Jump to content
  • Kayıt Ol

Blade & Soul


CHOBiTS

Önerilen İletiler

Oyun uyarlaması olan yapımımız son derece iç açıcı görselliğiyle izleyiciyi çekiyor. Çoğunluğu bayanlardan oluşan karakterlerimiz biraz Queens Blade havası verse de onun kadar yüzeysel ecchi olacağını sanmıyorum. İlk bölüm için hikaye baş rolümüzün klanının yok olması sonucu intikam duygusuyla hareketlerini gösterdi.Pek fazla konuşkan bir başrol görmesek de ilerde edindiği arkadaşları bu açığını kapatacak gibi.

Yapımın tek eksiği erkek baş rolün bulunmaması.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 11
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gundamaster

    3

  • CHOBiTS

    3

  • suke

    3

  • Fingolfin

    2

En Çok Yazanlar

gundamaster

Ezik bir erkek başroldense güçlü hatunların olduğu bir seriyi tercih ederim açıkçası. En azından saçma muhabbetlerden uzak olur. Tabi yuriye falan da kaymasın.

Güzel hatunlar dolayısıyla bol fanservisli bir seri. İlk bölümde zaten ben buyum diyor. Onun dışında intikam hikayesiyle örülmüş bir yapı mevcut. Oyun animelerini pek başarılı bulmam bu da muhtemelen beni yanıltmayıp orta düzey bir şey olacak.

Ambiyans oyundan uyarlama olduğunu da belli ediyor açıkça.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çizimler ve hatunlar güzeldi. Sadece burun çizimleri hoşuma gitmedi, profilden çok iyi olmasına karşın önden güzel durmuyor. İlk bölüm sıkıcı değildi. Aşırı ecchi ye kaçmamasını umuyorum. Oyunu nasıldır bilmiyorum ama intikam olayını ve ilerleyişini düzgün bir hikaye örgüsüne oturtmazlarsa anlamsız, sinir bozucu bir şey izlemiş oluruz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Önce seriyle ilgili yorumları okuyup sonra indirmeye karar vermeyi düşünüyordum ama dün kendim test edeyim dedim. Animenin bir oyun uyarlaması olacağı haricinde hiçbir önbilgim yoktu ama. İlk bölümün sadece açılış kısmına baktım. Çizim ve animasyonlar fena değildi. Ve ilk gözüme çarpan ps2 için Magna Carta isimli bir oyunun karakter tasarımlarını yapan Hyung-Tae Kim'in tasarımları dikkatimi çekti. Aslında karakter tasarımından çok kıyafet tasarımı demek daha doğru olur. Genel çizim kurallarını ve insan anatomisini dikkate almaması beni rahatsız ediyor ama özellikle bayan karakterlerde çok hoş duran kıyafet tasarımlarına imza atan bir artist Hyung-Tae Kim.

Animeyi oyun uyarlaması olarak düşünmeleyelim bence, mmorpg uyarlaması bu. Evet oyun uyarlamaları kötü oluyor ama iyi olanlar da var, Valkyria Chronicles ve Tales of the Abyss gibi. Fakat mmorpg uyarlamalarından hikaye beklemek hata olur, doğru düzgün uyarlanan bir tane mmorpg uyarlaması yok, bu da onlardan farklı olmayacaktır.

Sadece animasyon, çizimler ve müzikler için izleyeceğim ben. Hikayenin beni etkilemesi gibi bir beklentim yok, o yüzden sanırım animeyi beğeneceğim.

Bir de ezik başrol yerine güçlü hatun şeysine katılıyorum. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Sadece animasyon, çizimler ve müzikler için izleyeceğim ben.

Sadece bu üç tema mı yani, hatunlar için izlemeyceksin öyle mi, yeme bizi şimdi :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sadece bu üç tema mı yani, hatunlar için izlemeyceksin öyle mi, yeme bizi şimdi :)

Onu animasyon ve çizimlere dahil ettim, kuru kuru ağaç, ot, ev izleyeceğimi mi sandın? :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster
Onu animasyon ve çizimlere dahil ettim, kuru kuru ağaç, ot, ev izleyeceğimi mi sandın? :D

Neden öyle diyorsun, o zaman sanatsal animeci olurdun :D

Bkz. Iblard Jikan izleyenler

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Beklentim olduğundan değil de, geçmişteki serilerde yapılamamış olması bunda da aynı olacağı anlamına gelmez. Belki hikayeyi sağlam çizmek isterler. Ha birde sözüm firmalara, oyun(MMORPG hariç) animeleri neden kötü hikayeye sahip olur ki, çünkü hikayesi sağlam olmayan oyun tutmaz genelde.

suke, insan anotomisine uymayan çizimlerden bahsetmişsin ama bu animede hatunlar için söylüyorum diğer animelerdeki gibi normal çizimler var. O kısmı tam anlamadım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölüm itibariyle; kadınların savaşı olacağı, bol bol fanservisler ecchi sahneler göreceğimiz anlaşılıyor. Korenin bir oyunu japonların anime yapmasıda çok ilginç bir durum, genellikle bizim japon animelerini koreliler dizilerinde kullanırdı. Herhalde japon pazarına oyunu sokmak için böyle bir hamle yaptı koreliler. Oyunu inceleme fırsatım oldu incelemelerde hep kadın karakter ağırlıklı sanki kadınların savaştığı bir oyun gibi. Ancak erkek karakterde mevcut.

Animenin hikayesi oyunun hikayesine uygun mu değil mi araştırma gereği duymadım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@gundamaster: Bu animede öyle sanatsal arkaplan olsaydı dediğine katılırdım, ama bahsettiğin animeyi de izlemek lazım. :)

@Kudo Shin'ichi: Elbette hikaye iyi birşey çıkabilir, ama genelleme yapıyorum, mmorpgleri hikayesi için oynamaz kimse, 30 adet quest itemi için 1500 tane ağaçtan bozma bir yaratık keserken unutulur gider hikaye, Ragnarok online oynamışlığım var uzun süre, hikaye nedir hatırlamıyorum bile, sadece İskandinav mitolojisiyle çok ilgili olduğum için temel şeyleri hatırlıyorum ama amacımız neydi ki diye sormadan edemiyorum. Anatomi konusunda çizerin tekniği biraz farklı, seksi olsun diye tasarımları geniş kalçalı vs şekillerde çizer. Çizimleri belki göze pek hitap etmese de Akira Toriyama'nın Dragon Ball serisinde karakterler anatomik ölçülere göre çizilmiştir, yada anatomiyi kendi stilinde yedirmiştir tasarımlarına. Hani iki çizeri kıyaslamak abes belki ama, bu animedeki çizimleri kıstas almıyorum zaten bahsetmek istediğim yıllar öncesinin Magna Carta ve zamanında çiziktirdiği tasarımlar içindi. Burada elbette çizimler iyi rafine edilmiş gördüğüm kadarıyla.

@calieran: Animenin hikayesi oyunun hikayesini konu alacaktır ama bir mmorpgnin hikaye bütünlüğünü animede tutturmak zor.

Single player olan rpglerde özellikle Japonların yaptığı Final Fantasy, Dragon Quest tipi olanlarda reklam amacı olmadan yapılırsa epey güzel işler çıkıyor, Valkyria Chronicles ve Tales of the Abyss örneklerini bu yüzden verdim, oyunun hissini animeyi izlerken yaşayabiliyoruz. Fakat reklam amacıyla çıkarılan bir animenin bu hissi ne kadar verebileceği tartışılır, bana bu anime o amaçla çıkarılmış geldiğinden, sadece animasyon beni alakadar eder dememin sebebi bu. Yoksa hikayesine zerre göz atmışlığım yok. Mmorpg sonuçta. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

2. bölüm

kahramanımız yolculuğuna devma ediyor ilk başta kendine bir arkadaş bulsada sonrasında iyi düşman oldular lakin yinede arkadaşının gücü kendini durdurmaya yetmeyecek gibi ama pes etmeye niyeti yok yeni kızımızında illaki ödülü almaya niyetli. Bardaki sarışın hatun olmasa başını kaybedecekti az daha. Bölüm içindeki dans sahnesi 3D verilmesi göze hoş gelmedi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

3-4. bölümler

Alka haydutlarla beraber düşmanla yüzleşmeyi denedi lakin karşılaştığı güç onun için çok fazlaydı. Avcı kızımızın ateşiyle vurularak ölümden kurtuldu lakin çiçeğin gücü onu 4. bölümde kör olarak karşımıza çıkarttı. Sürekli rüyalarında ustasının öğretilerini dinledi bakalım bundan sonra ruhsuz kişiliği değişebilir gibime geldi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?