Jump to content
  • Kayıt Ol

Streets of Rage Remake


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

SOR3.jpg

Bir zamanlar huzurlu bir şehir şimdi bir suç baronunun oyun sahası haline gelmiş, çetelerin kol gezdiği sokaklarda yaşamak bile bir savaş halini almıştır. Sokaklarını çetelerden geri almak isteyen Adam, Axel, Blaze ve sonradan ona katılan arkadaşları bu gidişe bir dur demek amacıyla suç lordu Mr X'e ve onun çeteler, hilkat garibeleri, gladyatörler, ninja'lar ve hatta robotlardan kurulu ordusuna karşı sonu gelmez gibi görünen bir mücadeleye girerler.

Orijinal Streets of Rage, Bare Knuckle: Ikari no Tekken adıyla 1991 yılında Sega Master System için çıktığında Taito'nun Double Dragon'u ve CAPCOM'un Final Fight'ına sert bir cevasp niteliğindeydi ve Beat'em Up türünü dönemin en revaçtaki oyun türlerinden birisi haline getirmişti. Streets of Rage'nin her oyunda gelişen çoklu vuruş teknikleri ve karakterlerin kendine has dövüş stillerinin yanısıra 2 kişilik oynanadığında oyunun alternatif bir sonunun olmasının da düşünülmüş olması onu benzerlerinden çok ön plana çıkartmıştır. Ayrıca Yuzo Koshiro'nun müzikleri de oyun müzikleri tarihinde hatırı sayılır bir yere aittir.

Bu yazıyı yazma sebebim, Sega'nın bir grup Streets of Rage hayranı amatör oyun programcısına bir Remakei yapması için izin vermesi ile 8 yıllık bir çalışma sonunda ortaya çıkan Streets of Rage Remake projesi. Oyunun v5 sürümünün 208 MB büyüklüğünde gelen kurulum dosyası kurulduğunda bilgisayarınızda topu topu 414 MB büyüklüğünde yer kaplıyor ve Streets of Rage üçlemesindeki tüm stage'leri tek oyunda oynamanızı, farklı zorluklar içeren bölümler arasında opsiyonel rotalar izleyebilmenizi sağlıyor. Oyunu bitirdikten sonra yeni karakterlerin yanısıra yeni oyun modları (Battle Mode, Survival Mode, Boss Rush mode, Volleyball mode gibi) yada ışın kılıcı kullanabilme gibi easteregg'ler satın alabiliyorsunuz. Oyunu ister tek, ister iki kişi oynayabileceğiniz gibi isterseniz yapay zekası ayarlanabilir bir ikinci oyuncunun eskortluğunda da oyunu oynayabiliyorsunuz. Özel saldırı barınızın yanısıra yıldız biriktirerek haritayı temizleyen bir polis saldırısı da çağırabiliyorsunuz. Oyun çoğu yeni oyunun yarısını bile veremeyceği denli eğlenceli ve kaliteli bir yapım bana göre.

Oyunu ayrıca buradan okuyabileceğiniz bir tutorial ile XBOX konsolunuza da taşıyabilirsiniz.

Toplamda 19 karakter ve 103 harita barındıran oyun 90'ların başlarındaki çocukluk yıllarınıza gerçek bir saygı duruşu niteliğinde. Oyunu buradan indirebilirsiniz. İyi oyunlar!

Bonus:

Bare Knuckle Streets of Rage - YouTube

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 0
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?