Jump to content
  • Kayıt Ol

Olmamış Dediğiniz Noktalar?


Fingolfin

Önerilen İletiler

[JUSTIF]İzlediğimiz animelerde(dolayısıyla mangalarda) bu böyle olmamalıydı, farklı olmalıydı, şöyle olsaydı anime açısından daha iyi olurdu veya hiç olmasaydı dediğiniz kısımlar neler?

Ben bir kaç düşüncemi paylaşayım:

Mesela Naruto Shippuuden de Narutonun sürekli salak olarak lanse edilmeye devam edilmesi ve savaşlarda dahi aptallıklar ve tuhaf hatalar yaptırılması hiç olmamalıydı. Bu animede pek çok olaydan bahsedebilirim ama burada bırakacağım.

Slam Dunk

Burada da ana karakterimizin, maçlarda dahi ciddiyeti mahveden durumları olmamalıydı.[/JUSTIF]

KH Reborn

Tsuna kişilik olarak olduğu gibi olmamalıydı bence. Çok kararsız ve tutuk kalıyor ve hiç gelişim göstermiyor.(kişilik olarak) Mangayı bitirdik ama sonunda karşımıza çıkan olayların en başındaki Tsuna hala. Bunu iyi bir şekilde değişmemek olarak görmek mümkün değil bence.

Ayrıca bu anime daha ciddi olsaydı, bazı karakterler olmasaydı ve mafya olayını güzel irdeleselerdi bana göre efsane animeler arasına girebildi. Ama yanlış anlamayın "Baba" filmleri gibi gerçekçi bir şeyden söz etmiyorum.

Full Metal Panic

O başrol tsundere olmamalıydı. Benim için animeyi mahveden bir şeydi. Aslında (bazı tsundereleri ayrı tutuyorum ve hatta bu bazılarının da bazılarına neden tsundere denildiğini anlamıyorum) tsundereler hiç olmamalı bana göre.

Şimdilik bu kadar, böyle tam yazacağı zaman insanın aklına gelmiyor ya bazen şuan öyle bir durumdayım. :D

Herkesin görüşleri farklı olabiliceğinden birbirimize karşı saygılı olalım lütfen. Karşı görüş bildirebilirsiniz ama ayarı kaçırmayalım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 15
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CasvalDeikun

    3

  • bLueeekun

    2

  • loykad

    2

  • Fingolfin

    2

Ha Ha :D Kendime gülüyorum şu anda. Ben kendi listemi hazırlamaya başlarsam sabaha kadar yolu var :D Ama bir kaç tane sinir olduğum, eklemek istediğim nokta yok değil :)

School Days

Bu anime ne sunuyor? Gerçekten en iğrenç animelerin başında geliyor, var olmamalıydı. Kesinlikle en iğrenç animeler sıralamasında olan ve kesinlikle sırasını hak eden bir anime.

Slayers Try

Amaç ne? Filler bölümleri koyarak nefret ettirdiniz ya, Allah kahretsin. İkinci sezon için gerekliydi ancak olmamalıydı.

Clannad

Allah belanı versin Nagisa, git bir yerde öl, ha öldün zaten :D Tomoyo ile olmalıydı, sevmedim, hiçbir zaman mutlu olamayacağım, tek sevdiğim nokta özel bölümü idi zaten (Tomoyo ile olan).

Dragon Ball GT ve Kai

Sapıttılar, Dragon Ball çok uzadı, Z'den sonra bitmeliydi.

Turn A Gundam

Allah belanızı versin, mahvettiniz. Gundam gibi bir seri için hakarettir.

SAO

Konuşmak bile istemiyorum, iğrençlik bu animede, her şey bu animede, Allah belanı versin Kirito, Asuna, hepinizin Allah belasını versin, ölün, lütfen :)

Daha sabaha kadar yolu var bu serilerin :D Nefret ettiklerimden bazılarını yazdım. 10-15 tane daha seri ekleyebilirim ancak şu anda bunlar yeterli, daha sonra ekleyebilirim belki.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Slam Dunk öyle olmasa Slam Dunk olmazdı bence. :D

Gintama

Mitsuba Okita ölmemeliydi.

Zankyou no Terror

Lisa bu kadar gereksiz olmamalıydı.

Naruto-Bleach

Ölüler ölü kalmalıydı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu başliği "nefret ettiğimiz animeler" yerine, "pek sevdiğimiz ama keşke şurasi şöyle olmasaydi dediğimiz" animelerle dolduracağimizi umuyorum. Yoksa ortalik karişir biraz. :D

Listemde sadece 9 verdiğim animeleri göze aldim. Bu animelerin 10 yerine 9 almasinin sebebi de zaten "şurasi olmamiş" dedirten noktalardi.

Shiki: Sonu olmamişti. Biraz daha çarpici bitmesini beklerdim, zorlama veya oldu bittiye geldi gibi hissetmiştim.

Kuuchu Buranko: Bunun da sonunda olmamiş denilebilecek unsurlar vardi, sonunda yapilmaya çalişilan şey biraz daha iyi anlatilabilirdi.

Zetsuen no Tempest: Hakaze karakterinin yaşadiği aşk buhranlari o seriye olmamişti. Kendimi bir an saçma bir shounen'den kareler izliyor gibi hissettirmişti bana. Ki sonunda da yine bu dertten muzdarip oldu seri.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Clannad

İzleyenleri resmen salak yerine koydular.

Mirai Nikki

Mangası birkaç sayfa önce bitseydi her şey çok daha güzel olabilirdi.

Katekyo H. Reborn

Geleceğe gittikleri kısmın ilk 20 bölümü ile Tsuna'nın asıl gücünü kazandığı kısım başarılıydı ama onun dışında tamamen çocuksuydu

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Kudo

Slam Dunk'u Slam Dunk yapan sadece Sakuragi değil ama biz onu o haliyle daha çok seviyoruz. Bu başlıktaki görüşlerde bence olay döngüleri üzerinden gitmeliyiz. Eğer yazdığımız animenin direk ana karakteri şöyle olmasaydı daha iyi olurdu dersek bir sürü anime seriyi yazmamız gerekir. :D

Ben öncelikle mangaya sadık gitmeyen bütün animeleri örnek göstermek istiyorum. Bu tür yapımlar hikayenin içine edip, daha fazla para kazanma düşüncesiyle dolular. Aslen ana konu üzerinden gitse belkide daha fazla kazanacaklar ama adamlardaki düşünce sanki "Otakular alsında, ne olursa olsun der" gibi.

Naruto ve Bleach'in klişelerle dolu olmasına olmamış diyorum.

Yorgun yorgun kafa anca bunlara bastı. :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Clannad

İzleyenleri resmen salak yerine koydular.

Bu konuda ilk defa benimle aynı fikirde olan bir insan görüyorum. :qiyiii:

Kill la Kill Şurada uzun uzun artısını eksisini anlatmışım zaten.

Hyouka Animenin olayı gizemdi sanırım, ama gizemli bir şey de yoktu animede be. Animasyonu hikayeyle süsleyememişler maalesef.

Inazuma Eleven Go: Chrono Stone İlk seri şahaneydi, Go serisi de fena değildi, de Chrono Stone futbolun içine ettiğiniz seriydi sayın Level-5 hazretleri. Saint Seiya mı izliyorum yoksa Inazuma Eleven mi karıştırmıştım.

Another Burada da katil kişisinin saçma ötesi bir twiste sahip olması. O kişiyle o kişi nasıl aynı olur lan!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@suke "Bu konuda ilk defa benimle aynı fikirde olan bir insan görüyorum."

Çoğu kişi (özellikle bayanlar seninle aynı fikirde, merak etme :D) Moe kızlar yüzünden ana hikaye odağı kaybedildiği için genelde Nana falan tercih ediliyor ancak sana katılıyorum, mutlu son olsun diye sapıtmasalar olmazdı. Kanon'da aynı şeyi yaptı. Air beni tatmin eden yapımlardandı, mutlu son olsun diye sapıtmadılar, bu bir artıdır :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bunlarin visual novel olduğunu ve KEY stüdyosunun ne kadar dram yaratirsa yaratsin illa ki bir şekilde mutlu son sokmaya çaliştiğini unutmayalim (Little busters vs'de de geçerli). Bence burada "olmamiş" diyeceğiniz bir şey varsa KEY stüdyosunun işleniş mekanizmasidir, bundan sonra da KEY'den uzak durun size ders olsun. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

blue dragon,

Slam dunk da benim istediğim maçın içinde öyle olmamasıydı. Yoksa saha dışı sorun değil. Slam dunk gibi çok güzel bir anime çok daha güzel olurdu bence. :D

Bu arada yorumlar yapılırken olaylara istenilen açıdan yaklaşılabilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@UnderminE Sağol, artık ben dersimi aldım. KEY... hakkında konuşmak bile istemiyorum, her defasında yok efendim farklı dünyalar, paralel evrenler, baydı... üzüntü görmek istiyorum. Dramı mahveden stüdyolardan biri, gözümde çok büyük düşüşte. Air belki tek kurtarılabilir yanı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aklıma iki seri daha geldi.

Sword Art Online

Animesi kesinlikle SAO kısmında bitmeliydi. ALO ve GGO'a hiç gerek yoktu.

Glasslip

Günlük yaşam ve arkadaş muhabbetleri beklerken birden seri özel güçlere ve anlamsız muhabbetlere dönmesi olmadı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 6 ay sonra...

Sword Art Online: Bu anime & manga asla yapılmamalıymış. Nefret ediyorum. İzlemedim, ne gerek var zaten. Değerli vaktimi niye harcayayım ki buna.

Tasogare Otome x Amnesia & Clannad İkilisi:

Sonları farklı olmalıydı. Yani direk ölsün - Ne o mutlu son? Puan kırdım gitti. Hele Amnesia'nın sonu dahada berbat.

Toki wo Kakeru Shoujo: Bu tarzda daha etkileyici bir kitap okuduğumdan hiç olmamış gibi geldi. Çevresel etki-sonuç olabilirdi. Sonu daha farklı bitebilirdi.

Texhnolyze & Shinreigari: Ghost Hound İkilisi: Tex. İlk bölümlerini unut, harika anime. Shinrei; Çok fazla gereksiz uzatmalar olmasa tam puan alacaktı benden.

Psycho-Pass 2: İlk sezonun sonuda aynı, bununda aynı. Ne fark var şimdi...

Phantom: Requiem for the Phantom: O son 2 saniyedeki olay olmasa tam puan verilebilecek bir anime.

Nagi no Asakura: Romantizminin içine ediyim :D Çok fazla abartılmış aşk ilişkileri boğucuydu. Muhteşem bir hikayeye sahipsin fakat romantizminle içine ettin.

Casshern Sins: Uyuz bir sona sahip anime daha. Bari ne olduğunu gösterseydin.

Usagi Drop: Mangasının sonuna baktımda hiç iyi değil...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

One piece: Manga da bile güncel olmama rağmen, hep bir laf sokuşma, her seferinde baş düşmanı ana karakterin yenmesi, gereksiz uzunluğu, her şeyiyle one piece saçma bence.

Naruto/Bleach: Arkadaşın söylediği gibi ölüler ölü kalmalıydı.

Death Note:

L öldükten sonra, 2 yetmenin gelip kira yı yenmesi epey saçma

kardeş sen "bebece" olan ilk 20 bölüme başarılı diyorsan zaten senin animeyi izlemen boş yere. Daha mangayı okumadan geliyorsunuz burada eleştiriyorsunuz ha.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

One piece: Manga da bile güncel olmama rağmen, hep bir laf sokuşma, her seferinde baş düşmanı ana karakterin yenmesi, gereksiz uzunluğu, her şeyiyle one piece saçma bence.

Naruto/Bleach: Arkadaşın söylediği gibi ölüler ölü kalmalıydı.

Death Note:

L öldükten sonra, 2 yetmenin gelip kira yı yenmesi epey saçma

kardeş sen "bebece" olan ilk 20 bölüme başarılı diyorsan zaten senin animeyi izlemen boş yere. Daha mangayı okumadan geliyorsunuz burada eleştiriyorsunuz ha.

Zekron, burada serilerin bu kısmı bence olmamış dediğimiz kısımlarını paylaşıyoruz. Başkasının görüşüne laf etme yeri değil. Hem, insanların hepsi tek tip bir şeyi sevecek diye bir şey de yok. Sitede yeni olduğunuz için kuralları bilmediğinizi varsayıyorum, bundan sonraki yorumlarınızda daha dikkatli olun.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

Cinselliği prim amaçlı kullanan animeleri yok ediyorum.Gundam gibi doğru dürüst konusu olan serilerde de cinsellik daha doğrusu çıplaklık var.İsminin hakkını vererek hiç bahsetmiyor bile.Doğal bir olgu olarak ele alıyor.Aynısı trap karakterler için de geçerli.Oregairu'da ki trapla Kino'yu kıyaslayamazsınız.Böyle yöntemleri çoğunlukla doğru düzgün içeriği olmayan vasat yapımlar kullanır

 

Sentez yapacağım diye batıran animeler.Özellikle son dönem animelerin bir çoğunda hem aksiyon hem gizem hem seinen hem komedi yapma çabası var.Olmaz işte dediğin.Oraya karman çorman bir şeyler çıkar

 

Kraldan çok kralcı animeler.Sanki bir Bakemonogatarimişcesine mizah satan Re:Zero yapım yıkım ilişkisini sadece bir sahneye indirgeyen Code Geass gibi içi boş olup aslında derin bir şeyler saklıymış havası veriyor

 

Aşk üçgeninin abartılması.Kendisini anlatmada kullanılan bir üslup olarak düşündüğüm için sevmediğimi söylemiyorum.Gene de ilk bölümlerde hiç bahsi geçmeyen kişilerin bir anda başkalarını sevmesi bana göre değil

 

Hikayenin ilerlemesi için zorlama sebep sonuç ilişkileri.Şöyle olsa daha iyi dememize sebep veriyor

 

Karakterlerin dünya tavsirlerine uymaması.Toplum bireyleri meydana getirir.Animede de böyle olmasını beklerim.Diğer bir deyişle karakter motivasyonları ikna edici olmalı

 

Vıcık vıcık duygusallık

 

Cowboy Bebop'un plot twist anlayışı.Aslında şurada hikayede anlatılan adamlar varmış şimdi tatlıya bağlayabiliriz şeklinde ilerleyen olay örgüsüne sahip.Kendisini çok severim orası ayrı

 

Mirai Nikki survival animesi değildir.Niye herkes Yuno'nun peşinden koşuyor birbirlerini öldürseler ya

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?