Jump to content
  • Kayıt Ol

Selector Infected Wixoss 04.04.2014


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

32150-wixosspost_reg.jpg

Umut, tutku, ihtiras... Kalplerinde bu hislere sahip olanlar tehlikeli bir oyunun içerisine çekiliyorlar.

WIXOSS ortaokul öğrencileri yaygın bir kart oyunu. Ama çok azı bu kartların kızların iradelerine işleyebildiğini biliyor. Tıpkı çok azının onlarla bütünleşebildiği gibi.

Bir kızın dileğini yerine getirmek için dua etmesiyle, WIXOSS genleri tüm dünyadan tek vücut olmak için harekete başlıyor. Savaşma amacını ararlarken dileğini gerçekleştirme zaferi sadece bir kişinin olabilir.

Şimdi dilek savaşı başlamak üzere.

Sıradan bir liseli kız olan Ruko Kominato ninesi ve kardeşi ile birlikte yaşayan, suskun ve asosyal bir kızdır. Onun hiç arkadaşı olmamasından sıkılan abisi ona bir WIXOSS kart paketi verir. Paketi açan Ruko, kartlardan birinin bir küçük bir çocuk gibi sesler çıkartabildiğini duyar ve hayrete düşer. Bu kart oyunu ile ilgili az çok birşeyler duymuştur ama buna anlam veremez. Ertesi gün okula gittiğinde WIXOSS oyununu oynayan başkaları da olduğunu görür. Yuzuki ve ikiz kardeşi Kazuki onu görür ve onu oyunu oynamaya ikna ederler. İlk oyunu yarıda kalmış olsa da Ruko oyuna hızla bağlanır. Yuzuki ve Kazuki ona Selector denilen az sayıda genç kızın bu kartların içindeki karakterlerin sesini duyabildiğini, kart savaşında sonuna dek giden bir kızın dileğini gerçekleştirebileceğini, fakat 3 yenilgiden sonra ne kart karakterlerinin bu özelliğini görmekteki algısını kaybederek mühürleneceklerini söyler. Ruko hayatında ilk kez bir dilek sahibi olacağını hissederken bu önündeki savaşların sadece başlangıcı olacaktır aslında.

Puella Magi Madoka Magica, Urobuchi Gen'in de çok sonradan itiraf ettiği üzere Kamen Rider Ryuki'nin bir serbest uyarlaması olsa da öyle sağlam bir damar yakaladı ki çıkar çıkmaz patladı ve Madoka Magica'yı 2000'lerin Evangelion'u olarak nitelendirenler, türü yeniden yazdığını iddia eden yönetmenler oldu. Tam aksini iddia edenler de. Fakat görmezden gelemeyeceğimiz birşey varsa o da bundan sonra Madoka Magica depreminin etkileri ile yaşamaya alışmamız gerekmesi.

Selector Infected WIXOSS da ayrıca belirtilmemiş olsa da şu yada bu şekilde Madoka Magica'nın yolundan giden bir yapım. Küçük kızların dilekleri karşısında giriştikleri savaşlar bunu anımsatsa da Madoka Magica'nın aksine kızlar yerine onların avatar'ları haline gelen kart karakterleri dövüşüyor. İlk bölüm sadece girişin girişi hissiyatında olduğu için zaten fazla bir olay görmüyoruz ama Ano Hi Mita Hana no Namae o Boku-tachi wa Mada Shiranai sonrası yükselişe geçen ve yeni dönemde birkaç yapımda birden senarist olarak gördüğümüz Mari Okada'nın en azından ileride bizi şaşırtacak birşeyler hazırlamış olmasını bekliyorum.

Çoğu yeni seride olduğu üzere WIXOSS da hareketsiz, kartonumsu arka planların önünde yürüyen karakterler kullanıp aynı anda hareket eden obje sayısının bir elin parmaklarını geçmediği bir animasyon stili kullanarak bizi şaşırtmadı maalesef. İlkin Gunparade March, Mermaid Forest, Utena, Read or Die, Excel Saga, Slayers ve Ghost Hunt ile dikkatimi çekmiş olsa da sonrasında Hayate no Gotoku, Shagukan no Shana, Zero no Tsukaima, Index ve Railgun külliyatıyla mainstream'e daha yakın çalışmalarla adından söz ettiren JC Staff için bu eksi bir not olsa da dövüş sahnelerindeki animasyonlar serinin genelindeki animasyonlardan daha akıcı olacak gibi. Şimdilik ileriki maçlara bakacağız denebilir. Fakat öte yandan normalde bu tür yapımlar fragmanda görülen ilk 2-3 (bazen 4) bölümünde animasyon olarak çok akıcı olup sonrasında inişe geçerler, WIXOSS'un ise ta ilk bölümünden kendi,ni farkettirememesi sonraki bölümler için de beklentileri azaltmakta.

wixoss op - YouTube

Seiyuu kadrosu generic karakterlerin ardına sıkıştığı için kendini farketiremiyor neyse ki şarkılar akılda kalıcı. Özellikle Kanon Wakeshima'nın Killy Killy Joker'i oldukça hoşuma gitti. İlk bölüm durağanlığından ötürü OST hakkında bir fikir belirtemiyorum maalesef.

WIXOSS muhtemelen Madoka Magica izleyip sevmiş kitleye "bu da onun gibi" gibisinden önerilecektir. Öte yandan ilk bölümünün aşırı durağan olması ve süpriz potansiyeline açık olup olmayışının işaretlerini önceden verememesi teknik zayıflığıyla birleştiğinde WIXOSS sezonun çerezlik yapımlarından fazlası olmayı başaramamış gibi en azından şimdilik.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 4
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    1

  • painscream

    1

  • Akuma_Blade

    1

  • suke

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Kart oyunlarını daha doğrusu persona 4' de olduğu gibi avatarların savaşması pek ilgimi çekmiyor açıkçası. Persona 4 izlerken çok sıkıldığım yerler oldu, avatarları her ne kadar karakterler yönetse de savaşan kendileri olmadığı için aynı hissi vermiyor. Buna bir şans verebilirim belki. Taiyou(http://myanimelist.net/anime/17651/Genei_wo_Kakeru_Taiyou) da aynı Madoka gibi karanlık olacak gibi ifadeler görmüştüm çıkmadan önce fakat karakterler bana çocuksu geldi çok ve 2 bölüm katlanabildim. Madoka' da bulunan havayı her serinin yakalayabileceğini sanmıyorum ama dediğim gibi bir şans vereceğim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Pembe kapşonlu sweat, üzerine hafif bir ceket, düz siyah saçlar, dat casualness!, anime ilgimi çekmiyor ama karaktere bittim. Böyle tasarımlar çok hoşuma gidiyor.

@painscream: Avatarların savaşması derken Persona 4'ü örnek göstermen biraz hatalı aslında, daha çok Yugioh ve türevlerini örnek göstermek lazım. P4 bir oyundan uyarlama ve oyunun kalitesinin esamesi görünmüyor. Ayrıca oyunda karakterler her türlü kılıç, top, tüfek vs aksiyona girerler, Persona'lar genel olarak büyüsel güçler için vardır. Animede karakterlerin sadece Persona kullanmaları ve kart olayının yanlış lanse edilmesi beni rahatsız etmişti. O kartların çok farklı işlevleri var aslında ama anime uyarlamaları böyle oluyor işte. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölümü izledim ve dileklerin gerçekleştirilmesi kısmı güzel fakat

3 malubiyetten sonra dileğin yok olmasıyla herşeyin tepe taklak olup kartınında yok olması baya bir dram kokuyor. Geçen sene çıkan benzer bir kız akrt oyununa benziyor bakalım nasıl ilerliyecek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölüm fena değildi. Kart oyunları çok ilgimi çekmese de atmosfer iyi gibi hissettim. Ana karakter kız( yukarıdaki resimde yok) ise çok kawaii, sesi,çizimi, kişiliği. Animenin çizimleri güzel ama yukarıdaki resimdeki gibi burun çizimleri var ki sevmem. Genelde animelerde ilk başlarda yorum yaparken derinlemesine yorumlamayı tercih etmem o nedenle ana hatlarla ilgili görüşlerimi yazıyorum. Devam edersem, müzikleri hatırlayamıyorum:D(daha sabah izledim ya la) güzeldi sanırım.

Başlıktaki resimde tam ortadaki kızın dileğini öğrendik. Erkek kardeşine aşık ve bununla ilgili bir dileği var.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?