Jump to content
  • Kayıt Ol

Re-Encode isteği


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

http://www.nyaa.se/?page=view&tid=481783

bu adreste bulunan videonun boyutunu 4.44 GB'den aşağıya çekip ayrıca mümkünse baştaki 5-6 saniyelik not kısmını ve İngilizce dublaj katmanını kırpmanız ve bu şekilde bir yerlere yüklemeniz mümkün mü acaba?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 9
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    6

  • tiso81

    2

  • fake

    1

  • Bakayalo

    1

Bakayalo

Re-encode etmeye gerek yok; DVD'ye sığması için İngilizce sesin çıkarılması yetiyor, bunu da mkvmerge ile yapabilirsin. Birkaç dakika sürecek, basit bir işlem; hemen tarif edeyim:

İhtiyaç duyacağın tek program mkvtoolnix. Şuradan indirebilirsin: http://www.videohelp.com/tools/mkvtoolnix

Kurduktan sonra Başlat'tan gidilen programlar listesinde MKVToolNix klasörünün içinden mkvmerge GUI'ı seçerek çalıştırırsın. Açılan pencerenin "Input files" kutusuna video dosyasını sürüklediğinde şöyle bir görüntü olacak:

oSfj1vf.jpg

Bu görüntüde seçili olan ikinci sesin ve onun iki altındaki "Signs & Foreign Language Only" başlıklı ikinci altyazının işaretlerini kaldırıp, en alttaki kutudan da yeni oluşturulacak dosyaya istediğin ismi verip "Start muxing" düğmesine bastın mı, yeni mkv 5 dakikada hazır. 4,07 GB.

Ama illa baştaki disclaimer'dan kurtulmak istersen, aynı pencerenin "Global" sekmesinden split yapabilirsin. Tam 10 saniye sürüyor orası, dolayısıyla şu ayarlarla tertemiz ayrılıyor:

jIdH8qe.jpg

Ama bu işlemin sana kazandıracağı sadece 2,96 MB.

00:00:10 yerine 00:01:17 girersen de açılıştaki sponsor reklamlarının tamamını atlamış olursun. Bu da 39,3 MB kazandırır.

Split yaptığında iki tane dosya oluşturacak, bunların da isimlerine 001, 002 ekleyecek; işlem bittikten sonra sileceğini siler, kullanacağını kafana göre isimlendirirsin.

İlerisi için peşin bir uyarı olarak şunu söyleyeyim: mkvmerge, split işlemini sadece key frame'lerden yapabiliyor, dolayısıyla nokta atışı kesme yapamazsın. Bu videoda, şansımıza, atılacak yerlerin sonu key frame'lere denk gelmiş. Denk gelmediğinde abuk sabuk yerlerden de ayrılabiliyor. Neticede programın ana işlevi bu değil.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu aklıma gelmedi ama bir yerde The Concurrency of the End of Evangelion bu versiyonunu arayanlar içinde japonca dublaj olur ben yüklemeye devam edeceğim,çıkardım içindeki gereksiz şeyleri.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

MKVToolnix'i indirdim fakat klasördeki MKVMerge dosyasına bastığımda bir DOS penceresinde çok hızlı birşeyler geçiyor ve ekran kendiliğinden kapanıyor. (Win 7 kullanıyorum) Sorun bende mi?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

MKVToolnix'i indirdim fakat klasördeki MKVMerge dosyasına bastığımda bir DOS penceresinde çok hızlı birşeyler geçiyor ve ekran kendiliğinden kapanıyor. (Win 7 kullanıyorum) Sorun bende mi?

Çalıştıracağın dosya "mkvmerge" değil, "mmg".

Başlat / Tüm Programlar / MKVToolNix / mkvmerge GUI yolundan çalıştırsan çok daha rahat edersin.

Bir dene, yine sıkıntı verirse ve bilgisayarın 64 bitse 5.9'dan sonraki bir sürümü indir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 yıl sonra...
  • 1 yıl sonra...
  • 3 ay sonra...
  • 7 ay sonra...

Görünüşe göre kimse umursamıyor ama ben yine de yazayım, şu batch torrenti 720P olarak işleyebilecek biri var mı? 4.4 GB'dan büyük dosya görünce ızdırap geçiriyorum da.

https://nyaa.si/view/1230566

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?