Jump to content
  • Kayıt Ol

Zankyou no Terror


meyday

Önerilen İletiler

64447l.jpg

Sıradan bir gün Tokyo bombalı saldırıya uğrar. Dahası kendilerine "9" ve "12" diyen saldırganlar toplumu uyandırmayı amaçladıklarını deklare eden bir bildiri yayınlarlar. Dahası bunlar liseli iki gençtir , ortada bir örgüt bağlantısı yoktur yada öyle gözükmektedir. İki liselinin Japonya'ya savaş açması akıllara zarar bir ihtimal gibi gözükse de "9" ve "12"in oyunu daha yeni başlamaktadır. Risa Mishima ise hem okulda hem evde hor görülen bir kızdır. Fakat 9 ve 12 ile karşılaşması ile tüm hayatı kökünden değişecektir.

Tanıtım: Akuma_Blade

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 22
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • fake

    4

  • meyday

    3

  • calieran

    3

  • tabibitosan

    3

İlk bölüm itibariyle gelişmeler bazı noktalarda çok oturmuş gelmedi bana, özellikle bayan karakterimizin olaya dahil olması noktasında, ama sevdim yapımı. Özellikle yapımda çok tatlı bir animasyonu var ve renk tonları çok hoş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Meyday'e katılıyorum. ilk bölüm havada kaldı. Daha doğrusu beklentim çok yüksekti o yüzden böyle oldu. Planlar çok basit sıradandı, çizimleri güzeldi ama olayların ilerleyişi hiç etkileyici değildi. Bir şeyler eksik hissettim. Umarım ileriki bölümlerde toparlarlar. Umutluyum...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Planlar normal olarak düşündüğümüzde sıradan ve basitti ama işin içinde iki tane lise öğrencisi giriyor. Sonuçta bu çocuklar profesyonel falan değil. Bu iki gencin tam amaçlarını öğrenemedik. Birilerini bir şekilde uyarmak mı yoksa bir şekilde katliam yapıp birilerine zarar vermek mi istiyorlar bilmiyoruz. Bunları ilerleyen bölümlerde -muhtemelen ikinci bölümde- öğrenince bir şeyler eminim ki oturacaktır. 9. numara ile adlandırılan gencin davranışların da pek birşey yok. Yapmak istediği ne ise okulda da iş başında da aynı şekilde davranıyor ama diğer genç öyle değil. Okulda gülümseyip normal biri gibi davranabilirken kendi davalarında birden ciddileşebiliyor. Kızın onlara katılma olayı pek bana gitmedi. Bu yaptıkları olayın dışında ikinci bölümde farklı bir olayla kızı gruplarına dahil etselerdi daha bi ilgimi çekebilirdi. Ama damdan düşer gibi "Ölmek mi istiyorsun yoksa bizim suç ortağımız mı?" diye sorup kızı gruplarına almaları bana garip geldi.

Gerek konusundan gerek önceden verdiğim karar ile devamını getireceğim. Genel olarak ilk bölümü iyi buldum. Çizimleri ve açılış şarkısıda iyidi. Kapanışı pek dinleyemedim. Animeden de bir şekilde beklentimde var. Umarım yanıltmaz. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölüm diye spoiler gereksiz sanırım.

Bir alışveriş merkezinin bombalanması, bunu yapanların 9 ve 12 adında iki isimsiz genç olması, başlattıkları isyanın 6 ay öncesinde nükleer silah çalmaları, yere "Umut" yazmaları, yapacaklarını önceden duyurmaları, zayıf olana "bu sefer" yardım etmeleri çünkü artık güçlenmiş olmaları... Ezilenlerin, itilmişlerin kimlik bulma arayışı her zaman daha korku vericidir ya da bu üçlünün paralel evrendeki Samurai Champloo'da gösterdikleri gibi daha eğlencelidir.

Sözün özü, noitaminA'daki Watanabe sürati bu (bkz. Sakamichi no Apollon). 11 bölümler bu adamı konu anlatımında trafikte makas atan manyaklara çeviriyor. Daha da hızlanması kuvvetle muhtemel bir anime olabilir Zankyou. Buna rağmen yaz sezonunda -benim gördüğüm kadarıyla- açılış bölümünde CGI kullanmadan araç çizen tek anime. Buna niye takıldıysam, içimde uhde kalmışsa demek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Açıkçası ilk bölümü oldukça beğendim Q.Q Bundan daha uçuk olsaydı, bana fazlasıyla itici gelirdi. Olabilirliği yüksek eylemlerde bulunmaları hoştu. Karakter dizaynlarından hoşlandım, ama ilk bölümün biraz daha psikolojik olmasını isterdim. Tabi fazlası da dengesi için sorun olurdu muhtemelen ^^' Bu arada açılış ve kapanış parçası beni benden aldı. İyi iyi... Diğer bölümleri batırmazlar umarım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bunu yazmadan edemeyeceğim : Tanıtım yazısında kısa sinopsis'in bana fena halde bir filmi anımsattığını söylemiştim, bölümde sanki seri bu filmin seriye adapte edilmiş hali gibi geldi. Özellikle nükleer tesise girip çıktıkları kısımdaki video klipsel kısımlar.

İzlerken belki bir yerlerden bulup izlemek isteyen de olur diye, bahsettiğim filmin fragmanı:

Lisa'nın rolünün serinin bir topluma karşı tetiği çekme hikayesinden pişmanlık ve bir kabul edilebilirlik yönüne çekilme yönünde pay taşıyacağına inanıyorum zira bahsettiğim filmde yegane roller suçlu, kanun adamı ve olaylar artık kontrolden çıktıktan sonra bu ikileme bilinçdışı dahil olan bir kadından ibaretti ve bu nedenle filmdeki dünyaya karşı tetik çekme eylemini sağlaması yapılabilir bir amaca dayandırmak çok zorlaşıyordu.

Japonların direniş ve başkaldırma temasını yeterince fazla izlediklerinden, bunu da artık ister istemez plothole örtme amaçlı bir ego gıdıklaması olarak algıladığımdan konuyu ilk bölümden çok da övmeyeceğim ama konunun yolculuğunu sonlandıracağı nokta kesinlikle Watanabe'nin tarzına artı yada eksi bir puanla hatırlanacaktır diye düşünüyorum zira kendisinin önceki antolojisine baktığımızda bu serinin kendisinin en cesur ve spekülatif yapımı olduğu söylenebilir, en azından ben bu şekilde algılıyorum.

Seriye dönmek gerekirse... Animasyon tek kelimeyle birinci sınıf, belki Stand Alone Complex belki de Guilty Crown'dan bu yana bir TV serisinde bu kadar iyi animasyonlar görmemiştim sanırım. Müzikler ve seiyuu performansları da pek aşağıda kalır değil. Bölüm sayısının az olması beni şaşırtmadı aslında (zira seri daha yayına girmeden sonraki noitamina kuşağı serisinin yeşil ışık haberi duyulmuştu ve arada yeterli sayılabilecek zaman aralığı da yoktu) ama yaz rehavetine çabuk kapılmayıp ilk bölümde kazandıkları krediyi çabuk harcamamasını diliyorum Watanabe'nin, ki zaten kendisinin öyle bir yöentmen olmadığını biliyoruz ama yine de en azından benim içimden böyle bir temenni geçti paylaşmak istedim.

Yazmasam kendimi kötü hissederdim. Köşeme dönebilirim şimdi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gözlüklü karakteri profilden göründüğü sahnelerde tip olarak Aizen'e benzetiyorum.:011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Geçen bölüm de öyle olmuştu, 4. bölümde de öyle oldu. Dışarıdan, konuyla hiç alakası olmayan küçük bir detayla çözüyor meseleyi Shibazaki. Detayları toplaya toplaya büyük resmi oluştursa tamam da, öyle değil. Tek bir alakasız, önemsiz detayla pat diye bitiyor bilmece. Bilmeceler kısmı daha çetrefilli olsa keşke.

Bir de şu Five gelse de, kızışsa biraz hikaye.

*Erken konuştum ya, 5. bölümü seyredeyim bir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

4. bölüm

Lisa umarım ölür diyeceğim de büyük ihtimalle açlıktan bayılmıştır sadece. Onun olduğu sahnelerde gözümü kapatıyorum artık, bir karakter bu kadar gereksiz olur.

Bölüm yine güzeldi ama bu çocuklara gıcık olmaya başladım. Polislerin tarafındayım ben. :D Şu görünmez bomba olayını çok iyi düşünmüşler. Paylaşılır paylaşılmaz bin rt alıyor ama, galiba takipçi satın almış bunlar. :P

Bu arada Hisami işleri batırdı bence. Polise öyle artislik yapacaksın ve motorla kaçacaksın. Güvenlik kameraları tespit eder diye düşünüyorum ve de yüzü net bir biçimde görünür. Sonra da yakalaması pek zor olmasa gerek. Ama henüz erken olduğu için büyük ihtimalle başına bir şey gelmez. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

5. Bölüm

İçimdeki vandal sağolsun animedeki olayı çok seviyorum ama o kız bir an önce çıksa keşke aradan. Onun bulunması inanılmaz gereksiz duruyor şuan. Hiçbir olayı yok. Hikayeye hiçbir katkısı yok. Gözlüklü çocuk bilgisayarın başında kafayı yerken onun arkadan "Ah, şey, ee, şey" demesi çok önemli bir sahneydi gerçi :P Acilen bir bomba yanında patlamalı!!

Bu çocukların kapatıldıkları yerin nasıl bir yer olduğunu hepimiz az buçuk tahmin etmeye başlamışızdır. Numaralar da bu çocukların zihinsel, bedensel değerlerine göre mi verildi yoksa oraya götürülme sırasına göre mi? Onu düşünüyorum. Çünkü sonradan gelen açık renkli saçı olan kız ( beyaz mı sarı mı olduğuna karak veremedim :/ ) bizim gözlüklüyü alt etti. Bizim 9 numara da diğer laçka elemana göre daha önde gibi. Kızın numarası da bizimkilerden daha üstte. Bu daha çok kişiyi görebileceğimiz anlamına mı gelecek acaba. Umarım level atlama şeklinde gitmez senaryo. Önce diyelim ki 4 numarayı yendiler, sonra 3 sonra 2 numara gelip onlarla kapışmasınlar sırasıyla. Birçok seride alıştık bu senaryo ilerleyişine çünkü. Bölüm sayısı da az olacak sanırım. Umarım iyi kotarabilirler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk fragmanına baktığımda, Sürekli bir yerlerin patlicağına, kaos ve karmaşanın dibine vurucağımızı düşündüm. Ama öyle değilmiş. :011:

Kıza da o kadar yüklenmeyin yahu, ne işe yaramaz gereksiz olup da "sensei, senpai, krosaki-kun" deyip deyip sinirlerimizi tepesine çıkaran kızlar vardı. Ayrıca kızı çok da tatlı çizmişler :goz kirpma:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

5. bölüm

Gayet güzel bir bölümdü, anime bir seviye yukarı çıktı bence. 9 ve 12 belirli kişileri ve yerleri hedef alıyor. Bir de Yükselen Barış Akademisi denen bir yer var, tüm bu kişiler burayla ilgili. Ayrıca kaldıkları yetimhanenin de burayla ilgisi olduğunu düşünüyorum. Oradaki olaylar sebebiyle bu kişiler hedef alınıyor gibi ve sivilleri de kurtarmaya çalışıyorlar. Planları hep iyi gittiği için 9 ve 12'ye gıcık olmuştum ama bu bölümle beraber sempati duymaya başladım biraz. :D Shibazaki de durumdan kıllandı ve yeniden polisleri mi soruşturacağım dedi. Belki ortak bir çalışmalarını görebiliriz sonlara doğru.

Kyouka Suigetsu'nun dediği gibi oradaki çocuklara bir numara sistemi verilmiş olabilir. Ama level atlama tarzı bir olay olacağını sanmıyorum. Çok geç kaldılar onun için. :D Ayrıca bu üçü dışında kalanlarına ne oldu bilmiyoruz. Öldüler mi, yaşıyorlar mı, hükümetten taraflar mı yoksa karşıtlar mı vs. Belki 5'in yanına bir kişi daha gelebilir diye düşünüyorum ama.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

++++

Mishima Lisa, "Kimsesizim, hiç kimseyim..." tarzı bir şey söylediğinden beri Twelve'de ona karşı bariz bir sempati oluştu. İlk yardımı Nine için, acılarından bir çıkış yolu olur belki diye yapmıştı ama iş yavaş yavaş değişiyor. Twelve belki değil ama Lisa, bu sempatiyi aşk olarak yorumlayacak kadar zayıf bir yapıda sanırım. Hikayeye Twelve & Lisa aşkı gibi bir öğe girsin istemiyorum. Hiç istemiyorum, sakın. SAKIN!!!

Bir de şu müzik var, çok güzel...

https://soundcloud.com/zenko-zankyou/lolol

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Şu lisaya aşık oldum ya. O ne ruhsuzluktur, o ne tatlı çizimdir öyle. Hiç bi işe yaramıyor ama seride onu görmek baya mutlu ediyor beni. Neyse bölüme gelicek olursak iyidi Five harbi çatlakmış Havaya uçurdu yaw koca uçağı. Shibazakide gizli numaralılardan herhalde adam iyi bir dedektif yalan yok. Ama suratları görüldü ya zorlaşır artık işleri. Hala merak ettiğim Madem insanlara zarar vemek istemiyorlar o koca bombayı ne yapacaklar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...

Son bölümlerdeki ost kullanımı, her şeyi sollar geçer efendim.

Ost bir yere hikaye öyle bir aşamaya geldi ki taraf tutmak gerçekten zor. Twelve'ın, Lisa uğruna Nine'ı geride bırakması beni üzdü ama. Küçücük yaşta zor bir hapishanevari hayata mecbur edilen, savant sendromundan mağdur (mağduriyet?) sineztezik birinin aşk gibi gayet insancıl bir duyguya kapılması garip geldi bana. Zaten daha önce de, böyle bir şey olmaz umarım diye yazmıştım. Nine, ne yapar bilmiyorum artık.

Şu çizimleri de bir düzeltseler ne güzel olacak yahu, ilk beş bölüm süperdi :(

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

9. bölüm

Twelve-den hiç beklenmedik haraketler yaptı. Sanırım sonda yine Shibazaki yardım edecek Nine-a. OST-lar bu bölümde fazla güzeldi. Lisa ile olan bölümde çalan şarkı sanırsam olafur Arnalds-ın eserlerinden biriydi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İyi bir yerden yakalamışsın aslında ama ólafur arnalds değil, agent fresco grubundan arnór dan arnarson. ost albümünde 3 parça seslendiriyor. 9. bölümdeki parça ise von.

https://soundcloud.com/zenko-zankyou/von-feat-arn-r-dan?in=zenko-zankyou/sets/zankyou-no-terror-original-soundtrack

Işte bu sesi bir yerden tanıdığımı biliyordum. Olafur-un şarkılarının çoğunda vokallerde Arnor Dan oluyor. Bilgi için teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İyi bir yerden yakalamışsın aslında ama ólafur arnalds değil, agent fresco grubundan arnór dan arnarson. ost albümünde 3 parça seslendiriyor. 9. bölümdeki parça ise von.

https://soundcloud.com/zenko-zankyou/von-feat-arn-r-dan?in=zenko-zankyou/sets/zankyou-no-terror-original-soundtrack

Ben de bölüm sırasında ilk duyduğumda ses tonu Antony Hegarty'e ne çok benziyor diye içimden geçirmiştim. Seri pek de beklediğimi verememiş olsa da oralarda bir yerde Tanrıça Kanno'nun hala ilahi düzeyde işler yaptığını görmek kendi açımdan sevindirici oldu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

9

Twelve yaptı yapacağını ve bombanın yerini söyledi. Oysa Lisa'yla beraber ölse kendisi için üzülür, Lisa için sevinirdik.

Nine da büyük ihtimalle Shibazaki ile bir ortaklık kuracak bundan sonra.

Geçtiğimiz bölümle beraber bu bölümde Five'ı iyice sevmeye başladım. Tokat gibi çarpıyor lafları. Seiyuu'su da Gon'unki ile aynıymış. Çok şaşırdığım bir detay oldu.

Bir de böyle durumlarda niye yalan söylemezler anlamıyorum. Söyle rastgele bir yer işte. Gidip uğraşsınlar en azından zaman kazanırsın. Sadece burada değil birçok yapımda oluyor bu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

11. Bölüm

Serinin olay akışları güçsüz ve karakterin gelişmelerdeki rol performansları yer yer oldukça zayıf gözükse de son bölümü ile koca bir sıçrayış sergiledi. Baştan beri çizdiği olgun konu ve anlatı imajının hakkını da vermiş oldu böylelikle. Helal olsun!

Mappa stüdyosu da animasyon çalışmasıyla benden alkışı alır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?