Jump to content
  • Kayıt Ol

seedbox tavsiyeniz?


Bakayalo

Önerilen İletiler

Bakayalo

Ufağından bi seedbox almaya karar verdim. Öncelikli olarak aradığım özellikler bant genişliği kullanımının tamamıyla sınırsız (unlimited, unmetered) olması, ucuz olması ve istendiğinde kolaylıkla upgrade edilebilmesi. Tabii, upgrade etmenin anlamlı olması için yeterince yüksek (bi 300-500 GB) depolama alanı veren tarifelerinin de olması gerekiyor. Öncelikli düşüncem kendi yaptığım ve yapacağım torrentleri beslemek olduğundan, başlangıç itibariyle çok düşük bir disk alanı da işimi görür; yeter ki orantılı bir şekilde ucuz olsun ve sonradan yükseltilebilsin.

Birkaç ay önce çeşitli seedbox sağlayıcıların tarifelerini ve haklarında yazılanları araştırıp seçeneklerimi üçe indirmişim: SNT, SeedStuff ve SSDapp. Diğerlerini neye istinaden elediğimi iyi hatırlamıyorum ama muhtemelen üst seviye tarifelerinin yeterince büyük depolama alanı vermemesi veya giriş seviyesi tarifelerinin yeterince ucuz olmamasıdır.

SNT'nin ayda 6,29 dolar gibi çok ucuz bir tarifesi var, üstelik hızı da SeedStuff'ın iki katı (1 Gbps); ama üst seviye tarifeleri SeedStuff'a göre daha pahalı ve daha az alan sunuyor (58 dolar / 900 GB).

SeedStuff'ın bütün tarifeleri oran olarak SNT'ye göre daha avantajlı ve üst sınırı daha yüksek (55 dolar / 1350 GB) ama giriş seviyesi ayda 8 dolar (1 yıllık ön ödeme için %20 indirimle) ve hızı 500Mbps.

SSDapp'in fiyatları eşdeğer tarifelerde SeedStuff ile hemen hemen aynı seviyede (7,95$/100G ~ 26,5$/400G), ama hızı 1 Gbps.

Kıyasları hep SeedStuff ile yapmamdan anlaşılacağı üzere SeedStuff'a meyilliyim. Bunun esnek depolama alanı ve düşük birim fiyat haricindeki sebebi, doğru düzgün bir FAQ bölümünün bulunması ve burada gerek başka seedbox'tan gerekse SeedStuff'ın başka tarifesi içinden geçişlerin mümkün olduğunun açıkça yazılı olması. Hız derseniz 500Mbps bana fazla fazla yeter. 1Mbps ile eşşek yükü upload yapan biri olarak 500 bulmuşken niye bin olmadı diye üzülecek değilim.

Ama elbette hizmet sağlayıcıların yazılı da olsa vaatlerinden daha değerlisi, kullanıcıların deneyimleridir. Girişte belirttiğim öncelikler çerçevesinde bana önereceğiniz bir seedbox var mıdır? Saydıklarımdan biri olması hiç şart değil; onları sadece gözümün önündeki örnekler olarak, icabında bildiğiniz başka bir seedbox ile karşılaştırmanız kolay olsun diye aktardım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 6
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • fake

    2

  • Bakayalo

    2

  • bedifeci

    1

  • painscream

    1

En Çok Yazanlar

Hece, bakayalo bir öneri istemiş, sen de konuyla alakasız olarak yok sana öneri falan demişsin. Konuyu açtığı yer yardım bölümü ve önerin yoksa hiç yazmaman daha iyi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

painscream öyle bir tonda yazmış ki, buna ne denilir bilmiyorum :(

seedbox tavsiyem yok. onun yerine bir gundam model vereyim, mesele tatlıya bağlansın :(

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ortamı gerecek birşey yok eğlenin, :011: bunlar samimiyetin getirdiği laflar :goz kirpma:, painscreamin dedikleri doğru sonucunda empati birçok meselenin çözümünün yolu.Bu ara seedbox fikri güzel ama maliyeti duruma göre yorar diye düşünüyorum.Aslında çalışmalarımızı torrenten paylaşmak fena olmazdı.İki uploaderimizin bağlantı hızı yüksek diye biliyorum.İlgi nasıl olur bilmiyorum,birde online izleyenler tayfası olduğu için yetersiz ilgi görürüz diye tahmin ediyorum.Ancak softsub hem Türkçe hem ingilizce altyazı iş yapar,birde yüksek kalite ve karaoke eklenirse ilgi baya artar.Tabi dediklerim güncel seriler için daha geçerli. Bakayalo üzgünümü çok bilgim yok bende öylesine yazmış oldum.Zamanında bu işten çok iyi anlayan arkadaşlar vardı anianka,ant grubunda onlarla bağ yıllar önce sona erdi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

Gerilmeyin gençler. Fuzuli mesajlar yazıp beni heyecana da getirmeyin. Allah'tan, yazanın hece olduğunu gördüm de "fakir la bu adam, nerde seedbox alacak da tavsiyede bulunacak" diye pek ümitlenmeden baktım mesaja :P Neyse...

Bir şeyi yazmayı unutmuşum: İşimi görmesi için public tracker kullanımına izin vermesi şart. Örnek verdiğim üç siteden SNT'nin ne özellikleri olduğu hiç belli değil, SSDapp'in sık sorulan sorularında da tracker konusundan hiç bahsedilmemiş. SeedStuff'ın sık sorulan sorularında ise public tracker konusu semi-dadicated server kısmında ele alınmış ve izin verildiği söylenmiş, normal seedbox tarifelerinde de izin veriliyor mu bilmiyorum. Doğrudan sormayı deneyeceğim, belki cevap alırım. Muhtemel ki baktığım diğer siteleri "public trackers NOT allowed" diye açıkça yazdıkları için elemişimdir. Ama bakmadığım bi dünya site de vardır. Public tracker'lara izin verdiğini bildiğiniz seedbox varsa, tavsiyenizi duymayı çok isterim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 yıl sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?