Jump to content
  • Kayıt Ol

Manga Tarama Hk.


tiso81

Önerilen İletiler

Başlıkta yazdığım gibi elimde bir kaça manga varda. Tarattıktan sonra A4 kağıdı boyutunda kaydedecek bir program veya ayar nasıl yapılır gibi işlemleri nasıl yapılacağını bilmiyorum bilen varsa bilgi verirse çok makbule geçer. Taramak istediğim mangalar bunlar.

zRgr0j.jpgGnEo9Z.jpg

İyi günler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 5
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • tiso81

    4

  • Bakayalo

    2

En Çok Yazanlar

Bakayalo

Ciltlerini parçalamak istemiyorsan manga taramanın mükemmel bi yolu yok. İdare eder bi tarama için birkaç tüyo vereyim:

- Tarayıcıya iki sayfa da sığsa bile sayfaları teker teker tara.

- Dengeli bir tarama için sayfanın mümkün olduğunca düz ve tarayıcının yüzeyine yapışık olması lazım; bunun için kitabın üzerine bir ağırlık (kocaman bi kitap falan) koymakta yarar var. Mümkün olan en iyi bastırma için iki tarafın birbirini dengeleyeceği şekilde bi tarafın üzerine ince bir kitap koyup sonra hepsinin üstüne tuğla gibi bi ansiklopedi falan koymak en iyisi oluyor. Misal, ilk sayfaları tararken kitabın ön kapağa yakın kısmını istesen de düzgün bi şekilde bastıramazsın. Biraz daha ince bi kitabı ön kapağın üstüne koyarsan üstten tuğlayı koyunca dengesizlik olmaz, sayfa yapışacağı kadar yapışır tarayıcıya. Ve tabii böyle tararken tarayıcının kapağını kapatmayacaksın. Zaten tek sayfalık kağıt taramıyorsan hiçbir şekilde kapatma o kapağı, anca dengesizliğe sebep olur. Eğer ağırlık koymak sayfaları fazla geriyorsa, kopma tehlikesi yaratıyorsa, tek çare ağırlık yerine iki elinle bastırıp sabit tutarak taramak.

- 300 dpi tara, 150 dpi çözünürlüğe indirip sakla/paylaş. Çözünürlük değiştirirken monokrom taramalar baklavaya dönecek, ondan kaçış yok. Topaz Clean kullanarak onları griye çevireceksin. Zaten her türlü bi şop yapacaksın taramalara, hiç değilse levels/curves ayarı için. Elin değmişken uygun bi sıralamada bunu da yaparsın. Aynı kitabın aynı cihazla taradığın sayfalarında genellikle aynı ayarlar işe yarar zaten, birkaç denemede ayarını tutturduktan sonra aksiyon olarak kaydedersin, bi tuşa basarsın kendisi yapar fotoşop, sana da bi tek crop kalır.

Ama yok, monokromlar monokrom olarak kalsın illa ki diyorsan, B6 boyutunda bir sayfadan ekranda A4 boyutunda görünecek bi sayfa çıkarmak için direkt 150 dpi tara. Sayfalar B6'dan büyükse çözünürlüğü ona göre düşürebilirsin. Çok iyi bi tarayıcın yoksa resim yakın planda biraz dokulu görünür, ama okumaya engel bi durum olmaz.

- png olarak kaydet ki resimler bozulmasın. İlla jpg olarak kaydedeceksen de kesinlikle kaliteyi 11'in altına çekme. Sen de eskilerdensin, alışkanlık olmuştur her şeyi küçültebildiğin kadar küçültmek, ama üç beş megabaytın hesabını yapmak zorunda olduğumuz devir artık geride kaldı abi :P jpg olarak her kaydettiğinde resim biraz daha bozuluyor, unutma.

Kitapları parçalamayı göze aldıysan da aslında bu tüyolar genel olarak geçerli. Sadece üstten var gücünle bastırman gerekmeyecek, yoksa gerisi aynı. Neticede kitabı sayfa sayfa ayıracak değilsin, yine katlayıp katlayıp tarayacaksın, dolayısıyla yine yükseklik farkını izale etmek için ince bir kitaba ve tam yassılığı sağlamakı için üstten büyükçe bir kitaba ihtiyacın olacak.

Kitabı parçalamadıkça sırta yakın kısımları düzgün tarayamazsın, mecburen sırtın 1-2 santim ilerisinden keseceksin resimleri. 3-5 piksel olsa öyle böyle kurtarılır fotoşopta ama 1-2 santimin oluru yok.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

Düzgün bi şey bulursan, verim de alırsan haberim olsun, ben de alayım. Yok sabit tarayıcıya kalırsan ve kitapları ciltlerden ayırmaya karar verirsen de ayrıca konuşuruz püf noktalarını :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

kendi müşterim var bilgisayarcı muhtemelen bu ürünü alacağım : http://www.biosis.com.tr/Urunler/iriscan-book3-300x900dpi-a4-tasinabilir-el-tarayicisi----17314.html

Teknik Özellikler

Görüntü Sensörü A4 Renkli Kontakt Görüntü Sensör

Görüntü Sensör Genişliği 217 mm

Çözünürlük 300/600/900 dpi

A4 belge için maksimum tarama hızı Renkli çözünürlük: 4 saniye - Mono çözünürlük: 2 saniye

Dosya formatı JPEG ve PDF

LCD Tarama durum ekranı

Otomatik Kapanma 3 Dakika

USB Bağlantı Noktası USB 2.0

Harici Bellek 32GB Micro SD karta kadar

Pil 4xAAA

Wifi aktarım hızı 2.5 saniye / belge (A4, 300 dpi, renkli)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?