Ryuzaki9 18 Temmuz 2014 Share 18 Temmuz 2014 Merhaba ben Ryuzaki9. Biraz acemi olduğum için çok üzgünüm ama Anime'yi Manga'dan ayıran fark nedir acaba ? Bunu merak ediyordum... Yorum bağlantısı Hemen paylaş More sharing options...
loykad 18 Temmuz 2014 Share 18 Temmuz 2014 Ben de sana şöyle sorayım. Filmi kitaptan ayıran fark sence nedir? İki terimi Google'da arayıp ikisinin neye benzediğini görürsen farkın nereden meydana geldiğini anlarsın sanırım. Yorum bağlantısı Hemen paylaş More sharing options...
bedifeci 18 Temmuz 2014 Share 18 Temmuz 2014 Anlatalım yinede UnderminE bugünün gençliği ne yaparsın. Anime kelimesi, Fransızca "animé" kelimesinin Japonca'laştırılmış halidir. Kimine göre de "Animasyon" kelimesinin kısaltmasıdır. 1970'lerden beri kullanılmaktadır. Katakana harfleriyle アニメ şeklinde yazılır. "Anime"nin yanı sıra "アニメーション" (animeeşon) şeklinde uzun olarak da kullanıldığı olur. Manga (漫画), Japonya'da oluşturulmuş olan ya da Japon çizerler tarafından Japonca olarak üretilmiş olan çizgi romanlara verilen isim diyebiliriz. Yorum bağlantısı Hemen paylaş More sharing options...
animedyum 18 Temmuz 2014 Share 18 Temmuz 2014 Anime kelimesi, Fransızca "animé" kelimesinin Japonca'laştırılmış halidir. Kimine göre de "Animasyon" kelimesinin kısaltmasıdır. Düzeltelim. Fransızcada animé diye bir kelime yoktur. "Animé", "Animer" fiilinin edilgen halidir, İngilizcesi "animated", Türkçesi "anime edilmiş/canlandırılmış" anlamına gelir. Japonların kullandığı "Anime" kelimesinin Fransızcadan alındığı ise şehir efsanesidir. Animation (tr. Canlandırma) kelimesinin İngilizce telaffuzunda (animeyşın) zorlanan Japonlar sondaki kısmı atarak, İngilizce animation, Türkçe animasyon/canlandırma olarak yazılan ve animeyşın, animasyon olarak telaffuz edilen kavramı "anime" olarak telaffuz edip yazmışlardır. Sözün özü, bir Japonla oturup Simpsons da Ghost in the Shell de izleseniz, onun yorumu "Ne güzel anime", sizin yorumunuz "Ne güzel animasyon/canlandırma" olur. p.s. Elbette zaman içinde ve inanılmaz çok sayıda üretimle Japonların yaptığı animasyon başlı başına bir sektöre dönüşüp dünya çapında "Japon animasyonu" yerine "anime" olarak adlandırılmaya başlamıştır. Artık "anime" dendiğinde aklımıza Japon animasyonu gelirken, Japonlar için herhangi bir ülke yapımı animasyonun da türü "anime"dir. Yorum bağlantısı Hemen paylaş More sharing options...
Ryuzaki9 19 Temmuz 2014 Yazar Share 19 Temmuz 2014 Manga'nın kitap olduğundan emin olmak istedim sadece bilgi için teşekkürler... Yorum bağlantısı Hemen paylaş More sharing options...
II-KinqOtaqu-II 19 Temmuz 2014 Share 19 Temmuz 2014 Kısaca anime bildiğin anime, manga ise çizgi romanı (gibi, uzatmaya gerek yok ) Bu kadar... Yorum bağlantısı Hemen paylaş More sharing options...
Önerilen İletiler
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap