Jump to content
  • Kayıt Ol

Kindaichi Shounen no Jikenbo


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

KindaichiGokumen.jpg

Yozaburo Kanari ve Fumiya Sato'nun 1992'de yayına başlayan (ve hala sürmekte olan), 65 milyona yakın satışı ile gelmiş geçmiş en çok satan Manga sıralamasında 13. sırada yeralan ve şu sıralar yeni serisiyle ekrana gelmekte olan Kindaichi Shounen no Jikenbo Manga'sının yeni dizi uyarlamasına yeşil ışık yakıldığı duyuruldu. "Akıl oyunları" türünün ilk gerçek örneği olan ve Detective Conan'ın birinci derecede ilham kaynağı olan yapımın konusu şöyle:

Hajime Kindaichi 180 IQ'lü, derslerinde pek de parlak olmasa da insanların çoğu zaman farketmediği ince ayrıntılardan yola çıkarak sonuca gidebilen bir liselidir. Kindaichi sahip olduğu gözlem yeteneği ve zekasıyla şahit olduğu suçların gerçek faillerini ortaya çıkartırken, izleyiciyi de zamana karşı bir dizi akıl oyunun bir parçası haline getirir: Gerçek suçlu kim?

Manga'nın ilk uyarlaması 1995'de 8 + 2 bölümlük bir Live Action dizi ile 1996 yılında Anime bir filmle oldu akabinde ise bunu 1997-2000 yılları arasında 147 bölüm olarak yapılmış ve her ne kadar Japonya dışında bilinmese de ülkesinde oldukça ilgi görmüş bir Anime serisi izledi. (Resmi rakamlara göre Kanto bölgesinde bu serinin ulaştığı Rating %19, Japonya genelinde ise %14'dir ki bu şu ana dek Japon TV tarihindeki en yüksek Rating oranları arasında sayılabilir) 1997'de ikinci Anime film, bir Live Action film ve Live Action dizinin 9 + 1 bölümlük 2. sezonu, 2001'de Live Action serinin 9 + 1 bölümlük 3. sezonu, 2005'de bir TV filmi, 2007'de iki uzun TV özel Anime bölümü ve 2012'de bir OVA'nın yanısıra 1994-2001 arasında yayınlanan 9 ciltlik bir LN de yapıldı. Şu sıralar yayında olan yeni Anime serisi Kindaichi Shounen no Jikenbo Returns'u saymazsak son uyarlamalar ise 2013 ve 2014'de TV filmi formatında yapılmıştı.

TV dizisi formatındaki son serinin üzerinden geçen 13 yıldan sonra yapılacak uyarlama Kindaichi Shounen no Jikenbo Neo ismini taşıyor ve Temmuz 2014'den itibaren Cumartesi'leri ekrana gelecek.

hajime.png

Başrolde Hey! Say! Jump! grubundan Ryousuke Yamada yeralıyor. Kendisi 2013 ve 2014 yıllarında TV filmi formatında yayınlanan uyarlamalarda Kindaichi'yi oynamış ve olumlu eleştiriler almıştı. Tantei Gakuen Q ve Hidarime Tantei Eye serilerinde de gizem çözen karakter olarak izlediğimiz oyuncu Kindaichi'yi canlandırmış 4. aktör. (1995 uyarlamasında KinKi Kids grubundan Tsuyoshi DOmoto, 2001 uyarlamasında Arashi grubundan Jun Matsumoto, 2005 uyarlamasında ise KAT-TUN üyesi Kazuya Kamenashi aynı rolde yeralmış önceki aktörlerdi)

miyuki.png

Kindaichi'nin çocukluk arkadaşı Miyuki Nanase'yi Kawaguchi Haruna canlandırıyor. Kendisi de TV filmi kadrosundan geri dönen isimlerden ve Ouran High School Host Club ve GTO 2012'den hatırlanabilir.

ryuji.pngmakoto.pngkenmochi.png

Hey! Say! Jump!'dan Daiki Arioka, Gizem Klübü üyelerinden Ryuji Saki'yi, Yosuke Asari aynı klüpten Makoto Makabe'yi ve Tomomitsu "Gussan" Yamaguchi dedektif Isamu Kenmuchi'yi canlandıracaklar.

Kaynak: ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 0
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?