Jump to content
  • Kayıt Ol

Altyazılar Hakkında


Fingolfin

Önerilen İletiler

Fansubu tamamlanmış animelerin, altyazıları paylaşılması halledilebilir mi acaba? Altyazıları paylaşılmamış bir çok seri var.(AMT çalışmalarından bahsediyorum)

Böyle olunca iş yarım kalmış gibi oluyor, sitenin politikası açısından. Hatta sırf bu iş için altyazıların toplandığı bir uploader tahsis dahi edilebilir.:D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 7
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gundamaster

    1

  • Ryuga

    1

  • CloudT

    1

  • Fingolfin

    1

gundamaster

Kudo Shin'ichi bu konu daha öncede yönetim odasında konuştuğumuz bir konuydu. Oradaki mesajları da inceledikten sonra sana şu şekilde cevap verebilirim.

Bazı serilerin altyazılarını, çevirmene ulaşamadığımızdan dolayı ek olarak sunamadık ve fansub olarak kaldılar.

Bazıları ise tekrar gözden geçirildikten sonra yayınlanacaklar. Arkadaşlarımız imla hataları olan altyazıları paylaşmaktan yana değiller. Bir kontrolden daha geçtikten sonra yayınlama kararı aldılar.

Site yönetimi olarak çevirmenlere getirdiğimiz kurallar içerisinde, serileriniz en azından bittikten sonra altyazıları da paylaşınız yönünde. Çevirmen arkadaşlarımız da zaten bu düşüncedeler. Hem yönetim hem de kadro olarak hemfikiriz yani.

Kısa bir zaman içinde umuyorum eksik olanlar da paylaşılacaktır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu altyazı konusunda bizde de bazı gelişmeler yaptık, altyazı adıyla ayrı bir bölüm açtık ve sadece altyazı paylaşımı yapılıyor, doğrudan indirme olanağıyla da indirme sitelerine muhtaçlığıda yok etmiş olduk. Ama altyazıların hepsini bulma sorunu da yaşayabiliyoruz, yani aynı derdin yolcusuyuz. Yine de bakalım...

Bu arada, altyazıların lafı hazır açılmışken, farklı fansublarında altyazılarını server'a eklemeyi düşünüyoruz. DP gibi ama kendi benliğinde farklılıklarla birlikte.

Eğer /AMT/ site yönetimi de izin verirse -bir süre içerisinde- edinebildiğim altyazıları server'a ekleyip herkesin erişebilmesini sağlayacağız.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Servere eklemek demişken, şöyle bir sistem de yapabilirsiniz. :D Gerçi default olarak herkesin altyazı yükleyebileceği bir özelliği yok, direk ftp'deki klasörüne upload gerektiriyor ama, onun için ufak bir script yazılması sıkıntı değil. Ya da Doki Fansub'un kullandığı, çok daha güzel olan şu script de kullanılabilir. Ben bizim serverda denedim ama, bilmediğim bir sebepten dolayı çok yavaş çalıştığından vazgeçtim. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

Altyazıların ayrı bir başlık altında komple toplanması bence de harika olur. Böylece altyazı arayanların aradığını bulması kolaylaşacağı gibi, altyazısı olmayan animelerin tespiti de biraz olsun kolaylaşır. Hattâ el değmişken ilgili sayfaya sitemizin çalışması olan bütün animelerin listesi konup, altyazısı ayrıca paylaşılmamış olanların ismi gri, paylaşılmış olanlarınki siyah yapılarak (veya başka türlü bir görsel ayrıştırma ile) sayfanın bir nevi envanter vazifesi de görmesi sağlanabilir.

Nasıl bir kod kullanılacağı SeRKaN'a kalmış bir şey, ama arayüz olarak hakikaten en kullanıcı dostu görüneni Doki'ninki.

Böyle bir sistem kurulacak olursa işleyiş için bir önerim daha var: ass altyazılara fontlar eklenip öyle paylaşılsın ki kullanıcılar her anime için bir dünya font yüklemek zorunda kalmasın, sistemleri şişmesin. Bu işlemi bütün animeler için ben memnuniyetle üstlenebilirim. Fontlu altyazılarda mpc-hc'nin fontları görmesi ancak sürükle-bırak yöntemiyle mümkün olduğundan, altyazı dosyası ile altyazının uyduğu video dosyasının farklı isimlerde olmaları gerekiyor; elim değmişken gerekli isim değişikliklerini de yaparım.

AniTR'nin bütün fansub gruplarının altyazılarını bir arada toplama düşüncesi son kullanıcı açısından işlevsellik getirse de ben buna biraz tereddütle yaklaşıyorum. Bence buradan altyazı indiren, elini atacağı her altyazının en azından kısmen bizim eserimiz olduğunu bilsin, o güvenle indirsin, daha iyi olur. Gerçi altyazı dosyasının başına konacak [AMT] etiketi bu bildirme işlevini yeterince görecektir, diğer grupların altyazılarının ayrı bir başlık altında toplanması da AMT altyazısı ararken AniTR altyazısı bulmak gibi umulmadık durumların önüne geçebilir... Oluru var aslında. Ama böyle bir şeyi yapsak bile piyasadaki bütün altyazıları toplama yoluna kesinlikle gitmemeli, sadece kefil olacağımız altyazıları paylaşmalıyız. Çünkü, atıyorum, Souten'in Mononoke'sini orada listeleyip paylaşırsak "Bunu biz yapmadık ama Souten yaptı ve güzel yaptı, bununla izleyin" demiş olacağız bir yerde... Böyle düşününce fizibilitesi dip yaptı hemen. O kadar şeyi kim izleyip de tasdik edecek iyidir diye? Onun yerine, iyisi mi, altyazı kalitesine güvendiğimiz sitelerle dostluk kuralım, aşağıdaki "dost siteler" kutusunda Souten'in yanına pullarını ekleyelim; altyazılar başlığına da "Burada aradığınızı bulamadıysanız bir de dost sitelerimize bakın" diye not yazalım; dostlarımızı da benzer bir altyazı paylaşımı sayfası hazırlamaya teşvik edelim. Üzerimize fuzuli iş almamış, haddimizi aşan güvenceler de vermemiş oluruz böylece.

Son paragrafta biraz kendi kendime konuşmuş bulundum, bağışlayın. Bu konudaki olası bir tartışmaya açılım sağlayabilir diye silmeden bırakıyorum öyle.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

http://plugin.animetakvimi.com/

Myanimelist pluginim ile ilgili bir sayfada iken detay ekranına girip o animeyi çeviren grup ve sitelere ulaşılabiliyor. İlerki bir zamanda burda paylaşımların video(soft-hard gömülü) paylaşımı olup olmadıkları, altyazı paylaşımı yapılıp yapılmadığı, çevirinin tamamlanıp tamamlanmadığı gibi bilgiler simgeler ile gösterilecek.

Bu sistem kullanıcıların altyazıları videoları kendi sistemimden edinmeleri odaklı değil: Çeviren grupların sayfalarına hızlı bir şekilde erişmeleri amaçlıdır.

Şu an zaten uzun bir zamandır kullanılıyor.Geçen sene sonunda firefox pluginimde çıktı deneyebilirsiniz. Gelecek güncellemeleri bekleyebilirsiniz. Eğer alt yazıların konulduğu bir sistem yapılırsa oranın indexlemesini de sisteme ekleyebilirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

Gerçekten güzel birşey olur arşivleme yapan arkadaşlara da büyük fayda sağlar ancak bende sunu sormak istiyorum acaba birtek amt değilde hangi seri olursa olsun hepsinin altyazılarını paylaşım vermek mümkün olabilir mi???

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Her sitenin belli bir düzeni var. Kimisi altyazı.org'a veya kendi sitelerine altyazıları yüklüyor, kimisi de serileri yalnızca hardsub olarak veriyor. Yani bu tamamen fansub'ların inisiyatifinde. Yapacak bir şey yok.

Ek: Konuları hortlatmayı seviyorsunuz. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?