Jump to content
  • Kayıt Ol

2014 Yaz Sezonu


AkuTan

Önerilen İletiler

Öncelikle Chartın henüz 1.0 versiyonunda olduğunu, Yani zamanla buraya yeni animelerin eklenebilecek veya buradaki birkaç animenin ertelenebilecek olma ihtimallerinin bulunduğunu belirteyim.

iYpszdwrADft8.jpg

Her zamanki boş yaz mevsimlerine oranla çok daha kaliteli bir sezonla karşı karşıyayız gibi. Göze ilk olarak Psycho-Pass batıyor ancak ne yazık ki "2. Sezon" değil bu, ilk sezonun edited versiyonu.Bunun haricinde Sword Art Online 2 - Sailor Moon - Kuroshitsuji Circus - Space Dandy 2 - Prisma Ilya 2 gibi üç aşağı beş yukarı herkesin isimlerini duyduğu yapımların yeni sezonları geliyor. Yani "Devam" açısından gayet bol bir sezon.

Anime dünyasına adını yeni yazdıracak seriler içinde ise Urobuchi Gen tarafından yazılmış, uzaylılar ile savaşı ele alan Aldnoah. Zero, Ünlü visual novel 3lemesinin birincisi olan Grisaia no Kajitsu, Karanlık atmosferi seven izleyicileri büyük ölçüde tatmin edecek gibi görünen Tokyo Ghoul , Veya harem seven izleyiciler adına Rokujyouma no Shinryakuska başarılı yapımlar olmaya aday seriler, en azından benim gözümde.

Kötü diyebileceğim tek nokta ise "Shounen ai" üzerine kurulu en az 4-5 seri bulunması, Tabi benim sevmiyor olmam yapılmayacak anlamına gelmiyor ama sayısını biraz fazla buldum.Bunun haricinde her zamanki gibi boş bir yaz sezonu bekleyen biri olarak gayet memnun kaldım, hoş bir süpriz oldu benim adıma.En azından izlemeye,daha doğrusu denemeye değer seriler var,Nitekim bir önceki geçiş sezonu olan kış mevsiminde o bile yoktu neredeyse.Umarım bundan sonra da geçiş sezonlarında en az bu sezon kadar emek görürüz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 14
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • meyday

    3

  • bLueeekun

    2

  • loykad

    2

  • Bakayalo

    2

Bunca yıl sonra hala eskilerden bir şeyler görebilmek hoş. Sailormoon derken, Pokemon da hem tv serisi hemde bir film ile atağa geçmiş bu yaz. :)

Normal de önce den izlediğim hatta çok sevmediğim bir serinin 2. sezonu geldiğini görünce içimde ufak bir sevinç olur ;fakat bu sefer Kuroshitsuji ilk sezonu, en sevdiğim animelerden biri bile olsa hiç de heyecan vermedi sanırım vasat 2.sezonun etkisi olsa gerek. Aynı durum Psycho Pass için de geçerli direk Memur Akane'nin bayık suratını görünce hiç izleme zevkim kalmadı. Benden pass , Psycho pass :022:

Şu Tokyo Ghoul nedir bilmem ama ilgimi çekti. Çok umudum olmasa da Kuroshitsuji Circus hen de izleme listeme girdi. Bunlar dışında çok ilgimi çeken bir şey yok. Eski animeleri bitirmek için güzel bir fırsat olacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Biraz arka planına bakındım çıkacak yapımların ve kesin izleyecek olduklarıma -ve de izlemeyecek olduklarıma- karar verdim. Bunların üzerinde fikrim büyük ölçüde değişmez. İşaret koymadıklarımın ise ilk bölümlerine bakacağım ayrıca, oradan da bir-iki iyi seri çıkarsa yeter de artar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

oynamış olduğum ilk vn'in uyarlaması yapılıyor, daha ne olsun :qalkis:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2012 sonbaharından bu yana şöyle dolu dolu bir sezonun daha geldiğini hatırlamıyorum. Bir sezonda en fazla 3-4 kaliteli yapım bulunuyordu. Fakat 2014 yaz sezonunda izleyicilerin keyifle takip edeceği 6-7 serinin bulunduğunu düşünüyorum. Bunlardan 3-4 tanesi direkt popüler olacak seriler.

Benim açımdansa kısa seriler arasında Yami Shibai göze çarpıyor. Genelde 4-5 dk'lık animeler fazla ilgi görmez. Fakat bana göre Yami Shibai kendi türünün en başarılı örneklerinden biri. 2. sezonu da kısmet olursa çevirmeyi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yaz sezonunda güzek seriler gelecekmiş. meyday senin listen benimkine tam benzer. Senden 2-3 seri daha var brnim kafamda. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bLue-Dragon, hangileri onlar :D

Beklenti oluşturduğum öncelikli yapım Zankyou no Terror. Yönetmeni Watanabe Shinichiro, müzikleri Kanno Yoko. Yazın çıkacak Space Dandy yapımına o nedenle ihtiyatlı yaklaşın, yönetmeni Watanabe Shinichiro olmayacaktır.

Ayrıca ilk bölümüne bakarım -ya da bakmak isterim- dediğim Sailor Moon için de çarpı koyacak gibiyim. Gördüğüm karakter tasarımları hayal kırıklığı. Yani bunu böyle izlesem ufaklığımdaki güzel kızlar imajı yerle yeksan olacak.

Bkz: [bimgx=250]http://hizliresimyukle.com/images/2014/04/27/1398586832253.png[/bimgx]

[bimgx=250]http://hizliresimyukle.com/images/2014/04/27/1398586941421.png[/bimgx]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yaz sezonu yine şaşırtmadı. Şaşırtıcı derecede bereketli -en azından bana göre- bir ilkbahar sezonundan sonra en azından muhakkak izlenesi, üstüne lobi yapılası (Bkz. Beklenti düzeyi : 5/5) 3-4 seri daha olsun isterdim ama yaz sezonu malum rehavet sezonu. Dikkatimi çeken banko yapımlar şunlar:

Psycho Pass "re run" : İkinci sezon yayınlanmadan önce bu seriyi artık bitirsem iyi olacak. (Beklenti düzeyi: 5/5)

Aldnoah Zero : Yaz sezonundan şu an en çok beklentim olan yapım. Bu adamın ilk dönem yapımlarını gerçekten sevmezdim ama zamanla kendini geliştirmişe benziyor. (Beklenti düzeyi: 5/5)

Zangyo no Terror : İkinci en çok beklediğim yapım. Tek beklentim böyle bir senaryoyu mevcut bölüm sayısıyla ve bu kadar dar bir kadro ile anlatıp anlatamayacağı meselesi. (Beklenti düzeyi: 5/5)

Space Dandy 2 : Es geçilemeyecek bir yapım, en azından benim için. (Beklenti düzeyi: 4/5)

Kantai Collection : Yaz sezonunu sallayacak süpriz yapım bu olabilir, demedi demeyin. Serinin duyurusu bile 2-3 gün önce yapılmıştı, konu açacaktım da yoğunluktan açamadım. Animasyon olarak nasıl birşey gelir fikrim yok, eğer kısa metrajlı, SD çizimli vs bir zırva yapmazlarsa hakikaten gideri var. Hedef kitle zaten hazır. Neden tutar bu seri diyecek arkadaşları buradan alalım. Tek çekincem duyurulmasının kısa bir süre sonra vizyona girecek olmasından dolayı gümleme ihtimali. Açıkçası bu seri hit olsun, herkesi şaşırtsın isterim. (Beklenti düzeyi: 3/5)

Bakumatsu Rock : Rock müzik ve bishounen ayrı türler olarak düşünürsem hiç hazzetmediğim şeyler olmasına karşın ilginç şekilde beni çeken bir anafikri var bu serinin. En azından sonuna kadar dayanmaya çalışacağım. (Beklenti düzeyi: 3/5)

Ao Haru Ride : Uzun zamandır kaliteli bir romantizm izlememiştim. Şans tanıyacağım. (Beklenti düzeyi: 3/5)

Glasslip : İlginç bir şekilde beni çeken bir proje oldu. Ne yönde beklenti yapmalıyım yada beklenti yapmalı mıyım bilmiyorum ama muhtemelen ayrırılan zamanın karşılığını verecektir. (Beklenti düzeyi: 3/5)

Shirogane no Ishi Argovollen : Fragmanından sanki ilkbahar sezonundaki Mecha furyasına yetişmeye çalışmış bir hali vardı. Açıkçası aman aman beklenti yaptığım bir seri değil ama en azından sonuna dek izleme çalışacağım. (Beklenti düzeyi: 3/5)

Rail Wars : Yönetmenin ilk gerçek tecrübesi olması sebebiyle çok aman aman birşey beklemiyorum, sonuna kadar izletebilsin yeterli. (Beklenti düzeyi: 2/5)

Tokyo ESP : Sembolizma kasma ihtimali beni çekindiriyor. (Beklenti düzeyi: 2/5)

Sailormoon Christal : Sırf "yapmışlar, izleyelim bakalım" modundayım. Başıma birşey gelmeyecekse, yeni karakter dizaynlarını sevdim. Hem veteranlardan kurulu bir seiyuu kadrosu da olur. Ne kadar kötü olabilir ki? Yine de itiraf etmem gerekirse, kendimi hiç bir zaman Sailormoon hayranı olarak niteleyemedim, zaten vakti zamanında TV'de yayınlanırken bile hiçbir sezonu sonuna dek izlemeye dayanamadım. Arc mantığı olmayıp episodik gidecekse direkt drop. (Beklenti düzeyi: 1/5)

Tokyo Ghoul : Çok tutmuş bir Manga olsa da Body Horror yapımlara gelemediğimden pek bir beklentim yok açıkçası. Body Horrror yapmadan da anlatabileceği bir derdi varsa belki, yoksa direkt drop. (Beklenti düzeyi: 1/5)

OVA'lar ve diğerleri dersek, Blade and Soul, Kyoukai no Kanata ve Noragami'yi henüz izlemedim ama izlediğimde yaz sezonundaki OVA'larını da izleyeceğim. Bunun haricinde OVA olarak bir tek Girls und Panzer'i ve Ghost in the Shell ARISE 3'ü izleyeceğim. Normalde OVA listesinin daha bir sağlam olması gerekirdi ama yaz sezonu işte, rehavet şaşırtmıyor.

Movie'leri zaten 1 yada 2 sezondan önce izleyemeyeceğimiz için fikir belirtmek bana göre gereksiz ama Persona Movie 2 ve Initial D Awakening Chapter çıktığımda kesin izleyeceğim filmler olacaktır. Serisini hala izleyemediğimden Uchuu Kyoudai ve ilk filmi izlediğimde izleyeceğim Cencoroll'a da ileride bakabilirim. Daisuke Jigen's Gravestone'un beni iten bir çizim tarzı seçilmiş, hiçbir zaman mainstream Anime tarzının adamı olmadım ama bu tarz "ben ayrıksıyım, deneyselim" şeklinde kendini çizim tarzından bile belli etme çabalarına pek hoş bakamıyorum maalesef, gerçi zaman bulursam belki diyelim. K Missing Kings'i açıkçası izleyebilmem için ona etkinlik türü birşey yapılması lazım, kendimi zorlayamıyorum bu seriyle ilgili herhangi birşeyi izlemeye.

not: Akito The Exiled örneğinde olduğu gibi DVD/BR'i sinemadan hemen sonra çıktığından ARISE'i Movie'den sayamıyorum daha önce yazdığım gibi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@meyday

İsim olarak daha sonra söylerim ama sırf şu an resimlere bakarak aldığım bir karar odu. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu da benden

Yeşil tikler garanti bakarim dediklerim, çarpilar hiç bakmayacaklarim, yeşil+soru işareti olanlar da belki bakarim ama muhtemelen haftalik yakalayamadiğim için (veya beklentimi karşilamadiği için) birakmak zorunda kalirim dediklerim :D

Romantizm için ya Gekkan Shoujo ya da Ao Haru'yla gideceğim bakalim hangisi daha samimi gelirse.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu da benden

Yeşil tikler garanti bakarim dediklerim, çarpilar hiç bakmayacaklarim, yeşil+soru işareti olanlar da belki bakarim ama muhtemelen haftalik yakalayamadiğim için (veya beklentimi karşilamadiği için) birakmak zorunda kalirim dediklerim :D

Romantizm için ya Gekkan Shoujo ya da Ao Haru'yla gideceğim bakalim hangisi daha samimi gelirse.

Çarpılar için siyah dışında bir renk bulamadın mı? tongue.gif

Tokyo ESP için on satır yazar diye bekliyordum çarpılamışsın, hayret. :D Ao Haru Ride için de çarpı koymuşsun ama bi' bakacaksın anladığım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çarpılar için siyah dışında bir renk bulamadın mı? tongue.gif

Tokyo ESP için on satır yazar diye bekliyordum çarpılamışsın, hayret. :D Ao Haru Ride için de çarpı koymuşsun ama bi' bakacaksın anladığım.

Ao Haru'yu başta çarpilamayacaktim, sonra dedim nasilsa 1 tane romantik seri seçtim 2 tane bana fazla gelir diye çarpiladim. Sonra dedim ya tutarsa :P

Ben Tokyo ESP'nin mangasini okudum epey bi süre de, Ga-Rei kadar sarmadi. İçinde Yomi olsa başimin üstüne koyarim ama Yomi'siz neye yarar :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

Gaki ile oturmuş anichart'tan muhtemel yaz sezonuna bakıyorduk, ikimiz de "eh..." dedik kaldık; sonra düşündük, "neticede yaz sezonunun normali bu" dedik, durulduk. Sonra burayı gördük, şaşırdık. Biz başka chart'a mı baktık acaba? Gerçi hakikaten başka chart'a baktık ama buradakiyle üç aşağı beş yukarı aynı şeyler vardı içinde... Zevkler ve renkler olayı herhalde, bize sıradan bir yaz gibi geldi.

Psycho-Pass'ı izlemiş olmam ve Argevollen'e şans vermeyi bile düşünmemem haricinde Akuma_Blade'in 5'ten 3'e kadarki beklenti sıralaması bende de hemen hemen aynı, tekrar etmeye gerek yok. Yalnız KanColle'nin anime âleminde bomba etkisi yapma ihtimalini tekrar edeyim; ehil olmayan ellere düşmediyse müthiş malzeme var orda. Başkaca da deneyip göreyim dediğim çok yapım var ama Aldnoah Zero ve Zankyou no Terror haricinde beni heyecanlandıran bir şey yok. Ha, aynı sezonda hem Urobuçi Gen'i hem Vatan Abi'yi görmek sıradan bir şey mi derseniz, değil, onu kabul ederim :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...
Bakayalo

Kantai Collection yazın gelmeyecek sanırım. Vizyon tarihi veren hiçbir video yayımlanmamasının üzerine fansubdb'de listeden de çıkarıldığını görünce merak edip biraz bakındım kim neler demiş, bir haber çıkmış mı falan diye. Şu mesaj yol gösterici oldu. Animenin yaz sezonuna çıkacağı şeklinde bir beyanat zaten hiç verilmemiş. Yaz sezonu tablosuna koyanların kaynak aldığı Eylül tarihli ANN haberi "yazın veya daha sonra" diyor, yalnız haberin kaynak aldığı Kadokawa brifing haberinde "yaz ila güz civarı hedefleniyormuş" deniyor ve yazdan güze doğru olacağı söylenen şey anime versiyonun yayıma başlaması değil de yayım tarihinin açıklanması olabilir, zira kullanılan kelime "ilan etmek" anlamına da geliyor ve daha bir önceki cümlede "anime versiyonu ile ilgili halka açılabilir bilgi yok gibi" ifadesinde "halka açılmak" anlamında kullanılıyor. Kaldı ki bu kaynak resmî bir kaynak da değil, Kadokawa'nın verdiği bir oyun brifinginin bir oyun sitesindeki haberi. Anime web sitesinde görünen bir 3 Ağustos tarihini baz alarak ANN'nin animenin Ağustos 2014'te yayıma başlayacağını bildirmesi ise direkt yanlış anlama: sitedeki haber "fan event" haberi.

Şu halde KanColle'yi güzden önce beklememek yerinde olur gibi görünüyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?