Jump to content
  • Kayıt Ol

Etkinlik Tartışma: Memories


loykad

Önerilen İletiler

19070l.jpg

Yaz sezonunun epey boş çikmasi üzerine biz en iyisi etkinliğimize geri dönelim dedim. :D

Altyazı: Memories (1995)

BakaBt Sürümleri: Memories (1995)

Filmi haftaya Pazar akşamına kadar istediğiniz gün istediğiniz saat izleyip, bu başlığa dahil olabilirsiniz.

Tartışma kuralları:

  • Spoiler kutusu kesinlikle kullanmıyoruz.
  • Filmi izlemediysek bu başlığa yazmıyoruz. (Örn: Daha indiriyorum, birazdan izleyeceğim, görüşlerinizi yazın ona göre izliyeyim vs)
  • Filmi daha önceden izleyenler eğer filmi hatırlıyorlarsa buraya film ile ilgili görüşlerini yazabilirler. Hatta mümkünse yazsınlar.
  • Gelecek etkinlikler için film önerilerini buraya taşımıyoruz.

Bu başlık 27 Temmuz Pazar günü kilitlenecek.

[fieldset=Ek]Gelecek etkinliğimiz için film önermek istiyorsanız: Etkinlik:Anime Öneri Başlığı[/fieldset]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 6
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • loykad

    2

  • bedifeci

    1

  • animedyum

    1

  • fake

    1

İzlemeyeni dövüyorlarmiş.

Peki izleyen kimi dövüyor? :)

Bu tarz kolektif çalışmalara bayılıyorum. Genius Party kanımca yönetmenler seçkisinin en başarılı örneklerinden biriydi. Filmin ağırlığını üzerinde hissetmesine rağmen Animatrix de ha keza aynı derecede oturaklı bir projeydi. Merakla beklediğim Short Peace'ten de çok umutluyum zira bu tarz işlerde bulunan insanların yıllar sonra çekecekleri animeler illa ki tarihte kendine bir yer bulan yapımlar oluveriyor.

Misal, ilk film olan Magnetic Rose'un senaristi Satoshi Kon (...) ve bu film onun yönetmenlik kariyerine başlamadan önceki son işi. İkinci film Stink Bomb ise Tensai Okamura'nın (Wolf's Rain, Darker Than Black, Ao no Exorcist) kariyer başlangıcı. Projenin genel yönetmeni ve son bölümü yazan-yöneten Ootomo Katsuhiro ise Akira'dan sonraki ilk genel yönetmenlik deneyiminde. Animasyonlar Studio 4C (1-3. filmler) ve Madhouse (2. film).

1990'ların anime tarihindeki önemine çok denk düşen bir yapım Memories. 7-8 yıl sonra tekrar izleyince bu özelliğini bir kez daha idrak etmiş oldum. Bu on yıllık dönemden iki anime size benzer tatlar vermişse (konuları, animasyonları, müzikleri vs. ne kadar farklı olursa olsun) bilin ki iki animede de mutlaka birkaç aynı isim çalışmış, o filmin-dizinin-ovanın süpervizörlüğünü de eski topraklardan biri yapmıştır. Neticede 90'lar animede "usta-çırak ilişkisi"nin ya da "geleneklerin aktarılması-geliştirilmesi"nin -kanımca- en üst düzeye çıktığı yıllardır. Memories'in de o döneme denk gelmesi ve bu bağı taşıması hiç sürpriz değil.

Ha, filmler hakkında mı? Cannon Fodder'ı çok severim. Kim oldukları büyüyünce anlaşılacak düşmanlara karşı savaşta olan, steampunk bir evrendeki Nazi imparatorluğunda geçer ve sahneyi durdurmadan kaçırılacak kadar bolca hin fikirli detay içerir. Magnetic Rose'u Satoshi Usta (...) yazmıştır ama Morimoto Kouji sanki aceleye getirmiştir (önemli de değil, yıllar sonra Dimension Bomb diye bir "şey" yapacaktır), bir türlü ısınamam. Stink Bomb içinse "ah be Tensai, bir vazgeçsen şu Hollywood filmleri sevdandan" derim. Memories içinse iyi ki dayak zoruyla tekrar izlemişim, diyorum.

Projeyi seven Manie-Manie: Meikyuu Monogatari ve Genius Party de sever.

Magnetic Rose'u seven bir ihtimal Planetes ama kesinlikle Satoshi Kon filmografisini sever.

Stink Bomb'u seven Hollywood filmlerine öykünmeye bayılan Tensai'den Project Blue Chikyuu SOS sever.

Cannon Fodder'ı seven Steamboy ve -yine- Mirai Shounen Conan sever ama kesinlikle emülatör bulup oyununu oynar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Arkadaşlar bu filmi es geçiyorum , 5-6 yıl önce cd marketten alıp Türkçe dublaj olarak seyretmiştim. sanatsal didaktik ögelerin egemen olduğu üç ayrı hikayeden oluşan bir yapıt.Bir parçası Akiraya benziyor diye hatırlıyorum uzaydaki bölüm ise çok iyi diye hatırlıyorum artık sizin yorumlarınız dan hatırlarım bir gün imkan olursa da Japonca olarak yeniden seyrederim.Katılımcılara iyi seyirler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben mecburen es geçiyorum. Filmi sakuragi'den almıştım, usb bellekde duruyordu ama belleği bulamıyorum. Kayboldu gitti galiba. Şimdi indirmeye kalksam 2 güne falan ancak iner zaten :(

Çok dövmeyin.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hatıralar, hatıralar...

Hergun yeni bir sayfa ekledigimiz eskimeyen bir defter. Tekrar okuyup hic sıkılmadığımız, her okuduktan sonra kendimize farklı dersler çıkardıgımız o unutulmaz anlar...

Memories de bu noktadan yola çıkarak bizi uçsuz bucaksız bir evrenin içine cekiyor...

Toplamda 3 bolumden olusuyor. Bolumlerin tasarimlari ve hikayeleri, genel temayi izleyiciye iletmeyi basarmis. Hatta her bolumu izlerken hollywood yapimi bir film izledigimi dusundum. Özellokle2. bolum "ben efsaneyim" le nerdeyse ayni, ve 3. bolumdeki silah detayina bayildim.

Çizim ve detay icin harcanan emek belli oluyor. Bu detayi gunumuz animelerin de pek goremiyoruz maalesef.

Herkesin izlemesini tavsiye ederim. Bu tarz kaliteli yapimlar paylasilmayi hakediyor bence...

Genel olarak bence 9/10 hakediyor...

İyi seyirler...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Dayak yeme riski beni korkutmadı, animedyum'un yorumunu görünce gaza gelip izledim filmi. Son kısımda uykum geldi (film sıkıcı değildi, sadece gün içerisinde harcadığım enerjim tükenmişti diyeyim) ama izledim ve belki birkaç ufak detayı kaçırmış olarak, bekletmeden yorumumu yazayım istedim.

İlk kısmın konsepti güzeldi, uzayda enkaz bulup parayı kırmaya çalışan insanların hikayesi olarak başladı ki bu çok ilgimi çeken bir konsept (kendi mesleğimde enkaza denk gelmek veya olası enkazları önlemek paraya para dememek çünkü :P) fakat hikaye ilerledikçe beni çok sıkan bir klişeyle karşılaştım, hayatında bazı obsesyonlardan kurtulamamış birinin öldükten sonra bile bu takıntıları yaşayabilmek için ki kendine kurbanlar araması benim hiç hoşuma gitmiyor. Güzel anıların tekrar yaşanması yada sonu kötü biten olayları sahte yollarla devam ettirme fikri kullanılmış, ve finalinde de kısmen rahatsız edici bir final vardı, ölüm.

İkinci kısım sanırım filmin en sevdiğim yanıydı, ilginç bir senaryo vardı yine, ve yer yer güldüren yer yer de izleyiciyi şaşırtan sahneleri vardı. Fakat uçakların gönderdiği roketlerin motosiklete bile zarar vermemesi, tünelin çökertilmesinde bile karakterin burnunun kanamaması gibi sahneler filmin teması ne kadar absürd olsa da gerçekçilikten uzak, keyif kaçırıcı tiptendi. Finali hoştu gerçi, ve tahmin edilesi olması bile beğenmemi engelleyemedi.

Son kısım ise çizim yönünden en sanatsal filmdi, aklıma direk Samorost, Machinarium, Tortov Riddle, Professor Layton gibi yapımları getirdi. Fakat bu kısmın da en büyük sorunu belli bir mesaj verme yada bir hikayeye sahip olmaktansa, sahnelerdeki en ufak detayları bile izleyicinin gözüne sokmaya çalışmasıydı. Ayrıntıların gereksiz olanları çıkarılsa 2-3 dakikalık bir yapım olacakken, baya sanatsal bir görsel yapım olmuş, buna rağmen izlemesi keyifliydi. Tabi kısmen amaçsızdı. Sonda çocuğun söylediği cümle bende buruk bir tat bıraktı.

Her ne kadar baya olumsuz konuşmuş olsam da izlerken keyif aldım. Gerek çizimler, gerek animasyonlar, gerek de müzikler başarılıydı. Verilmek istenen mesajlar bana ulaşmadı maalesef. Lakin animedyum'un bahsetmiş olduğu yapımlardan izlemediklerimi araştırdım ve hemen hemen hepsini izlemek mecburi oldu, bundan sonra film etkinliklerinde "ignore animedyum" diyeceğim. :P Film için puanım 7/10.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?