Jump to content
  • Kayıt Ol

Yeni Ginga Eiyuu Densetsu Anime Projesi Geliyor.


painscream

Önerilen İletiler

20131229202954871s.jpg

Yeni Ginga Eiyuu Densetsu projesine yeşil ışık yakıldı. Bu yeni gelecek serinin remake olmayacağı, orijinal hikayeye daha sadık uyarlanacağı söyleniyor.

110 bölümlük OVA serisi Ocak 1988 ile Mart 1997 yıllarında yayınlanmıştı. Bakalım yeni gelecek seri nasıl olacak?

Kaynak: MAL

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Allah Allah taş yağacak, bu nasıl güzel bir haber :962129:

Böyle nadide bir eser umarım kötü ellerde heba olmaz. Çok titiz çalışılması gereken bir proje. Şimdiki izleyiciye beğendirmek için fanservis dayamazlar ve saçma espriler bulundurmazlar umarım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Söylenecek çok şey var karışık duygular içerisindeyim. ( biraz maç sonrası futbolcu yorumu gibi oldu :002: ) En sevdiğim anime serisi, bunca yıl sonra tekrar çekiliyor. Ortaya çıkacak bütün olumsuz şeylere rağmen en azından elfen lied, vampire knight gibi saçmalıklarla büyümüş yeni nesil anime izleyicileri bu anime ile tanışmış olacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yazacak çok söz yok ama şüphesiz ki Gundam The Origin ile birlikte yeni nesil için archievement önemi taşıyan en anlamlı gelecek yapım bu olacak. Hele hele animasyon teknolojisinin kaydığı yeni yönle birlikte serinin görselliğinin ne yönde gelişeceğini hayal dahi edemiyorum. (örnek: Mobile Suit Gundam Unicorn) Öte yandan artık 80'lerde yaşamıyoruz ve hiçbir yapımcı kolay kolay 25 bölüm üstü bir seriye yaşam hakkı tanımıyor. Böyle bir yapımı hakettiği kalite ve kadro ile sunabilmek için proje sorumluları eminim OVA yada film serisi yolunu tercih edeceklerdir. Zira Legend of Galactic Heroes'in yazarının bir başka roman serisinden uyarlanan Tytania'nın başına gelenler, konu, arka plan ve karakter olarak gerçekten dolu bir hikayenin rating sebebi ile önü erken kesilmesi riski yoksayılarak adapte edilmesi ve bunun bir daha tekrarlanmaması hakkında benzer seriler için ders niteliğineydi.

LOGH'un yığınla romanı olduğundan elbette tek hikayenin bu olmadığından elbette emindim ve sonradan çıkan yan öyküleri de bulduğumda bundan daha da emin olabildim öte yandan asıl soru bu serinin hangi zaman diliminde geçeceği ve tanıdık karakterleri ne ölçüde içereceği. Tümüyle "yeni" karakterler "eski" izleyicilere adaptasyon sorunu yaşatabilir yada yan hikayeye aşırı bağlı bir hikaye yaratılması da ana seriyi hatmetmemiş izleyiciler için sorun olabilir. Kanımca orta yolu bulmaları gerekecek ama

klasik seriden birçok seiyuu'nun artık aramızda olmadığı düşünülürse muhtemelen tanıdık karakterler olsa bile bunlar yeni seslerle karşımıza çıkabilirler.

Son olarak yeni projenin bir Remake olmaması beni sevindirdi öte yandan detaylar elimize geçene dek beklemek ve öyle fikir bildirmek daha iyi olacak gibi geliyor kendi açımdan.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

''Orjinal hikayeye daha sadık'' derken eski hikaye de orjinal hikayeye sadıktı, yoksa değil miydi? Ben yanlış mı biliyordum, bilmeden izlemiş olup serinin hayranı oldum. :P

Şakası bir yana, habere çok sevindim. Haber için teşekkürler pain. :) Müzik konusunda okuduğuma göre orjinal, yani yepyeni müziklerle bizi karşılayacakmış. Yeni yapımın müzikleri ne derecede başarılı olur bilemem ama o efsanenin müziklerini hala unutamadık. :)

Eski güzelliği yad etmek adına...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 yıl sonra...
gundamaster

Projeye ait ilk görsel yayınlandı. Ayrıca Ryo Horikawa (Reinhard, Masashi Hironaka (Kircheis), ve Nozomu Sasaki (Julian) 1988 yapımındaki rollerini tekrar üstlenecekler. Yang Wenli'ye hayat veren Kei Tomiyama ise bilindiği üzere 1995'te hayata veda etmişti.

 

 

lookabovethestarsarebright.jpg

 

Umarım bu adaptasyon ilk adaptasyonun başarısını yakalar. 

 

  • Beğeni 4
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Umarım düzgün bir şey ortaya çıkar. Malum günümüzdeki yapımlar pek sevindirmiyor. :(

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yang Wenli'nin Seiyuu'sunun ölmüş olması kötü :( Görselden pek bir şey anlaşılmıyor. Yakın çekim yüzünü görseydik Reinhard'ın, ergen görünümlü olmasa bari, eski seride yaşına göre büyük gözüküyordu karakterler :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Eski serinin çizimlerini çok seviyordum ben, umarım bir Sailor Moon vakası yaşamayız. :( 

 

Sabırsızlıkla beklediğim nadir yapımlardan birisi. Umarım beklediğmize değer. 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

"Kircheis..." der denmez yeni bir reboot vakası ile karşı karşıya olduğumuzu farketmem uzun sürmedi. Üzüldüm diyemem ama Production I.G. nicelikten ziyade niteliğe önem veren bir firma o yüzden bir TV serisinden ziyade bir film serisi beklemek bana daha uygun geliyor.

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Reinhard yerine keşke Yang görseydik. :P

 

Ve şahsen, pek bir şey beklemiyorum maalesef. Animasyon kalitesi için belki bakabilirim diyeceğim, ancak en başından beri animasyon kalitesi beni pek ilgilendirmemişti zaten. Ve elbette bu seriyi bilmeyen kişilerin bu seri ile tanışma fırsatı benim için en önemlisi. Yeteri kadar merak varsa içlerinde orijinal seriye bakarlar diye düşünüyorum. Ve tek artısı bu bence. Zaten klasikleşmiş yapımları sürekli olarak yâd etmek yerine, yeni bir şey üretmeye çalışsalar daha hoş olur diye düşünüyorum, ancak bir bildikleri var herhalde. 

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çoğu kişi çizimlerinden ve eski olmasından dolayı başlamıyor. Bari bu neden ellerinden alınır, hemde top anime listesinde üst sırada olmasıda insanları etkiler ve izleme isteğini daha da kamçılar.

 

Böyle bir seriyi herkesin izlemesini isterim, anime ile ilgisi olan herkes ;) Şöyle gözü, gönlü ve fikirleri açılır ;)

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 ay sonra...
gundamaster

Pv yayınlandı. Harika gözüküyor :bled1-onion-head-emoticon:

 

Nisan 2018'de yayınlanmaya başlayacak.

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gerçekten güzel görünüyor. Sadece yine CGI sırıtır ama olur o kadar. Daha çok var ama teee nisanda. 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Cgı pek sırıtmış gibi gözükmüyor. Spaceshipler olabildiğince mekanik gözükmüş hatta. Kalitesi iyi duruyor. Berserk'teki gibi felaketlerde gördü bu gözler :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

12 dakika önce, gundamaster dedi ki:

Cgı pwk sırıtmış gibi gözükmüyor. Spaceshipler olabildiğince mekanik gözükmüş hatta. Kalitesi iyi duruyor. Berserk'teki gibi felaketlerde gördü bu gözler :)

Fragmanda çok belli olmuyor. Anime uzunluğunda olunca göreceğiz. Genel olarak sırıtır. Bunun önüne geçilebileceğini sanmıyorum. Çünkü kullandıkları cgi yöntemi böyle. Ama yanlış anlama, çok kötü olur demiyorum. Dediğin gibi nice kötüleri gördük. 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Karakterler biraz feminen gibin :( onun harici iyi duruyor. Savaş gemileri daha iyi ve gerçekçi olmuş. 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Ucundan bishounen olmuşlar. İlk seride de Reinhard baya bishounendi. Kuroko'nun yönetmeni ve karakter dizaynırı  bu projede olunca karakterler o bishounenlikten nasibini almışlar. Umarım Kuroko'daki gibi birbirlerinin benzeri olmazlar da görünüm açısından çeşitlilikleri çokça olur. 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hahaha. Ben de diyorum kuroko'dakilere benziyor tipleri. Sarışın olan özellikle(gundam'ın dediği gibi eskisinde de öyleydi).  Asıl mesele şu şimdi, eskiyi izlemeye devam mı etsem, yoksa yeniyi mi beklesem? :W 

 

Savaş gemileri için çok erken konuşuyorsunuz. PV'de seçip koyuyorlar genelde. Kaplamalar güzel duruyor gibi ama sahneler uzadıkça, savaşları, ışınları, gemilerin hareketini, darbe yedikten sonraki animasyonları görünce anlarız. Haaaa umarım çok iyi olur gerçekten. Ama cgi doğallığı(animelere ait doğallık) bozuyor işte.(en azından şimdilik oturmadı yöntem, yoksa sırf cgi olup harika olan veya arada bir harika cgi kullananlar da yok değil.) Normalde geliştirmeyi, yeni teknikler kullanmayı, ilerlemeyi, daha iyisini yapmayı desteklerim. Ama, daha önce de pek çok kez konuştuk, genel olarak animelerde kullandıkları cgi vb. bir önceki cümlede söylediklerime uygun düşmüyor. Görüyoruz işte. Tabii bütün bahsettiklerim geneli kapsasa da umarım bu animede aşarlar ve çok güzel olur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çok beğendim. Twitter'da gundam'ın paylaşımında gördüğümde izlemiştim de tekrar tekrar izlemelik. Şu kısacık şey bile izlerken baya keyif veriyor. Umarım yapımı da izlerken eskisindeki gibi aynı keyfi verir. :023:

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

9 saat önce, Kudo Shin'ichi dedi ki:

Hahaha. Ben de diyorum kuroko'dakilere benziyor tipleri. Sarışın olan özellikle(gundam'ın dediği gibi eskisinde de öyleydi).  Asıl mesele şu şimdi, eskiyi izlemeye devam mı etsem, yoksa yeniyi mi beklesem? :W 

 

Eskiye bitir sen, yerini tutamaz bu yenisi ;) Ayrıca bu yeni azar azar çıkacak gibin :(

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster
10 saat önce, Kudo Shin'ichi dedi ki:

Asıl mesele şu şimdi, eskiyi izlemeye devam mı etsem, yoksa yeniyi mi beklesem? :W 

 

 

Bu zamana kadar eskiyi izlememiş olman büyük ayıp:expulsion-onion-head-emoticon:

Şaka bir yana onu bitir bence. Eski yeni karşılaştırma fırsatın da olur. Bu baryshx'in dediği gibi sezon sezon gelecek 3-5 senede hikayeyi anca tamamlarlar. 

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

(düzenlendi)

Fragmanı oldukça beğendim. CGI kalitesi, daha doğrusu CGI olması gereken yerlerin CGI, çizim olması gereken yerlerin çizim olmasında gösterilen hassasiyet (bkz Gundam Unicorn), seiyuu kadrosu değişiklikleri olarak tam olarak yakıştırdığım isimler seçilmesi ve bir filme 1 OVA'ya bir sene bekletmek yerine bir seferde 12 bölüm izleyebilecek olmamız sevindirici. Production I.G., yapımına katkıda bulunduğu Uchuu Senkan Yamato 2199 remake'i gibi bu yapımı da sırtlayıp götürecektir. Şüphem olan sadece üç husus var:

1- Fragmanın önemli bir kısmında uzay savaşlarından kesitler görüyoruz ki bu  da 12 bölümlük uzunluğu hikayenin, karakterlerin ve evrenin ne derece derinlikli yansıtılabileceği şeklinde bir soruyu akla getiriyor. Bunu seriyi izlediğimizde görebileceğiz.

2- Remake'lerde konunun aynen işlenmesindense yeni elementlerle neler katabileceklerini görmeyi tercih ederim. Umarım senaryo ve kurgu aşamasında yeni şeyler anlatmak açısından kötüm davranılmaz. Eğer aynı diyalogların yeniden seslendirilmesi gibi bir metod uygulanırsa bu bölüm sayısı farkından ötürü illa bir yerde açık verecektir.

3- Seiyuu kadrosu her ne kadar A kalite gözükse de benim gözüm açıkçası Kaneto Shiozawa'nın unutulmaz bir performans ortaya koymasından ötürü Oberstein'i aradı. Dilerim başrol seslendirmesindeki önem yan karakterlere de gösterilir, zira böyle bir projede (2199'da da yapıldığı üzere) yan karakterlerin bile birçok seriden hatırlanabilir isimlerle çalışılmasını isterim. Madem bu kadar uzun süre bekledik, seslendirme kademesinde hiçbir masraftan kaçınılmamalı.

Bu üç konuda biraz evhamlı davranmış olabilirim ama gerek stüdyo faktörü, gerek beklediğimiz süre, gerekse ilk serinin mirasının ağırlığı sebebiyle bunun anlaşılabileceğine inanıyorum. Umarım herkesin beklentilerini karşılayan, iyi bir iş olur ve devamı da gelir.

Düzenlendi: (Akuma_Blade)
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

İlk sezon 12 bölüm TV serisi formatında, ikinci sezon ise 3 bölüm film formatında olacak ve 2019'da gelecek. Bundan sonraki süreçte de devamı gelecektir diye düşünüyorum. Yine uzun bir proje olacağı kanısındayım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?