Jump to content
  • Kayıt Ol

Sakasama no Patema


fake

Önerilen İletiler

52415l.jpg

[fieldset=Konusu]

Tünellerin her yere ulaşabildiği bir yeraltı dünyasında geçiyor. Koruyucu kıyafetler giyerek karanlık ve kapalı alanlarda yaşasalar da insanlar sakin ve keyifli bir yaşam sürer. Patema, kendi yer altı köyünün prensesi olan Patema tünelleri keşfetmeyi çok seviyordur. En sevdiği yer ise "tehlikeli bölge" denilen ve köyünün insanların girmesini yasakladığı yerdir. Azarlanmasına rağmen Patema merakını bastıramaz ve hiç kimse tehlikenin ne olduğunu açıklayamıyordur. "Tehlikeli Bölge"ye olan yolculuklarından birinde Patema beklenmedik bir şeyle karşılaşır. Saklı sırlar açığa çıkar.

[/fieldset]

[fieldset=]

[/fieldset]

Tartışma kuralları:

  • Spoiler kutusu kesinlikle kullanmıyoruz.
  • Filmi izlemediysek bu başlığa yazmıyoruz. (Örn: Daha indiriyorum, birazdan izleyeceğim, görüşlerinizi yazın ona göre izliyeyim vs)
  • Filmi daha önceden izleyenler eğer filmi hatırlıyorlarsa buraya film ile ilgili görüşlerini yazabilirler. Hatta mümkünse yazsınlar.
  • Gelecek etkinlikler için film önerilerini buraya taşımıyoruz.

Bu başlık 31 Ağustos Pazar günü kilitlenecek.

[fieldset=Ek]Gelecek etkinliğimiz için film önermek istiyorsanız: Etkinlik:Anime Öneri Başlığı[/fieldset]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 5
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • fake

    2

  • bedifeci

    1

  • hibarikasuya

    1

  • Sakuragi

    1

Evettttt....

Filmi az önce bitirdim, bu saatte uyur olmam gerekirken bu film bana kendisini izletmeyi başardı. Hikayesi gerçekten de orjinal, yazan ve bu hayal gücüne sahip arkadaşın eline sağlık, azıcık da bana verseler ne güzel olurdu bu hayal gücünden...çizimlerine ve hikaye'ye 9 ar puan benden, mekanlar ve tasarımlar gerçekten de iyi, filmdeki atmosfer kendisini gerçekten de hissettiriyor, çizimleri ve hikayeleri buna yakın olan filmleri izlediğimde her nedense kendimi stalker oynamak isterken buluyorum...

Neyse;

izlerken sıkılmayacağınız farklı bi dünya...

herkese iyi seyirler, bana da iyi uykular... :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bir tarafta kayıp yeryüzüne çıkmayan insan topluluğu diğer tarafta ise yeryüzü insanları Aiga vatandaşları tek farkları birbirlerinin boyutunda ters kalabilmeleri. Geçmişte bu duruma neden olan yerçekimi deneyleri sonucunda büyük bir felaket yaşanır.Bu bölünmeyi birileri çıkarları için kullanmış ve Aiga vatandaşları sistemin başındakiler tarafında yeraltındaki insanlara düşman nazarıyla yetiştirilmişler. Üstün ırk oldukları ideoloji ile öğretim , eğitim çarklarından geçirilmeye başlanmışlar. Kısaca hikaye ideoloji ile soslanmış.

[idroitex=250]http://i.hizliresim.com/LdWOjJ.jpg[/idroitex]

[ENCADRE]Soldan sağa Age ,Pantema,Porta[/ENCADRE]

Animeye Pantema adlı kız çocuğuyla giriş yapıyoruz. Pantema meraklı bir kızdır ; toplumunun kurallarına pek riayet etmez böyle bir anda bulunmaması gereken bir yerde yarasa adamla karşılaşır(aigalı sistemin adamları diyebiliriz) ve dikkatsizliği yüzünden uçuruma düşer aslında burası iki dünya arasındaki bir geçittir. Karşısına aynı yaşlarda Age adlı erkek çocuk çıkar. Age Pantemayı güvenlik için bir ambara saklar .Age nin Pantemayla benzer özellikleri vardır.Age kendi dünyasından sıkılan farklılık arayan bir çocuktur; tek düzeliği sevmeyen bir tiptir.Zaman ilerler Age Pentemaya alışmıştır ve onu evine götüreceğine söz verir.Pantemayı farkeden valilik onu yakalamak için adamlar yollar ve bunu başarırlar.Age vali tarafından tehdit edilip , olayın peşini bırakması istenir.Age üzüntülü bir şekilde pantemayı bulduğu yere gider o sırada Pantemayı aramaya gelen Porta ile karşılaşır.Bu seferde Age Pantemasız pantemanın mekanına gider.Ve bu mekanda Pantemayı kurtarma planları yapılır ; artık tek hedef Pantemeyı kurtarmaktır.Hikayemiz bu süreçte gelişir.

[igauchex=150]http://i.hizliresim.com/9vPDzr.jpg[/igauchex]

Hikaye farklıydı.İyi ki Pentemanın karşısına iri yarı biri çıkmadı yoksa :) Gökyüzü sahneleri ve çizimler iyiydi. Porta olayını pek anlayamadım geri nasıl döndü? Japonların hayal dünyası ve bunu yansıtışları hala beni şaşırtıyor ; birde iki tarafından tersliğinin son bulmasını bekliyordum , sonu beklenmedik bitti. film anime severler tarafından seyredilebilecekler listesine eklenmeli.Puan olarak 10 üzeri 8 verdim.

onROYX.jpg

[ENCADRE]Ne kazandırdı Kafa dağınıklığına iyi geldi ara sırada kafam döndü:)Ancak gökyüzüne daha farklı bakacağım kesin[/ENCADRE]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bana göre anime filmleri genel olarak berbat. Ama bu izlediğim en iyi anime filmlerinden biriydi. Beni en çok etkileyen noktalardan biri ters durumda olan kişinin açısından gösterdiklerindeki o derinlik hissi. Çizim bu bakımdan muhteşem bana göre. Film gerçekten çok farklı bir havada ve keyifle izlenesi. Kötü karakterin o sapkın düşüncelerini anlayabilmiş değilim ama neyse.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Filimin sonunda şok olmuştum. :25550:

Ağızım açık kalmış ve "eee şimdi bu Age ve Patema evlendi mi çocukları hangi taraftan olucak yada Bunlar nasıl evlenicek." diye geçirmiştim. Seriyi beğendiğimi itiraf etmeliyim. Resmen bi rtaraf insanların ne kadar zalim zorba çıkarcı olduğunu gösterirken, diğer tarafta ne kadar iyi ve insancıl olabileceklerini gösteriyordu. Aslında ilk izlediğim zaman bu konu olsaydı upuzun bir yazı yazardım o şok etkisi ile. Ancak aylar geçti yazabileceklerim bunlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yine arada kaynayan bir etkinlik oldu. Bu sefer buna yetişemediğim için istem dışı bir hafta uzadı etkinlik. Umarım bu hafta sonu, en azından etkinliğin muhatabı olanlar filmi izleyip yorumlar :P

Gelecek haftanın etkinliğini Pazartesi günü açacağım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?