Jump to content
  • Kayıt Ol

Rail Wars!


loykad

Önerilen İletiler

60245l.jpg

Japon demiryollarinin henüz "özelleştirilmediği" bir evrende geçen Rail Wars, demiryollarinda çalişmak isteyen ve en sonunda güvenlik görevlisi olarak işe başlayan ekibi konu aliyor.

Light Novel uyarlamasi olduğunu da es geçmeyelim.

(Tanitimi isteyen değiştirebilir, ilk bölüme bakilarak yazilacak pek bir şey yoktu)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 20
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CloudT

    6

  • bLueeekun

    4

  • loykad

    4

  • Nel

    2

En Çok Yazanlar

Gelelim yorumuma.

Rayli taşitlari diğer mümkün olan tüm taşitlara tercih eden biri olarak ben bu animeyi gördüğümde ne olursa olsun izleyeceğim, tren var işin içinde sonuçta diye girmiştim. Ama o kadar çok fanservice var ki, üstelik sadece ilk bölümde bu kadar fanservice olmasi resmen vaktime yazik dedirtti. O yüzden ilk bölümden birakiyorum kendisini malesef.

Her ne kadar şu kiz leziz bir karakter olsa da:

9b2ff67bee.gif

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölümden ben de pek tutmadım seriyi umarım ilerde düzelir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Açiklamasinda söylediğine göre demiryollarini özelleştirmek isteyen bir ekip varmiş, bizimkiler de onlara karşi mücadele verecek sanirim. Kaç bölüm olacaği belirtilmemiş; eğer 26 bölümse bir şekilde konu ciddileşir belki ama 12 bölümse düzelecek bir şey pek olmaz. Fanservice üzerinden geçinir giderler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu animeyi izlemek istiyordum, izledim. Ne oldu? Umm kötü olduğunu söyleyemeyeceğim, eğlencesine bakacak olursam izlenebilir, ha tabi bir de fanservice sahneleri *doğaldır* diye karşılanabilirse. Açıkçası bende izlerken fanservice kısımlarını sıkıcı buldum, klasik gidecek gibi geldi. Ama bu kısımları 'ecchi' olarak düşünmeye [WRONG](ne kadar ecchiyse artık)[/WRONG] yönlendirince kendimi o sıkıcılık hissi kayboldu. [WRONG]-gerçi ecchi öğesini karanlık tarzdaki ve seinen-josei animeler dışında sevmem.[/WRONG]

Her neyse... İlk bölüm olduğu için karışık geldi (sanki bugünlerde çıkan yaz sezonu animelerin ilk bölümleri karışık gibi Q_Q). O yüzden ikinci ve üçüncü bölümleri de seyredince bırakıp bırakmayacağıma karar vereceğim. Bu arada karakterlerin kişilik özellikleri, dizaynlarını falan biraz da sıkıcı buldum. Light novel uyarlaması olduğunu biliyorum ama daha ciddi ya da azıcık daha fazla komedi unsurunu kullanmış olsalardı, fanservice kısımları fazla göze batmazdı, aslında, en azından benim gözüme. Düşününce bunlar ne yaptı diyorum ama kesinlikle seri hakkında kötü düşünmüyorum. Azıcıkta olsa umut vadediyor. Tren sağolsun :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sezona yaklaşık bir hafta kala fark edip, bi bakayım dediğim seri de beklenti içerisine girmiştim ama beklediğim sonucu vermedi. Haberlerin yayıldığı dönemlerden beri takip ettiğim serilerden biri değildi ama süpriz yapmasını isterdim.

Yine de takip etmeye devam edeceğim, bölüm sayısı belli değil. Ve kitabı kapağına göre yargılamak yada ilk sayfalardan sıkılıp köşeye bırakmaktansa, biraz daha ilerledikten sonra karar vermek istiyorum.

Ayrıca...

1JjYmXw.gif

HNZ8xF7.gif

tumblr_n885zzRLG81qa94xto1_500.gif

tumblr_n87p1om7yc1ridh56o1_500.gif

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

O ikinci gifin olduğu sahnede benim ağzim açik kalmişti, ne güzel bir hatundur o. Sirf senin yüzünden 1 bölüm daha izleyeceğim bunu :P Ondan sonra söz birakiyorum!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

1 Adet olumsuz yorum da benden gelsin o zaman. Konusunu ilginç görüp, "hiç üzerinde durulmamış birşey, bakalım nasıl olacak" diye baktım ama ne yazık ki konudan ziyade fanservis üzerinde duracakları belli. Çizimleri pek bir hoş, ama gerisi boş sanki. Yine 1-2 bölüm daha bakmayı düşünüyorum ama beklenileni vermediği kesin.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aslında düşününce fan service olayı mantıklı bir seçim. Pazarın büyük payına hitap etmeleri gerekiyor yani ecchi sevenlere. İlk bölümden bu şekilde yaklaşmalarının sebebi de bu olmalı. Sonuçta, raylı sistemler, trenler ve benzeri konular üzerinden durulacağı için derin konulara girip, psikolojik saldırılar yapmaları ve çeşitli strateji hamlelerini bekleyemeyiz. Bu sebeptendir ki, ecchi sahneleri ve ilk bölümden işe başlamalarıyla birlikte aksiyon sahnesine kavuşturmuşlar.

Sonuçta ilk gösterim önemlidir. Eğer iyi bir tepki oranına sahip olurlarsa, bu dolaylı olarak bir çok faktörü tetikleyecek. Ve sonuç olarak, satışları etkileyecek.

Serinin, sonradan farklı şekilde şekilledirilip, şekillendirilmeyeceğiyse stüdyoya kalmış bir şey. Belki, aynı ray üzerinden giderler "böyle iyiyiz..." diyerek, belki de "istediğimiz tepkiyi aldık, şimdiyse kurguyu diğer yüzdeye çekelim..." diye düşünebilirler.

Bu yüzden, ne olup olmayacağını bir kaç bölüm sonra net bir şekilde anlarız.

Ayrıca, kızıl hatun için bölüm bir kez daha izlenir, aksiyon sahnelerinde daha da çekici oluyor, alev gibi...

(Görüldüğü üzere, tek bir karakter nelere kadir... Bir de ecchi fanlarını düşünün. Onlara, fan service sunulmazsa, trenlerle ilgili bir seride izleyecek ne bulabilirler ki...)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölümü izledim. Eğlenceli denilebilir. Abartıldığı kadar fanservis yok ama ben de yukarıdaki arkadaşlarım gibi daha farklı bir şeyler bekliyordum. İlerleyen bölümlerde makas değiştirip daha düzgün, ciddi bir rotaya girerlerse güzel olur. Zaten şimdilik nudity içeren ecchi yok ama ilerleyen bölümlerde ne olur bilemem. Fanservis olarak 4 sahne var denilebilirdi;

ilk başta pembe saçlı kızın eteğinin dalgalanması, koşu sırasındaki oppai sahnesi, köpeği ararlarken merdiven sahnesi ve düştükten sonraki sahne.

İzlemeye devam etme konusunda ise henüz karara varmadım. Bölümlerin ilerleyişine göre bir sonuca varırım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bende pek fazla bi fanservice görmedim. Benimde hatırladıklarım Kudo'nunkiyle aynı. Hatta pantsu muhabbeti olmaması daha iyi olmuş. Oppai muhabbetleri fazla olmaz belki ama her sahnede pantsu olayına gıcık olurdum. :D

Cloud'un paylaştığı gifler üzerine izleme kararı aldım. -Birinci gif hariç :D-

Bölüm olarak fena değildi. Bizim elemanlar çalıştıkları yerdeki maceralarını konu alacaklar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Lütfen, fan service durumuna son versinler. Yoksa Sakurai-chan'a uzanan elleri kıracağım. ><

Bunun dışında, normal bir bölümdü. Bir tek bomba sahnesi iyiydi, hani basitçe mavi yada kırmızı kablo olayına döndürmediler. İyi ki...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Cloud sana katılmakla beraber bu bölümde baya bi fan service verdiler. İlk bölümdeki sahneler olmasa bile ona yakın sahneler vardı. Eğer anime kısa olacaksa devam ederim. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Anime kaç bölüm olacak bakmadım, belki açıklamışlardır. Duruma göre ben de netleştiririm. xP

Ayrıca, etekler acayipti. Işık ışıl parlıyorlardı resmen.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

seri görsellik olarak oldukça güzel ( demek istediğim renkli karakterler). lakin konu açısından pek bir artı göremedim. Bende ortama uyarak Sakurai karakteri için izliyorum. Başrolün iki bayan karakterle de duygusal olarak yakinlasacak gibi görünüyor ilk iki bölüm itibariyle.

bomba sahnesi güzeldi ama sacmaydi. kesmedikleri tel kalmadı ne patladı nede durdu. kızda uzman kesildi tek mantikli faaliyetiyeti dondurmak oldu. birde aynı iş yerinde kızların kıyafetleri farklı tek benzerlikleri rengi. etek boyları dengesiz ve kalçalar çıkık cizilmis her an etekten fırlayacak gibiydi. Bu serinin fanservisi bol olacağı belli.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bomba sahnesi aslında saçma değildi. Doğru tel ve yanlış tel diye basitçe ikiye ayrılmaz. Zaten bir teli kestiğinde, zamanı hızlandırdı -ki bu olağan bir şey. Bunun dışında, baktı ki olmuyor, son çare olarak sıvı azot(nitrojen) kullandı ve bu zaten kullanılan bir yöntem. Yaklaşık -196 derece olduğundan, bombayı etkisiz hale getirmek için kullanılır. Bunun örneklemesi bile yapılmıştır. Bir tek sorun, bu kadar soğuk olan bir şeyi kullanırken, veledin elinin hala orada durması yani o derece soğuk elinde ciddi bir hasar vermiş olabilirdi.

İkinci bir soru da keşke aklına önce gelseymişte fan service vermeselermiş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hmm açıkçası 2. bölümü izledim, ama ne izlediğimden emin değilim. Dikkatim dağılıp durdu, izlerken başka şeylerle de ilgilendim. Beni ikinci bölüm çok sıktı, bu yüzden izleme gereği duymuyorum artık. Odaklı kaldıkları konu sadece tren olsaydı, izlerdim işte. Ama maalesef ilk bölümdeki ayrıntılara olan kaygısızlığım bu bölümdeki ayrıntılara karşı kendisini göstermedi.

İzleyenler keyif alır umarım~

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bölüm 3

Sanki bu bölüm fan service azdı. Ama diğer bölüme olduğu gibi bir olayın vuku bulması ve yeni karakterin eklenmesi güzeldi. Aslında şu animenin kaç bölüm olacağı açıklansada devam edip etmeyeceğime karar versem. Çünkü seyretsemde seyretmesemde pek bir şey değişmeyecek. Ayrıca 4. bölümde gelecek olan karakterde ilgimi çekti. Bakalım nasıl biri gelecek. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sanırım bırakacağım bu seriyi. Çok güzel gidebilecek bir konuyu harcamışlar gibi hissediyorum. Konuyu okuduğumda bunu sevebilirim diyordum ama beklediğim kadar etkilenmedim nedense. 3. bölümü izleyip karar veririm artık. Ha bırakmadan şunu da söyleyeyim. Pembe saçlı kızın tren şirketine girmek istemesinin sebebi ön planda olan erkek karakter çıkacak :D Çok belli edildi gibi sanki. Kesin çocukken bunlar bir şey yaşadılar ama erkek hatırlamıyor. Bırakırsam seri bittiğinde gelip bakarım tutmuş mu diye :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Adi fan service durumları... Bölümde de diyordu, ne de olsa service hem plajdayız falan filan... Serinin sırf fan service üzerinden sattırılmak istemesini bir yerden anlıyorum, ama fan service 'ten uzak kalmak isteyen seyirciler için berbat bir durum. Bölümler zar zor geçiyor. Sıkmaya başladılar. Trenler olmasa, çoktan bırakmıştım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

4. bölüme bakıp bakmamakta kararsızım. Çünkü fan service izleyeceğime başka bir şey izlerim. Hem kızıl saçlı kız hem de Fukumaya Jun için katlandım ama bu ara kararsızım işte. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?