Jump to content
  • Kayıt Ol

M3 ~Sono Kuroki Hagane~


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

68cede0009524e03e3de6cf6a00ac4d71395153731_full.jpg

İnsanlığın geçirdiği büyük bir felaketin ardından insanlar kapalı şehirlere çekilmiştir. Bu şehirlerin dışında ise "Işıksız Diyar" adlı karanlık bir anomali alanı giderek yayılmakta, buradan gelen "Admonitions" (Türkçe karşılık bulamadım) isimli yaratıklar insanlara saldırmaktadır. IX adlı şirket ise bu mücadele sürecinde büyümüş ve liseleri bile özelleştirerek insanlığın son savunma silahı olan Vess'lerin gayrı resmi pilot akademileri haline getirmiştir.

Karanlık sırları olan bir grup öğrenci, bir Vess test pilotu ve bir hademe IX tarafından seçilirler. Öte yandan onların, dışarıdaki hayatı emen karanlık, aslında kendileri gibi sayısız insanı alıp kendilerine dönüştürürken daha ne kadar ve ne için savaşacağını zaman gösterecektir.

İlk bölümden yapacağım tek yorum, karanlık bir seri olduğu. İzlerken beynim acıdı. Çoğu sahnede neyin döndüğünü görebilmek için aydınlık oranını %1500'e çıkartmam gerekti. (KM Player candır) Karakterlerin sayısındaki çokluk ve her birinin sorunlu iç dünyalarından teğet geçilerek de olsa bahsedilmesi bana Bokurano ve bir ölçüde Soukyuu no Fafner serilerini anımsattı. (Gerçi bu her iki seri bile çok aydınlık ve renkli kalıyor bu serinin yanında) Öte yandan bu foreshadowing'ler bu bahsettiğim iki yapımın yarısı kadar bile başarılı olmaktan uzak. Ayrıca kamera odağı sürekli karakter değiştiğinden screentime'ı en uzun süren karakter bile main character özelliğine sahip olamıyor, en azından şimdilik böyle görünüyor.

Serinin hangi noktada misyonunu tamamlayacağını söylemek güç. Öte yandan Japon'ların J-Horror geleneğinin direği haline getirilmiş "Ölümün şarkısını duyanların 7 gün içinde ölmesi" olayının bu seriye yakışmadığını düşünüyorum. Bir Mecha serisi olmasa sorun olmazdı ama seri Mecha serisi olunca bu tema ister istemez alakasız kaçıyor. Animasyonlar çok iyi ama karanlık çöktü mü herşey karambole giriyor ve şu an için serinin en büyük problemi bu. Zifiri karanlıktan anlam çıkartmaya çalışıyoruz.

Hademe kız, iri gögüslü ve emo literatür klübü kızı ve agresif Vess pilotu kız için izleyebilirim ama seiyuu kadrosunun bu seriyi anca izletebildiği de bir gerçek.

Gelecek bölümler neler getirir bilinmez ama serinin "2 dark and 2 edgy 4 you" olacağım diye riskli bir yol seçtiği de apaçık görünmekte.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 3
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    2

  • Akuma_Blade

    2

En Çok Yazanlar

İlk bölümü izledim ve pek anlam veremedim açıkçası şimdilik tek artısı karakter tasarımları zaten düşman yaratıklar sanki anime evreninde değil ve hiçte seriye uymuyorlar. Devam etmesi zar gibi ama biraz daha sabredeceğim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ikinci bölümü izledim daha konu ne anlamadım.

bilinmeyen yaratıklar okul alanında insanları öldürüyor herkes sakince okuluna devam ediyor yine. Çok sıg ve saçma geliyor. Karakterlerin kişilikleride birbirlerine zerre yakın değil. Bilmiyorum bu seriden nasıl bir ders çıkarılabilir acaba.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bölüm 02:

2. bölüm itibariyle gördük ki serinin karanlık ortam haricinde birşey yapma çabası yok. Yer yer Gen Urobuchi gitmiş, Mari Okada'yı bayıltıp oymuş gibi bölümleri yazıp yollamış gibime geldi. Öyle böyle değil.

"Vampir var!" diye Kakumeiki Valvrave'e, "sameface!!!" diye Hirai serilerine, "Bu nasıl konsept/Mecha dizaynı?" diye Gundam AGE'e saydıranları açıkçası bu seriyi izlemeye başladıktan sonra görmek istiyorum. Zira öyle bir darmaduman konu, karakterler ve konsept var ki ciddiye alabilmek bile imkansız. Bölümlerin yarısı zifiri karanlıkta geçiyor göz gözü görmüyor, yetmezmiş gibi artık bir de sayko bir katilimiz var. O nasıl hapisten çıkış sahnesidir gözünüzü seveyim, tüm hapishaneleri tek gardiyan mı korur oldu? Burası A101 filan mı canına yandığım, bütçeden çalmak için güvenlik kamerası da mı koymuyorlar?

Reaper gibi güçlü Mecha'lar yapabilen IX ne diye Vess gibi elinde bir elinde çimento çekici, diğerinde de su tabancasından hallice bir silah taşıyan Mecha'lar yapma gereği duyuyor? (ki bilye atıyor bildiğin, mermi bile değil. Patlabor'daki Ingram'lar bile Gundam gibi kalır bu Vess'lerin yanında. Ve savaştığınız şeyler yaratık: YA-RA-TIK! Yahu hiç mi Muv Luv, Gunparade March yada Blue Gender izlemediniz? Uçan kaçan birşeyler yapmayacaksanız bile el arabasından hallice, yaratıklara zarar verebilen tek silahın 1-2 atımlık olduğu Vess'ler ne iştir? Kawamori'yi el arabasından hallice şeyleri bu seriye tasarlayıp verirken seriyi troll'lemek dışında birşey düşünmüşse ne olayım) Hem madem daha iyisini de yapabiliyorsunuz, içine neden binenin sapıttığı türden bir sistem koyuyorsunuz? (Yani Wing Gundam Zero yada Gundam Epyon türevi birşey olsa, yada bildiğin Evangelion hesabı biomech kullanıyor olsalar hadi yine "danger system" muhabbetine anlam verebilirim, yahu, bu alet 2 metre zıplayamıyor bile!)

Neyse ki bunun haricinde de sayacak çok fazla falsosu var serinin. Nesini sayayım? Sayko velet Reaper'i nereden biliyordu? Onu geçtim, literatür kızı nereden biliyordu? Bir görünüp kaybolan şu şarkı şarkı söyleyen ceset kız da ne oluyor? Onun sesini duyanlar niye pat pat ölüyor? Neden hiçbir yetişkin Vess pilotu değil? (ki yetişkinlerin özel yada değil, bir mecha'ya pilot olamadığı birçok seride buna en azından iyi kötü bir açıklama getirilirdi) Yaratıklar şehrin içinde nasıl elini kolunu sallayarak geziyor? (Hani yaratık geldi mi alarm filan mı çalsın istersiniz, o da yok zaten. Maksat böğğğğğğğğğğğğğğğ!) Ufak boylu velet kendini ısırtarak ölülerle nasıl temas kuruyor? Hademe kız neden bu kadar kezban? Bana bunları sormayın, çünkü hiçbir açıklamam yok. Umurumda olacağını da sanmıyorum.

Bir de 24 bölüm olacakmış bu. Vallahi yazık, billahi yazık. Mari Okada'nın tüm serilerini sevmesem de hayran kitlesini en azından anlayabiliyordum, az biraz saygı duyduğum bir senaristti neticede. Serileri 2-3 bölümden yargılamak da istemem ama şunu yazmadan edemeyeceğim, hayatımda izlediğim tüm Hirai serileri, Kakumeiki Valvrave ve Gundam AGE bile bu serinin yanında sanat eseri gibi kalır. Şu sezon yayınlanan Captain Earth yada geçen sezon yayınlanan Buddy Complex bile bir serinin ilk 3-4 bölümde "bak hacı, bu şudur, bu da bu" şeklinde net açıklamalar yapmaksızın en azından izlenebilir bir seyir sunabileceğini göstermişken M3 bu şekilde ne yapmaya çalışıyor, açıkçası anlamak güç. Harcayacak sonsuz zamanınız varsa izleyin diyebilirim, kendi adıma sırf daha ne kadar grimdark olacağız daha beter saçmalayabilirler diye izlemeye devam edeceğim. Şundan eminim: Bir serinin sırf "shocking response" oluşturmak için kendini bu kadar zorlarken işin plot, konsept ve karakter kısımlarını bu kadar spontane şekilde boşlaması eşi benzerini pek sık rastlamadığım birşey.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?