Jump to content
  • Kayıt Ol

Ginga e Kickoff!!


animedyum

Önerilen İletiler

Endüstriyel futbolun geldiği nokta malumunuz. Üzerinde akıllara seza paraların döndüğü bir iş kolu artık futbol. Futbolcuların, teknik direktörlerin, menajerlerin, kulüplerin ekmek parası olan bu spor artık izleyicilerin de gelir sağlayabilecekleri bir kaynağa dönüşmüş durumda. Kendinizi, sırf bahis oynadığınız için hiç tanımadığınız oyuncuların adlarını haykırırken veya onlara söverken bulmanız modern futbolun sıradan bir getirisi artık.

Kapitalizmin çoktan ele geçirdiği dünyada, futbol da hayatın her alanındaki diğer konular gibi yalnızca indirgenmiş sayısal bir değere sahip. Maç skorları, kimin kaç gol attığı, ilk yarıyı hangi takımın önde geçeceği her şeyin üstünde artık. Sahanın altındaki soyunma odalarında bulunan taktik tahtalarında ebedi uykusundan yalnızca maç günleri uyandırılan sporun ruhu eskilerin bildiği ve saydığı bir yücelikken, günümüz dünyasında ise gülünç bir isim tamlamasından fazlası değil.

Çocukken boş arsalarda, arabaların seyrek geçtiği asfalt yollarda, alınan harçlığın gönül rahatlığıyla yatırıldığı 1 saatlik halı saha maçlarında oynadığı futbolu hatırlayan kaldı mı? Camdan avazı çıktığı kadar bağıran anneyi duymazdan gelip çoktan akşamın çöktüğü o saatlerde topun peşinden koşturmaya devam eden çocuklar var mı hala? Topu her ayaklarına aldıklarında hayranı oldukları futbolcunun ismini zikredenlerin sesi çıkıyor mu acaba? Endüstriyel futbol mahalle aralarına kadar mı sızdı yoksa?

"Futbol asla sadece futbol değildir" - Simon Kuper

"Birinciysen birincisindir, ikinciysen hiçbir şey" - Bill Shankly

Sporun güzelliğinin, o sporu yapabiliyor olmaktan fazlası olmadığını bilen sayılı insanların medarıiftiharıdır Ginga e Kickoff!! Yaptığının bir spor olduğunun bilincine varmış bir avuç çocuğun 39 bölümlük macerasını anlatır. Defansın göbeği, takımın teleskobu Shou arkadan bağırır; Ouzou defansın önünde topu kontrol eder ve orta sahadaki kardeşi Ryuuji'ye oynar; sağ kanattan fuleli adımlarla kopup gelen Erika'ya yüksek bir pas gelir; Erika'nın hiç bekletmeden pasını aktardığı Kota kaleyi görür ve şutunu çeker... Gol olup olmadığı zerre kadar umurlarında değildir.

Ginga e Kickoff!! futbol sporuna saygı duyar ve bu sporun mümkün olan her uygulamasını ekrana taşır. Predators takımı galaksinin zirvesine çıkabilmek için sahada terini akıtır ve körler futbolundan kadınlar futboluna, minyatür kaleden 2'ye 2 yapılan maçlara kadar futbol yelpazesini başından sonuna kadar turlar. Bunun yalnızca bir spor olduğuna ve her sporun aynı tek özelliğe sahip olduğuna inatla vurgu yapar: Spor kazanmak için değil, rekabetin yarattığı keyfin tadına varmak için yapılır.

Predators mağlubiyet aldığında bile eğlenmiş, futbol sevgisi sayesinde keyif almış, aşkının karşılığını bulmuştur. Endüstriyel futbol için yeni bir gün doğar. İstatistikler tutulur, kalpler karşılıklı kırılır, spordan parayı doğuracak nefret itinayla her gün yaratılır ama sonra dünyanın öbür ucundan Ginga e Kickoff diye bir mucize doğar ve Shou'nun o ayarsız sesiyle nefis bir mesaj verir: Jinsei wa ha ha!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bLueeekun

    1

  • meyday

    1

  • animedyum

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Kapağı ilgimi çekmediği için görmezden gelmiştim seriyi ancak ince göndermelerle işlediğin yazın niçin sevdiğini açıkladı ve bunun yanında izlersem seveceğimi düşündürdü.

Şarkıya takıldım bi'de...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ginga e Kickoff haftalık olarak takip ettiğim bir seri oldu. Bu seriyi bekletmeden izlediğim için çok mutluyum. Bu çocuklarla "gerçek futbol nasıl oynanır." onu çok güzel bir şekilde bize anlattılar. Fotbolun her güzelliklerini, hüzünlerini, sevgisini, heyecanını bize yansıttılar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?