Jump to content
  • Kayıt Ol

JoJo's Bizarre Adventure: Stardust Crusaders (05.04.2014)


painscream

Önerilen İletiler

55267l.jpg

Hikayemiz bir önceki sezonun devamı niteliğinde. Manganın 3. kısmını işleyecek olan serimizde ana karakterimiz kavgacı ve serseri olan Jotaro Kujo' dur.

Dünya etrafında karanlık ruhlar uyanır, bunlar "Standlar". Stand'lar, elinde bulundurana inanılmaz güçler veren yaratıklardır. Jotaro annesinin hayatını kurtarabilmek için karanlık güçlerini kontrol etmek ve Ailesi için Cairo, Mısır ve kana susamış vampirlerin olduğu yere yolculuk yapmak zorundadır. Ama bu yol uzun bir yoldur ve kötü Stand kullanıcıları Jotaro ve arkadaşlarını öldürmek için beklemektedir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 110
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • loykad

    43

  • bLueeekun

    19

  • Fingolfin

    12

  • cakiphan

    9

Sonunda açıldı başlığımız. Animenin geldiği hafta vizelerim başlıyor ama jojo > vize :P

Güzel tartışmalar döndürürüz umarım. Ben ara ara manga/anime kıyaslamaları yapmaya çalışırım elimden geldiğince.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bölüm 01

Aslında spoiler verecek kadar bir manga birikimim yok, gerçi ilk bölümde de 3 Stand'ın üstünkörü tanıtılmasından ve yeni Jojo'nun tam bir piç olduğunun gösterilmesinden başka pek de önemli bir gelişme yaşanmadı (bir de Jojo'nun annesi hapishane koridorlarında yürürken arka planın CGI ile dinamik kılınması animasyon namına çok hoş bir teknikti) fakat sadece şunu demek istedim:

JooooooooooooooooooooooooooooooooooJo!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Of 1 saattir elimde duruyo ama arkadaş indirsin diye bekliyorum beraber izleyeceğiz diye, çatliyorum meraktan :D

İzlediğimde mesajimi editlerim, manga kiyaslamalari falan yaparim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölüme dair söylenecek pek birşey yok, ilk sezonu izlemediğim için çizimler değişik geldi ama mangakanın retro sayılabilecek çizimlerini aktarmayı başarabilmişler. Seslendirmeleri beğendim. Noriaki Kakyoin'i ilk bölümde göremedik haliyle ama ikinci bölüm epey keyifli olacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Jojo seven bir ünlü haberi gördüm, seviyor desek az aslında, twitter hesabından paylaştığı resimlerde göründüğü üzere neredeyse içine düşecek. fool.gif

Shoko Nakagawa ve Jojo:

[bimgx=300]https://pbs.twimg.com/media/BkY0FX-CUAEtkaB.jpg[/bimgx]

[bimgx=300]https://pbs.twimg.com/media/BkY56SSCAAAmbno.jpg[/bimgx]

Shoko Nakagawa benim esasen TTGL açılışı Sorairo Days ile tanıdığım biri. Aslında şimdi o şarkıyı paylaşacaktım ama ararken fark ettiğim ve şu an da dinlediğim başka bir parçayı tercih ediyorum:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@meyday: Onun Araki-sensei'yle bi röportaji var:

Eklemeyi unuttum, kendisi deli bir Jotaro hayranidir. Jotaro yüzüme tükürsün, sabah akşam beni dövsün ama yeter ki benim kocam olsun diye garip garip fantezileri var. Bunlari o röportajda çatir çutur Araki'nin suratina söylüyordu :D Hatta o röportajin diğer part'larinda, Araki bu ikisinin çocuğunu ve stand'ini mi ne çizmişti.

Şimdi izledim başliyayim. Önce Jojo soy ağacini atayim mangada verilmiş olan:

[bIMG]http://puu.sh/7W7bB.png[/bIMG]

Animede çizimler güzel, animasyon tekniklerine falan hayran kaldim yer yer çok güzel şeyler kullandilar da. OMUZLAR OLMAMİŞ BE KARDEŞİM. Resmen yürürken robot gibi oluyorlar karakterler. Şişik mi desem geniş mi desem yayik mi desem kelimeyi bulamiyorum ama omuzlar gözüme acayip batiyor. Zayif karakterler var seride Kakyoin gibi, onu da öyle şişirirlerse ölürüm. 2-3 bölümde alişirim umarim neyse.

Müzikler de ilk sezondan biraz farkli geliyor kulağa malum iwasaki taku gidince değişiklik oldu elbet, ama o kadar da kötü değil buna da alişiriz. :D Jotaro'nun seiyuu'suna da alişamadim, Ono Daisuke sanirim, Battler Ushiromiya konuşuyormuş gibi hissediyorum yer yer. Hayal ettiğimden farkli gidiyor bazi şeyler ama neyse Joseph falan iyi olmuş.

Stand'ler ile ilgili bilgilerin de bölüm aralarinda verilmesi güzel olmuş, mangada da her chapter başinda/sonunda ayrintili bilgi veriliyor Stand ve karakterler hakkinda.

Bir de her hafta kaç chapter işlediklerinin listesini tutayim çünkü gerçekten merak ediyorum siğacak mi diye.

İşlenen chapter sayisi 3,5/152

Bölüm görüşüm:

Dio'nun yüzünün ve bulunduğu atmosferin mangadaki gibi karartilmasina bayildim, en çok istediğim şey buydu. Dio'nun üzerinde çok mistik bir hava yaratiyor. Yerdeki kanli kadin bedenleri falan villain'imiz karizmasini koruyor :P

[bIMG]http://puu.sh/7W7qH.png[/bIMG]

Jotaro'nun ayağiyla yerdeki masayi itip su patlatma sahnesi de harikaydi. Jotaro'nun da kendine has bir tarzi olduğunu gösteriyor bu da. AYAÐİNDAKİ KUNDURAYA KURBAN JOTARO. :D

1 hafta nasil geçecek şimdi allahim, opening ve ending'i görmek için sabirsizlaniyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölüm güzeldi. Cozefu cosataru(HSD Kenichi'den Sakaki ustanın sesi) yaşlı halinin seslendirmesi güzeldi. Cotaro'nun sesi de iyiydi. Dio'nun sesi süperdi(ilkiyle aynı zaten). Bu arada Holly'i gençken görmek isterdim, sesi kawaii ydi. Animasyonlar da güzeldi.

ilk sezondan beri merak ettiğim bir şey vardı. Conatan Cosataru Dio'Yu durdurduğunda, Erina'nın gemiden Dio'nun sandığıyla kaçtığını gördüğümü hatırlıyorum. peki nasıl oldu da Bu sandık çıktı karşımıza. Bir hata mı yapıldı, bir şeyi mi kaçırdım yoksa.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben-to damıydı başka bir animede miydi ne bi kız karakterde başrol karakterine sürekli jojo mangasını okumasını onu okumadan tam bir erkek sayılamayacağı söyleyip duruyordu . Sen burda jojo da jojo diye çırpındıkça aklıma o karakter geliyor (her ne kadar hatırlayamasam da ) underE

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ilk sezondan beri merak ettiğim bir şey vardı. Conatan Cosataru Dio'Yu durdurduğunda' date=' Erina'nın gemiden Dio'nun sandığıyla kaçtığını gördüğümü hatırlıyorum. peki nasıl oldu da Bu sandık çıktı karşımıza. Bir hata mı yapıldı, bir şeyi mi kaçırdım yoksa.

[/quote']

Diğer başlikta da bu soruyu sormuştun ama animede nasil yapacaklarini görüp öyle cevap vermek istemiştim :D Şimdi normalde o kisim "plothole" gibi bir şeydi mangada. Ama David Production yani stüdyo, takdir edilesi bir şekilde o plothole'u kapatabilmek için elinden geleni yapmiş. Şu sahneye dikkat:

7WK3V.jpg

Yani burada sanirim Erina resimde eksik olan o iç-üst parçayi almiş oluyor, geriye kalana da Dio girmiş. Bilmiyorum o plothole'u ne derece doldurur bu ama, stüdyonun mangadaki bazi plothole'lari doldurmak için çabalamasi takdir edilesi bence. :D

Bir de başliklarda şu gifi gördüm dün

[bIMG]http://i.imgur.com/mBvwGUp.gif[/bIMG]

:011:

Bir de seri MAL'de ilk 30'a girmiş siralamada. Aslinda benim gözümde Part3'te o kadar etkileyici şeyler de yoktu. Tipik shounen gibi ilerliyip, harika bi sonla bitiyordu. Bir gecede okumuştum mangasini ama o kadar da sürükleyiciydi fakat çok gereksiz sahneleri de vardi. Tahmin ediyorum ki animenin skoru da önce çok yüksek olacak, ortalara doğru biraz düşecek ama son 5-6 bölüm yine tavan yapacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

:011: öbür başlıkta cevaplanmamasını da seriyi sevenlerin, bilerek yaptığını düşünmüştüm. Ben de seriyi sevenlerdenim. O nedenle yeni seri çıkana kadar, sorumu ertelemiştim. Ama sonuçta kapatmaz bence pilot hole ü. Neyse olur o kadar.

Bu arada Jotaro'yu niye böyle atarlı yapmış mangaka. Joseph de benzer karakterdeydi ama ailesine karşı daha saygılıydı.:D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Eee Joseph'in başinda Erina ve Speedwagon var, ne kadar haylaz olursa olsun yerini bilen bi genç olur çikardi ailesine karşi. Fakat Jotaro'nun babasi gitmiş, annesi de böyle. Haliyle atarli ergen olmuş fakat merak etme ne kadar böyle dursa da içten içe o da bir Jojo. :P

Sanirim bu biraz da işlenen çağa gönderme yapiyor. Dikkat ediyorum çünkü mangada zaman ilerledikçe karakterlerin kişilikleri de değişiyor. Mesela part4 2000'lere yakin bi zamanda geçiyor ve ana karakter Josuke bildiğin serseri tipli bir karakter.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Muhtemelen haklısın(zaten Holly de annesine çekmiş:011:). En popüler JoJo da jotaro sanırım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Holly'nin 40 küsur yaşinda 20'lik fistik gibi görünmesinin sebebi (beeelki spoiler sayilabilir, haftaya bak istersen buraya)

Şöyle bi inaniş var: Hamon'a sahip olan kişilerin bedenleri geç yaşlaniyor. Burada hamonu illa çatir çutur kullanman gerekmiyor, potansiyel olmasi bile buna yeterli. Mesela Lisa Lisa'ya direk Joestar kaniyla geçmemişti hamon ama onda potansiyel vardi ve küçüklükten geliştirdikleri için böyle oldu. Holly'de de böyle bir durum söz konusu. Hamon potansiyeli var babadan gelme ama hiç üzerine düşmemiş Joseph. Yine de kaninda olduğu için böyle genç gözüküyor diyebiliriz sanirim. Suzie Q ve Erina mesela baya baya yaşlandi buruştu ama Lisa Lisa ne kadar 50'lere gelse de genç gözüktü. Veya Joseph, 40 küsur yaşinda kizi bir de üstüne torunu var ama neredeyse kizi kadar enerjik ve çevik.

Yine de eğer doğru hatirliyorsam bu böyle bi karakter tarafindan "bunlar böyle çünkü bu" diye açiklanmiş bir şey değil. Okuyucular böyle inaniyor, mantikli geliyor bana. Araki belki de bu işin sirrini açiklamiştir röportajlarinda bilemem. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

dilek, okudum spoilerı.:D spoilerlık bir şey yokmuş bence. Ama hamonun yaşlanmayı geciktirici etkisinden bahsediliyor diye hatırlıyorum. Lisa Lisa yı büyüten adamla ilgili kısımlarda ve Lisa lı kısımlarda vardı sanırım. Bu arada hamondan standa geçmeleri iyi oldu. Taaaaaa Dio ile conatan ın kapıştığı bölümlerden yeni bir yol(güç,geliştirme) bulmaları gerektiğini düşünmüştüm.

NOT: Japonların yabancı isimleri söyleyişine hastayım.:011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

O yüzden zaten Part3 en favori olarak geçiyor çünkü manga o partta gerçekten inanilmaz ilerleme kaydediyor. Part2'nin hamonundan part3'e nereden nereye geliyoruz. Stand'larin sunumu, işleyişi ve Dio'ya bağlanmasi vesaire çok ustaca yapilmiş. Ki Part3'ü referans alan birçok yapim olduğu da söyleniyor.

Tek korkum 152 chapter'i 26 bölüme siğdiracağiz diye her şeyi aceleye getirmeleri. Çünkü önceki başlikta dediğim gibi malum Dio's World toplamda 18 chapter'dan oluşuyor. 1 bölümde 4 chapter işliyoruz ve toplamda 152 chapter var. Allah'tan ümit kesilmez :D

4chan'da bazi sazanlar "Jojo Persona çakmasi" diye atlamişlar iyi güldüm.

NOT: Japonların yabancı isimleri söyleyişine hastayım.:011:

Ben bölümün başinda gemicinin tabut üstündeki harfleri Dİ AY O diye okuyuşuna güldüm ya. :011:

Bu da MAL'de bi elemanin eski uyarlama vs yeni uyarlama karşilaştirmasi:

[bIMG]http://i.imgur.com/8wXYLnA.jpg[/bIMG]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

4chan'da bazi sazanlar "Jojo Persona çakmasi" diye atlamişlar iyi güldüm.

Şöyle ki Persona serisi Shin Megami Tensei serisine bağlıdır, ve ana serinin karanlık yapısının daha çok genel oyunculara hitap eden versiyonudur, ilk Persona oyunu 1996 yılında çıkmıştır. Shin Megami Tensei serisi de daha önce NES'te bulunan Megami Tensei'nin SNES'e geçişindeki isminin değişmiş versiyonudur, ve o da ilk olarak 1992'de çıkmıştır. Herşeyin başlangıcı olan Megami Tensei'nin ilk çıkışı da 1987'yi bulmaktadır. Jojo'nun standlarının seriye dahil olduğu Stardust Crusaders'un çıkışı da 1989'da olmuştur. MegaTen serisinin tarot kart sistemi falan aklıma geliyor şimdi, Stardust Crusaders da direk tarot kartlar üzerinden gidiyor, sanırım 4chan'dakiler pek de haksız sayılmaz gibi geldi bana. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Onlarin kastettikleri Tarot'tan ziyade "adamlarin arkasindan ruhlar çikiyooo" diye atlamalariydi. Tarot'lara laf eden görmedim şu an için :D

Edit: Ha bir de şu kafaya silah dayama sahnesi.

7WW3Y.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Vay arkadaş Joseph Reyiz de yaşlanmış. Enerji hep hatunlara kıyak geçiyor demek ki. Daha önümüzde bir sürü arc ve jojo var ama sanırım Joseph her zaman favorim olarak kalacak. Kamerayı kırışında ve açıklamasındai istemsizce kahkaha attım. Yeni müzisyen isimli abiler-ablalar da yakında gelir umarım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Vay, Holly'e bak eski çizimler daha iyimiş sanki. Yüz çizimlerini kast ediyorum. Diğer karakterler daha insancıl gibi.:D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Vay' date=' Holly'e bak eski çizimler daha iyimiş sanki. Yüz çizimlerini kast ediyorum. Diğer karakterler daha insancıl gibi.:D[/quote']

Jotaro bildiğin ağzini açsa adami yutacakmiş gibi eski çizimlerde :D Ha ben eski versyonu da seviyorum, dönemine göre aslinda onda da gayet güzel işler çikmiş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Jotaro bildiğin ağzini açsa adami yutacakmiş gibi eski çizimlerde :D Ha ben eski versyonu da seviyorum, dönemine göre aslinda onda da gayet güzel işler çikmiş.

:011:

Çakma olayına gelince, tarihlerden gidersek jojodaki stand gücüne benzer güç personada hangi tarihte görülüyor onu bilmek lazım. Ama ilk çıktıkları tarihler ise sukenin bahsettiklerine göre persona önce duruyor. Ama wikiden baktıklarımda jojo part 3 1993, persona ise 1996 tarihlerini gördüm.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

:011:

Çakma olayına gelince' date=' tarihlerden gidersek jojodaki stand gücüne benzer güç personada hangi tarihte görülüyor onu bilmek lazım. Ama ilk çıktıkları tarihler ise sukenin bahsettiklerine göre persona önce duruyor. Ama wikiden baktıklarımda jojo part 3 1993, persona ise 1996 tarihlerini gördüm.[/quote']

Çakma derken tüm seriden bahsedilmiyor ben kisaca lafi öyle bitirdim. Mesela diyorlar "Jotaro Persona'sini çikardi" veya "aha kafasina silah dayadi ayni Persona3 karakteri gibi" şeklindeydi. Persona 3 nerdeee, 3. arc nerede o yüzden gülmüştüm.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?