Jump to content
  • Kayıt Ol

Etkinlik Tartışma: Ninja Scroll


loykad

Önerilen İletiler

91hGK.jpg

Veee sonunda şu filmi izliyoruz.

Altyazı: Ninja Scroll (1993)

BakaBt Sürümleri: Ninja Scroll (1993)

Filmi Pazar akşamına kadar istediğiniz gün istediğiniz saat izleyip, bu başlığa dahil olabilirsiniz.

Tartışma kuralları:

  • Spoiler kutusu kesinlikle kullanmıyoruz.
  • Filmi izlemediysek bu başlığa yazmıyoruz. (Örn: Daha indiriyorum, birazdan izleyeceğim, görüşlerinizi yazın ona göre izliyeyim vs)
  • Filmi daha önceden izleyenler eğer filmi hatırlıyorlarsa buraya film ile ilgili görüşlerini yazabilirler. Hatta mümkünse yazsınlar.
  • Gelecek etkinlikler için film önerilerini buraya taşımıyoruz.

Bu başlık 1 Haziran Pazar günü kilitlenecek.

[fieldset=Ek]Gelecek etkinliğimiz için film önermek istiyorsanız: Etkinlik:Anime Öneri Başlığı[/fieldset]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 13
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • loykad

    5

  • suke

    2

  • darkeros

    2

  • bLueeekun

    1

Demek ki ardarda haftalar olunca işte böyle unutuluyormuş etkinlik :P @suke

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu hafta hangi film seçilirse seçilsin güme gideceği belliydi, millet finalleriyle uğraşıyor. Ben de birazdan sınava girip akşama doğru izleyebilirsem izleyeceğim. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben izledim. Gayette güzeldi. Her şeyiyle iyidi bence. Hele aksiyon sahnelerine bittim. Filmin çıkış yıllarında çıkmış olan seriler gerçekten iyi oluyor genelde. O zamanların filmleri ve serileri bir başka geliyor insana. suke daha önceden bu filmin TV serisinden daha iyi demişti. TV serisini izlemedim ama öneren varsa belli bir zaman sonra bir şans verebilirim. Başrol kızımız ve erkeğimiz arasındaki iletişimlerde oldukça iyidi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yıllar önce izlediğim animelerden birisidir. Gerçi çok uzun zaman oldu ama hatırladığım kadarı ile...

Basilisk'e çok benziyordu. Hatta aynı karakterler var fakat burada rolleri biraz farklı. Mesela orada yan karakter burada ana karakter olmuş veya tam tersi...zaten bu yüzden çoğu kişi Ninja Scroll ile basilisk'i birbirine karıştırıyordu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@darkeros, spoiler kullanmana gerek yok, filmi izleyip gelenler yazdiği için spoiler kullanimini gerektirecek bir durum yok ilk postta da belirttiğim gibi :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@darkeros, spoiler kullanmana gerek yok, filmi izleyip gelenler yazdiği için spoiler kullanimini gerektirecek bir durum yok ilk postta da belirttiğim gibi :D

Aslında spoiler içinde spoiler da yok ben gene de nezaketen spoiler içine alayım dedim. Gerçi ilk mesajı okumamıştım :022:....Bir dakika oda ne ?

"Bu başlık 1 Haziran Pazar günü kilitlenecek."

Amanın bu başlığın kendi kendini imha mekanizması varmış!:uzqgun:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sınav zamanında denk gelmesi iyi olmadı ama, fırsat bulup izlemeyi başardım :)

Film baya iyi olmuş, özellikle şu şeytan ninjalar, aama şu boss karakter hariç, adamı biraz zorlasalar...

Mekan çizimleri iyi, gerçi burda blu-ray teknolojisinin de katkısını gözardı etmemek lazım,

puanlamaya geçersek; mekanlar ve manzaralar için 7/10...

karakter çizimleri 8/10 ve aksiyon sahneleri gerçekten iyiydi, benden 9/10...

İyi seyirler... :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Amanın bu başlığın kendi kendini imha mekanizması varmış!:uzqgun:

Hepsini çatir çutur kilitliyoruz :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Samuray, ninja animelerinden hoşlananlar için kült bir film sayılır Ninja Scroll. Gerçekten sağlam ve oturaklı bir hikayesi var bu filmin. Film bittiği zaman aklımızda hiç bir soru işareti kalmıyor. Şeytanlar sayesinde tempo daha ilk sahneden son sahneye kadar hiç düşmedi desem yalan olmaz herhalde. Karizmatik diyecebileceğimiz Jubei Kibagami adlı bir ana karakter, bolca düşman, hafif aşk esintisi ve çok güzel çizimlere sahip bir anime filmiyle güzel bir bir buçuk saat geçirmek isteyenlerin izlemeleri gereken bir filmdi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Az önce izledim filmi ve bu filmi önerdiğim için kendimle gurur duydum. :P Şaka bir yana tam da beklediğim gibi bir film çıktı. Aksiyon dolu, duygusal noktalara vurguyu iyi yapan ve biraz da sanatsal.

Hikaye öyle ahım şahım birşey değil maalesef, ekmek parası için adam öldürmek gibi basit işler yapan başkarakterimizin yıllar önce öldürdüğünü sandığı bir adamın tekrar ortaya çıkıp altında çalışan adamlarla yolu kesişmesiyle birlikte tekrardan düşmanını öldürmek istemesinden ibaret gibi dursa da, yaşlı ajan Dakuan tarafından yönlendirilip, güzel kunoichi Kagerou ile yaşadığı münasebeleri anlatıyor. Tabi filmin süresi kısa sayılır, sadece bir buçuk saat, o yüzden bazı şeyler havada kalıyor mu hayır, Dakuan'ın manipulatif tavırlarını ve son sahnelerde söylediği sözlerle ne kadar çıkarcı olduğunu görüyoruz, belki niyeti kötü değil ama çıkarcı bir herif. Kagerou ise Koga ninja klanına mensup ve köyündeki tüm ninjaların sadece iki düşmana karşı topluca soykırımına şahit oluyor. Belki de Hanza isimli karaktere önceden hissetlikleri neticesinde amacı kalmadığını düşünerek her fırsatta ölmeyi umuyor, fakat her fırsatta Jubei'nin onu kurtarması ile birlikte daha önce hissedemediği, o duyguları yaşamaktan erken yaşta vazgeçtiği için farklı durumlara sürükleniyor ve borcunu ödemek takıntısı oluyor kızda, tabi Jubei'ye farklı gözle bakmaya başlıyor. Neticede Kagerou'nun ölümü oldukça dramatikti ve bir şekilde kurtulmasını isterdim, bu da Jubei'yi ektra bir azimle Genma'yı öldürmeye teşvik ediyor.

Basilisk'i anımsattı film, karakterlerin yetenekleri ve kullandığı teknikler çok benziyor. Çok fazla sayıda düşman ve kısıtlı süre olduğundan aksiyon sahneleri epey fazla ve düşmanların biri ölüp diğeri gelmesi arasında 5 dakika bile olmuyor. Tabi bu dövüş sahneleri fazla ama bir o kadar da kısa sürüyor, belki biraz daha uzun olsaydı çok daha hoş bir seyir zevki verebilirdi, fakat gereksiz sahnelerden kaçınmışlar, her ninjanın gizli teknikleri var ve bunları kullanırken yarım saat açıklama zahmetinde bulunmuyorlar, belki de yönetmen, izleyicilerin de bir beyni olduğunun farkındaydı ve teknikleri uzun uzun açıklamadan da seyircisinin anlayacağını biliyordu. :P Dövüşlerde gereksiz sahneler olmaması iyiydi. Fakat karakter isimlerinde kafam karıştı, düşmanları tanıtmak için vakit harcanmamış, o yüzden ara ara bahsedilen isimler, bu kimden bahsetti şimdi acaba dedirtti. Seslendirmeler fena değildi, özellikle Jubei'nin seslendirme sanatçısı karaktere cuk oturmuş. Kör samurayı seslendiren Norio Wakamoto'yu unutmamak lazım.

Animasyon ve çizimler çıkış yılına göre şahane, hatta şu zaman için bile oldukça iyi. Animasyonlar akıcı ve dövüş sahneleri bana Rurouni Kenshin'i anımsattı. Tabi Vampire Hunter D'yi de haliyle hatırlatıyor, gerek karakter tasarımları gerekse de verdikleri benzer his ile.

Jubei ve Kagerou arasındaki ilişki izlemeye değer bir aşk hikayesi. Aralarında geçen birçok sahne hem gülümsetiyor hem üzüyor hem de hayran bırakıyor. Fakat mutlu sonla bitmesini isterdim, Kagerou yerine Dakuan ölebilirdi mesela. :P

Film hakkını veriyor, 8,5-9/10 puan veriyorum. Keşke biraz daha uzun olsaydı da o dövüş sahneleri biraz daha uzun olsaydı.

@Sakuragi: Filmdeki o sahnede, Jubei'nin rakibinin gözleri görmüyor, kör yani, o yüzden Jubei onu o alana çekerek avantaj sağlamaya çalışıyor, fakat etrafta sesler varken bile, ağaç devrilirken saldırmasına rağmen sesleri ayırt edebiliyor. Fakat Kagerou'nun tanto'sunu göremediği için kaybediyor dövüşü. Tabi ilk ormana giriş sahnesindeki hızlı koşuşturmacadan oluşan seslerle rakibin duyu kabiliyetine gönderme yapılıyor bence, yine etrafta fazla ses olunca kafası karışabilir diye sanırım. :) Normalde de o bambu ağaçları arasında yapılan kılıç eğitimleri olsun, filmlerde ve animelerde kullanılan bambu sahneleri olsun, samuraylarla özdeşleşen bir mekan bence. Ben kendimden biliyorum. :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Maşallah sakuragi de hiç durmamış ha, beraber izledik filmi. Koşmuş, yetiştirmiş yorumu :)

Sanırım Akuma_Blade "bu filmin çıkmasın ya" diye itiraz ederken aklında, bu film için "edebi yorumlar yapılamayacağı" vardı. Haklı da, zorlama edebiyat yapmayacaksanız hakkında kallavi cümleler yazılacak bir film değil. Yalnız bu etkinlik bir film festivali değil ve film gerçekten güzel :)

Hikayesi gerçekten de ahım şahım değil ancak aksiyon seviyesi gerçekten tam tadında. İzlerken sıkmıyor tabii ama sağa sola tekmeler savurup biblolar kırmanıza sebep olacak kadar da gaza getirmiyor. İzlemeden önce "illaki vardır mantık hataları, düşmanın sebebi çok avam bir şeydir mesela" diye düşünüyordum ama pek öyle çıkmadı. Hele ki "Sekiz Şeytan"ın her birinin ölümü gayet mantıklıydı. demek ki akla yatkın bir ninja animesi yapılabiliyormuş, Naruto tırt bir şey olmayabilirmiş :P

Bir dip not düşeyim. Karakterler, Japon tarihinden ve mitolojisinden temellendirilmiş(miş(miş)).

Çizimler ise bambaşka bir güzellikti. Tabii film olduğu için bir TV serisinde daha iyi çizimlere sahip olması normal ama yok böyle bir çizim arkadaş :D Bazı sahneler akıl alıcıydı. Tessai'nin ilk gözüktüğü ormanda kanın yağmur gibi yağması veya Kagero'yu dondurma gibi yalaması mesela :D Muhtemelen kimi yerlerde saçmaladı, çizim hataları vardı ama izlerken gözüme çarpmadı benim.

Bazı sahnelerde Kagero'nun sesi haricinden seslendirme gerçekten tam oturmuş. Hilmi bunu da beğendi.

Neticeye geleyim, gerçekten beğendim. Sorduklarında yere göğe sığmayan övgüler yapmayacağım ama kesinlikle izlenmesini tavsiye edeceğim bir filmdi.

Yalnız üzüldüğüm tek nokta kör ninja Mujuro'nun ölmesiydi. Herhangi bir konuda bu denli yetenekli karakterler ölünce gerçekten üzülüyorum. La oğlum ne gereği var! İkinizden de yetenek fışkırıyor. Bir orta noktada anlaşıp kendi yolunuza gidin!

Ve son lafım çevirmene. ArDetH, sana puanım 3 kanka!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sanırım Akuma_Blade "bu filmin çıkmasın ya" diye itiraz ederken aklında, bu film için "edebi yorumlar yapılamayacağı" vardı. Haklı da, zorlama edebiyat yapmayacaksanız hakkında kallavi cümleler yazılacak bir film değil. Yalnız bu etkinlik bir film festivali değil ve film gerçekten güzel :)

A hayir öyle düşünmeyin bunu, hiçbir zaman "edebi yorum" beklemiyoruz. Genelde festival filmleri tarzi seçmemizin sebebi "herkesin izleyebileceği" şeyler olmasindan dolayi. Biraz da başlangiç için öyle filmler koymaya çaliştim ben de. Yer yer sirf aksiyon, yer yer güldürü derken çeşitli filmler de izleriz burada.

Bu başlik biraz uzun kalacak buralarda zira gundam şehir dişina gittiğini söyledi. Zaten çoğumuzun sinav haftasi olduğundan etkinliğe 2-3 hafta ara vermeyi düşünüyordum. Ara bittiğinde güzel bir anime seçip burada haftalik izleriz diye düşünüyorum ama tabi kendi başima da karar almam. :D Malum bizim forumda bi ilk bölüm bir de son bölüm yorum yapiliyor, haftalik bölüm incelemesi diye bir kafa yok. O yüzden biraz tereddütlüyüm.

Neyse ya görürüz 2-3 haftaya, ben evime köyüme bir döneyim de :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Biraz geç olsa da filmi izledim. Genel olarak beğendim. Bir ninja filminden derin bir şeyler beklemiyordum, felsefe de yapması gibi beklentim de yoktu. Aksiyon dolu ve keyifle izlenecek bir filmdi. Ben de epey keyif aldım izlerken.

Yoshiaki Kawajiri'nin diğer yapımlarını da izlemişseniz (Vampire Hunter D, Redline, Highlander, X, Metropolis) zamanının çok ötesinde işlere imza attığına ve sağlam animasyona yer verdiğine şahit olmuşsunuzdur. Ninja Scroll'da animasyon açısından oldukça kaliteli bulduğum bir yapım oldu. O dönemin çizimleri her zaman benim için anime dünyasının en kaliteli işleri olmuştur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?