Jump to content
  • Kayıt Ol

Avatar: The Legend of Korra


loykad

Önerilen İletiler

[bIMGx=400]

http://puu.sh/arJDY/dfae62d524.jpg[/bIMGx]

Avatar: The Last Airbender'dan 70 sene sonrasini alan TLOK, su kabilesinden gelen Korra'nin maceralarini anlatiyor. Bu sefer Korra, Aang'in aksine Ateş, Su ve Toprak elementlerinde çoktan ustadir fakat Hava elementini henüz bükememekte ve önceki Avatar benlikleriyle iletişime geçmekte sorunlar yaşamaktadir. Eğitim için Cumhuriyet Şehri'ne, Aang'in oğlu Tenzin'in yanina gider. Fakat işler artik 70 sene önceki gibi değildir, her şey çok değişmiştir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 51
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • loykad

    23

  • CloudT

    10

  • aysöken

    6

  • calieran

    6

Chatbox'ta Cloud ile konuşup duruyoruz, birilerine spoiler vereceğiz bu gidişle. En iyisi başlik açalim da oralarda konuşalim dedim.

Geçen gün 2. kitabi bitirdim,

Avatar Wan ne kadar kaliteli bir karakter olmuş öyle ya. Harika bir back-story geliştirmişler, izlediğim Beginning bölümleri sanirim tüm Avatar serisinde izlediğim en iyi 5 bölüm içerisine girebilir kolayca. Soluksuz, tüylerim diken diken bağriş çağriş izledim, bitirdikten sonra geri sardim tekrar izledim bölümü. Hala da internette sahneleri açip açip izliyorum, böyle harika bir karakter olamaz ya.

Fakat artik Korra'ya nasil bir vilain çikar bilmiyorum, kiz kötülüğü direk ilk elden yendi. Daha bundan güçlü nasil bir şey gelir hayret.

Vaatu'nun Raava'ya çat çut vurup, teker teker avatarlari sildiği sahne ;__________; Kyoshi, Roku, Aang ve sevdiğim avatarlar tek tek silinirken içim parçalandi. Hele Wan'i en son tek başina koymuşlar nasil da masum masum bakiyor, dağladiniz kalbimi dağladiniz. Korra'dan nefret ediyorum artik.

Wan'la yakinda evleniyouz, düğünümüze beklerim hepinizi :P

Ayrica bir yerde okumuştum, Wan dövüşe girerken "Legend" mevzusundan bahsediyor. Yeni bir era başlattiği için, kötülüğü dövdüğü ve ilk Avatar olduğu için efsane olarak aniliyor falan. Korra'yi da ele alirsak, yeni bir era başlatti. Kötülüğü dövdü. Artik resmi olarak ilk Avatar gibi bir şey çünkü geçmiş benliklerinin hepsi silindi. O yüzden de şovun adini "Legend of Korra" koymuşlar falan diyordu. Etkilendim vallahi.

3. kitaba başlayalim bakalim.

Ha unutmadan: Zhu Li, do the thing! :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şükür ki Avatar serisi genelde her seferinde daha güçlü bir bükücüyle dövüşmek kafasında işlemiyor. Yani Korra'da da genelde villainler farklı farklı yerlerden vuran karakterler oldukları için baya güçlü bi şeyi yendikten üç bölüm sonra bükme yeteneği bile olmayan bi adam daha büyük tehdit yaratabiliyor.

Wan'ın gösterildiği bölümlerde çizim ve renklerin parşömen stili olması, efenim bulutun, daşındoprağın spiral motifli olması felan çok iyiydi gerçekten

Legend of Korra bana başta hep çok çok zorlama ilerliyormuş gibi gelmişti ama sonradan iyi bağladılar tüm muhabbeti, tüm seriye genel olarak güzel bi mantık getirdiler. Ayrıca seri ilerledikçe Korra karakterinin de olgunlaşmasına, ergenliği atlatmasına tanık oluyoruz (bkz: 2'den 3. kitaba)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Korra'yi en başindan götüreceklerdi hava tapinaklarina, orada doğruyu yanlişi ayirt etmeyi öğrenecekti. Çok başiboş birakmişlar kizi, elementler de zaten Ateş, Toprak ve Su olunca sert bir stil yakalamiş kendisine. Üzerine de ergenlik eklenince (ki zaten 16 yaşinda başliyor eğitime) çabuk alevlenen, bükücülüğüne de bunu yansitan bir tip haline gelmiş. Burada Tenzin'in de malesef ki yer yer başarisiz olmasini eklersek, Korra'nin 2. kitaptaki başarisizliklari (;_;) çok beklendik oluyor. Hem nefret ediyorum hem de böyle olmasi gerekiyordu diye susturuyorum kendimi Korra'ya karşi.

Ayrica bugün gördüğüm bir habere göre Nickelodeon kanali, Korra'nin çocuklara hitap eder bir yani olmadiği için diziyi kanaldan kaldirma karari almiş. Korra online olarak devam edecekmiş yayin hayatina. Bu da 4. kitabin kaderini nasil değiştirir göreceğiz bakalim.

2. kitaptan paylaşmadan edemeyeceğim bir de şunu atayim:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sohbete dahil olacağım ama ondan önce, bir iki şey yapmam gerekiyor. O zamana dek, sağlıcakla, ve bol bol yorum dolu zihinlerle kalın. Yani yorum yapın, ben de okuyayım. ><

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

taaa ilk seride kan bükme olayından beri kafamda olan bir soru vardı.

Madem kan büke biliyorlar ang'de nefes alan insanların havasını kesebilir diyordum ki Zaheer bunun cevabını çok güzel verdi...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

calieran'ın yorumuyla dolaylı olarak aklıma hep bir soru geliyor, en güçlü bükme yada en etkili bükme yolu hangisi diye ama sanırım bunun net bir cevabı yok. Kullanıcıya göre değişiyor denilecek ama insan merak ediyor işte. Şöyle her ulustan biri çıksa, çarpışsalar ne olurdu...

Neyse 10. bölüm çıkmış ama hala izleyemedim, umarım bu bölümde açıklamalar devam eder ve umarım Toph'u artık görebilirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ah be ben de özledim. Benim, hırçın, ateşli, acımasız pumam. Garibim şu an akıl hastanesinde yatıyor. Biri gidipte bi el uzatsa, ben senin yanındayım dese de güzelim yüzünü görsek. Hele o yıldırımları yok muydu, kalbimde çat çat diye çarpıyordu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ya ben onun son dövüşüne bile hastaydim, delirişi bile ne güzel işlendi. Annesinin onu canavar olarak görmesinden tut da saçlarini kütür kütür kesmesine kadar. Ah onun güzel saçlari ;___;

Son Agni Kai'yi hala ara ara açar izlerim, gözlerim yaşarir o müzikle valla.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

O durumlar yüzünden iyice kafayı yedi zaten, paranoyak oldu çıktı. Aynalarda annesinin kendisini sevdiğini falan görüyor sonra kafası yerine geliyor yada gidiyor, aynayı falan kırıyor.

Son agni kai cidden müthişti!!! Paylaşmazsam olmazdı.

Son dakikasında ağzından ateş saçarak ağladı sahne... ;__;

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Birkaç ayda bir myanimelist profilimi süsler o Extended versiyonu, sonra da açar dertlenirim. Gerçekten ne harika ya, Katara'ya bir kez daha uyuz olduğum anlar. Hoş yenme taktiği güzel ve estetik ama söz konusu Azula olunca pis Katara :P

Zuko da ne yakişikli ya :011: Bir Wan değil elbet :P

Edit: Bir diğer harika ötesi nokta şu dövüşün ilk sahnelerindeki seslendirme, efektler. Müzik arkaplandaki yerini çok iyi korurken, nefes aliş-verişleri, vücut hareketleri, ateşin çikardiği rüzgar sesi, koşarken çikardiklari sesler falan ne güzel verilmiş ya. Ay vallahi 10 üzerinden 10 :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İkinci sezonda ne yazık ki usta bükücülükler izleyemedik. Hiçbiri bir iroh, bir azula yada bir toph değil. Azula bu zamanda doğmuş olsaydı herhalde herkesi patates ederdi. Şuana kadar gördüğüm tek ustaca büküşler unloq, zaheer ve law bükücü oldu onun haricinde çok basit ruhsuzdu hep. Kafasından ateş büken manyak karımızda pek bir şeyini göremedik ne yazık ki.

Zukoyuda çabuk harcamalarına hiç değinmiyorum bile(Gerçi yaşlanmıştı, yaşlandıkçada rokuya çekmiş :gul gul:).

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

O sahnelerde en çok adam Iroh-sama'dan para çalmaya çalışırda, adamın tipine bakar ve, ne yapıyon lan ifadesi yok mu deli gibi gülmüştüm. Ve sonra iki harekette yere sağlar ama, bu kadarla kalmaz adama el uzatır... Cesur, bilge ve yardım sever. Ve sonraysa adamla oturup çay içiyor ya. XD

Ve...

brave soldier... of be, amma dertlendirdiler, herkesin ayrı bi acısı var. Önce Azula-chan şimdi, Iroh-sama. ;__;

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

11. bölüm

Ulan tenzin adamsın yav. Tek başına 3 ile savaştın. Fenaydı ya varya harbi süper bölümdü. tenzin döktürdü. bizim küçük oğlanda iyi öğrendi hava bükmeyi. Bi sonraki bölümü merakla bekliyorum. iroh'yu gördük uzun bi aradan sonra özlemişim ustayı.

Ayrıca diyodum ulan zukonun ateş kralı olması gerekmez mi ? Meğerse kızına bırakmış. Koltuğunu Ahhh. onuda bir görebilsek çok güzel olurdu. artık onu 4. sezonda gösterirler herhalde. ilk sezon cumhuriyet şehrinde 2. sezon su krallığında 3. sezon ba sing se de geçti. 4. de ateş ulusunda geçer herhalde.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Düşüncelerimi bir yere yazmam lazim, Avatar konuşacak kimsem yok vallahi moralim bozuluyor :D Cloud da yaz demişti zaten :P

3. sezon

4. sezonun ateş ulusunda geçme fikrini hiç düşünmemiştim bak, öyle olursa gerçekten güzel olur. Ben de kendime soruyordum "kim onun kizi ya biz niye görmedik acaba gördük de ben mi hatirlamiyorum" diye. Azula gibi bir tipse fena olur valla :011:

Sonu beni çok etkilemedi. Dürüst olmak gerekirse Aang'in final battle'i çok çok daha iyiydi. Burada da animasyonlar olsun, "Berserk Korra" olsun aslinda çok iyiydi ama bir şeyler eksikti işte. Belki de o adamin "villain" gibi hissettirememesindendir. Bana yer yer son derece doğru fikirleri olan bir karakter gibi geldi. Bir de çok çabuk yenildi diye düşündüm, o da biraz burukluğuma neden oldu herhalde.

Lakin en sonda tkerlekli sandalyedeki Korra yürekleri dağladi, gözlerinin alti falan ne olmuş öyle. Etkileyiciydi onu o halde görmek.

Millet Toph falan diyip duruyordu da Toph o kadar da süpriz bir şey yapmamiş ya, acaba ikinci çocuğun babasi kim. Toph da her önüne gelenle yapmiş kör mör :011: Lin'ime olmuş olan, Lin <3

Zuko'yu görünce baya sevindim ya, en başta ejderhayi bi gördüm "oha ne ejderhasi bu yoksa yoksa??" dedim ve Zuko-chan'i gördüm. Sandbender'larin olduğu yerde, çölün ortasindaki buz cenneti saniyorum ki ilk Avatar'da bizimkilerin tatil yeri olarak seçtiği mekandi. Aang öve öve bitiremiyordu orayi falan :P

Villain'ler çok yaraticiydi, kolsuz kiza özellikle hasta oldum. Diğer kizin kafasina metal plate geçirmeleri... <____< O patlayici abla da orijinaldi yalniz, saç stilinden tut da upuzun boyuna kadar. Öpüşürken falan eğilmek zorunda kaliyordu :011:

Lava bükme olayi hiç hoşuma gitmedi ama, çok zorlama oldu Bolin'in "artik ben de lava büküyorum" diye gelmesi. Çocuk oyuncağina döndü biraz.

Tenzin de çok sağlamdi ya, tüylerim diken diken oldu. KİZİNİN KEL KALMASİ HAKKİNDA YORUM YAPAMİYCAM.

4. sezon da haftaya geliyor, Balance 4 bölümlük mü ne olacakmiş. Bu sezon dövüşlere doyduk, artik daha ilk Avatar-vari şeyler görelim istiyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

4. sezon oldukça *LAAAAAANN!!! *-* içeren ifadelerle, haykırlamalarla dolacak. Zaten dediğiniz gibi, sonda yer alan kelime bile baştan başa bütün sezonu merak içerisinde bırakıyor. Ardından, uluslar arasındaki güç dengesi ve avatarın dengeyi korumak adına verdiği mücadele en çok bu sezonda meydana çıkacak. Tıpkı Aang gibi, Korra da aynı şekilde bir sorunla karşılaşak gibi... :wakuwaku:

Ama geçen sezon da merak ettiğim yegane karakter, bu sezon sonunda karşımıza çıkıyor ya... Geri kalan her şeyin değeri yitip gidiyor. :matane:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Metal klaninda sürekli önümüze çikan bir kiz vardi, hatta Korra'nin babasinin kolunu mu bir şey sarmişti. O kiz villain mi oluyor ki, K'li bi ismi vardi hani.

Robot suitlerinde Su ve oğullarini gördüm, başlarini eğiyorlardi hayirdir inşallah. Lin'ime bir şey mi oldu yoksa ;_;

Zuko'nun kizi da çok tipsiz ya o ne Azula gibi bir şey bekliyor insan :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sorma yahu, biz halasına çekmesini beklerken anasına çekmiş kızcağaz. Umarım başka kızıdır o tiple kraliçelik falan yapamaz olsa olsa diplomat olur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ne güzel işte, ortalık iyice karıştı. Finali adam gibi yapacakları belli. Zaten şunun şurasında ne kadar kaldı, insan meraktan çatlıyor.

Bu arada, Zuko'ya ne olduğuna, nasıl olduğuna dair bir geçmişe dönüş yaşamadık değil mi? Öyle bir şey olmadı diye hatırlıyorum ama hafızam beni yanıltıyor mu acaba diye düşünüyorum. Hastalıktan neyin, ne olduğunu unutur haldeyim. Ve olmadığına göre, bu sezon böyle bir sahne yaparlar mı acaba. Yapsalar ne iyi olur. Biraz geçmişi yâd ederiz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?