Jump to content
  • Kayıt Ol

Etkinlik Anket: Bu Hafta Ne İzleyelim?


loykad

Bu hafta ne izleyelim?  

16 oy

  1. 1. Bu hafta ne izleyelim?

    • Ushiro no Shoumen Daare?
      7
    • Umi ga Kikoeru (Ocean Waves)
      4
    • Ookami Kodomo no Ame to Yuki
      3
    • Neppuu Kairiku Bushi Road
      2


Önerilen İletiler

Yeterince önerimiz olmuş, dengeli olması açısından farklı farklı filmler seçmeye çalıştım. Elimizdeki filmler:

[fieldset=Ushiro no Shoumen Daare]

8dYdd.jpg

AMT çeviri sayfasındaki tanıtım:

Kayoka 1940 yılında ilkokula başlayan genç bir kızdır. Biraz sulugözdür ve bunu çevresindekilerden saklamaz. Arkadaşlarıyla oynamayı, okul bahçesinde şarkı söylemeyi seviyordur ve üç ağabeyiyle eğleniyordur. Annesi hamile olduğundan kendisi de abla olmak üzeredir ve bunun getireceği sorumluluğun da farkındadır. Bu sırada savaşın zorluğu artıyordur ve doğal olarak vatansever bir şekilde ülkeyi desteklemek gerekmektedir...

Kayoko favori oyuncağını patlayıcı yapmaya yardımcı malzemeler yapılması için bağışlar. Zaman geçer, Kayoko büyür ve savaşın çevrelerindeki yaşamları nasıl etkilediğini görür. Hiçbir şey onu 1945'e hazırlayamayacaktır fakat kasvetli zamanlar yaklaşıyordur. Kayoko Ebina'nın İkinci Dünya Savaşı, Showa Dönemindeki gerçek yaşam deneyimlerinden yola çıkılarak yaratılmıştır.

[/fieldset]

[fieldset=Ocean Waves]

8dYzr.jpg

Ghibli yapımı filmimiz hakkında Divxplanet'ten aldığım tanıtım:

Taku Morisaki ve Yutaka Matsuno çok yakın iki arkadaştır. Okullarına 2.dönemde Tokyo’dan nakil olarak gelen Rikako Muto adlı kız, gerek derslerde ki başarısıyla gerekse güzelliği ile iki arkadaşın ve tüm okulun bir anda dikkatini çekmeye başlayacaktır. Fakat Rikako okulda sosyal aktivitelere katılmamakta ve kimse ile arkadaşlık kurmamaktadır. Bu yüzden diğer öğrenciler tarafından fazla sevilmemektedir. Buna rağmen Yutaka, Rikako’dan çok hoşlanmaktadır. Fakat Taku, Rikako’ya verdiği borç para yüzünden O’nunla birlikte Tokyo’ya gitmek zorunda kalınca ikili birbirini daha yakından tanıyacak ve yakınlaşmaya başlayacaktır.

Divxplanet çeviri sayfası:

Umi ga Kikoeru

[/fieldset]

[fieldset=Ookami Kodomo no Ame to Yuki]

8dZz1.jpg

Hala popülerliğini sürdüren filmimizi hala izlemeyenler için son bir şans veriyoruz :P

AMT çeviri sayfasından aldığım tanıtım:

Hikaye, Hana isimli 19 yaşındaki bir üniversite öğrencisinin bir kurt adamla yaşadığı "peri masalı vari" aşklarının 13 yıllık dönemini anlatıyor. Kurt adamla evledikten sonra, Hana iki kurt çocuk dünyaya getirir — kızın ismine karlı bir günde doğduğu için Yuki "kar", erkek olanaysa yağmurlu bir günde doğduğu için Ame "yağmur" verir.

Bu dörtlü "kurt çocuklarının" varlığını gizlemek için şehir kenarında yaşıyordurlar. Ancak, ansızın kurt adam ölünce, Hana şehirden uzak kırsal bir alana taşınmaya karar verir.

[/fieldset]

[fieldset=Neppuu Kairiku Bushi Road]

8dZNj.jpg

Bir film uzunluğunda "Special" olarak geçen hikayemiz hakkında Divxplanet'ten aldığım tantım:

Dünyaya çarpan bir astroidden “shinobi” denilen bir zehir yayılarak dünyayı cehenneme çevirir. İnsanlar “kairiku” denilen okyanusun dibindeki bir yere kaçarlar ve orada kendilerini zehrin etkilerinden korumaya çalışırlar. Böyle bir dünyada, tek umut ışığı vardır. “Holy Weapon Giga Road” ve efsanevi savaşçı “Yagyuu”ya zehrin etkilerine karşı koymak için ihtiyaç duyulur. Dünyayı kurtarmak için Ame, düşen ulusun prensesi , dünyayı kurtarmaya çalışır.

Divxplanet Çeviri Sayfası:

Neppuu Kairiku Bushi Road

[/fieldset]

Her hafta ortalama 3-4 film ankete koymayı düşünüyorum. Daha fazla aday oyların daha fazla dağılmasına sebep olur sanırım.

NOT: Unutmayın bu anket "Hangi film daha güzel?" veya "Hangi film en iyisi" tarzı bir anket değil. Ankette önceliğiniz daha önce izlemediğiniz seriler olsun. Etkinliğe katılmayacak olanların ankete katılıp, etkinliği şekillendirmesini sağlıklı bulmuyorum.

Bu anket Pazartesi gecesi sona erecek.

Etkinliğimiz de haftaya Pazar gecesi sona erecek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 7
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • loykad

    3

  • Squaw

    1

  • painscream

    1

  • CloudT

    1

Aralarından, Umi ga Kikoeru yapımını izlememiştim. Dolayısıyla, Umi ga Kikoeru.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Umi ga Kikoeru (Ocean Waves) hariç hiçbirini izlemedim ama bu haftaki olan, yani ilk etkinliğimize katılamayabilirim. Bu nedenle, bir oylama yapmayacağım, katılma durumum olacak olursa pazartesiye kadar bir oylama yaparım. ;)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Anket kapanmış ve belirlenen film "Ushiro no Shoumen Daare?" olmuş. Katılanlara iyi seyirler diliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sonuç pek beni açmadı,Daha doğrusu daha önceden izlediğim bir film ve pekte yeniden izleyesim yok ne yazık ki,bu haftanın etkinliğinde yokum kısacası.İzleyecek arkadaşlara iyi seyirler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2-3 gündür şifremi bulamamamdan dolayi siteye bir türlü giremedim, açikçasi üzerine uğraşmaya da vaktim olmadi çünkü İstanbul'da son günlerimdi dönme hazirliklari vs pc başinda değildim pek. Etkinliği de takip edemedim, oy verenlerin kaçi filmi izledi kaçi izlemedi anlayamadik, anketi ona göre yapmak gerekiyor. Bu haftalik Cuma'yi da geçirdiğimiz için alelacele 2 günlük anket yapmak da istemiyorum. Elimizdeki filmle bir hafta daha kalmak en uygunu sanirim, ankete katilip izlemeyenler de izleme firsati bulurlar artik. Aceleye gerek yok.

Haftaya Cuma yapacağim ankette yüksek ihtimal Ocean Waves izleyeceğiz ama bakalim.

Edit: Mevzu değişti bir alt mesajda :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gizli hayranimizdan gelen öneri üzerine bu hafta da farkli bir işleyiş denemek istiyorum, bakalim hangisi daha iyi sonuç verirse bundan sonra öyle gideriz.

Yarin açacağim yeni anket 1 hafta sürecek, gelecek hafta da izleme süresi olacak. Ankette kimin neyi seçtiği yazacak, ona göre :P

Bu başlik yarin (Pazartesi) kilitlenirse sevinirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?