Jump to content
  • Kayıt Ol

Yoshiyuki Tomino'dan yeni bir film & Yeni Gundam Projesi


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

gundam-poster.jpg

Daha önce bu başlıkta duyurduğum Studio Legacy & Yoshiyuki Tomino işbirliğine dair birkaç kırıntı da olsa bilgi edinme imkanım oldu, biraz geç de olsa hazır fırsat bulmuşken paylaşayım istedim. 21 Ocak'da Tokyo'da düzenlenen basın toplantısında Tomino bu işbirliğinin bir "Anime film" olacağından kısaca bahsetti. Öte yandan kadro yada projenin niteliği konusunda ipucu verilmiş değil. Öte yandan bu cümle projenin niteliği konusunda bize hala umut veriyor:

"Kariyerimi bugüne dek büyük ölçüde TV serileri üzerine kurdum. Şu an ise geçmişteki işlerimden birisini uluslararası işbirliği ile bir film olarak yeniden çekmeyi düşünüyorum. Öte yandan şu an detaylar konusunda açığa kavuşturmamız gereken noktalar olduğundan şu an çok fazla detay vermem doğru olmaz. Fakat yeniden konuşma imkanı bulursam sizleri bunun ne tür proje olduğu hakkında aklınızda somut imgeler oluşturacak birşeyler ifade edebilmeyi umut ediyorum."

Tomino Japonya merkezli animasyon ileride ne kadar güçlenirse güçlensin yeni arayışlara gitmek gerektiğini söylüyor ve ekliyor. "Ben de eski yapımlarım haricinde yeni şeyler yapmak istiyorum. Şu an 87 yaşında olsam da yapabileceğim hala 1 yada 2 yeni şey kaldığını hissediyorum."

Sözkonusu basın toplantısında Tomino, The Origin yada G Reco akkında herhangi bir açıklama yapmadı.

Öte yandan Sunrise de 22-23 Mart tarihlerinde Tokyo Big Sight'da "Yeni Gundam Projesi" hakkında bir duyuru yapacağını ilan etti. (Zamanlamanın manidar olduğunu söylemekte yarar var zira bu tarih Build Fighters'ın bitimine denk geliyor) Sunumu gerçekleştirecek isimler içerisinde Shuichi Ikeda (Char Aznable'ın seiyuu'su), Mikako Komatsu (Gundam: Build Fighters'dan Sei Iori), Sachi Kokuryu (Gundam: Build Fighters'den Reiji) ve Koki Uchiyama (Mobile Suit Gundam Unicorn'dan Banagher Links) bulunuyor.

Bu yeni Gundam Projesi'nin 2011'in sonlarında (tam olarak Gundam AGE ile aynı hafta) duyurulan ve sonradan Gundam'ın 35. yıl projesi olmasında karar kılınan Gundam: The Origin mi yoksa aynı zamanda bir başkası mı olup olmayacağını bilmiyoruz fakat serinin 30. yılı olan 2009'u hatırlarsak aynı yıl içerisinde birkaç farklı Gundam başlıklı proje görmemiz aslında pek de imkansız gözükmüyor.

Konuyla alakasız olsa da, bu açıklamadan kısa süre sonrasında buna cevap niteliğinde bir başka duyurunun ön haberi geldi. Büyük ölçüde doğru bir söylentiye göre aynı gün içerisinde GONZO stüdyosu yeni bir Anime duyuracak. Zamanlamaya göre bunun da bir Mecha olması olası görünüyor.

Kaynak: ANN ve ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gundamaster

    1

  • Akuma_Blade

    1

  • thiefpliskin

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Pacific Rim'den sonra Hollywood'ta Gundam patlaması bekliyordum ama şimdilik o taraftan pek ses seda çıkmıyor.

Umarım o "1-2 şey" epey kaliteli olur da çınarlar göçmeden bir kez daha takdir edebiliriz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Maşallah Tomino hiç 87 yaşında göstermiyor. Bu projeye başladığında umarım devamını getirecek ömre de sahip olur.

Proje adına daha önceki başlıkta biraz konuşmuştuk. Güzel bir şey çıkacağını umuyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?