Jump to content
  • Kayıt Ol

Isshuukan Friends


CHOBiTS

Önerilen İletiler

Konusu;

Hase Yuuki, sınıf arkadaşlarıyla, özellikle de yan sırada oturan Fujima Kaori ile yakın arkadaş olmak istemektedir. Bir gün yanlışlıkla bu isteğini ağzından kaçırınca, Kaori tarafından kibarca reddedilir. Çünkü Kaori'nin, arkadaşlarına dair hatıraları, bir hafta içinde silinmektedir. Buna rağmen Yuuki arkadaş olmak ister ve her hafta, tekrar tekrar arkadaş olurlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 18
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    6

  • bLueeekun

    4

  • Fingolfin

    2

  • loykad

    1

One Shot konusu gibi resmen, stüdyo ismi olarak Brains Base'i gördüm şans verdim. İlk bölüm olarak tatli geldiler gözüme ama 12 bölüm boyunca hep ayni terane dönecekse birakacağim sanirim. Hoş Golden Time'dan sonra böyle bi seriye niye başladim onu da bilmiyorum :D Dramadan nasibimi ayrica Nagi no Asukara'dan fazlasiyla aldim, umarim beni ağlatmaz bu seri.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Renkler falan hoşuma gitti resimlerinde heep indirdim izleyecem nasip olursa!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Karakterler çok sevimli ve sempatik geldi. Ecchi olmadan doya doya bir okul animesi izleyeceğiz gibime geliyor. Konu gittikçe popüler olan hafıza kaybı üzerine kurulu ama bu çıkmazdan bir yol bulurlar gibime geliyor. İlk 50 öpücük (1 gün), Ef a tale memories (13 saat), Seushin Forget (1 gün) ve burada 1 hafta oldukça uzun yaşamaya ve izlemeye değer gibi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Beğendim. Daha önce hafıza kaybıyla ilgili anime izlememiştim ama filmlerden aşınayım. Nasıl anime olacağını göreceğiz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Celal'in dediği gibi bu tür animeler var ama bu seferki farklı. Kızımız ailesi hakkındakileri hatırlayabiliyor ama arkadaşlarını hatırlamıyor. Anime sıcak ve içten gibi geldi. Ana erkek karakterimiz ona her laf edildiğinde tipten tipe girmesi güzeldi. Bölüm sayısına bakacak olursak, sanırım güzel bir sonla güzel bir anime izleyebiliriz.

Ana erkek karakterin sesi Tada Banri'yle aynı gibiydi. Kontrol edeyim dedim yeni bir seiyuuymuş. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölümü çok güzeldi. Hoş, sıcak, tatlı bir havası var. Bu konu çok işlendi ama seviyorum bu hafıza kaybı konusunu. qkasd

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Chobits denilmesi gereken herşeyi söylemiş zaten.Konusu biraz fazla klişe,aslında benim pekte sevdiğim bir kalıp değil "hafıza kaybı" serileri ama bu seride ayrı bir tatlılık,sıcaklık nasıl diyeyim "masumluk" var.Klişe de olsa benim gayet hoşuma gitti,ilkbaharda takip edeceğim nadir serilerden olacak gibi en azından.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Direk çizimlerini sevdiğim için izleyeceğim bir seri olacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İkinci bölümde çok güzeldi. Şimdilik iyi gidiyor. Seride gerçekten bir sıcaklık, samimilik, sevimlilik var. İlerleyen bölümler nasıl olur ve sonu nasıl bağlanır bilemem orası ayrı. Bekleyip göreceğiz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Daha önce söylediğimiz gibi anime zaten konu olarak klişe ama bölüm içinde yaşananlarda bu şekilde hissettirmeye başlattı.

İki bölümdür bölüm başına bir hafta geçiyor. Bölüm başında kızla tanışıp bölümün sonuna doğru hafızasının resetlendiği bölüme gelip tekrar arkadaş falan oluyorlar. Ayrıca geçen hafta gösterdiği cafe broşürünü tekrar gösterdi. Eğer her bölüm bir haftayı anlatacaksa bunu tekrar tekrar görebiliriz. Bölümü izlerken aklıma gelenler direk yansıdı. Bu kız günlük gibi bir şey tutsa dedim günlük tutmaya başladı. :D Günlük sayesinde ilerleyen bölümlerde Hase'yi tanımakta ve ya konuşmakta pek fazla zorluk yaşamayacaktır ama her hafta aynı şeyleri yapma ihtimalleride var. Ne bilim biraz daha yan karakterler ön planda olsa ve ya kızın hafızasıyla ilgili bir gelişme olsa daha güzel olabilir. Zaten hafızayla ilgili durumlar olacaktır ama bunun sinyallerini erkenden görmemiz daha güzel olur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hiç olmazsa uyduruk klüp animelerinden iyidir.

2. bölüm

Bölümde günlük olayı azda olsa meyvesini verdi. Lakin anılarında yanındaki çocuğun belirsiz olarak yer alması üzücüydü fakat seride kendine çeken bir masumluk var.Fazla karakter işin içine girmeden sıcak ve samimi bir şekilde noktalanır umarım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

3. bölüm

Sezondan izlediğim seriler içinde en çok duygulandığım yapım bu. Herşey çok masumune geliyor izlerken. 3. bölümle birlikte yeni arkadaşlarda ortama girmeye başladı bakalım sonda nasıl bağlayacaklar acaba.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

4. bölüm

yine oldukça sıcak bir bölümdü. Hase'nin kıskançlıkları başta canımızı sıksada bölümün iki yarısında arkadaşlığını yeniden kurmak için günlüğü araması güzeldi.Ne yağmur yağmış öyle otlar kocaman olmuşki defteri bulamıyorsun buldum mu da hiç birşey olmamış gibi duruyordu.Çamur içinde okunmaz halde olması lazımdı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Bayağıdır buna bölüm yorumları yapmıyorum.

Bölüm 6

En başta korktuğum şeyleri görmemem beni sevindirdi. Kendisine ait farklı havasınıda hissettirmeye başladı. Hele şu en son gelen kızımız sayesinde seri hem daha bi tatlı hem de daha bi eğlenceli olmaya başladı. Kızımızın annesiylede tanıştık. Annesinin uzun zamandır ilk defa arkadaşlarını eve getirmesi ve içinde bulunduğu telaşı çok güzel yansıtılmş. Kız hakkında yeni bilgileri esas oğlanımız öğrendi. Bakalım öğrendiği bu bilgiler üzerinden kızımıza yardım etmeye mi çalışacak yoksa farklı yol izlemeye devam mı edecek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Bölüm 9

İşte bunu beklemiyordum. Geçen bölüm sonunda taşınan genci gördüğümüzde Fujimiya'nın geçmişiyle bir ilgisi olduğunu hatta ve hatta Fujimiya'nın annesinin bahsettiği kişinin olabileceğini düşündüm ama en son sahneyi hiç beklemiyordum. Yeni gelen eleman "sözümüzü bozdun" deyip, Fujimiya'nun kalbine atış yaparak kendisini hatırlattı ve sonrasında Fujimiya bayıldı. Ayıldıktan sonra ise Hase'yi hatırlamadı. Tam da çocuk için işler yerinde gidiyordu. Onun yerinde olmayı istemezdim. Duygusal ve psikolojik olarak harap olurdum herhalde. Son bölümler iyice merak uyandırıcı olmaya başladı. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

One Week Friends 8/10

Uzun zamandır izlediğim en saf ve içimi ısıtabilen yapım olduğunu söylesem yalan olmaz. İzlerken hep yüzümde bir gülümseme oldu. Bazı yerlerde karakterlerle üzüldüm, bazı yerlerde onlarla sevindim. Çizim tarzı da tam uymuş bu seriye ve çok hoşuma gitti. Devamlı SS aldım seriden. Kız karakterimiz kalbimi çaldı diyebilirim. Müzikleri, çizimi, karakterleri ile ayrı ve çok hoş bir seri olmuş.

İlk bölümden itibaren Hase' nin yerine koydum kendimi. Biriyle arkadaş oluyorsunuz ve size çok candan davranıyor fakat hafta başı olduğunda:"Pardon, siz kimsiniz?" diyor. Bunu herkesin kaldırabileceğini düşünmüyorum. Ben kaldırabilir miydim diye de baya düşündüm. Beraber geçirdiğiniz vakitler her seferinde boşa gidiyormuş gibi ve anlık yaşıyorsunuz resmen. Her seferinde yeniden bir dostluk inşaa etmeniz gerekiyor ayrıca. Hase' ye o yüzden saygı duyuyorum. Gelelim Fujimiya' ya. Çok candan ve çok iyi bir karakter. Arkadaşları için bir şeyler yapmak istiyor. İnsan ona da acıyor böyle bir hastalığa sahip olduğu için. Hase' nin arkadaşı ve öteki kız(isim özürlüsü olduğumdan aklıma gelmiyor.) onlar da serinin olmazsa olmazı. Yan karakterleri bile insanın içini ısıtıyor resmen davranışlarıyla. İtici bir karakter yok bence.

Benim bu sezondan en sevdiğim yapım oldu neredeyse. Daha bakmadığım seriler var elbet sezondan ama benim için yeri ayrı olacaktır muhtemelen.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Final 9/10

Kendi türünde sezonun en iyi animesiydi.

Özellikle ikinci bayan karakterimiz seriye dahil olduktan sonra dahada zevklendi diyebilirim. Finalde kahramanlarımız bir birlerine olan ihtiyaçlarını dile getirdiler ama beklenen aşk boyutu dile gelmedi. Sevgiliden az arkadaştan daha yakın bir şekilde bitirdiler. İki yan karakterimizde farklı bir çift oluşturduki onları izlemek dahada eğlenceliydi. Özellikle ilerde benim kocam olurmusun lafı bitirdi beni. Manga devam ediyor ama ikinci sezon geleceğini hiç sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Seriyi sonunda bitirdim, notum 8/10.

Çevirisini de yaptığım için bir bölüm izliyor, çeviriyor ve sonra diğer bölüme geçiyordum ama 9. bölümden sonra üst üste izledim ve az önce tamamlamış oldum seriyim.

Müzikleri, çizimleri ve karakterleri gayet hoştu. Saki-chan'ı çok sevdim özellikle. Son dönemlerde hafıza kaybı temalı çok anime çıksa ilk kez bu seriyi izlediğim için konusu da ilgi çekici geldi bana. Daha ilk anda hissettirdiği sıcaklıkla birleşince, biraz düşük tempolu olsa da hiç sıkılmadan izledim diyebilirim.

Karakterler konusunda Hase biraz eksik kalmış gibi. Sürekli ben bir şey yapmadım gibi laflar etmesi olmamış. O kadar uğraşıp didiniyorsun ama dediğin laflara bak. :D Bir de hafiften romantizm havasına girdiklerinde kimse doğru düzgün bir şey söyleyemiyordu. Bu tarz serilerin hemen hemen hepsinde olan bir klişe gerçi bu. Bu romantizm havası 9. bölümden sonra dağıldı diye düşünüyorum zaten. Bu açıdan biraz hayal kırıklığına uğradım. Birlikteliklerini görmek isterdim az da olsa. Saki ve Shougo da dahil. :D

Bir de Hajime ile doğru düzgün konuşmaları lazımdı. Yine neyin ne olduğunu öğrendik ama ilk geldiğinde ettiği laflar yanına kaldı. Hase ve Shougo onu bir kenara çekip bir şeyler yapmalıydı. İçecek otomatlarının orada karşılaştıklarında beklemedim de değil. Zaten orada Hajime gittikten sonra Shougo'nun bakışları dıttırıdıt şimdi bunun belasını der gibiydi. :D

Son olarak, seriyi henüz izlememişseniz ve biraz romantizm beklentiniz varsa spoiler içine yazacağım söze bakabilirsiniz. Ve tabii benim gibi romantizm bekleyip hayal kırıklığı yaşayanlar da. :D

İlerleme kısmı, çözümden önemlidir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?