Jump to content
  • Kayıt Ol

Terra Formars


Fingolfin

Önerilen İletiler

67117.jpg

KONU: İnsanlık bir virüsün tehdidi altındadır. Ve bununla mücadeleyi anlatır...:D

İLK İKİ BÖLÜM:

Animeyi sevdim. Yani konu sıkıcı değil. Karakterlerde şimdilik sıkıntı yok. Tek sorun sansürler.

Ama bu tür animelerde kesin her şey insanın kendi başının altından çıkıyor. Bu durumu da artık sevmiyorum açıkcası. Bu arada bu anime için söylediğim bu bilgi spoiler değil, zaten her şey açık başlıyor.

Bu arada, yaratıklar bana mimic filmini anımsattı. İzleyen olmuşsa demek istediğimi anımsayacaktır.

67117.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 15
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • meyday

    2

  • Akuma_Blade

    2

  • asisitasit

    2

  • _Kyoukasuigetsu

    2

mimic deyince hep aklıma all you need is kill geliyor :S zaten buram buram sansür yedik güzel yorumlar alırsa sansürsüzünü bekleyecem :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Attack on Cockroach+Sansür.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@asisitasit

Anime güzel yahu. Ama sansürü bayağı bayağı abartmışlar. Sansürsüzü beklenir yani :D Tokyo Ghoul'un sansürlerini arattı bu valla :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yaratıklar = %99 mağara adamı + %1 cockroach

:D

Dalgaya alıyor değilim yanlış anlaşılmasın şimdi. 2.bölümde gördüklerim üzerine -her ne kadar aslında göremediysek bile- yaratıklar çok işlevseldiler, hoşuma gitti. Mangasında karartılan sahnelere baktım hızlıca, türü itibariyle içerik olumlu. Sansürsüz çıkarsa -çıkmaması her zaman ihtimaller dahilinde- cazibesi var.

Açılış kısmında görünen karakterin evrimleşmiş görüntüleri sanki hikayenin çıtasını çok yükseltmeyebileceği intibasını uyandırdı bende ama yine de ortalama bir düzey tutturmasını umuyorum.

Animasyon olarak ise yeterli bulduğumu söyleyemem. Parlak ve düzgün hatlar görmek yanıltmasın. Saniyede akan kare sayısı çok az tutulmuş. Bir mimikten ve hareketten bir diğerine akışlar hızlı oluyor ya da bir mimik ekranda gereğinden biraz fazla kalabilir bu durumda. Bu anlattıklarımı "gif" hazırlamak ile uğraşan oldu ise daha iyi anlar. Bu masrafları epey düşürür ama akıcılıkta da ciddi zafiyet veriyor.

Yönetmeni Hamasaki Hiroshi ise zorlayıcı içeriklerin tam adamı ama animasyon stüdyosunu ve hikayenin gelişmesinin nasıl olduğunu tam bilmediğim için fazla beklenti oluşturmadım. Seri olmasa bile yönetmeni benim adıma özel biri, onun için tamamlayacağım. Texhnolyze, Shigurui, Steins;Gate, Iron Man: Rise of Technovore gibi yönettiği diğer yapımlarında aşina olduğum psikolojik durumları yansıtma tarzı (donuk bakan karakterlerin gerisinden yükselen rahatsız edici müzik ve parlak arka tema kombinasyonu) tabi burada da var.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

kyouka güzel diyorsa sansürsüz versiyon bekleyip şans verecem :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Oha yav. Bizim böcükler harbiden yapmış yapacağını nasıl girdi koskoca kabile. Raid lazım bizimkilere acilen. :gul gul:

Böcükler de Smackdown'dan evrimleşmişte gelmiş. Ne cüsse var ya.:011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

3. Bölüm

Bu sansüre benden de teslim bayrağı çıkar smiley-gen164.gif

Sansürü koyarken, görüntü abes şekilde bozulup izleyene ayıp etmeyelim diye bari uğraşılır hani. Ekranın neredeyse tamamen kararmasından sonra görüntünün tam ortasına konulan siyah daireleri de gördük.

Sansürü bir kenara bırakalım, olaylar çok savsak veriliyor. Bu kadar kısır bir bütçe ile böyle yapımlardan iyi bir sonuç çıkmaz/çıkamaz zaten. Kan, parçalama, kıyma vs gibi cazip kısımlarının da kara lekelerle tıkaçlandığını göz önüne alırsak geriye bir şey kalmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Sansürden arı bluray sürümleri çıkana değin bekleme odasına aldım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sansürlü izlenmiyor gerçekten. Bekleyeceğiz artıkın.

bu böcükler ne hikmet ki serumları kırıyorlar acaba?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Terra For Mars her ne kadar sezonun iddialı yapımlarında biri olsa da sansürden değil karakterleri, ekranı dahi göremeyen izleyicilerce haklı olarak eleştirilmişti. Geri adım atan yayıncı Crunchyroll 26 Ekim'den itibaren serinin sansürsüz olarak yayınlanacağının haberini verdi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

herkese hayırlı olsun. şimdiye kadar yayınlanan bölümlerde sansürsüz yayınlanacak mı acaba?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yine de mimik ve jest sansürü var seride . Manganın sesli ve akışkan arka planlı hali anime, kanal D deki kuzey güney dizisi gibi yarım saat karakterin yüzüne bakıyoruz. Karartı kalksa bile pek hareketlenme olmayacak bence

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

herkese hayırlı olsun. şimdiye kadar yayınlanan bölümlerde sansürsüz yayınlanacak mı acaba?

Evet bundan öncekiler sansürsüz olacak, sonrakiler de. Ama TV sürümünü kullanan gruplarda değişme olmayacaktır. Ayrıca beklenti yaratmak istemem, BD boyutunda bir uncensor beklemeyin ama ATX TV benzeri bir uncensor'a gidebilirler. Seri her halukarda izlenebilir bir hal alır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 ay sonra...

Sansürsüz versiyonunu nihayet izlemeye başladım ve seri beni baya sardı. Özellikle her böcek hakkında verilen bilgiler filan baya güzel. Tamam aksiyon bölümleri filan biraz bayat gelebilir ama yinede seri kendini izlettiriyor. Ancak 8. bölüme gelsem de fazla soru işareti var. Umarım son 5 bölümde bu soruların çoğu yanıtlanır. Ha bide müziklerini acayip beğendim. Benim gibi starship troopers(ilk bölümü) manyağı için fazlasıyla güzel bir anime. Animeni bitirdikten sonra mangasını mutlaka takip edeceğim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Final

Her ne kadar animasyonuydu, konusuydu filandı eleştirilse de ben baya sevdim bu animeni. Özellikle her karakter için analizlerin ve geçmişlerinden bahsedilmesini sevdim. Tüm karakterler hakkında fazlasıyla bilgi verildi. Umarım 2. sezonu gelir ve eğer kaliteyi biraz artırırlarsa bence baya tutan bir seri olur. Özellikle gore öğelerini seven kısım için.

ve böceklerin bu kadar evrim geçirmelerinin ve kurnazlaşmalarının arkasındakı sır perdesini azda olsa gösterdiler ve yine ihanet eden insanlar çıktı. Çin grubu yanlış hatırlamyorsam 6-7. bölümlerde öldüğünü gösterseler de sonda hepsinin yaşadığını ve büyük ihtimalle ihanet edenler grubunda olduğunu gösterdiler. Bölüm sonu bildiğin 2. sezona yeşil işık yakmış bir animenin bitişi gibi oldu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?