Jump to content
  • Kayıt Ol

Yoshiyuki Tomino & Studio Legacy işbirliğine gidiyor!


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

Mobile Suit Gundam külliyatının yaratıcısı olmasından ziyade şahsen Osamu Tezuka ve Tadao Nagahama gibi iki büyük Anime büyükustası tarafından yetiştirilmiş, yaşayan en büyük yönetmen olarak tanımlamayı tercih ettiğim Yoshiyuki Tomino'nun yapımcı baskılarından bağımsız bir yönetmen haline gelmek için kurduğu kendi yapım firması Ookaze no Okorusama'nın web sitesinde, Hollywood'un en önemli özel efekt stüdyolarından Studio Legacy ile ortaklaşa girilecek bir projeye dair bir ön haber yeraldı.

Studio Legacy, özel efekt tarihine adını altın harflerle yazdırmış Stan Winston'un (Terminator, Alien, Jurassic Park ve çok daha fazlası) kendi kurduğu stüdyo iken kendisinin 2008'deki vefatından sonra kendi yetiştirdiği kadrosu tarafından devam ettirilmesi ile aldığı yeni ismidir ve Avatar, Avengers, Iron Man, Pacific Rim gibi pek çok hit'e imza atmıştır.

İlgili önhaberde "Japon Anime-Manga kültürüne dayanan bir ekolde filmleri Hollywood kalitesi ve aracılığı ile dünyaya açılmak" şeklinde bir amaç güdüldüğü belirtilmiş.

21 Ocak'da konu hakkında bir basın duyurusu yapılacak ve ilk detaylar paylaşılacak.

Kaynak: ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Benim aklıma tek bir şey geliyor bu haber sonrası. Gundam Movies!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster
Yaklaşık 1 sene önce böyle bir hamle yapmışlıkları var :

http://www.animenewsnetwork.com/news/2012-11-28/gundam-movie-domains-listed-under-sony-pictures

Yani zaten temellerini atmışlar diyorsun. O halde umutlarımız boşa değil diyebilir miyiz?

G-Savior ile zaten denenmiş olduğunu biliyoruz ama daha iyi efektlerle(bahsettiğin firma bu konuda kendini oldukça kanıtlamış durumda) muazzam bir şey ortaya çıkabilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Konu hakkında paralel açıkklamaları buradan belirtmiş olsam da burayı da boş geçmeyeyim dedim: 21 Ocak'daki basın açıklamasında ayrıyeten Iwanami Shoten yayınevinden çıkmış bir kitap için ortak bir uyarlama Live Action duyuruldu. Henüz isim verilmese de bunun başarısına bakılarak ileride başka Live Action ortaklıklarına girilmesi olası görünüyor gerek Tomino gerekse Legacy açısından.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 yıl sonra...

b7_450xNULL.jpg

 

Bu yıl Bumblebee ile sona erecek Transformers, seneye Avengers'in 4. filmi ile (en azından ilk jenerasyonunun hikayesi) son bulacak olan MCU ve inişe geçen Star Trek ile Star Wars filmlerinden boşalacak tahta kurulacak yeni film evreninin ne olabileceği konusunda tartışmalar sürüyordu, öte yandan şu an için en olası adayı bulmuş olabiliriz.
 

Batman Üçlemesi, Godzilla, Jurassic World, Interstellar ve elbette Pacific Rim gibi filmler ve Expanse ve Colony gibi TV dizileri ile hatırlanabilecek olan Legendary Entertainment eş başkanı Cale Boyter ile mecha/bilimkurgu Anime klasikleriyle bilinen Sunrise stüdyosu adına marka sahibi Namco Bandai holdingin başkanı Mitsuaki Taguchi bugün aldıkları bir kararla Mobile Suit Gundam'ı filmleştireceklerini açıkladılar. 

 

Seneye 40. yılına girmeye hazırlanan bu önemli markanın yüzlerce milyon dolarlık bir uyarlama ile batıya tanıtılacak olması kuşkusuz bu önemli bilimkurgu şaheserinin hakettiği değeri geç de olsa almasını sağlayacak olması gibi ayrıyeten blockbuster film arenasında yıllarca sürecek oyun değiştirici bir etki de yapabilir.
 

Elbette şimdilik duyurulan resmi bir tarih, sinopsis yada çalışılması düşünülen bir isim elbette ki elimizde bulunmuyor, bunun doğrudan tek bir film mi olacağı, yoksa bizi bir sinematik evrenin mi beklediği konusunda da net bir açıklama yok, öte yandan Pacific Rim ve Ready Player One gibi filmlerle bizzat saygı duruşu yapılan bu markanın yıllardır süren dev bütçeli bir uyarlama ile batıya geleceği kuşkularının bu açıklama ile resmiyete bürünmüş olması gelecek birkaç yılın en büyük sinema olaylarından birine tanıklık edeceğimiz anlamına gelebilir.

 

Kaynak: ANN

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 yıl sonra...

Monsterverse, Jurassic World, Pacific Rim gibi filmler ile Inception, Interstellar ve Batman Üçlemesi gibi Christopher Nolan filmleriyle tanınan Legendary Pictures’in 2019’da ilk açıklandığından beri merakla beklenen yeni projesi olan Mobile Suit Gundam uyarlaması konusunda yeni haberler su yüzüne çıktı. Netflix’in resmi twitter hesabından yapılan duyuruya göre filmin yayın hakları Netflix tarafından satın alınmış, hala sinema gösterimi şansı aranan Çin gişesi dışında filmin küresel gösterimi Netflix üzerinden yapılacak. Öte yandan film hala bir Legendary - Sunrise ortak prodüksiyonu. Filmin yönetmenliğini, ismi en son Metal Gear Solid filmi için geçen ve yakın geçmişte Kong: Skull Island filmi ile hatırlanabilecek olan Jordan Vogt-Roberts yürütecek. Roberts’in Japon popüler kültürüne derin saygı duyan bir yönetmen olduğu biliniyor. Bunun yanısıra, önceki duyurudan hareketle filmin senaryosunun ve yapımcılığının, Saga ve Runaways çizgiromanları ile tanınan yazar Brian K. Vaughan tarafından yürütüleceği biliniyor.

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?