Jump to content
  • Kayıt Ol

Aldnoah.Zero


loykad

Önerilen İletiler

60263l.jpg

Mecha animelerinin olmazsa olmaz kutuplaşmasi Aldnoah'ta Mars ve Dünya arasinda gerçekleşiyor; 1972'de Ay'dan Mars'a giden bir "hiper-geçit" bulunmasi sayesinde insanliğin bir kismi Mars'a göç ediyor ve orada yaşam kuruyorlar. Zamanla Mars'takiler ve Dünya'dakiler arasindaki sürtüşmeler ve sonunda meydana gelen savaş, animemize konu oluyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 38
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • calieran

    6

  • darkeros

    5

  • meyday

    4

  • loykad

    3

İlk bölüm olarak kendini izletti ve "acaba bir sonraki bölümde ne olacak" dedirtti. Müziklerin güzelliği kulaklarimin pasini sildi; Guilty Crown veya Shingeki no Kyojin'deki gibi etkileyici olmayan sahnelerde bile vokalli OST serpiştirmelerinin yaninda örnek duruş sergiledi gözümde Aldnoah.

Bölümün gerisi hakkinda çok bir şey diyemeyeceğim zira şu an Argevollen ve Aldnoah zihnimde birbirine girmiş durumda, ikisini ardarda izlemek bir hataydi :011:

Prenses ölürse ağlarim, tam da kolyeyi almişti ;w;

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Güzel başladı, prenses odasına çekildikten sonraki sahnede Slaine'in ne kadar küçük bir yaratık olduğunu gördük :P bayıldım o sahneye. Genel olarak arkaplanlar beni benden aldı, fimlerde bile böyle güzel arkaplanlara denk gelmek zor. Hikaye biraz yavaş ilerliyor, karakterleri pek tanıyamadık, nedir necidirler, biraz Slaine'in geçmişi vardı sadece. Çizimler hoşuma gitti benim, animasyonlar da öyle, lakin eksi puan verebileceğim noktaları özellikle not etmeye çalışmadım. :P İlk bölümde hikaye adına pek bir şey yoktu, klasik savaş başlatma teması işlendi, meh dedim buna, ama sahneler ve müzikler güzel olduğu için affettirdi kendini. En büyük sıkıntı robotları pek göremedik. İkinci bölüm gelsin de onları da görelim. Ayrıca açılış kapanış falan tatmin etmedi beni.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Açiliş kapaniş yoktu zaten, çoğu anime ilk bölüme bir şey koymuyor. En sonda dinlediğimiz kalafina şarkisi serinin açilişi olacak sanirim, kapanişi bölüm içerisinde duymadim başka yerde verildiyse bilmiyorum. Neticede açiliş beni de pek sarmadi, Yuki Kajiura esintisi bulamadim Aldnoah'ta işin açiği, tarzini mi değiştirmiş ne yapmiş bu kadin :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Başlangıcı sevdim. Konuyu ve karakterleri yeterince anlatmadılar ama sonraki bölümler düzelecektir. Çizimlerde sadece yüz çizimleri, güzel olsa da tam hoşuma gitmedi. Onun dışında çizimler animasyonlar güzel. Atmosfere girerken yanmayı ihmal etmemeleri de güzel oldu. Ana karakterimiz soğuk kanlı ve ifadesiz, donuk biri çıktı. Bakalım nasıl ilerleyecek anime.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Açıkçası çok bir şey beklemeden ve birinci bölümü izleyip bırakmak niyetiyle başlamıştım ama Mecha ve Uzay gemiler hariç her şey çok hoşuma gitti. Muhtemelen Güzel bir şekilde devam edecek diye umuyorum ve devamını bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yeni sezon animelerinden hangisini izlediysem pek tahmin olmadım. Bazıları güzeldi fakat yinede sıradışı gelmedi. Önceki sezon animelerinden hiçbirinide pek beğenmemiştim. (Sidonia no Kishi fena değildi gerçi)

Fakat Aldnoah Zero içlerinde en iyisi bence. İlk bölüm böyle başladıysa diğer bölümler daha iyidir... Umudumu kesmeyeceğim sezon serisi bu oldu (Belki Tokyo Ghoulda iyidir, izliyorum fakat bilemem... ) ^_^

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sezon yapımlarından izlediğim en güzel ilk bölümdü. Önceki savaşta yaşananlardan gösterdiği kısa ama keskin görüntüler yeni gelişmelerin boyutunun ne çapta olabileceğine önemli işaretlerdi -ya da ben öyle alıyorum-. Özellikle biterken gelinen nokta, artık geriye dönüşü olmayan bir yol, bölümün bu şekilde bitmesi beni heyecanlandırdı.

Tüm teknik unsurlar da çok iyi hazırlanmış, çok beğendim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hikayeyi beğendim.

CGI'yı kotaramamalarını beğenmedim.

Kadın çizimlerini beğendim. (çok)

Cepheler arasındaki aşırı güç farkını beğenmedim. (hiç)

Hikayenin, iki cepheden ziyade iki kişi arasında ilerleme ihtimalini beğendim. (çok çok)

Dünyayı, liselilerin kurtarma ihtimalini beğenmedim. (hiç ama hiç)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

3. bölümde gıcık olduğum tek kısım, İmaho'nun o soğuk kanlı çok bilmiş tavırlarıydı. Haricinde çok beğendim.

Hele o bitiş, yürü be Slaine dedirtir!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

6

Çok güzel ilerliyor. Konusu ve arkaplanı iyice oturmaya başladı. Olayları, kişileri daha iyi tanımaya ve anlamaya başladık. Aralarında teknolojik açıdan büyük uçurum bulunan iki tarafın savaşında, bu tarafların birbirlerine bakış açılarının darlığını gösteren en önemli etmenin ana karakterimiz olduğunu düşünüyorum. (Liseli olması bir yana)Ana karakteri gayet başarılı buldum. Diğer taraftan, adını unuttum, beyaz saçlı çoğucuğun da ana karakterimize katılmasını bekliyorum(Zaten prensesin yanına gideceğini bekliyordum ve bölüm sonunda da ana karakterle karşılaştılar). Böylece Dünya'nın savaşta elini güçlendirecek hadiselerin yaşanması bekliyorum.

Mecha ile aram olmamasına rağmen bu yaz sezonunda çıkan animeler içinde izleyebildiklerim arasında en güzeli SAO II ile birlikte bu anime.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

6.bölüm

Fena bir şekilde geldik buraya kadar. Bizim oğlan hem zekasını hem yeteneklerini konuşturuyor valla. Marslılar yavaş yavaş kırmızı robotu dillerine doladı. çocuk harbi eğitim robotuyla akıyor. Beyaz saçlı oğlanda onların saflarına katıldı. Takımı tamamladılar. Eğer kullandıkları bütün aletlerde Aldnoah sistemi varsa o halde beyaz saçlı oğlanda kraldan genleri almış olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

8. Bölüm

Ya tam işler yoluna giricek diyordum. Sarışın kontada taaa ilk bölümden beri kanım ısınıyodu. Adam harbi iyi insanmış ki. Vicdansızlar .erefsizler harcadılar adamı.

Son sahnede şok oldum ya. Pat diye girdi silahsız adamı öldürdü vicdansız. :aglama3:

Neyse bizim oğlan hala yaşıyor. Yeterince işkence çekti daha fazla çektirmeseler bari. Harbi uyuz oluyorum şu marslılara....

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

9.bölüm

Yani acayip şaşırdım. hiç beklemiyordum böyle bir durumu. İşler acayip bir hal aldı. Sliane'nın babasına borcu varmış demek ki. Vay be harbi bir acayip oldum. :aglama3: Herkesin bir derdi var demek. Ayrıca kont marslıların dünya nefretini de güzel açıkladı. Şuan olayların nasıl ilerleyeceğini kestiremiyorum. Sonda da prenses bayıldı herhalde. ama ölmüş gibi bir hali vardı. Suikastçi yaptı yapacağını helal olsun. Ayıp etti yani. Bizim korkak teğmenin sahneleri de genel itibariyle sıkıyor. Ama bu bölümde güzeldi. Kendi silah arkadaşı vurması iyiydi. Sürekli onun üstüne oynamaları. İlerde etkili bir şeyler yapacak demek oluyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Konu : Code Geass

Müzikler : Shingeki no kyojin

Ana karakter : Kuroko no basket

Her zaman ki gibi yetişkinler boş çuval gibi ölürken dünyayı gene çocuklar kurtarıyor. Şu koskoca dünya da şu boş bakışlı elemandan başka dövüşmeyi bilen bir insan evladı çıkmaz mı? O kadar mavi dünyanın suyunu içmişsin havasını solumuşsun, kuşların cıvıltıları, martıların seslerini dinlemişsin. Dünya sen neymişsin meğer ? Değerini bilememişiz . Adamlar çorak kupkuru mars dan gelip bağdakini kovmaya çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Her bölüm film gibi ve çok güzel ilerliyor. Ana karakteri çok beğendim(akıl, kişilik vb) çünkü sonunda naruto, lufy gibi olmayan bir karakter görebildik.(son zamanlarda izleyebildiklerim içinde karşılaşmadım.)

Animenin seyir zevki çok iyi. Dikkat ederseniz en ufak ayrıntılarda dahi animasyonlar doyurucu yapılmış. Şuan için eksikleri varsa da onları fark etmeme(aramama) neden olmayacak şekildi her şey.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

10. bölüm itibariyle

Ekran karşısından can vereceğim gibi hissettim, daral geldi yemin ederim. Bu Inaho adındaki karakterin portakal gibi suyunun sıkılmasını, prenses olacak karakterin de ateşte unutulan yemek gibi yanmasını istiyorum. Görkemli, akla yatkın hikaye ve çarpıcı gelişme vaat etmesine karşın parazitimsi karakter tarafından tüm havası ilerledikçe daha da berbat edilmekte. Urobuchi Gen serideki Dünyalı karakterler üzerinden getirdikleri ile Gargantia'yı bile aratıyor. Serinin en olumlu tarafı Marslılar ve onlar da düşman olarak daha iyilerini hak ediyorlar. Gerçi Marslıların araçları da -ilk araç hariç- dandik, savaştıkları düşmanla uyumlu tutulmaya çalışılmış olsa gerek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Henüz son bölümü izlemedim ama son iki bölümün genel 'bla bla ve daha çok bla' teması yüzünden feci şekilde sıkıldım. meyday'in kurduğu Gargantia benzerliğinin olumlu halini ilk bölümlerde ben de içimden geçiriyor, bu seriyi Gen'in kefareti olarak görüyordum ama şimdi anlaşıldı ki bu serinin yalnızca bir fikri mülkiyeti varmış, onu detaylandırıp ilginç kılacak meziyetleri yokmuş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

11.bölüm

Sondan bir önceki bölüm ve güya kıyamet kopacak/kopuyor ama bölüm ortasında heyecanlanalım diye sunduğu aksiyon şu:

[bimgx=300]http://i1130.photobucket.com/albums/m539/meyday/capture/HorribleSubsAldnoahZero-11720p19-43-41.jpg[/bimgx]

Bölüm o kadar boş dolduruluyor ki Rayet, Slaine hayalet havasında bir orada bir buradalar. Arka planda yaşanan gelişmelerin sıcaklığı bize ulaşmıyor, üşüyoruz. Bölümün sonlarına doğru güzel müzik ile birlikte biraz kıpırdanma deneniyor ama motor boğulmuş artık, tekliyor.

Kötü bir seri olduğunu söylemiyorum ama kesinlikle kalıbının serisi olmadı. Çok güzel bir yapım olmak için verdikleri yetersiz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Artık askeri toplantıları da Inaho yönetmeye başladı. En azından dünyanın mars karşısında neden bu kadar geri kaldığını anlamış olduk. Koskoca gezegenden bir tane kafası çalışan insan evladı çıkmamış.

Inaho'yu, Kuroko no Basket ana karakterine benzettiğimi yazmıştım. Her ne kadar seiyusu Slaine'i seslendiriyor olsa da. Kuroko'nun en azından soğuk dış görünüşünün arkasında içinde fırtınalar koptuğu kaybettikleri maçlar da arkadaşlarının durumuna nasıl göz yaşı döktüğünü görmüştük. Inaho'da henüz bir duygu kırıntısına rastlayamadık. Finalde, eleman, dünyayı kurtarmak için gelecekten gelen bir robot falan çıkacak diye tahmin ediyorum. :P

Animenin şuana kadar ki rutini, düşman bölüm sonu canavarının- mechasının ortaya çıkışı; yetişkin dünyalı savaşçılarının sinek gibi ölüşü ; Inaho'nun,sonunda düşmanı bir çare bulup yenişi ve arka planda acıların çocuğu Slaine'in prensesine kavuşma çabasının hikayesi şeklinde özetleyebiliriz.

Benim açımdan Aldonoah Zero, Guilty Crown tadı bıraktı diyebilirim. Orada da hiç bir karakteri sevememiştim. Guilty Crown'ın hiç değilse psikolojik etkileri ve duygusal olarak olumsuz da olsa seyirciyi şaşırtan olaylar dizisi oluyordu. Aldonoah Zero da o da yoktu maalesef.

11. bölümün sonunda daha bir kaç bölüm önce prensesi öldürmeye çalışan terörist kızın Prensesi kurtardığını görüyoruz. Açıkçası finalde bütün marslıların ve dünyalıların el ele verip Mahsun Kırmızı Zambağın "kardeşlik türküsünü söylemelerini bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bence sezonun en güzel serilerinden birisi gerek konu başlangıcı, ilerleyişiyle, ostlari çizimleri seiyuu kadrosu ile sezonun öne çıkan serlerinden. Her bölümü film tadında geçiyor.

Güncel itibariyle

Son bir kaç bölümü toplu izledim. Prensesin orada ciddi ciddi ölmüş olması çok şaşırttı beni, yanlız İnahon'nun onu tek başına kurtarması pek hoşuma gitmedi. Bizim marslı kızında hıncını prensesten çıkarması babası ölüğünden beri için de tuttuğu nefreti püskürtmesi gerçekten hoştu. Şu su savaşı mantığıda günümüzü ve geliceğimizi yansıtır cinsten gerçekten durum çok güzel anlatılıyor. Slaine ne yönde kara vercek merak ediyorum ayrıca intihar saldırısında da mürettebatın büyük bir kısmı can verse tadından yenmez. İnaho nun sürekli aklıyla bişeyler başarması biraz rahatsız ediyor onun da eline aldnoah sistemli bi robot vermenin zamanının geldiğini düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Haftalık daha izliceğim 5 seri dururken buna sıcağı sıcağına yorum yapmak istiyorum.

Final

yani ağızım açık kaldı şok oldum yılın en iyi kapanışını yapan seri oldu. Yani seri baştan sona tahmin edilmesi zor bir kurguyla çok iyi bir şekilde ilerledi ve finalinide hakkını vererek yaptı. Ying yang gibi dünyalılarda marslı suikastçi kız - marslılarda dünyalı bir çocuk ikiside ne tarafta olduklarını şaşırmışlar. İntikam hırsıyla tutuşan bir kont karşısında hiçbir duygu beslemeyen bir velet. Ve sonunda ölen her şeyin suçlusu prenses. Uzunzamandır bu seviyede bir anime izlememiştim. Mecha statüdü üzerinden değerlendirsek benim gözümde break blade seviyesinde. İnaho inaho dendi kontu hile hurdayla yendi ama sonunda oda kurşunu yedi. Slaine gitti kontu kurtardı prensesi öldürdü. Sonra kontu öldüremedi cayip bir ölüm zinciri vardı ve çok hoşuma gitti. Sonunda ayakta kalan Slaine oldu.

Ben pek sevmiyordum ama yazar işte sormuyor ki kimi öldüreyim kimi yaşatayım. Eğer üzerine gidilirse daha çok ekmek çıkar bu konu ve seriden. Sıcak sıcak hemde.

2. Çıkacak mı? Her hangi bir haber var mı?

Çıksın bir zahmet herhalde çıkarsa inaho ve prensesi hatırlarda anımsayacağız.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk üç bölümünü izledim. Arkadaşım çıktığı zaman haftalık gidiyordu. Daha izlediği ilk bölümde bana "çabuk izlemelisin" demişti ama ben sallamamıştım. Anime türleri olarak en az izlediğim tür mechadır. Mecha türü olarak çok güzel. Robotların dövüş sahneleri muhteşem. Hele o dövüş sırasında olan o ostler yok mu? Animeyi izlerken bana Code Geass'ı anımsattı. Oradaki Britanya ve Japonya varken burada Dünyalı ve Marslar var. Ve Suzaku'ya benzer birini gördüm bile. Bazı insanların Marslılara hizmet etme nedenini sanırım açıklamadılar. Ya da açıkladılarsa ilk bölümü bir kaç hafta önce seyretmiştim, o yüzden pek hatırlamıyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?