Jump to content
  • Kayıt Ol

Akuma no Riddle - 05.04.2014


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

Akuma-no-Riddle-Image-7-609x624.jpg

(OP)Opening Akuma no Riddle 悪é*”ã�®ãƒªãƒ‰ãƒ«OP1 HD Full Opening 2014 720p - YouTube

İlk, orta ve lise için karma eğitim veren, önemli ailelerin çocuklarını gönderdiği özel bir yatılı okul olan Myojo Akademisi'nin kız kampüsünde yeni bir yıla başlamaya hazırlanan Ichinose Haru özel bir organizasyon tarafından hedef alınmıştır. Zira çocukluklarından beri hayatta kalma ve suikastçilik eğitimlerinden geçen bir takımın en iyileri olan 12 öğrenciden oluşan bir grup bir şekilde bu okula sızar ve Ichinose Haru'ya suikast için görevlendirilirler. Fakat bu uzun vadeli bir görevdir ve onun hakkında toplayabildikleri kadar çok bilgi toplayıp en şüphe çekmeyecek şekilde onu ortadan kaldırmaları emredilir. Tokaku Azuma da bu takımın bir üyesi ve diğerlerinin aksine duygularını kaybetmiş, nihilist bir suikastçidir. Fakat bir süre sonra bir sebepten dolayı Haru'yu koruma yolunu seçecek bu da suikastçilerin doldurulduğu sınıf içerisinde bir "battle royale" başlatacaktır.

Birkaç seride de dikkatimi çektiğimi ayrıca belirtmiş olabilirim, artık yapımcılar başrollere tanıdık seiyuu'ları yerleştirip onların sesini eskitmektense fazla tecrübesi olmayan amatör seiyuu'lar yerleştirip onların ilerisi için tecrübe kazanmalarını tercih ediyorlar sanırım. Akuma no Riddle bunun bir başka örneği. Tüm suikastçi kızlar nispeten amatör olmaları beni şaşırttı ama rollerini oldukça iyi seslendirdiklerini söylemek gerek. Casting sınırlı bir bütçe ile efektif kullanılmış. Arka plan rollerde Yoshiko Sakakibara gibi artık tecrübesini tartışamayacağımız bir usta veteran ile 2000'li yılların veteran'ları olma yolunda ilerleyen Tomokazu Sugita ve Takahiro Sakurai bulunmakta.

Seri Yuri içerikli olsa da bunu abartmıyor. Daha doğrusu, çok fazla Yuri serisi izlemişliğim olmasa da bu seriyi o açıdan başarılı buldum. Serinin erkek karakter kadrosu 2-3 kişiden fazlası değil gibi gözükse de güçlü ve psikopat bayan karakterleri ile bunu bir eksiye dönüştürmeyecek gibi duruyor. Zaten Yun Kouga'nın imzasını taşıyan bir yapımdan sıkıcı karakterler beklemek gibi birşey sözkonusu olamaz.

Animasyonlar herhangi bir yeni dönem serisinin çok da fazlası değil ama açıkçası bundan aşağısı da değil. Müziklerse açılış-kapanış dışında durağan bir görünüm sergilemekte. Maaya Uchida'nın söylediği açılış şarkısı fena değil. High School of the Dead'de olduğu üzere her bölüme ayrı bir kapanış şarkısı olacak ve bunlar serideki 12 suikastçi kızı canlandıran seiyuu'lar tarafından seslendirilecek.

Akuma no Riddle henüz baskın gelecek tarzını henüz belli etmiyor. Arada bir gelen cep telefonu mesajlarının serideki rolü nedir, Haru'nun bacaklarındaki yara izleri bir suikastçi eğitiminden mi yoksa söylediği gibi bir kazadan mı kalma, ilk kim ölecek filan bunları kestirmek mümkün olmuyor şimdilik. Serinin uyarlandığı Manga ise 2012 sonlarında başladı ve halen yayını sürdürmekte. Haliyle seri 12 bölüm olarak duyurulduğu için bu Manga'yı en azından bütünüyle yansıtılması imkansız olduğu kesin ama eğer en azından 2. bir sezona açık kapı bırakarak bitecekse iyi olabilir. Zira yarım kalan serilerin hikayesinde sona varabilmek için tembel scanlation gruplarının insafına kalmak istemiyorum şahsen.

Emin olduğum birşey varsa o da bu serinin bir hayli izlenesi bir seyirlik olacağı. Daha fazlası olabilecekse ne ala.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 7
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gundamaster

    2

  • bLueeekun

    2

  • Akuma_Blade

    1

  • animedyum

    1

Oldukça beğendim, ilk bölümler itibarıyla sezonun sürprizi oldu benim için. Her karakterin neredeyse eşit süre bulması ortaya bir katil kim disiplini çıkartmış. Bu gizem atmosferi yakın dönemden Danganronpa'yı çağrıştırdı fakat ondaki gibi bir ipucu-kovuşturma-karar düzeni yerine sanırım doğrudan birbirini kesen karakterler izleyeceğiz. Polisiye özelliklerini daha öne taşımak için de serinin isminde yer alan bilmece unsuru kullanılmış. Elbette "iki başrol ve geri kalanlar" konsepti bu gizemi biraz törpülemiş.

Müzikler ise çok iyi seçilmiş. Genel olarak bölüme hakim olan piyano gerilimi arttırırken, Mirai Nikki karakterleri gibi fıttırıveren karakterlerin tanıtımlarında ve açılış şarkısında sert ve güçlü parçalar kullanılmış.

Tek bir saniyesinde bile düşmeyen, gayet iyi hazırlanmış temposu ile ufaktan bir beklenti yarattı ilk bölüm.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Hiçbir beklentim olmadan izledim ilk bölümü. Yuri olması nedeniyle temkinliydim de(daha önce hiç izlemedim, aslında böyle olacaksa hiç fena değil)

Karşıma birbirinden farklı bir sürü hatunun yer aldığı ve hepsinin bir okula konup hayatta kalma mücadelesini anlatan bir yapım çıktı. Battle Roayle animeleri her zaman izleyeni aktif tutar ve seriye bağlar. Açıkçası gizemli bir yapısının da olması bu yanını daha perçinlemiş.

Her biri yetenekli 13 bayan karakterin birbiriyle saç saça baş başa değil de bıçaklarla ve oldukça kanlı hikayesini izleyeceğiz gibi duruyor.

Tek sıkıntım gelişmiş bayan vücutlarına sahip olup çocuksu surata hakim karakter tipolojisinin olması. Bu anlamda Freezing tarzı bir karakter tipolojisi olsaydı benim açımdan daha oturaklı olabilirdi.

13 bayandan birinin diğerlerinden bariz farklı olması( en azından şimdilik öyle gözüküyor) diğerlerininse hedeflerinin tam da bu kişi olması gerilimi ve gizemi azaltacak bir unsur gibi duruyor en başta. Azuma'nın Haru ile yakınlaşıp diğerlerine cephe alacak olması ve onu diğerlerinden koruyacak gibi görünmesi bu savaşın galibi ve mağdurlarını şimdiden gösteriyor gibi, bir twist olmadığı takdirde.

Serinin isminin de Haru'ya bir gönderme olduğunu da düşünmüyor değilim.

Kızlar kafay yiyip içlerindeki ölüm arzusu ön plana çıktığında Higurashi'den Rena'ya da dönmüyor değiller. Hepsinin içinde bir yandere yatıyor olmalı.

Şu karakterde şimdilik favorim. Kızıl saça zaafım var.

tumblr_n3mhqvbRfT1skw6elo1_500.gif

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster'ın dediklerine katılmakla beraber, o kızıl saçlı hatun bana Madoka Magica'dan Kyouko'yu hatırlattı, tip olsun, karakterleri olsun, hatta Pocky yemeleriyle bile. Bugün denk geldiğim şu resimle benim gibi düşünen başkaları da olduğunu görmek beni sevindirdi. :)

MrVqSiYl.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bölüm 02:

Haru'nun hedef olduğu belirlendikten sonra hikaye nasıl şekillenir diye düşünürken, şu testere dişli hatunun diğer suikastçileri de toplayarak kuralları belirtmesi, neticesinde herkesin 48 saat gibi bir sürede Haru'yu öldürmesini, eğer başarısız olurlarsa okuldan atılacaklarını söylemesi, seriyi enteresan bir yöne sürükledi.

Zaten Azuma'nın Haru'nun yanında yer alacağını biliyorduk ama herkese karşı nasıl bir yol izleyip, karşı gelecekler göreceğiz.

Yanlış anlaşılmasın bu ölümüne bir savaş değil de(içinde ölümler gerçekleşecek olsa da), hayatta kalmayı hedefleyen bir savaş olacak!

Haru ve Azuma'ya dair flashback halinde her bölüm azar azar verilecek olan geçmişleri hikayeyi ne kadar destekleyip ikisini birbirine bağlayacak göreceğiz.

Pocky yiyen hatunlar genelde favorim oluyor. Bkz. Yomi :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tamam seri 2. bölümle beraber yuri'ye bağladı. Zaten başlamadan önce yuri olduğunu biliyordum ama gerek yorumlarınız gerekse çizimler ve konu için şans verdim. Aslında fena değil. Tek istediğim yuri kategorisi söz olarak kalsın fiziksele girmelerini şahsen istemem. :)

Bölüm 2

Gerek geçmişler gerekse açıklanan kurallar oldukça yerinde oldu. İlk suikast denemesini aslında bir kişi gerçekleştirmeye çalıştı ve başarısız oldu. Onu okuldan gönderselerdi ne iyi olurdu valla. :D Haru'nun sanki yine bir şeyler sakladğını düşünüyorum. Tokaku'nun ise sakladığı şeyler ne? Suikaste girişen kız sen o Azumasın dedi, o Azuma kim?

Aynen Pocky yiyen karakterler benimde favorim olurlar genelde. :D Aslında sırf bu kız için izliyorum seriyi. :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...
Bakayalo

3'üncü bölüm itibariyle bırakıyorum.

Daha ilk bölümün başlarında "nasıl oldu da fark edemedim" gibi özgüven bombası bir laf eden bir "suikastçi"nin bu kadar enayi olması hem inandırıcı değil hem de heyecanı alıp götürüyor. Animeyi çekici kılmak için yapılan numaralar da (karakterlerin hin sırıtışları, kelime oyunları, bilmeceler, ipuçları...) bana bilakis battı. Pas.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Son

İlk defa "Yuri" olarak bir anime izledim. İstediğim gibi gitti. Yuriyi pek fazla fiziksele bağlamadılar. Sadece sözde ve bir öpücükle kaldı her şey. Aslında en sonda Haru ölseydi daha iyi olurdu. Azuma bu şekilde tam olarak cevaplarını alabilecekti. Ama sanırım yuri kategorisinde olması gerektiği gibi oldu. İster kendi isteğiyle olsun istersede Haru'nun bilerek ve ya bilmeyerek Azuma'yı yanına çekmiş olsun her halükarda ikisi beraber kaldılar. Diğer karakterlerin aslında ölmemesi ise ayrı bir sevindirici bir olaydı benim için. Her karakterin belli zor durumları ve ayrı hikayesi vardı. Bu yüzden onların hayatta kalması mutluluk vericiydi. Animeye ise 6/10 verdim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?