Jump to content
  • Kayıt Ol

Magi Manga'sı Finali Hakkında Şaşırtıcı Açıklama


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

212.gif

Magi Mangaka'sı Shinobu Ohtaka, Shagagukan Sunday'in blog'una yazdığı yazıda, hikayenin artık ortasına geldiğini, bundan sonrasında finale doğru olan olayları anlatmaya hazırlanacağını ve finali kafasında büyük ölçüde kurguladığını belirterek şunları yazdı: (Spoiler içerebilir)

"Üzüntüyle söylemek zorundayım ki bu, hikayede önemli rol oynamış karakterlerinin öldüğü bir son olacak. Ne kadar çok karakterin öleceğine henüz karar vermemiş olsam da kararım bu. Son ana dek bana bu hikayeyi çizmek konusunda vermekte olduğunuz cesaret için size teşekkür borçluyum"

Kaynak: ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 15
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gundamaster

    4

  • Akuma_Blade

    3

  • loykad

    2

  • Stzake

    2

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

gundamaster

Yazarın bu tarz spoiler içerecek bir açıklama da bulunması hoş değil. Şimdi manga okuyucuları ya da animeyi izleyenler

karakterlerin hangisinin öleceği endişesiyle seriyi okuyacak ya da izleyecekler ve bu gereksiz bir gerilim.

Önce Isayama Hajime Shingeki no Kyojin'in sonu için spoiler verdi, şimdi de bu. Mangakalara'da son dönemde bir şeyler oluyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu aynı Amerikan dizilerinin sezon finali ya da finalleri için yayınlanan fragmanları gibi. Orada da ufak tefek bilgiler böyle veriliyordu. Seyircide o şekilde izlemeye başlıyordu. Mangaka ilgi çekmek için mi yoksa "Sonu böyle olacak, sonradan beni suçlamayın" mı demek istedi acaba? Her ne şekilde olursa olsun sonunu bildiğim bir şey izlerken bana tad verebilir mi, orasını bilemiyorum. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Seriyi okumadım, cilt satışları hakkında da en ufacık bir fikrim yok. Buna rağmen mangaka'nın taktiksel bir açıklama yaptığını söyleyebilirim.

Söyledikleri aslında şöyle,

"Büyük bir kurnazlık yaparak şunu söylemeliyim ki, şu ana kadar hikayeye büyük katkısı olan ve o çok sevdiğiniz karakterlerin bir çoğunun öleceği bir son hazırladım. Kimlerin ve ne büyüklükte karakterin öleceğine karar vermedim, ki eğer vermiş olsam da bunu sizlerle paylaşmamı beklemeyin. Seriyi okuyup bunu öğrenmeniz, cebimi doldurmanız gerek. Son ana dek cebimi dolduracağınızı umuyor ve bugüne kadar cebime giren para için size teşekkür ediyorum."

Sert oldu biraz ama gerçek bu. Hiçbir mangaka'nın serisinin sonuna dair böyle bir açıklama yapmasına gerek yok. Tabi eğer satışlardan veya elde ettiği hayran kitlesinin kaybından bir endişesi yoksa. Mankaga'nın yaptığı tamamen dikkat çekme ve satışları arttırma yönünde taktiksel bir hamleden ibaret.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Spoiler içine koysaydin keşke.

Taktiksel hareket yapma konusunda katiliyorum elbet, hazir anime camiasi tarafindan olmasi gerekenden fazla beğeni ve dikkat toplamişken.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Öyle bir satış stratejisi kurmuş ise çok yanlış.

Hangi karakterin öleceğini merak ederek bir yapımı okumam.

Hikayenin nasıl gelişeceği ve süprizleri için okurum.

Çoğu okur da sevdiği karakterlerin ölmesini istemez.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Açikçasi eğer mantik çerçevesinde veya gerçekten "onurlu" mu denir kaliteli mi denir, o şekilde yaparsa ben o tarz sonlara o kadar karşi değilim. Fakat öyle bir şey olacağini bilerek okumak okuyucu üzerinde farkli bi etki yaratir. Her dövüşte "aha şimdi böyle böyle" diye tahmin yürütmeye başlar veya birisi her yaralandiğinda "aha şimdi olacak" diye düşünür. Bu tarz bir seride yaşamasi hiç de zevkli olmayan bi duygu vallahi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Karakterler kurgusal da olsalar doğar, büyür ve zamanı geldiğince ölürler daha doğrusu ölmeleri gerekir. Hikaye kurgusu içinde bizim bunu görmemiz bazen -ayağı yere basan bir hikaye görmemiz adına- önemli bir noktadır. (Örneğin en sevdiğiniz 10 seriyi yada en favoriniz olan çok kitaplı seriyi düşünün ve bunların içinde çok nadir ölümler olduğunu yada hiçkimsenin ölmediğini varsayın) Bu açıdan sektördekilerin sırf liseli jenerasyonun gözüne girebilmek için ürettikleri belli olan, güçlendikçe güçlenen, tokadına yada lafına karşılık verilemeyen karakterler görmektense hatalar yapan, çaresiz kalan, acı çeken ve amacına ulaşmak için çabalayıp duran karakterler görmeyi şahsen tercih ediyorum ve bu yönde işlenişler/finaller gördüğümde de bu beni tatmin ediyor. (En azından kurgusal bir evrende dahi olsa kaçış metodlarına başvurmadığımı düşünüyor ve içimdeki örselenmiş yanları hissedebiliyorum, bazen hepimizin yapması gerekiyor bunu belki de) Öte yandan alenen ölecek karakterler olacağının duyurulması -sayı verilmediği sürece- çok fazla yadırgamasam da yine de birçok kişinin yanlış anlayacağı ve antipati duyacağı türden bir dikkat çekme metodu olur.

Eğer şöyle deseydi:

'Hikayeyi büyük ölçüde kafamda yazmış olsam da şu an bunun detaylarını netleştirmeye çalışıyorum. Bunun acı tatlı bir son mu yoksa trajik yanları olan bir son mu olduğunu zaman gösterecek ama sonuç olarak bittiğinde farklı bir dünyada da olsa yaşadıklarınıza parallelikler kurabileceğiniz, sadece "bitmesi gerektiği gibi biten" bir hikaye yapmak istedim.'

...deseydi eminim hiçkimsenin bir itirazı olmazdı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

En sevdiğim karakterlerin çoğu ölmüş durumda. Ben karakterlerin öldürülmesine de karşı değilim zaten. Bir seride ölüm varsa benim gözümde daha gerçekçi bir hikaye oluyor seri. Sonuçta ölümde hayatın bir parçası. Anime veya mangalarda da bir karakterin yaşam süresini izliyor okuyoruz. Bunu okuyorsak zaten bu tarz durumları da beklememiz gerekir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Dalgınlığıma gelmiş, kusura bakmayın spoiler içerisine almadığım için.

"Neden bir mangaka böyle bir açıklama yapma gereği duyar?" diye düşündüğümde hiçbir masum açıklama bulamıyorum ben. Seriye katkısı büyük olan ve sevilen karakterleri öldürmek konusunda hiçbir sıkıntım yok, ama neden bunun olacağını serinin ortasında açıklama gereği duyar ki bir mangaka? Böyle bir açıklamayı serinin başında yapmış olsa, hiçbir sorun görmeyeceğim bunda -ki şuan yapma gereği duyduğuna göre yapmadığı kanısına varıyorum-. Yani gelip "hiç beklenilmeyecek şekilde karakterlerin öleceği, acımasız bir dünya yaratmayı hedefliyorum" şeklinde bir açıklama yapsa sorun yok. Ama şuan yaptığı tamamen ticaret kaygısı gören bir açıklama gibi. İnsanlar serinin konusuna dair meraklarını kaybetseler dahi sevdikleri karakterlerin ölüp ölmeyeceğini, ölürlerse de bunun nasıl gerçekleşeceğini görmek için seriyi okumaya devam edecekler.

Başarılı bir mangaka böyle bir açıklamaya gerek duymadan serinin içerisinde böyle bir şeyin gerçekleşeceğine dair ipuçları vermeli diye düşünüyorum ben. Seriyi okumasam da, mangakanın bu açıklamasından bunu başaramadığını görüyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sırf Magi okumamış bir kişi bu açıklama üzerine zaten Manga'ya başlamaz yada Magi zaten böyle bir açıklama ile son bir gayretle okuyucu çekmeye çalışacak türden leş bir Manga değil. (En azından bildiğim kadarıyla kimse bu bu açıklamaya değin hikayeden sıkılıp bırakacağını söylemiyor yada forumlarda Mangaka'ya saydırmıyordu) Ben hala bu açıklamanın Mangaka'nın aşırı iyi niyetinden kaynaklandığını ama bu açıklamanın hala yanlış anlaşılmalara çok açık bir ifade taşıdığını düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

175.gif

http://websunday.net/backstage/ootaka/

mangaka derginin sitesinde böyle bi resim paylaşmış, görüldüğü üzere hakuryuu ve alibaba imparator tarzı giydirilmiş ama arka fona dikkat ederseniz bazı bilindik karakterlerin figürleri siyahlar içinde. tabii illa ki onlar ölecek diye bir durum yok. :D ayrıca bazı japon sitelerinde okuyucular, mangakanın bu durumunu jk rowling'e benzetmiş. hayranlarını üzmek istemediğini düşünüyorlar hatta erken uyarıya sevinmişler bile. japon okuyucular ölecek karakterlerin hakuryuu, kougyoku, jafar, morgianna, sinbad veya kouen olabileceğini yazmış (zaten geriye kim kalıyor ki) ama aladdin diyen az, ama son dakikada kendini feda edebilir diyenler de var....

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yani anime şirketi devam derse 4 sezon olur mu bu anime? Vay anasını ben anca 3 gelir belki diyordum. Animesi ilk sezonu 115 bölüm mangaya denk geldiğine göre baya yavaş ilerliyor konular mangada. Mangası çevrilseydi okurduk :( Sezon bittikten sonra en az 1,5 yıl gerek yeni sezon çıkabilmesi için. Anime mangaya dayanacak neredeyse.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Ohtaka manganın daha yarısına geldiğini söylüyor aynı röportajda.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Okumadım spoilerı. Yorumlarda da belki spoiler vardır diye korkarak okudum :) Bence de seri sonu hakkında bilgi verilmesi heyecanı azaltacaktır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?