Jump to content
  • Kayıt Ol

Project ARMS


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

pa2_3.jpg

Yönetmen: Hajime Kamegaki (Naruto, Air Gear, Fushugi Yuugi, History's Strongest Disciple Kenichi, Soredemo Sekai wa Utsukushii)

Senaryo: Hirotoshi Takaya (Zetman, GaoGaiGar: Grand Glorious Gathering)

Orijinal Manga: Kyoichi Nanatsuki (Samurai Shodown), Ryoji Minagawa (Spriggan, D-Live, Adamas, Peace Maker)

Karakter Dizayn: Masaki Sato (Initial D: 5th Stage, Interstella 5555, Mermaid's Forest, Hokuto no Ken: Legend of Kenshiro, Slamdunk)

Müzik: Daisuke Ikeda (Fightning Beuty Wulong, Golgo 13, Marchen Awaken Romance, Monkey Turn, Cheeky Angel, Detective Academy Q, Saiyuki Gunlock ve Reload)

Ryo Takatsuki, sıradan bir lise öğrencisiyken Hayato Shingu'nun kendisine meydan okuması, hayatını değiştiren olaylar zincirinin başlangıcı olur. Hayato, Ryo'nun, ailesinin ölümünden sorumlu olduğunu düşünmektedir ve intikam için Ryo'yu öldürmeye gelmiştir. Hayato'nun sol kolunda beliren "ARMS" adı verilen çok özel silahı gördükten sonra kendisinin sağ kolunda da başka bir "ARMS" olduğunu öğrenir. İki genç kendi aralarında dövüşürken peşlerinde, tahmin edemeyecekleri başka bir gücün olduğunu öğrenirler. Ryo'nun ailesi, bu günlerin geleceğini bildiğinden Ryo'yu küçüklüğünden beri ona belli etmeden eğitmiştir. (Bu sayede daha lisede olmasına karşın hayatta kalma teknikleri ve gerilla taktikleri konusunda uzmanlaşmıştır)

Ryo ve Hayato, kendileri gibi olan Takeshi Tomoe'yi de aralarına alarak kendilerini çevreleyen sırları aydınlatmaya karar verirler. Ancak peşlerindeki örgüt, ARMS ve kendileri hakkında yeni şeyler öğrendikçe hayatlarının, ailelerinin, bu dünyaya ilişkin herşeyin göründüğünden farklı olduğunu keşfeceklerdir.

Notlar:

Project ARMS 2001-2002 yılları arasında yayınlanmış, toplamda 52 bölümlük 2 sezondan oluşmaktadır. Serinin uyarlandığı Manga 1999'da En İyi Shonen Manga ödülünü kazanmıştır.

Project ARMS dünyayı yöneten gizli örgütler ve genetik deneylerin gelecekte insanlığı sürükleyeceği nokta üzerine kurulu bir seridir. Neredeyse tüm shounen Manga'ların başvurduğu kaçış edebiyatı yöntemlerine bu seride rastlanmaz. Ayrıca Lewis Carroll'ın dünya klasikleri arasına girmiş "Alice harikalar Diyarında" adlı eserinden oldukça güçlü referanslar içermektedir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 0
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?