında bende geçen hafta konuyla ilgili bir teorimi yazacaktım ama Gundamaster aklımı okumuş gibi benle aynı şeyleri yazdığı için fazladan birşey yazmama gerek kalmadı. Ama 2. hafta yazdıklarımı gözönüne aldım da, sanırım ilk bölümde gelen Zogilia pilotu Bizon olabilir mi diye düşünmedim değil.

Profesör Hahn eskiden Coupling sisteminin geliştirilmesinde çalıştığına göre muhtemelen serinin sonunda mutlaka bir Coupler düellosu göreceğiz gibime geliyor. Ayrıca Hina'nın içinde bulunduğu çelişkileri daha fazla arttırabilmek adına babasının Aoba yada Dio tarafından öldürüleceğini, karşı tarafın da buna karşılık önce Fromm ardından Lee'yi harcayacağını tahmin ediyorum. Ha bunların bu kadar kolay tahmin edilebiliyor olması seriyi gözümde küçültüyor mu elbette hayır ama arada bir insanların bir ölçüde tahmin edilebilir, generic serilere de ihtiyacı var diye düşünüyorum.

Kısacası ayırdığınız zamanın hakkını veren ve olduğundan farklı birşey olmaya çalışmayan, oyunu kuralına göre oynayan bir seri olmayı sürdürüyor Buddy Complex.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

9. bölüm

Bölüm biraz aksiyon harici her zamanki gibi sakindi. 5 dklık zaman sınırını kırmamaları zaten şaşırtıcı olurdu. Düşman komutanı her zamanki gibi acizliğini gözterdi ve görevden alındı. Hayatta kaldığına dua etsin bakalım. Hina'nın babası yönetimi devralacak anlaşılan onun durumu neyi gösterecek. Aoba'nın geçmişe geri dönme umutlarıda bir anlamda yok oldu hina'dan beklediğinide bulamadı artık bir savaşcıdan başka bir şey olmaz anlaşılan.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bölüm 10

Ana konuya biraz ara verelim ve Dio'nun ailevi meseleleine odaklanalım bölümüydü. Yalnız bunun altında da Dio'nun babasının bu teknoloji ile ilgili bir şeyler bildiği tezini ortaya atabiliriz.

Doktora fon sağlaması bu proje ve getirisi ile de ilgilendiğini gösterir.

Zogilia'lılar da kendi coupling sistemlerini geliştirmişler gibi gözüküyorlar ve daha iddialı duruyorlar. Sonraki bölüm ön gösteriminde de sarı ve yeşil mechayı görebiliyoruz. İçeri sızma sonucu işler epey karışacak. Sıcak çatışma kapıda.

Her şey bir yana bu Dio ve Aoba daha ne kadar karı-koca gibi tartışmaya devam edecekler? :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bir sonraki bölümde ilginç ama klişe olaylar olacak diye tahmin ediyorum. Umarım güzel güzel mecha dövüş sahneleri de olur. Ayrıca bu kadar çok karakterle Seed gibi 50 bölümü görmesi gerekir animenin. Birkaç hafta sonra ilk sezon tamanlandığında umarım ikinci sezon için arayı kısa tutarlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bölüm 10:

9 bölümdür bir şekilde her bölümde Mecha aksiyonu varken bu bölümün slice of life'ımsı kalması biraz yadırganabilir ama olayların gidişatı düşünüldüğünde seri bağlayıcı gitmeye devam ediyor. Geçen bölümün son sahnesinde gördüğümüz Hina'nın babası Yosuke Akimoto tarafından seslendiliyor ki kendisini Gundam 0080: War in the Pocket'den Hardy Steiner olarak tanıyabilirsiniz. Kılık değiştirmiş bir komando timiyle üsten Valiencer'leri çalmayı/yoketmeyi deneyeceklerine göre bir hayli manidar bir seçim, gerçi bu seriyi izlediğinize göre olayların nasıl devam edeceği de az biraz gözlerinizin önünden canlanabiliyordur.

Gelecek bölüm özet görüntüleriyle birlikte en azından 1. sezon final dövüşünün coupler düellosu şeklinde gerçekleşeceği kesinleşti ki geriye 3 bölüm kaldığı için yapılması gereken birşeydi bu.

Sızan bir diğer bilgi de Buddy Complex'in Korece hazırlanmış websitesinde bölüm sayısının 26 olarak göründüğünün ortaya çıkmasıydı. Artık sehven mi yanlış yazdılar yoksa malumun ilanı mı bilmiyorum ama 2. sezonu ben de sabırsızlıkla bekliyor olacağım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

10.bölüm

Bu bölüm Dio ve Hina'nın kendi geçmişleri ve ailevi problemleri üzerine geçti. Aksiyon olarak birşey yoktu fakat Zogilyalıların adaya çıkarma yapması ikilimizin yeniden bir araya gelmelerini sağlayacak gibi. Zaten finale az kaldı ama hikayede hiçbir ilerleyiş yok.Bütün olaylar ikinci sezona kalacak gibi. Finale doğru Hina, Aoba'yı hatırlar öyle ayrılırlar anca.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bölüm 11

Nina'nın babası önderliğindeki Zogilia ekibinin üsse girişini biraz daha detaylandırmalarını bekliyordum. Bura epey kısa tutulmuş. Bir de o üsse girmek o kadar mı kolaydı? Biraz daha zorlanmalarını bekliyordum. Ne kadar kendilerini Earth Fedarasyonundan olarak göstermiş olsalar da.

Açıkçası ters köşeye yattım bu bölümde. Ben eski Valiancer'ları yeni modeller sanıyordum halbuki onlar ilk jenerasyon coupling mechalarıymış. Nina'nın babası önderliğindeki ekibin de onları çalacağını düşünüyordum ama bölümün başında gelen açıklamalar ve ekibin yeni jenerasyon mechalarına yöneldiğini görünce ters köşe oldum.

Hinanın durumu epey karmaşık bir hale geldi. Hem babasının aslen düşündüğü kişi olmadığını öğrendi hem de anılarını tam olarak hatırlayamadığını. Bu durumda önceki yorumlarda yaptığım teori de kendi içinde yetersiz bir hale bürünüyor. Hina tüm anılarını hatırladıktan sonra Aoba'nın yanına gidiyorsa eğer? Gidebilmesini de ele geçirdikleri Valiancer'lar sağlıyor zaten. İlk bölümde görmüştük. Aynıları değildi belki ama ele geçirdikleri sistem sayesinde kendi mechalarına da entegre etmişlerdir.

Eski jenarasyon mechalarını da çok beğendim yeni olanlardan daha çok hoşuma gitti. Aoba ve dio arasındaki couling uyumunu da arttırarak birbirlerinin hatıralarını daha derinden görebilmelerini de sağladı.

Do'nun hatıralarında gördüğü o asker babası mı yoks Aoba ile ilgili biri mi bir şey söylemek pek güç.

Ayrıca Dio'da Aoba'nın anılarında beyaz gömlekli birini görüyor. Bu kişiler önemli bir rol oynuyor olmalılar her ikisi içinde. Bunun bağlamı da ikisinin couplingdeki kusursuz uyumunun sebebi olabilir.

[bimgx=500]http://puu.sh/7yXNn.jpg[/bimgx]

[bimgx=500]http://puu.sh/7yXGY.jpg[/bimgx]

Ortada Dio'ya benziyen biri var belki kendisidir de.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Güzel bölümdü, tek sıkıntım 20 dakikaya bu kadar şeyi sıkıştırmak zorunda olmalarıydı, üsse sızış sahnesi kısa geldi bana da.

Turuncu ve yeşil robotlar fena değildi, ben isimlerini beğendim, SkyKnight, FireBrand. :D Hina konusundaki time travel teoirim halen devam ediyor. Ama umarım ilk sezon bitmeden açıklanır bu durum.

Yeni robotlar arasında coupling Aoba ve Dio arasında Pacific Rim benzeri bir hatıra paylaşımına soktu karakterleri. Eski robotlarda yetenekleri paylaşılıyor hatta artıyordu, burada ise hatıraların da devreye girmesi epey ilginç gelişmelere sahne olacak gibi.

Dio Aoba'nın hatıralarında Hina'nın ne kadar önemli bir yer tuttuğunu ve geçmişle alakalı ilginç olayları daha iyi anlayacaktır, Aoba ise Dio'nun ailesel durumundan ötürü hislerini tam anlamıyla kavrayıp Dio'nun soğuk tavrını yumuşatmasını becerektir eminim ki. :D

Orijinal robotlarının peşine düştükleri sırada ikisinin de Bizon'a beraber dalmaları en çok hoşuma giden sahneydi.:)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

11. bölüm

Arkadaşlara katılmakla birlikte bölüm itibariyle ilk defa Hina kararsız kaldı.Bizon gelmese Aoba onu ikna edecekti. Yeni mechalar eskilerinden daha akrizmatik duruyor bir kaç ayardan sonra Dio ile müthiş şeyler başaracaklarına inanıyorum. Yalnız çalınan mechaları kullanabilecek kişiler bulabilecekler mi acaba.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

12.bölüm

Bölüm çok hızlı bir şekilde işlendiki ne ara bunlar oldu anlamak mümkün değil. Mechalar düşmana geçti anında pilot bulup yeniden yapmayı başarabildiler. Bu aşamada Hina'ya üzüldüm doğrusu babasını kaybetmek yetmez gibi Bizon'da yoğun baskı kurdu öpücük kısmını hiç beklemiyordum fakat Hina yapma diye öteledi. Doktorun çalışmalarının çok etik olmadığını anladık ama çok geç kalındı bir ilaçla Hina'yı kuklaya çevirdi bakalım nasıl düzelecek. Hikayenin diğer tarafında ise Dio ve Aoba bir birlerinin anılarını görerek Aoba'nın Hina'sını tanıma fırsatı buldu ve zaman yolculuğu gizeminin anahtarı olarak gördüğünü söyledi. Aoba'ya aşık asistan kızımızda ikili arasındaki konuşmaya kulak misafiri olunca hayalleri yıkıldı bir nevi. Son bölümde ful aksiyon göreceğimiz şekilde iki cephe karşı karşıya geliyordu. Düşmanın plazma silahı baya bi ağır hazar veriyor ama bundan sonra çok etkili olacağını sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kendimi Aoba'nın yerine koysam çok kötü moralim bozulurdu. Onca şey oldu, ekip onu kabul etti, geçmişten geldiğin muamma ama inanıyoruz falan denildi. Dio bile geçen bölümdeki coupling'e kadar inanmıyormuş. Üzüldüm Aoba'ya cidden. Bizon anladık Hina'yı seviyorsun, bir nevi de hakediyordu kızı bu bölüme kadar, bu bölümde umutsuzca öpmeye çalışması falan çok ileri gitti, yavaştan ilerletecekti, ama Aoba var bir de işte ne yapsın. :) Ama en çok da Hina'ya üzüldüm, kuklaya döndü, umarım ilacın etkisi çabuk geçer. Bir de turuncu ve yeşil robotlar da mı enkaz arasında kaldı acaba?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?