Jump to content
  • Kayıt Ol

Tokyo Crazy Paradise


Aurora Borealis

Önerilen İletiler

(düzenlendi)
Tokyo Crazy Paradise

TANITIM

 

Yıl 2020 ve Tokyo artık suç ile iç içe geçmiş bir şehirdi. Kadınlar tek başlarına sokakta yürüyememektedir.Yakuzlar tarafından öldürülmüş polis bir ailenin kızı olan 14 yaşındaki Tsukasa Kozuki yakuzalardan nefret etmektedir.

 

3 kardeşi ile birlikte yaşayan Tsukasa, Erkek gibi giyinip sokaklarda insanlara yardım etmektedir. Bir yandan da ailesini öldürenleri aramaktadır. Son çare olarak da, 8 yıllık sınıf arkadaşı ve çok güçlü bir yakuza grubunun da lideri olan Ryuji Shirogami' nin kapısını çalar.

 

Ryuji' nin de babası yakuzalar tarafından öldürülmüştür ve Tsukasa Babasını öldüren kişiyi bulmasına yardım edebileceğini söyler. Böylelikle Ryuji'nin koruması olarak işe başlar..

 

Eski bir polis kızı olan Tsukasa ile Çok güçlü bir yakuza’nın lideri Olan Ryuji'nin çıkar ilişkisi ile başlayan yakınlaşması nasıl devam edecek merak edenler için Mangayı okumalarını tavsiye ediyorum.

 

 

 

KARAKTERLER

Tsukasa Kozuki - Ana Karakter

Ryuuji Shirogami - Ana Karakter

Toshiyuki Kamojima - Yardımcı Karakter

Akira Kise - Yardımcı Karakter

Kai Munakata - Yardımcı Karakter

Shiva Mikaido - Yardımcı Karakter

Asago Sumon - Yardımcı Karakter

124097.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Orijinal: Tokyo Crazy Paradise

Japonca: 東京クレイジーパラダイス

 

BİLGİ

Kategori: Manga

Cilt sayısı: 19

Bölüm sayısı: 111

Yayım: 25 Ara 1996 - 25 Nis 2002

Dergi: Hana to Yume

Eser: Yoshiki Nakamura (Hikâye & Çizim)

Türler: Aksiyon, Komedi, Dram, Romantik, Shoujo, Cinsiyet Değişimi

 

İSTATİSTİKLER

Puan: 8.45

Sıra: 167

Veriler 22 Aralık 2016 Perşembe günü 17:43 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: manga / 762

 

Not..: İngilizce scanlar çok kaliteli değil ve çeviride yer yer boşluklar var.

Düzenlendi: (Aurora Borealis)
Güncelleme
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 yıl sonra...
  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    1

  • Aurora Borealis

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Farklı bir shoujo ararken gözüme çarpıp da okuyayım dediğim mangalardan birisiydi. Sonra ilk cildi okudum ara verdim, sonra dönüp ikinciyi okudum ara verdim, başlarda biraz soğuk bir havaya sahipmiş gibi geldi ama hadi bir şans daha vereyim dedim ve bir bakmışım ki mangayı okumaya başlamış, yarılama yoluna girmişim bile. :D Sonra, konusu giderek yükselişe geçti. Karakterleri bir bir tanıdıkça hepsini ayrı ayrı sevdim. Hepsini sevdikçe de bağlandığım, konusu da severek okuduğum bir mangaya dönüştü.

Ana karakterler zaten sevilesi, yan karakterler ise şugır. Yan hikaye modunda gelen iki kadının arasındaki dostluk bağının gelişimine tanıklık etmesi ise ayrı bir keyifti. Bu mangakanın en sevdiği şey bu sanırım. Zira mangasını henüz okumasam da animesini izlerken Kyoko (Skip Beat!) ve diğer kadın karakterin birlikte katıldığı yarışma bölümleri, ardından da gelen birlikte vakit geçirme sahnelerini baya bir keyif alarak izlemiştim. Tsukasa ile Asago'nun aşk konusunda birer rakip olmasına karşın giderek gelişen dostluk bağına da tanıklık etmesi bu manganın sahip olduğu en güzel yanlarından birisiydi. Bunun yanında Tsukasa ile köklü bir yakuza klanının bir numaralı adamlarından biri olan Kamo-san'ın arasındaki bağ, bağdan ziyade başroldeki Ryuuji konusunda aralarındaki geçen replikler beni benden alıyordu. Beni fazlasıyla eğlendirdi, ardından da üzdü.

Üzücü anları tokat gibi gelen bir manga aslında. Bazen yeri geldiğinde başınızdan kaynar sular döküyordu, hem de hiç acımadan. Bazısı için haber veriyordu ama bazısında ise şok etkisi yaratabilecek anları size sunduğunu unutmamak lazım ki,

Asago'nun kolunun koptuğu sahne beni de en az Tsukasa, Ryuuji ve diğerleri kadar şoke etti.

Genelde shoujolarda ikinci kadın karakterlere fazlasıyla uyuz oluruz ama nedense Asago öyle biri değil. Üstelik o da aynı klana bağlı olan başka bir yakuza ailesinin kızı ve dişli bir rakip fakat başlarda, bazı konularda kendine güveni olmasa da giderek cesurlaştığı halleriyle sizi kendine bağlıyor. Sizi bilmem ama benim severek takip ettiğim ikinci bir kadın karakter oldu. Tsukasa'ya bayıldım evet ama bazen, ''Asago da olsa.'' dediğim de oldu. Bu mangaka için karakter tasarımları konusunda hiç şüphem yoktu zaten. Zira kendisini tanımış olduğum Skip Beat! ile seveceğim ne kadar shoujo karakteri varsa çekinmeden okurlarına sunan bir usta kendisi. Tokyo Crazy Paradise karakterleri de en az Skip Beat! karakterleri kadar -bazıları kötü auraya sahip olan kişiliğini bile unutturacak kadar- sevilesi, aşık olunası. bknz. Shiva :P

Yakuzalar dünyasında yer alması gereken güçlü erkek karakterler yanında iki güçlü -hatta geçmişten gelen bir kadınla daha- üç kadın karakteri okuyucusuna sunmaktan çekinmemiş, onun yanında yakuzaların bile yeri geldiğinde şapşallıklar yapabileceğini göstermeyi seçmiş. Yeri geldi Sandaime'nin (Ryuuji) şapşallıklarında az eğlenmedim, yeri geldi cesurluğuna rağmen Tsukasa'nın şapşallıklarına daha fazla güldüm ama yeri geldi onun değişim gösterdiği ve çekici bir dişiye dönüştüğü anlarda ona ben de aşık oldum, yeri geldi sevecenliği ve insancıllığını gördükçe Asago'yla sahip olduğu arasındaki bağa ben de sahip olmak istedim.

Hatta yeri geldi, Kamo-san olup Tsuba-bo'yu bir kızım gibi görüp babacan tavsiyelerde bulunasım geldi. Elbette manga sadece bu üçlü etrafından dönmedi, manganın lokomotif karakterleri diyebileceğimiz Shiva, Asaba, polislerimiz Munakata ve Akira, Tsukasa kardeşleri ve adını eklemeye üşendiğim diğer yan karakterleri unutmamak lazım. Manga her şeyiyle dopdoluydu. Konusuyla da.

Skip Beat! dediğime bakmayın siz, zira Ryuuji kesinlikle ama kesinlikle bir Ren değil. (Sarılma anındaki içsel diyaloğa dikkat. :biyik gulme: )

Hele de şu aralarında geçen Noel muhabbetinde Ryuuji'nin yorumuyla beni benden alışı...

:biyik gulme:

Giderek yükselişe geçen bir mangada en kötü şey ne olabilir? Elbette o yükselişe yakışmayan final. Severleri vardır belki ama benim için böylesi sönük bir final bu kadar heyecanlı ve gittikçe de çıtayı yükselten bir isme hiç ama hiç yakışmadı. Eh o kadar kusur kadı kızında da olur diyerek çemkirme hakkımın olmadığını düşünüp yorumumu burda noktalayayım diyorum. Kısacası, Tokyo Crazy Paradise okumalı mı? Kesinlikle, hem de hiç vakit kaybetmeden. :) Eh böylesi güzel bir çifti geçip gitmek de haksızlıkların en büyüğü olurdu. :kanlp: ( Bu arada, seride ikinci bir çift daha var gönlümü kaptırdığım ama söylemeyeceğim çünkü söylersem spoiler olur. Okuyanlar kimleri kastettiğimi anlamışlardır zaten. ;) )

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?