Jump to content
  • Kayıt Ol

Fuun Isshin Dai Shogun


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

vwkh7.jpg

Fuuun Ishin Dai Shogun Opening - YouTube

Alternatif tarihin Japonya'sında Meiji restorasyonu hiç gerçekleşmemiştir. Antik savaş zırhları olan Onigami'lerin ortaya çıkışıyla Japonya'nın batı kültürüyle teması çok kısıtlı gerçekleşmiş ve ada dünyanın geri kalanına izole bir yer halini almıştır. 1875'de İmparator'un gizlice ölümü üzerine Iga klanı bu olayın duyulmadan evvel Japonya'nın yeniden iç savaş çağına geri dönmesine yolaçacak komployu engellemesi için usta shinobi Kiriko'yu Nagazaki'ye gönderir.

Bu olaylar olurken çocukluğundan beri bir hamam sahibinin baktığı Keiichiro tüm vaktini saygı duyulan birisi olmak için dövüşmekle geçirmektedir. Gençleri genelevlerde katleden bir katil ortaya çıktığında zaten polisle arası kötü olan Keiichiro'yu punduna getirmek isteyen polis şefi, onun kılık değiştiren bir katil olduğunu iddia eder. Masumiyetini ispatlamaya çalışan Keiichiro gerçek katili bulmaya çalışırken Kiriko karşısına çıkar ve ona komployu anlatır.

Keiichiro, makine meraklısı arkadaşı Hyakusuke, bir Kitsune olan Chiharu ve Kiriko ile birlikte Japonya'nın kaderini belirleyecek bir Onigami savaşına girecektir.

Anime'nin seiyuu kadrosu son derece sağlam, özellikle Keiichiro olarak Tetsuya Kakihara cuk oturmuş denebilecek bir rolde. ( Bir başkası olsa inanın karakter tüm etkisini kaybederdi, işte görüyorsunuz, bir seiyuu bu kadar özdeşleşim kurabiliyor izleyici ile. ) Ayako Kawasumi, Miyuki Sawashiro, Yukari Tamura, Yoko Hikasa gibi tanıdık simaların yanısıra artık en az Yeşilçam'ın Kenan Pars'ı kadar Mecha serilerinin vazgeçilmez kötü adamı haline gelen Takehito Koyasu da kadroda bulunmakta.

Seiyuu kadrosu haricinde bir artı sayabilmem mümkün olamıyor maalesef zira seri amatör bir senaristin kaleminden çıkmış karakterlere ve işlenişe sahip. Göze hitap eden bayanların çokluğu ( Bir klasik olaraktan "Bana yumuşak davran, bu benim ilk tecrübem" sahnesi de mevcut ) ve bazı ilginç referanslar (Gasaraki'deki Oni teknolojisi olayı yada Black Tits Stars! gibi) izleme isteği konusunda hoş kıpırdanmalar yaratsa da neticede Aku no Hana gibi daha ilk dakikadan sıfır animasyonlarla off dedirten bir yapım Dai Shogun. 4chan'de dün "barely animated" derken abartmıyorlarmış. Hani konu, karakterler çerezlik olaraktan da olsa izlenir ama şu haliyle karakterlerin 3-4 adım attıklarını yada dudaklarını oynattıklarını bile zor görüyoruz. (Deneysel animasyon hayranları bunu sever gerçi bilmiyorum orasını :) ) Görsellikteki fakirlik, bölümün her yanına sinmiş gayrıciddiyetle birleştiğinde Dai Shogun'u Daimidaler kulvarında görmemiz zor olmuyor.

Animasyonlara 2. bölümde biraz daha çeki düzen verirlerse ne ala, aksi takdirde seriye başlarken Doğan görünümlü Şahin (daha doğrusu TV Anime görünümlü "picture drama") izleyeceğinizin bilincinde olmanızı öneririm.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 5
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • suke

    2

  • gundamaster

    1

  • Akuma_Blade

    1

  • Fingolfin

    1

Seiyu seçimi çok iyi olmuş, çok iyiden ziyade çok yetenekli seiyuları bulmuşlar. Miyuki Sawashiro'nun son dönem çalışmaları bir sonraki Taimanin Asagi erogesinde görmek isteyeceğim türden. Karakter tasarımlarını ilgi çekici bulduğum için devam edeceğim ama ne animasyondan, ne hikayeden, ne komedisinden, ne de aklıma gelmeyen başka nedenlerden dolayı takip listesine alınabilecek bir seri değil maalesef. Sengoku dönemi mecha anime diye güzel şeyler umut etmişken Nobunaga the Fool gibi bu da vasat bir yapım olarak karşımıza çıktı. Dediğim gibi tek ilgi çekici yanı abartı derecede seksi olsun diye uğraşılan karakter tasarımları ve seiyu seçimleri. Ben izleyeceğim dayanabildiğim kadarıyla ama ilk bölümden kimseye tavsiye etmiyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Şu yorumlardan sonra bir seri daha başlamadan bitti benim için.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şu yorumlardan sonra bir seri daha başlamadan bitti benim için.

Seriye göz atmadan karar vermemek lazım derdim ama beğenmeyeceğini biliyorum, o yüzden doğru bir karar olur. :)

Başkarakterin virgin gücü zırvalığı bana diğer animelerde olduğu gibi burada da çok saçma geldi. Daha da güçlenebilirim çünkü virgin'im felsefesinin mantığını anlamam mümkün değil. Robotu sadece virgin bir karakter kullanabilir falan. Üstüne düşman taraf bu gibi kısıtlamalar içerisinde değil tabi.

Soul Calibur'dan Taki'nin birebir kopyası olan Kiriko için katlanacağım birkaç bölüm daha.

c1yBUmSl.jpgvh0qntll.png

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tarihi ve Mecha(teknoloji,uzay vb) türlerinin karışımı durumunu sevmem. İki farklı fan grubunu birlikte götürmeye çalışmaktan başka amacı olduğunu da düşünmüyorum. Yine de bu tarzın bir aması olabilir. Şöyleki; animenin konusunun çok iyi hazırlanıp, çok özel düşünülmesi lazım. Ancak o zaman ortaya iyi bir şey çıkabilir. Yoksa bu animede olduğu gibi tırt bir şey çıkar ortaya.

Bu animeye gelince; animedeki hatunların güzel olması ve ecchi dışında izletebilecek bir şey yoktu. Hani fanboylar dışında başka kim sadece bu nedenle izler seriyi bilemem. Animenin animasyon tarzı da önceki mesajlarda değinildiği gibi. Bana güzel gelmedi ama kimin neyi seveceği belli olmaz, o nedenle konusu biraz ilgisini çekenler bakmak isteyebilirler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölümü yeni izledim konu için eh işte desekte güzelim karakterleri Akuma'nın dediği gibi barely animated şekilde yansıtmaları iğrenç ötesiydi. Bunun düzelmesini istesemde hiç sanmıyorum. Manga okusan daha fazla zevk alınır. Resmen karakterleri kukla gibi hareket ettirmek anca bu kadar itici olabilirdi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?