Jump to content
  • Kayıt Ol

Macross'tan Yeni Anime Serisi


gundamaster

Önerilen İletiler

gundamaster

Japonya'nın Kanto bölgesinde tekrar yayınlanan Macross Frontier'in son bölümünde, yeni Macross serisinin yayınlanacağı duyuruldu.

32 yaşına girmiş külliyatın yeni serisi ile ilgili henüz detaylı bilgi bulunmamakta.

1982 yılında The Super Dimension Fortress Macross ile başlayan külliyat, içerisinde uzay savaşları, aşk üçgeni ve dönüşebilen savaşçı uçak temalarıyla oldukça bilinen bir seriydi. Farklı zamanlarda iki TV serisi ( Macross 7 ve Macross Frontier), birkaç sinema filmi ve pek çok OVA'sı ( Macross II, Macross Plus, Macross Dynamite 7 ve Macross Zero) da bulunmakta.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 3
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gundamaster

    2

  • Akuma_Blade

    2

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Resimdeki silüet SDF-1'e ait dolayısıyla da 1982 tarihlki ilk Macross serisi olan Super Dimensional Fortress Macross'inj The Origin hesabı elden geçirilmiş Manga yorumu olan Macross The First'in Anime uyarlamasını yapacaklarını düşünüyorum ama gerçi yakın zamanda Frontier'de gözükmeyen bir VF modeli olarak VF 30 Khronos'u çıkartmışlardı, buradan hareketle -pek olası görmesem de, pek de istemesem de- bir Frontier sequel'i ihtimali de yok değil.

Macross militaristik plot detaylarının eksikliği, hikayeye bir şekilde girebilmiş detayların da ana karakterin sonra hangi kızı seçeceğinin yanında esamesi bile okunmaması ve Protoculture konseptine 30 yılı aşkın zamandır adam gibi bir açıklama getirilmemesinden ötürü açıkçası bir Gundam metaserilerine duyduğum sempati ile yaklaşamadığım bir seri, bunun yanısıra aynı evrende gçeiyor olmalarına karşın atmosfer olarak birbirinden çok alakasız seriler üretmeleri (Hani Gundam bile A.U. mantığı ile kurtarıyor durumu ama Macross'da o bile yok, Plus'dan çıkıp 7'yi izlemeye başlayınca insan kendisine kamera şakası yapıldığını düşünebilir sırf bu yüzden), 25. yıl serisi olan Frontier'i hayatında Hentai OVA dışında tek başına birşey yönetmemiş bir yönetmene teslim edilmesi ve müzikal kavramının hakikaten abartılı kullanımından ötürü, aldığı beğeniyi de şahsen Mecha sevmeyip de uçak seven insanları ve bayan izleyicileri tavlamış olmasına bağladığım overrated bir külliyat olarak değerlendiriyorum. Yine de öncelikle insan ruhunun karanlık yanlarına ve kimlik kavramına dair gayet sağlam gözlemler içeren Plus, faaklı kulvarlarda saymam gerekirse finali haricinde hikayeye getirilebilecek en sağlam Prequel'i sunan Zero, bir ölçüde tüm konsepti tersine kurabilme cesaretinde bulunduğu için Lovers Again ve TV serisinin savrukluğunu en azından daha izlenebilir bir formata getiren DYRL ve Frontier filmlerinin Macross konseptindeki en izlenesi parçaları oluşturduğunu düşünüyor ve bunların değerlerini de haşa yoksayamıyorum, yoksayamam da. Fakat TV serilerin -ki ürünlerinin fiyatlarının Gundam kadar ucuz olmamasına -dolasıyla Macross marketinin hibir dönemde Gundam altında ezilmeyişine- ve her Macross arasında iki Gundam arasında geçen zamandan çok daha uzun pre prodüksiyon imkanı bulunmasına rağmen- "bir Gundam olmadığı" çok açık ve net görünebilen bir tespit olsa gerektir.

Eğer yeni Macross serisi rejide Kawamori'ye teslim edilecek olursa kendimi şimdiden vasat bir seriye hazırlayacağım zira Kawamori basın mülakatlarından da görülebileceği üzere izleyicinin zihinsel tatmininden ziyade eğlence faktörünü benimsemiş bir kreatör bu yüzden de derin anlamlar, alt okumalar vs bulmak pek mümkün olmuyor kendisinden.

Hal böyleyken konudan ziyade yönetmenin kim olacağıyla ilgilendiğimi söyleyebilirim. Yeni seri Frontier'de de yapıldığı üzere eski formülü aynen tekrarlamaktansa Plus'da ve diğer OVA'larda ve bazı filmlerinde olduğu gibi konsepte yenilikler getirme cesaretini deneyebilecekse sırf bunun için de izleyeceğimi söyleyebilirim. Ama bunlar haricinde bu kadar çok Mecha birden furya haline gelmişken Macross'un duyurulması, 30. yılı doğru düzgün bir Anime bile olmayan geçiştirmelerinden sonra çok ama çok manidar gelmekte bana.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

[bIMGX=1200]http://www.animenewsnetwork.com/thumbnails/max1000x1500/cms/news/94760/deltamain02.png.jpg[/bIMGX]

Macross Delta adlı yeni yapım Frontier'de olduğu üzere Satelight stüdyosunca hazırlanıyor. Yeni seri Frontier'den 8 yıl sonra geçiyor ve Protoculture tehdidinin geri dönüşünü konu alıyor. Kenji Yasuta (Arata The Legend, Noein, Shugo Chara, Aquarion OVA) yönetmenliği üstlenirken Toshizo Nemoto (Log Horizon, Getbackers, Dogs & Scissors, Tokyo Majin, Phi Brain, Inu X Boku, Towa no Quon) senaryoyu hazırlayan isim olacak. Capcom'un karakter dizaynırlarından Chisato Mito orijinal karakter tasarımlarını hazırlayan kişi durumunda.

Son olarak 31 Aralık'da serinin ilk bölümün ön gösterimi yapılacağını belirtelim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Trailerı gördükten sonra animeye karşı pek umutlu değilim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?