Jump to content
  • Kayıt Ol

Kenzen Robo Daimidaler 05.04.2014


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

2423.jpg

Kenzen Robo Daimidaler - YouTube

Dünya Penguen İmaparatorluğu'nun tehdidi altına girdiğinde insanlığın gizli silahı Daimidaler'i kullanmaktan başka yol kalmaz. Fakat bu robot biraz farklı bir enerji kaynağına sahiptir.

Hidanbashi Kouichi iri göğüslere takıntılı, asi ruhlu ve agresif bir liselidir. İnsanlığın direniş gücünün gizli üyelerinden Kyoko Sonan, Daimidaler'in enerji kaynağı olan Hi Ero partiküllerini takip ederek grubun sonraki Factor'u olması için Kouichi'yi penguenlerden önce bulmaya çalışmaktadır. Kouichi'yi yanında gelmesi için çağıracakken penguenlerce sarılan Kyoko, Kouichi'nin içinde yatan gizli gücü uyandırır ve macera başlar.

İlk bölüm bize neredeyse hiçbir şey açıklamıyor fakat bu bir eksi de sayılmaz herhalde çünkü karşımızda kendini zerre ciddiye almayan bir super robot parodisi var. Mecha ve yaratıkların dizaynı bir Mecha serisinde ilk göze çarpan unsurlar olduğundan sırf bu kadar hafif meşrep komedi anlayışını vurgulayabilmek için "tuhaf" olmak bilinçli olarak seçilmiş.

Mangaka'nın ağır şekilde bir Kurogane no Linebarrels hayranı olduğu anlaşılıyor zira başroldeki kahramanın adı, onun iri göğüslü bayan sidekick'i, kahramanımızın ilk bölümdeki gücü onun göğüslerini sıkarak çağırması, Factor kavramı, dünyayı koruyan organizasyonun bir paravan şirket olması (Kurogane no Linebarrels'de bu bir ecza firmasıydı burada ise masaj salonu zinciri olmuş) vs gibi yönlere bakarak bile bu çok kolay farkedilebiliyor. Benzer şekilde serinin geneline sinmiş aşırı seksist hava da o seriyi anımsatmakta ve buna ek olarak retro super robot göndermeleri (başlangıç ve bitişteki anlatımlar, çaılış şarkısının ve gaz sahnede giren insert song'un retro tarzı gibi faktörler) de düşünülürse Shinkon Gattai Godannar da seriye ilham kaynağı alınmış gibi duruyor.

Nedenlerini başkasına ifade edebilmem biraz zor, biliyorum ama yukarıda adından bahsettiğim iki serinin ağır hayranı olduğumdan yukarıda saydıklarımdan yana seride bir eksi saymıyorum. Öte yandan Mecha'ların adım atışlarındaki ve hareketlerindeki kütüksü hava, CG'lerin yıl olarak eskide kalmış olmalarına karşın bile yukarıda saydığım iki örnektekiler kadar akıcı olmaması, kim kime niye savaşıyor, penguenler nasıl insan dili konuşuyor vs gibi çok basit konulara bile cevap sunmadan doğrudan "ben buyum" yoluna gitmesi Mecha türüne özel bir bağımlılığınız yada yukarıda saydığım iki seriye ağır hayranlığınız yoksa seri sizin için anında bitecektir.

Daha ilk saniyeden gözümüze sokulan fanservice ise kanımca seri için bir eksi olmuyor kanaatindeyim zira bu serinin de Seikon no Qwaser, Manyuu Hikenchou, High School DxD gibi serilerde olduğu gibi, çoğu yapımın aksine farklı birşeymiş gibi olmaya çalışmayan bir fanservice anlayışı olduğunu varsaydım.

Karakter tasarımları ve animasyonları tam sevdiğim tarzda olmasına karşın bunun çevre animasyonlarına ve aksiyon sahnelerine akıcılık olarak yansıdığını söyleyemeyeceğim.

Müziklere çok odaklanamadım, daha doğrusu zaten gerek açılış gerekse dövüşte JAM Project'in insert song olarak girmesinden sonra OSTlara istesem de odaklanamadım. Eğer bu adamları az biraz tanıyorsanız Anime aleminin en real /m/en grubu olduğunu da biliyorsunuz demektir!

Seiyuu kadrosu ortalamanın üstünde. Nobunaga Shimazaki ilerisi için umut veren bir seiyuu olduğunu kanıtlıyor ve rolüne çok iyi uyan bir seçim olmuş. Yoko Hikasa , Takehito Koyasu ve Rikiya Koyama seiyuu kadrosundan ilk bakışta göze çarpan isimler arasında.

Özet geçmek gerekirse seri çok küçük bir azınlığa hitap eden çok arıza bir seri izlenimi veriyor. Zaten o azınlık dışına önerilesi tek bir yanı bile yok. Arkadaşlarımdan birinin söylediği kadarıyla Manga'nın ileriki kısımlarında kanlı, karanlık, kaotik olaylar yaşanmaktaymış. Açıkçası bu seriye de sağlam bir troll faktörü yakışır diye düşünmedim değil ama şu an için sernin herkese hitap etmediği de açık bir gerçek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 14
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    3

  • suke

    2

  • Bakayalo

    2

  • cakiphan

    2

Penguenler, mangada çok acayipti. Burada da öyle midir acaba, indirip bakayım :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

High school dxd kadrosunu alip yapistirmislar resmen. Fanservisten baska beklentim yok bdsi cikana kadar izlemeyi dusunmuyorum. Dunyayi kurtaran liselilere bir yenisi daha eklendi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölümü epey beğendim, kızlar kendilerini baş karaktere dayar genelde, burada ise tam tersi baş karakterimiz abazan tavırlarıyla dikkat çekiyor, ve her ne kadar işi aşırıya kaçırsa da sempatik bir tavrı olduğunu görmezden gelemeyiz. Serinin kendini bu yönden tiye alması epey hoşuma gitti, daha farklı şekilde işlenen eicchi sahneler olsaydı seriyi bırakabilirdim.

JAM Project'in seride yer alması fazlasıyla harika bir durum. Özellikle dövüş sahnesinde girilen müzik çok gaz ve serinin sadece ucuz eicchiden ibaret olmadığının göstergesi.

Robot dizaynları çok kötü, fakat serinin genel yapısı düşünülünce normal karşılanabilir, çünkü burada Gundam gibisinden ciddi bir hikaye anlatılmıyor. Fakat her şeye rağmen dizaynlardaki en önemli eksi, basit fizik kurallarının çiğnenmiş oluşu. Tamam realizm beklemek hata olur ama o robotun ağırlık merkezi sol konu nedeniyle epey sola kaymış olmalı, sağ kol yok denecek kadar ince, ve robotun ayakta durması neredeyse imkansız, elbette kullanılan malzemeye göre değişir ama tamamının aynı malzemeden yapıldığını düşünürsek seyir zevkimi bozan bir unsur bu.

Daimidaler bu sezonun benim için en geyik macerası olacak diye umuyorum. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

off topic olacak ama JAM Project'deki amcamlar Daimidaler için inanılmaz /m/anly bir klip çekmişler, 30 saniyelik önizlemesi bile yardırıyor!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Mecha parodisi başka bir şey, overdose ecchiyi mechaya yedirmek ayrı ve kurnazca bir formül.

Absürtlük ve ecchide sınır tanımamış bir seri ve rezaletti açıkçası.

Oturupta bunu mecha diye hiç izleyemem. Sapık bir karakter kızların memelerini avuçlayarak güç toplayacak sonra da dünyayı kötü penguen imparatorluğundan koruyacak bla bla bla...

Dropped

1/10

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

Beklentiye göre zevk alınacak bir anime. Mecha bekleyen de mecha parodisi bekleyen de hayal kırıklığına uğrar. Aksiyon soslu absürt komedi ve ecchi bekleyen sevecektir (Katte ni Kaizou sevenleri böyle alalım). Fanservice bekleyen de hayal kırıklığına uğrayabilir; ecchi bol ama fanservice az ve yersiz, tam sevdiğim tarz :P

İlk bölüm gayet eğlenceliydi. Ana karakterleri (Kouiçi, Kyouko ve Daimidaler Tip-2) tanıdık, penguenlere ve konuya dair biraz fikir edindik falan... Ara espriler de güzeldi.

Haber konusunda, bu animeden başlıca beklentimin saçmalık olduğunu söylemiştim, o noktada umduğum kadar kuvvetli bulmadım ilk bölümü. Daha saçma olabilirdi yani. Daha saçma olsa daha iyi olurdu. En az bir "Shoot 'Em Up" filmi kadar saçma olmalıydı ki Suke'nin haklı eleştirilerine hedef olmasın, "neresi doğru ki" diye düşünüp rahat rahat gülmekten kırılabilelim. Yine de mangayı güzel hareketlerle zenginleştirmişler; epey güldürdü, epey eğlendirdi, verdiğim 24 dakikaya değdi. İlk bölümüne 7,5 veriyor, devamında da 7-8 arası bir ayarda gitmesini bekliyorum.

Bu arada, manga manga diyoruz da, yanlış anlaşılmasın; mangayı okuma imkânınız pek yok. İlk iki cildi raw olarak şurda var, ama İngilizcesini hiç görmedim. Bende 4 cildi de var ama mevcut Japonca seviyemle bir sayfasını okumak 4-5 dakikamı aldığından, bırakın tercümeyi, okumaya bile girişmedim henüz. Karakterlerin tanıtıldığı ilk sayfaları çevirip düzenleyesim vardı ama baktım fazla vaktimi alıyor, onu da yarıda bıraktım; boşluğum olursa bi ara tamamlayıp paylaşırım.

Animenin henüz Türkçe fansub'ını görmedim. İlk bluray çıkana kadar kimse çevirmezse ben çeviricem, onu da buradan ilan etmiş olayım. Ama bluray ve açılış kapanış şarkılarının albümleri çıkana kadar hiç girmem; hem vaktim dar, hem şarkılar çok hoşuma gitti,

hem de memeler mühim :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2 dakikalık versiyon geldi, bakayalo'ya armağanım olsun :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

penguenler on numara yahu dergileri yerine koyuyor , ortaya çıktıkları rögar kapağını yerine koyuyorlar felan

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ve yine penguenler , ön kuyruk dansı iyiydi haka dansının birkaç gömlek üstü . Kızın babası çıplak gözle izleyince şoka girdi daha da çıkamadı garibim. Şu robotunda hiçbir yerini garipsemiyorum şu gözler hariç , niye böyle pörtlekler arkadaş acayip gözüme takılıyor. HERGÜN HAVYAR YENMEZ

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bölüm 2

Ne saçma iğrenç bir anime ya. Absürt komedinin dibe vurduğu bir seri. Çoğu animenin çakmasının çakması... Bu animeden hiç haz alamadım yanlış anlaşılmasın severim bu tarz animeleri, highschool dxd'yi falan severek izlemiştim.

Bu baş karakter meme görünce güçleniyorsa artık finalinde kızlara tecavüz ederek tüm penguen krallığını yıkar...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bir an sadece ben mi beğenmedim diyecektim ama...

Beğenmedim ötesi berisi yok malesef. Beğenmeme sebeplerimi de zaten bir kaç arkadaş açıklamış, yani Dünyayı kurtarma işlemlerinin abazanlığa dayandırılarak absürt komedi yapma işlemleri eskiden fark etmez, izlenir geçilirdi ama bir süredir, benim gözümde dışlanma sebebidir. Hele de mecha ile birleştiriliyorsa, amanın...

Üzgünüm, KRD.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

çok güzel bir anime değil bencede

başta konusu olmak üzere gereksiz echi içermesinden kolayı pek beğenmedim

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...
Bakayalo

Ben fanservice'in yersizini (bkz. SZS'den Kimura Kaere) severim; dolayısıyla bayıla bayıla izliyorum valla :D Absürt mizah tarafı hâlâ fakir kalmakla birlikte gayet güzel eğlendiriyor. Açılış şarkısını animenin kendisinden daha çok izler oldum, ayrı :P Nicovideo hesabınız ve biraz Japonca okuma-yazmanız varsa şu bol tekrarlı versiyonu yorumlarla beraber bir görün: http://www.nicovideo.jp/watch/sm23288678

5. bölüm

Bebe öldü ya la! Bölüm sonu açıklaması da şahaneydi: "Bacak kadar kızı süper robota bindirdik, yarı yolda başrol değiştirmişiz çok mu!" :011:

Ama tabii en güzeli Madanbaşi Kôiçi'nin son sözleriydi: "Gerçekten, çok sevmiştim... senin me..." :animation732xl9vh:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

4. bölümdeki Commando Six sonrası hiç beklemediğim bir bölüm oldu. 5. bölümün sonundaki şok sahne bir sonraki bölüm için heyecanlandırdı beni ama ne kadar ciddi kalır bu durum bilemiyorum. Espriler bana da pek yeterli gelmiyor özellikle avuçlama sahneleri biraz baltalıyor fakat diğer sahneler komedi adı altında son zamanlarda izlediğim animeler arasındaki en komik sahnelerden olduğunu söylemem gerekir. Penguenlerin ön kuyruk muhabbetleri her zaman güldürmeye yetiyor. :P Açılış parçasının tam versiyonunu indirip defalarca dinledim, hatta telefonuma da attım otobüs yolculuklarında vazgeçilmezlerimden oldu bile. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?