Jump to content
  • Kayıt Ol

Rurouni Kenshin


Squaw

Önerilen İletiler

t1215kenshin_feat6_5_zps986dac28.jpg

KÜNYE:

Diğer Adları: Rurōni Kenshin; Ruroni Kenshin; Samurai X

Orjinal İsim: るろうに剣心

Tür: Samuray, Aksiyon, Dram, Romantizm

Yönetmen: Keishi Ohtomo

Yazar/Mangaka: Watsuki Nobuhiro (manga), Kiyomi Fujii, Keishi Ohtomo

Yapımcı: Takero Hisamatsu, Tatsuro Hatanaka, Masahiko Ibaraki, Hiroaki Kitano, Osamu Kubota, Hiroyoshi Koiwai

Tarih: 25 Ağustos 2012

Süre: 134 dk.

Dağıtım: Warner Bros

Dil: Japanca

Ülke: Japonya

Kenshin filmine dair tanıtacak pek bir şey yok diye düşünüyorum aslında. Daha doğrusu var da yok. Tüm Kenshin yapımlarını izlememiş ve mangasını okumamış biri için anlatılabilecek çok şey var ama bunları, yani Keshin adına ne varsa silip süpürmüş biri olarak filmin konusuna dair söylenecek çok fazla bir şey yok. Anime yapımlarındaki, özellikle de Tsuiokuhen Ova’sının sahip olduğu şiirsel anlatımı bire bir yansıtmaları mümkün değildi elbet, lakin beklemediğim şiirselliği de yakalayabildiklerini göz ardı edemem. Özellikle de Tsuiokuhen OVA’sına ait olan bölümlerin sahneleri, yani tam tamına işlenmemiş olduğu halde (sanırım bu hikayeyi asıl olarak diğer filmlerine saklamışlar), şiirselliği tamamlayan görselliği ile animenin o unutulmaz melodisiyle kaplı oluşu, bana istediğim ve beklemediğim ne kadar güzellik varsa sundu. Film, bu açıdan bile benim gözümde faslasıyla başarılı ki bugüne kadar, 'izlemiş olduğum en iyi Live Action yapım' diye de listeme gururla ekleyebilirim. Kenshin fanı olduğum için söylemiyorum bunu, izlemiş olduğum Live Action yapımlarını düşündüğümde Kenshin yine yapacağını yapmıştı ve istediğim, beklediğim, özlediğim ne varsa bana gerisin geri sundu. Müziklerinin o büyüleyici ezgisi kulaklarımda çalınıyor hala. Kenshin’in, ne kadar neşeli görünmeye çalışır karaktere sahip olması dilense de, Kenshin adına yapışan o hüznü, masumluğu iliklerime kadar hissettiğim bir film oldu. Müziklerinin başarısı ve büyüleyiciliği yanında oyunculukların da güzelliğini ve dövüş sahnelerinin etkileyiciliğini yabana atasım yok pek.

Konuyu severlerinin bildiğini unutmadım elbet ama anime yerine filmi izleyecek olanlar için kısacık (!) da olsa konusuna değinesim var. Adını alışına yakışır şekilde amacını gerçekleştirme derdine düşmüş avare bir samurayın hikayesidir Rurouni Kenshin. Geçmişinde en ünlü suikastçılık mertebesine ulaşmasının yanında o artık kılıcını insan öldürmemek için sonsuza dek mühürlemiştir. Öldürmek yerine insanlara yardım etme amacını taşıyan Kenshin günlerini ordan ordaya gezerek geçiren sıradan biridir artık. ‘Sıradan’ dediğime bakmayın siz, o bedeninde hala kılıç ruhunu zımbalamış biridir. Elbette, insanlara kılıcıyla ölüm getirmemektedir ama geçmişin kapılarını kapatamayacağı gibi, bedenine saplanmış olan kılıç yaralarını, hepsinde de öte ruhuna hapsolmuş olan, geçmişinde ölüm saçtığı ruhları özgürlüklerine bırakamamıştır. O değildir aslında özgürlüğü vermeyen, onlardan çok Kenshin’in ruhu özgür olamamıştır çünkü geçmişin izleri yerine şu an bile Hitokiiri Battosuai olarak anılmaktadır. İstediği kadar kanlı geçmişinden uzak durmaya çalışsın, o ne kadar uzak dursa da, geçmişin hayaletleri onun peşini bırakmamıştır.

Yolculuğunu devam ettirdiği günlerin birinde, geçmişin de izlerinin hala tazeliğini koruduğu bu esnada karşısına Kauro çıkar, onunla birlikte geçmişten gelen Sano da Kenshin’in hayatında yer edinecek iyi bir dost olur. Sano ve Kenshin yanında Megumi de bu grubun bir parçası olmaktan geri almaz, dostluk yanında onların tedavilerinde de ön safhada yer alan bir doktordur Megumi, isim yapmış bir doktor soyundan gelmektedir. Hepsinin yanında, en şanslı gördüğüm kişidir Yahiko, çocukluğun tüm güzelliklerinden uzak büyümüş olan Yahiko bu gruba dahil olarak hayatının en önemli anlarını paylaşacağı insanların yanında yer edinmeye başlamıştır artık. Böylece dostluğun en güzel örneklerinden biri izleyicisine sunacak olan karakterlerimiz yolculuklarına başlamış olur.

Konusunu pek irdeleyesim yok, izlendikten sonra üstüne söylenecek pek fazla bir şey de yok zaten. Oyunculukları gayet başarılı, karakter seçimleri tam yerinde, OST deseniz ona hiçbir kusur bulunamaz. En azından benim için filmin atmosferine en çok yakışan ostlara sahip olanlardan biriydi bu yapım. Finali içinse eklenecek bir şey bulamıyorum çünkü bildiğimiz üzere hikayemiz, ardından gelen iki filmde devam olarak severleriyle buluşacak.

Kenshin adına ait olarak en sevdiğim hikayeler ‘’Tomoe & Kenshin’’ ve buna bağlı olarak da ‘’Enishi & Kenshin’’ olduğu için, ha bir de Hajime Saito (gerçi bu isim için olan oyuncu seçimini beğenmedim) ve Shishio Makoto denildiğinde akan suları durdurduğum için diğer aslında bu ilk filmin içeriği beni cezp etmiyor diye düşünürdüm. Fakat o araya sıkıştırılmış kırıntılar bile, uzun bir süredir dinlenmekte ve özlenmekte olan ‘’Tomoe & Kenshin’’ sevdama ilaç gibi geldi.

Sahnenin güzelliği yanında, o anki Kenshin gözleri ve fondaki müzik ile bütünleşen renklerin ahengi beni uzun süre filmde bırakmaya yetti. Renkler demişken, filmin en güzel özelliği, o atmosferi benim gözümde daha da güzelleştiren renk kullanımlarıydı. Hüzünlü sahnelerin rengine yerleştirilen flu tonlar ile her an Kenshin’in yüreğine umut dolan o renkli tonların kullanımı bir başka güzeldi. Filme dair çok detaylı anlar yoktu belki, dövüş sahnelerinde anime severler olarak aradığımızı bulamadık belki, hepsinden öte oyunculukları sevmeyenelerimiz oldu biliyorum. İzleyenleri için ve Kenshin fanlarına göre izlenmeyi hak etmeyen bir yapım olarak görülebilir de, fakat hala Live Action konusunda ince eleyip sık dokuyan ben için bu film övgüyü hak edenler arasında. Noksanlıkları vardı belki ama hangi yapımın noksanlıkları yok ki? Bu nedenle, önyargısı olanlar Kenshin dünyasına bi uğrayın derim, ya da uğramayın, böyle bir güzellikten uzun süre mahrum kalın. :P

Shishio sever biri olarak, diğer filmler için ne kadar sabırsızlandığım belli oluyordur eminim. embarrassed.gif

Sayfayı kapatmadan önce şu güzelliği eklemeden geçip gitmeye izin vermedi bu gönül.023_zps0c410a93.gif

Rurouni Kenshin Live Action OST: Hiten (飛天 - Hiten) [Track 13] - YouTube

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    1

  • gundamaster

    1

  • Aurora Borealis

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

gundamaster

Ben de filmi beğenenlerdenim. Geçen sene bayıla bayıla ve büyük merakla izlemiştim. Hayal kırıklığına da uğramadım. Hatta şaşırdım bile istediklerinde gayet sağlam animeden uyarlama film yapabiliyorlar.

Tek elştirim Sanosuke rolünde seçilen oyuncu için olur. Daha uzun ve havalı biri giderdi o role. Bir de Saito'nun sonda uçtuğu o hareket hiç olmamış.

Kenshin'in dövüş stili ve hareketleri ise oldukça sağlamdı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben de filmi beğenenlerdenim. Geçen sene bayıla bayıla ve büyük merakla izlemiştim. Hayal kırıklığına da uğramadım. Hatta şaşırdım bile istediklerinde gayet sağlam animeden uyarlama film yapabiliyorlar.

Tek elştirim Sanosuke rolünde seçilen oyuncu için olur. Daha uzun ve havalı biri giderdi o role. Bir de Saito'nun sonda uçtuğu o hareket hiç olmamış.

Kenshin'in dövüş stili ve hareketleri ise oldukça sağlamdı.

Aynen bende filmi beğendim. (Kötü japon sinemasının nadide güzelliklerinden) Kenshin karakterine de bayıldım. Çok isabetli bir isim seçilmiş.. ilk gördüğümde baya bir garipsememe rağmen izledikten sonra tamamen düşüncelerimi değiştirmeyi başardı. Devamını merakla bekliyorum şu an.

Ha unutmadan Squ bebeğim tanıtım süper olmuş ellerine sağlık yavru..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?