Jump to content
  • Kayıt Ol

Soredemo Sekai wa Utsukushii


CHOBiTS

Önerilen İletiler

59259l.jpg

Konu:

Nike, Rain Dukedom krallığının dördüncü prensesidir. Başı buyruk ve özgür ruhlu bir yapıya sahip olan Nike dünyaya korku salan Güneş İmparatorluğunun kralı olan Sun King Livius ile ailesinin isteği ve ülkesinin geleceği uğruna evlenmek için yola çıkar. Fakat dünyaya korku salan kralı gördüğünde çok şaşıracaktır çünkü kendisinden yaşça küçük tam olarak tahta geçmesine daha 3 yıl olan bir prenstir. Nike'nin şarkısıyla yağmur yağdırma gibi bir yeteneği de vardır.Bu yetenek sadece Rain Dukedom hanedanlığı prensesleri içinde nadir kızlarda görülebilmektedir. Nike; kibirli, çocuksu ve bir o kadar da şüpheci kralı eşsiz kişiliğiyle etkileyebilecek midir acaba.

Henüz ilk bölümü izlemedim ama sezonun en iyi yapımlarından biri olmasını bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 12
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    5

  • gundamaster

    2

  • calieran

    2

  • crows005

    2

İlk bölümü indirip bir gözatma fırsatım oldu. İlk izlenimim pek iyi olmadı ancak devamı için beklentim çok büyük. Umarım bizi yanıltmaz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Orta çağı ya da orta çağa yakın ambiyansı anlatan animeler hoşuma gider. AçıkçasıSoredemo Sekai wa Utsukushii'nin bu yapıda olduğunu bilmiyordum. Bu benim için ilk artısı oldu. Nitekim 80 kuşağı bireyi olarak küçüklüğümde tvde yayınlanan Robin Hood no Daibouken ve Cinderella Monogatari animeleri ile büyümüş biriyim. Onlara yakın bir havası olmasıyla bir nostalji yaşattı. Bu da ikinci artısıydı benim için.

Nike adlı bayan karakterimiz oldukça saf ve karşındakine hemen güvenen bir tip. Bu nedenle başından epey olay geçecek ve onun bu maceraları oldukça komik ve eğlenceli bir yapıya sahip olacak.

Ablalarıyla girdiği taş-kağıt-makas oyununu kaybetmesi sonucu babasının yaptığı anlaşma yüzünden, Güneş krallığının kralıyla evlenmek zorunda kalır ve bu uğurda yola çıkarak, Yağmur krallığından Güneş Krallığına gelir.

Kralla evlenmeyi kabullenmiş karakterimiz krallığın yolunu tutar ve böylece hikaye başlar.

İljk bölüm hoşuma gitti her ne kadar saf bir karakterimiz olsa da anime boyunca kendini geliştirecektir ve etrafındakileri de etkileyecek bir yapıya sahip olacaktır. Kral ile olacak münasebetleri her ikisine de bir çok öğretecekmiş gibi geliyor bana. İki krallık ve iki ayrı yönetimin bir şekilde birbirleriyle uyuşması lazım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölüm itibariyle pek bir şey görmedik ama genel bakarsak konusu güzel. Ve ilerleyen bölümlerde farklı, ilginç, güzel bir aşk hikayesi bizi bekliyor olacak. İleride olucak gelişmeeri şöyle bir tahminde bulunursam kız hem sevgilisi olacak, hem anası, hem babası. Kısacası aile sevgisi öğretecek gibi duruyor.daha farklı sonuçların olma ihtimalide var ama genel itibariyle böyle olur gibi duruyor.:011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölüm okuduğum mangaya kıyasla öncesini anlatıyordu. Başrolü çok sevdim her nekadar saç rengi farklı olsada.

Mangada sadece yağmur yağdırma yeteneği vardı burada direk rüzgarı istediği gibi kullanıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bölüm 02:

İlk bölümdeki tüm sıcaklığıyla devam ediyor seri.

Nike'nin kralı adam etme çabalarını ne kadar şekillenecek bilinmez ama katı görüntüsünün altında zaten çocuk olan kralın saf bir yanı mevcut. Geçmişinde yaşadıklaırnın bir yansıması olarak sert bir maske takan kral, Nike tarafından yavaş yavaş yaşadığı dünaynın güzelliklerine tanık olacak. Dünya sadece iyilerin yaşamadığı bir yer olduğundan kralın tahtına ve bulunduğu mevkiye göz dikenler krala suikastlerde bulunduğu için kral endişeli ve etrafındakilerin zarar görmesini istemiyor. dolayısıyla kendisiyle evlenmeye gelen Nike'yi yanındna uzaklaştırdı. Etrafındakilerin zarar görmesini engellemeye çalışsa da kendi kumpaslardan kurtulamadı. Dolayısıyla Nike yağmur yağdırma gücü ile tam da en kritik noktada hamlede bulundu ve o muazzam şarkısını söyledi. İşte o muhteşem sahne.

[bimgx=300]https://24.media.tumblr.com/a9f7af6acfec9235edeba24db7935410/tumblr_n3z9ybvODY1saxt7bo1_400.gif[/bimgx]

[bimgx=300]https://24.media.tumblr.com/40083ae8a203db1c9f71474d737f565f/tumblr_n3z9ybvODY1saxt7bo2_400.gif[/bimgx]

[bimgx=300]https://24.media.tumblr.com/5b78831fd866ee07dbf124f796de0a91/tumblr_n3z9ybvODY1saxt7bo3_400.gif[/bimgx]

[bimgx=300]https://31.media.tumblr.com/46799082054bcfb1c1a3550b45a863eb/tumblr_n3z9ybvODY1saxt7bo4_400.gif[/bimgx]

[bimgx=300]https://24.media.tumblr.com/46920d0aa3f09acb38263ac5736e60e2/tumblr_n3z9ybvODY1saxt7bo5_400.gif[/bimgx]

Prensin biraz daha büyük biri olması gerektiğini düşünüyorum bazen izlerken. sonra diyorum o zaman böyle komik sahneler olur muydu? Hala kararsız olduğum tek kısmı bu seri adına.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu ara çevirmenlerin çoğu sınav döneminde olduğundan sanırım, seriler altyazı'sız kaldı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hikayeyi okuduğumda Güneş İmparatorluğu vs. pek hoşlanmadım, bugün bir göz atayım derken 2 bölüm birden izledim. Güzel bir başlangıç yaptı. Şimdilik beğendim, ufak kral ve Nike arasında olacakları merakla bekliyorum. Nike'nin çok faydası olacak gibi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. bölüm

Gerçekten güzel bölümdü Nike kendisini sonuna kadar izletiyor seside harika zaten. Kralımızın gerek dışarda gerekte içerde düşmanları var bakalım Nike ile nasıl mücadele edecekler. Kız kralı kurtarmak için okun önüne atladı ama iyileşir iyileşmez kral evine yolladı. Dönüş yolunda çıkan yangını görüp geri döndü ve o enfes sesiyle yağmur yağdırdı. Lakin mangada daha gerçekçiydi. Kapalı bir binanın içindeki yangını yağmurla söndürmek hangi akla hizmet diye sormak lazım.Çizerleri istifaya davet ediyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

3. bölüm

Bölümde ilk başta elçilerin aşağılamasına maruz kalan Nike finalde hem güzelliğiyle hemde sesiyle herkesi büyüledi ve yeniden yağmur yağdırdı. Elçiler dilini yutup yaraşmak istediler ama kral bu sefer izin vermedi. Tam herşey yolunda derken bölüm finalinde yine kavga etiler. Kral ergenliğe girsede az boy atsa partideki elbise çok iticiydi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

4. bölüm

İlk bölümde verilen mesaj her bölümde yerle bir oluyor. Güneş imparatoru tüm dünyanın korktuğu bir kişilik dendi ama ne ülkedeki kiliseye laf geçirebiliyor. Nede emrindeki adamlara. Geçen bölümde elçilerin yaptığı kabalık bile saçmaydı. Bu bölümde ise saray modacısının sopayla Nike'ye vurması dahada saçmalıktı. Bir an önce büyüse bari bu hali çok sinir ediyor. Danışmanları olan sapık bunakların prensese ağızlarının suyunu akıtarak bakması bile inandırıcılığı düşürüyor. Kapanış klibini hangi akıllı düşündüyse kral cıplak misali cama o kıza boyuyla üstsüz olarak çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...

Final

Güzel bir final yaptılar kimse mutsuz olmadı. Baba-sama nın söylediği şarkıda çok güzeldi. Baya duygusal bir final oldu. Gurbete giden, dostlarında ayrılar. insanların hissettiği o duyguyu çok güzel yansıttılar. Ve bu animenin ost'ları geçekten çok güzel.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Final Bölümü

Final tek kelimeyle harikaydı. Özellikle Baba-sama'nın "Elveda Yağmuru" şarkısını söylerken Nike'nin ağlayışından çok etkilendim. Fakat son dakikalara doğru "HANİ NERDE NİKE'YLE LİVİ YAA" moduna girdim. Nike'nin Livi için söylediği şarkı bütün seri boyunca söylediklerinin en iyisiydi. Tam "Bu kız böyle yanlız hissetmeyi hak etmiyor." derken finaldeki o mükemmel karşılaşma beni benden aldı.

tumblr_n7xexb4ph71rw6e41o1_500.gif

tumblr_n7xexb4ph71rw6e41o2_500.gif

Bu kısımdan sonra da söyleyecek pek söz yok sanırım. 2. sezonu çıkarsa kesinlikle izleyeceğim bir seri.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?