Jump to content
  • Kayıt Ol

Yeni Konu Açma ve Mesaj Atma Rehberi


Fingolfin

Önerilen İletiler

(düzenlendi)

Genelde yeni kullanıcılar olmak üzere üyeler ya nasıl davranacağını bilmediğinden ya da umursamadığından rastgele ve akıllarına gelen her şey hakkında konu açıp, mesaj atarlar. Doğal olarak bu durum forumda bir kirliliğe neden olur. Çünkü aynı konular açılmış, forumda cevabı olan şeylerle ilgili bir başka konu açılmış ve mesaj atılmış olur. Bu, ne ile ilgili olduğunu gözetmeksizin her forum için sorun teşkil eder ve ortamın kalitesini düşüren bir durumdur. Bu forumda, yönetici ve görevlilerin bu konuda hassas olduklarını ve bunu sağladıklarını düşünüyorum. Ama hem onlara kolaylık, hem de üyelere yardımcı olması açısınan bir rehber niteliğinde bu konuyu açma gereği duydum.

 

Yeni Konu (Başlık) Açılırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

1. Öncelikle Forum Kuralları'nda belirtilen kurallara dikkat etmemiz gerektiğini hatırlatayım. Zaten ilk üye olduğunuzda uğramanız gereken ilk yer de burası olmalıdır.

2. Sonra en önemli kısım olan araştırma faslı gelir. Yani forumda araştırma yaparak önceden benzer bir konu açılmış mı kontrol edilmelidir. Bunu da "ara" kısmını kullanarak yapabilirsiniz. Açılmışsa yeni konu açmak yerine var olanı kullanırsınız. Örneğin ben bu konuyu açarken aradım ve böyle bir başlık bulamadım.:D

3. Bu maddede ise konumuzu nereye açacağımızı belirleyeceğiz. Yani açacağımız konunun içeriği sitede bulunan alt forumlardan hangisine uyuyor ise oraya açacağız. Örneğin; bir anime tanıtımı yapacağım diyelim, bunu açmam gereken yer "Anime/Manga/Visual Novel Sohbet" bölümünün "Anime Tanıtımları ve İncelemeleri" alt forumu olmalı. Zaten forumların isimlerinin altında açıklamalar vardır.

4. Geri kalan kısım da konunun sunumudur. Yani içeriği nasıl dolduracağınız. Kullanacağınız fontlar, renkler, görseller (resim vb). Tabii bunlar nasıl konu açacağınıza göre değişir. Örneğin bir tanıtım yapmak başka, bir tartışma konusu açmak başka şeydir.

 

Mesaj Atılırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

1. Bu madde yukarıdaki birinci maddeyle aynı.

2. Mesaj atmadaki en büyük sorun önceki mesajların okunmamasıdır. Halbuki önceki mesajlara bakılsa sorulan şeyin cevabı görülebilir. O nedenle yine "ara"ma yapmak bize yardımcı olacaktır. Yani "armut piş ağzıma düş mantığı "bırakılmalıdır. Bu konuda bazen forumda sormak yerine internet genelinde araştırma da yapılabilir.

3. Diğer bir husus ise içi boş mesajlar atma durumu. "teşekkürler", "eline sağlık" gibi bir iki kelimeden oluşan ve içinde yorum veya katkı sağlayacak bir şey olmayan mesajlar bu kategoridedir. Spam kategorisindedirler.

4. Mesalarda dikkat edilecek bir diğer şey ise tamamen kalın, italik, altı çizili, değişik renk ve font büyüklüğü kullanma durumu. Böyle kullanımlar hoş görülmeyen şeylerdir ve forumda bağırmak anlamına gelirler. Yani gereken yerlerde kullanmak doğru olandır.

Düzenlendi: (Bakayalo)
sistem değişikliği sonucu değişen fontlar ve linkler
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gundamaster

    1

  • Fingolfin

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

gundamaster

Konuyu sabitledim, yararlı bir başlık.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?