Jump to content
  • Kayıt Ol

İsim Memnuniyeti


CasvalDeikun

Önerilen İletiler

İsminizden ne kadar memnunsunuz? Hayatta birçok yerde keşke farklı bir isme sahip olsaydım dediğiniz zamanlar oluyor mu? Şahsen Enes isminden oldukça memnunum. Allah ailemden razı olsun, hiçbir pişmanlığım olmadı. Tekrardan doğsam sanırım yine bu isimle anılmak isterdim. Çok klişe ve saçma bir başlık olmasının yanı sıra, görüşlerinizi bekliyorum...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 29
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CasvalDeikun

    5

  • gundamaster

    2

  • loykad

    2

  • betten

    1

yahu sende ne çok şey merak ediyorsun. Anime izleyen insanları inceleyen araştırmacı mısın yoksa? Hepimiz hakkında bilgi toplayıp ne yapmayı düşünüyorsun ?:qsokkksok:

Neyse şaka bir yana.:gul gul:

3 ismim var hangi birini değiştireyim. 2 tanesini değiştirebilirim. sadece Emreden memnunum diğer 2 si pek memnun değilim. Açıkçası ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum ya neyse. Ama arıyorum hala düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

İsmimdeki memnuniyetsizliğim, insanların ismimi pek düzgün telaffuz edememeleri. "-ha" hecesini hep yutuyorlar. Halbuki ismin özelliği o hecede.:neqoluyor:

Yoksa ismimi güzelce taşıdığımı düşünüyorum, kendime yakıştırıyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

yahu sende ne çok şey merak ediyorsun. Anime izleyen insanları inceleyen araştırmacı mısın yoksa? Hepimiz hakkında bilgi toplayıp ne yapmayı düşünüyorsun ?:qsokkksok:

f7f13a2c9e5319360d12a1d7f494916c.gif

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İsmimdeki memnuniyetsizliğim, insanların ismimi pek düzgün telaffuz edememeleri. "-ha" hecesini hep yutuyorlar. Halbuki ismin özelliği o hecede.:neqoluyor:

Yoksa ismimi güzelce taşıdığımı düşünüyorum, kendime yakıştırıyorum.

Adaş olduğumuzdan aynı sorunlardan muzdaribiz, özellikle ilkokulda başlayan Baadır veya Bağdır, sanki orada h harfi yokmuş gibi a uzatılarak telaffuz edilmesi beni sonraki yıllar için endişelendirmişti, ismim böyle mi kalacak diye. Fakat liseye geçmemle insanların en az benim kadar üşengeç olduğunu farkettim, sana Baha diyelim dediler, :D üniversitede de devam etti. (de de de :P)

İsim anlamı olarak Yiğit, Kahraman vs anlamlara geldiğinden severim. http://www.sozluk.net/index.php?word=bahad%C4%B1r Reklamımı da yapayım. :P Tek sıkıntım altıncı harfin Türkçe karakter "ı" olması, oyunlarda karakter ismi girerken Bahadir yazmak zorunda kalıyorum, o da hoşuma gitmiyor, ne yalan söyleyeyim Bahasuke (Mechasuke) ve suke bu amaçla ortaya çıkan nickler, tamamen oyunlarda kullanılmak üzere, fakat üzerime güzel yapıştı, fazlasıyla memnunum. :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

fatih... fatih... fatih...

çok güzel isim yemin ederim, kulağa çok hoş geliyor. recep ivedik yayınlandığında, sondaki -h harfini yutanlar çoğunluktaydı ama ben öyle insanları tuğlayla* terbiye ediyorum.

Lisedeyken anlamdan tatmin olmayıp sözlük karıştırdığım oldu gerçi. fa: gam dizesi elemanı, tih: çöl falan derken zamanla anlamını sallar oldum. bir kere nağmesi var :P

*dekoratif tuğla, bahçe duvarında kullanılan.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Pek yaygın bir isim değildir Tonguç ama yaygın olmaması hoşuma gitmiyor değil :) İsmimi sorduklarında hep yanlış anlıyorlar genelde, Tombiş diyeni mi ararsın, Toygar diyeni mi? Neler neler duydum. Adımın anlamına gelirsek: genel anlamı en büyük çocuk ve bir kuş türü. Bana doğuş anlamına geldiğini söyleyenlerde oldu. Türklerde Orta Asya'dan bu yana ilk doğan erkek çocuklarına verilen bir isim olduğu da söylenir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hiç de memnun değilim :D Aslinda benim ismim Funda olacakmiş da işte 2 erkekten sonra kiz olduk diye Dilek koymuşlar. Liseye kadar bulunduğum ortamlarda hep 2. Dilek oldum, üstelik yaşça küçük olduğumdan efendime söyliyeyim "K. Dilek ol sen, ya da yok yok Çilek diyelim biz sana" tarzi şeylere maruz kaldim. Hele bir de "Direk" sözcüğünü birisi söylediğinde benim onu "Dilek" anlamam vardir ki resmen kuyumu kazarim. "Ha Dilek ha Delik ayni şey fuhahaha" diye dalga geçenleri saymiyorum bile.

Ki zaten L harflerini söylerken biraz problem yaşiyorum, kimi zaman ismimi "Diğek" diye telaffuz ettiğim de olmuştur. Edebiyatçim bana çok çektirdi "adin neydi kizim senin" diye üzerime geldi ismimi bildiği halde. "Lal de bakayim, Lal Lal Lal" diye iyice üst level şeyler yaptirdi herif. Anlayacağiniz çok çektim ben bu isimden.

Ha ingilizcede "Desire" olarak düşününce çok deli oluyor bak, en sevdiğim oyun OST'lerinden birisi de Desire Drive olunca :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

Bu anket patlamasından uzak durmaya ant içmiştim ama isimlerin anlamları ve en sevdiğim isimlerden Bahadır söz konusu olunca ukalalık etme dürtüme engel olamadım. Ne de olsa musahhihim; yanlış gördüm mü -elimden geldiğince- düzeltir, eksik gördüm mü tamamlarım; meslek hastalığı :006:

Yakın zamanda Tarihin Arka Odası programında falan da bahsi geçmiş olduğundan eskiye göre daha bilinirlik kazandı ama bu malumat bombardımanlarına denk gelmemiş olmanız muhtemeldir; özetle anlatayım:

İsmin orijinali "Bağatur". ğ içeren bütün kelimeler gibi bunun da "bâtur" şeklinde okunuşu yaygındır. Çok ama çok eskilerden gelme bir isimdir. Zamanın Çinlileri telaffuzunu beceremeyip önce "Bao-tun" diye aktarmışlar, Çincedeki değişimin veya lehçe varyasyonlarının sonucu olarak da "Mô-tun" diye okumaya başlamışlardır. Cumhuriyetin ilk dönemlerinde Çin kaynakları üzerinden Hun tarihi okumalarında bu "Mô-tun" isminin kökenine dair yeterli araştırma yapılmamış ve tahminî bir tersine mühendislikle "Mete" ismi uydurulmuştur. O meşhur Mete Han'ın ismi aslında Bağatur Kağan, günümüz Türkiye Türkçesindeki karşılığı da Bahadır'dır yani.

Bahadırlara alternatif öneri olsun: Türkçe karakter kullanamadığınız yerlerde (net oyunları vs) isminizi Batur diye de yazabilirsiniz. Gavurlara bir şey ifade etmese bile Orta ve Batı Asya'daki uzak akrabalarımıza tanıdık gelecektir :)

Andımı daha fazla çiğnemeden kaçıyorum. Gün gelir de durumu kabul edilebilir bulmaya başlar veya şemsiye prensibine boyun eğip kabullenmeye karar verirsem anketi doldururum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

- Konu Dışı -

@bakayalo

Kendi kararınız :) Özellikle benim gibi yeni gelen bir kişiyi geçtim, kimsenin yargılamak haddine değil zaten, yargılayacak insanları siz seçersiniz, o ayrı bir konu. İnsanların düşünce farklılığı vardır, katılmak zorunda değilsiniz. Kendimi göz önüne aldığım takdirde paylaştıkça zevk alanlardanım. Boş konuşmuşum, gereksiz ankete katılmışım, bunları önemsemem bile. Yaş benim için önemli bir etken değil. 10 yaşındaki çocuğun düşünce yapısında yazdığım mesajlar oluyor bazen, seviyeyi çok ciddi anlamda düşürebiliyorum. Bu platform için geçerli değil tabii ki, bazı seviyesiz yerlerde dalga geçmiyor değilim. Belki siz de öyle bir insansınız, sizi tanımıyorum. Ankete katılmadığınız gerçeği (ki bu anket bile değil bence) bu düşünce yapısında olup olmadığınızı belirlemez. Tanıdığınız kişiler için andınızı bozduğunuza göre sizin de paylaşmayı seven bir insan olduğunuz aşikar zannediyorum.

- Konu Dışı -

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çağlayan.

İsmimden memnunum. Ama arada sırada "keşke daha erkeksi bir ismim olsaydı" dediğim olmuyor değil. Ufakken aile büyükleri tarafından "Çarliston biberi, Çarli" şeklinde çağrıldığım oldu. Tabi ufakken, büyüklerden böyle şeyler duymak hoşuna gidiyor insanın. Sevildiğini hissettiriyor. Orta okul sıralarında yaşıtlarımdan "Çağla" diyerek dalga geçmeye çalışanlar olmadı değil, ama sonradan vazgeçmek zorunda kaldılar :D Ulan o değil de, eski sevgilim "çağçağ" derdi arada, onu hatırladım şimdi. Bu bahsettiklerim ismim hakkında aklımda kalan güzel şeyler.

Memnun olmadığım, sıkıntı yaratan kısımlara gelecek olursak. Yaşlı kesimin ismimi aklında tutamaması. "Çağatay, Çağlar, Çağın" diyorlar genelde. "Siz istediğiniz gibi çağırın, ben "çağ" ile başlayan her şeye bakıyorum zaten" şeklinde geçiştiriyorum ben de. Bir de "Çağla" olayı var. "Çağlayan" "Çağla". Sanki "Çağla"nın "yan" sanayi ürünü gibi :D

Özetle, her ne kadar "erkeğim ulan ben! hurraa!" diye bağıran bir ismim olmasa da, genç kesmin aklında kalan ve nadir bir ismim var sanırım. Hatunlar da genelde seviyor :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

şahsen hiç düşünmedim ad addır.

Ama adıma gelince Semiha ....

"M" yerine "N" kullananlardan,

"semiş" ,"semoş" gibi yumuşatıcı kıvamında kısaltma yapanlardan

Ya da ismi lazım değil (uzun baaadır :) ) gibi sonundaki harfi kullanmayanlara gıcık olsam da, adımla ilgili bir sorunum yok.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İsimler konusunda berbatım. Yani, bir çok kişinin ismini zar zor hatırlıyorum yada hatırlayamıyorum. Dolayısıyla, isimler konusunda hiç kimseye herhangi bir yorum yapamadım. Kendi ismime gelecek olursak, ore wa Yasin. Fakat, insanlar niyeyse ismimle çağırmıyor. Üniversitede takma adım vardı, lise de öyle ve öncesi de öyle. Şu bir kaç senedir, ismimi duyar oldum. Cidden garip bir durum. Tabi yakın çevrem hariç. Onlarsa ismimle ilgili bir yorum yapacak yada şöyle böyle laf türetebilecek insanlar değil. Onlar dışındakiler de takma ad kullandıklarından, memnuniyetsizlik yada memnun olma durumunu tam anlamıyla yaşayamadım.

Zaten isim, isimdir. Çok önemli bir mevzu değil. Sanırım, bu konu hakkında ilk kez şu an düşünüyorum/düşündüm.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Zaten isim, isimdir. Çok önemli bir mevzu değil. Sanırım, bu konu hakkında ilk kez şu an düşünüyorum/düşündüm.

Bence yanılıyorsun Cloud. İsim önemli bir mevzu. İsmi Abuzittin, Okşan gibi olan kişiler sürekli dalga konusu olmakla karşı karşıyalar. Bu da kişide derin yaralar bile açabilir. Ailelerin çocuklarına isim verirlerken bence iyi düşünmeleri lazım. Ömrün boyunca taşıyacaksın bunu. Belli bir yaşa gelirsin mahkeme kararıyla yine değiştirirsin ama ne diye uğraşasın ki baştan normal olması varken.

Şu an bu başlıkta yazan arkadaşların hepsinin ismi gayet normal. Benim ortaokulda bir arkadaşım vardı. Adı soyadı şöyleydi; Olgun Portakal. Çok başarılı çok zeki bir çocuktu ama bu isimle hep dalga konusu oluyordu. Başarısı ve zekiliğiyle değil de bu ismiyle konuşuluyordu hep.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Katılmakla beraber, bakış açısı ile olan ayrı bir konu için yorum yapılabilir. Ailelerin (genellikle köy veya töre (hala kaldığından emin değilim)) tuhaf inançları yüzünden evlatlarına saçma sapan isimler verip, bizim geleneğimiz diye ayırt etmeleri şahsen kahkaha atmama neden oluyor. Evlatları İstanbul gibi büyük bir şehir gördükleri anda, insanların eleştirmemesi içten değil. O yüzden eğer sürekli evde değilseniz, nick kullanmıyorsanız isim oldukça önemli bir noktada. İsim konusu yüzünden pek çok kişinin psikolojik bunalımlara girdiği ayrı bir nokta. Kişi her ne kadar değiştirmeye çabalasa da kişiliğine işlediği için kurtulamıyor. İsmini değiştireceği ana kadar (20 yıl, 30 yıl) bu ismin ağırlığını taşıyor, ailelerin bencilce davranışları pek hoş değil bence bu konularda, umarım böyle bir hataya düşmem.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hiç memnun değilim ismimden. İsmin kendisinde sorun yok da, uyuşmuyoruz pek. Bir de Unicode olmayan harfler dolu boş yere zorluk resmen :D Hatırlıyorum Almanya'da tek bir kişi düzgün telaffuz edemiyordu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Benimki Itır ve çok mennunum. Gerçi küçükken, özellikle de ilkokul ve ortaokul dönemlerimde hiç mi hiç mennun değildim. Dalga geçilmeye çok müsait bir ad ama şimdilerde arkadaşlar bile miyon göründüğüm için genelde Itır yerine Çıtır demeyi tercih ediyor. :P Nadir kullanılan ve orjinal bir isim olduğu için adımdan çok mennunum, değiştirmeyi hiç düşünmedim. :)

Anlamını da kendisini de seviyorum. Itır 'güzel koku' demek, bir de Itır adında bir çiçek var. Daha önce hiç görmemiş olanlar için buyrun resim:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ismimde nickimde ayni :) isim isimdir diyerekten mutlu mutsuz olmam mumkun degildir ailemizin bize bir armagani oldugu icin ictenlikle kabul etmemiz gerektigine inan biriyim.. anlami soylu kan baskan gibi seylermis daha once merak edipte arastirmamistim bu konuyu gorunce bakayim dedim soylu kan baskan gibi seyler cikinca havami atayim dedim :))

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İsmimi seviyorum ama ilkokulda Pınar sucuk-mucuk veya Pınar süüüt diye çağrılmak hiç hoş değildi. :dft001: Şimdilerde Pınar'ın reklamları azaldı da böyle olaylar artık başıma denk gelmiyor. :D Ayrıca adımın Japonca'da Izumi olarak tam bir çevirisi var, kursta hocam öyle hitap ederdi. :qegenmis:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İsmim Büşra. Gayet de memnunum. Pek fazla dalga geçilecek bir yanı yok. :D İnsanların eline koz vermiyorum yani. Anlamı müjdeli haber. Bazı kaynaklarda da "cehennemde günahları bitmiş olanlara cennete geçmesini müjdeleyen melek" diye geçer. İkisi de cool benim için :D

---Bu arada konu sahibinin aslında bu tarz ilginç konular açması güzel bir şey. Anime konuşmaktan bunaldığımızda en azından cevap verecek bir konumuz oluyor. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Rica ederim, benim için bir zevk, asıl mesajlarınız için ben teşekkür ederim. Her konu açılışında yalnız başıma kalacağım derken 1 derken 2, 2 derken 3 oluyor, ne güzel muhabbet ortamı oluşuyor, gönderilen mesajlar için benim teşekkür etmem lazım aslında ancak sadece beğenmekle yetiniyorum. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

öhöm ben de orçun küçükken çok çektim ismimden de lisede baya oroçumaru oroçumaru diye diye gittik üniversitede de öyle diyorlar ama bence sorun yok küçükken dalga geçilmesine rağmen başka bir ismim olsun diye düşünmemiştim ama ismimi çok beğendiğim de söylenemez :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çok memnunum, ismim Kübra. Çok büyük, yüksek mertebe vs. anlamlarına geliyor. Tabii tahmin edersiniz ki çocukken 'Kurba' şeklinde şakalar her zaman olmuştur. Yakınlarım 'Kübüş, Küboş vs.' diyerek ismimi daha da sevimlileştirmekteler. En yakın arkadaşımın 'Küb, Kübüt' şeklinde hitap etmesini biraz garipsesem de kulağa komik ve hoş geliyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çok memnunum, ismim Kübra. Çok büyük, yüksek mertebe vs. anlamlarına geliyor. Tabii tahmin edersiniz ki çocukken 'Kurba' şeklinde şakalar her zaman olmuştur. Yakınlarım 'Kübüş, Küboş vs.' diyerek ismimi daha da sevimlileştirmekteler. En yakın arkadaşımın 'Küb, Kübüt' şeklinde hitap etmesini biraz garipsesem de kulağa komik ve hoş geliyor.

Ortaokulda çok sevdiğim tombiş bir kizin adiydi Kübra, küpçük küpçüğüm <3 diye severdim hep :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İsmim Özkan.

İsmimle alakalı sevmediğim bir durum yok. Sadece liseye kadar ismimi bir yere yazarlarken hep "Öskan" diye yazarlardı gıcık olurdum. Ama liseden sonra herkes doğru yazmaya başlayınca bende rahatladım. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?