Jump to content
  • Kayıt Ol

Bishoujo Senshi Sailor Moon: Crystal


loykad

Önerilen İletiler

60085l.jpg

Yaklaşik 2 senedir beklediğimiz, 20. yil dönümü şerefine hazirlanan yeni Sailor Moon animesi başladi. Bilmeyen yoktur ama icabeten konuyu yazalim.

Sakar ve bol bol ağlayan kizimiz Usagi bir gün alninda hilal işareti olan Luna isimli bir kediyle karşilaşir. Kedinin ona yol göstermesiyle de dönüşür ve Sailor Moon ismiyle kötü karakterlere gününü göstermeye başlar. Ayrica bir görevi de vardir: Kendisi gibi öteki savaşçilarla birlikte Illusionary Silver Crystal isimli taşi bulmak ve "Prensesi" korumak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 8
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • loykad

    5

  • Sensou

    3

  • bLueeekun

    1

Ya kendini izletti bir şekilde ama meyday'in de dediği gibi ortalikta bir yapmaciklik dönüyor ki anlatilmaz. Usagi'nin tepkileri, cümleleri, şok olmalari, ağlamalari vesaire çok yapmacik ve içi boş geliyor. Yüz çiziminden mi bilmiyorum, umarim diğer Sailor ablalarimiz böyle olmaz ya. Mamoru bile ayni dertten muzdarip.

Ha yalan olmasin, dönüşüm sahnesi beni eskisi gibi etkilemedi ama "Tsuki ni kawatte, oshioki yo!" cümlesi, surat ifadesi ne kadar yapmacik olursa olsun içimi ciz etmeyi başardi tebrikler.

Ek olarak bahsedeceğim bir diğer şey de Opening ile ilgili. Şarkiyi söyleyen grubu severim ama bu açilişta çok da sarmadilar beni. Ha en sonlarda Seilaamuuuuuuuun diye uzattiklari yer ve akabinde gelen gitar solosu çok harika. Muhtemelen açilişi direk oraya sarip oradan itibaren izleyeceğim :D Görsel olarak da gitar solosuyla harika uyum içerisinde o kisim, tüm sailor ablalarimizi hizlica gösteriyor falan.

Ending'i direk kapattim, o kadar sarmadi.

Acaba dönüşüm sahnelerinde şu estetiği yakalayabilecekler mi çok merak ediyorum:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Eski Sailor Moon'u TV'den hatırlarım. Anime ailemine girdiğimden beri Sailor Moon'u tamamlamak istedim ama hiç bu isteğimi yapamadım. Eski yapıma geri dönüp izlemeyi yine istiyorum ama şans bu şans deyip yeni yapımıda izlemeyi çıkacağını duyduğumdan beri istemiştim.

Çizimler konusunda herkes bence yerden göğe kadar haklı. Animelerde çok fazla şirket tanımam, bir anime çıktığında "Acaba hangi şirket çıkarıyormuş" diye sorgulamam. Ama tanıdığım şirketlerden biriside TOEI. Kendisini One Pieceden malesef ki tanıyorum. One Pieceyi çizim olarak geri götüren bu şirket resmen çizim ve dönüşümü One Piece'nin 3D olarak adlandırılan special ve ovalarından esinlenmiş.

http://myanimelist.net/anime/20871/Nissan_Serena_x_One_Piece_3D:_Mugiwara_Chase_-_Sennyuu!!_Sauzando_Sanii-gou

http://myanimelist.net/anime/12001/One_Piece_3D:_Gekisou!_Trap_Coaster

http://myanimelist.net/anime/9999/One_Piece_3D:_Mugiwara_Chase

Anime başlar başlamaz. Usagi'nin sesi "Ne öyle çocuk sesi" gibi dedim ama bölüm içinde sesin uygun olduğunu düşünmeye başladım. 14 yaşında bir kız için normal bir ses sayılabilir derecede. Bölüm içinde Usagi'nin hal ve hakeketleri oldukça keyifli ve komikti. Açılış ve kapanış şarkılarına tam bakmadım ama açılış şarkısında son bölümde animenin ismiyle uyumlu olsun diye Sailor Moon dediğini duydum. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Açılışta 1:14ten itibaren kesip zil sesi yaptım, benim için opening 20 saniye :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Öncelikle çok iyi bir sm fanı olduğumu söylemek isterim.200 bölümü ve filmleri en az 20 sefer baştan sona izlemişimdir hiç bıkmadan.O yüzden yeni bir serinin gelmesi beni çok mutlu etti.Tabi ilk serinin fanlığını yapıp yeni seriyi yermek bana saçmalıktan ibaret geliyor o yüzden objektif şekilde yorum yapıcam.İlk sezonun yeri bambaşka olsada neredeyse hepsinin filler olduğunu biliyorum ve yenisinde kesinlikle orjinali neyse direk o olmasını istiyorum.Bu seride orjinalini tatmak istiyorum.

Çizimler tek kelimeyle mükemmel.Karakter çizimlerine hayran kaldım.Neredeyse manga çizimlerinin aynısı.Sadece yüz ve göz çizimlerini biraz modernleştirerek ufak farklı dokunuşlar yapmışlar.Vücut orantıları özellikle manga ile birebir aynı.

Bazı ek sahneler var.Bu hoş olmuş.Geri kalan kısımlar neredeyse manga ile aynı olmuş.

Opening ve ending mükemmel olmuş.Opening şarkısı video ile okadar uyumlu olmuşki.Birde sözlere dikkat ettim makoto mesela şimşek ile ilgili birşeyler söylüyor,minako aşk ve sevgi ile.Bu kısım anlamlı olmuş.Opening'te her karaktere yer vermişler bu gayet iyi olmuş..

Usagi bu yeni animede biraz daha olgun.Ki zaten mangasında da öyle.İlk animesinde olan komedi kısımları gerçekten beni çok güldürürdü ancak bu serinin mangasına uyumlu olmasını istediğim için bu durumdan şikayetçi değilim.Usaginin komikliklerine bayılan biri olarak yeni seride usagiyi biraz daha olgun görmek beni mutlu eder.Çünkü orjinali bu.

Mamoru gerçekten çok yakışıklı çizilmiş.Erkek olarak kıskandım biraz :P Şaka tabii..

Olumsuz yapabileceğim tek yorum.Dönüşümler! Neden cgi 3d kullanılmış dönüşümlerde NEDEN? .. Sm dönüşümleriyle efsane olmuş bir seri desem yeridir.O dönüşümlere çok özen göstermeleri gerekiyordu.Keşke cgi kullanmasalardı.Bu duruma çok üzüldüm..

Birde 26 bölüme tüm mangayı sığdırabileceklerini sanmıyorum.Umarım 2. sezon felan gelir..Yorumum bu kadar.. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Olumsuz yapabileceğim tek yorum.Dönüşümler! Neden cgi 3d kullanılmış dönüşümlerde NEDEN? .. Sm dönüşümleriyle efsane olmuş bir seri desem yeridir.O dönüşümlere çok özen göstermeleri gerekiyordu.Keşke cgi kullanmasalardı.Bu duruma çok üzüldüm..

Değil mi? Ben de çok şikayetçiyim dönüşümlerden, ben ara ara tüm dönüşümleri Youtube'tan açar izlerim. O kadar estetik hareketler, yüz ifadeleri, duruşlar harika idi. Zaten yüksek olan çitayi daha da yükseltmek yerine işin ucuzuna kaçmişlar biraz gibi geldi. :/

Sailor Moon Crystal 2014 (Old vs. New Transformation) - YouTube

Şöyle de koyalim

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Benim gibi gitar rifflerinin harika olduğunu duyan elemanimiz böyle bir cover yapmiş, artik OP diye bunu dinleyeceğim. Boşverin vokali falan.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • 2 ay sonra...

9. bölümü izledikten sonra ''evet bu seri olmuş'' diyebildim.Şimdi gayet iyi olduğunu düşünüyorum.9. bölüm özellikle bir mükemmeldi.Birde tüm diyaloglar manga ile birebir herşeyiyle aynıdır mangasına baktım diyalogların hiçbir farkı yok..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?