Jump to content
  • Kayıt Ol

Gundam: Build Fighters Try


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

GBFT.jpg

Sei Iori'nin 7. Gunpla Şampiyonası'nı kazanmasının üzerinden 7 yıl geçmiştir. PPSE'nin yerine artık şampiyona Yajima Grubu'nca organize edilmektedir ve bu da tüm kuralların yenilenmiş olduğu anlamına gelmektedir. Bu yeni dönemde şampiyonanın ünü eskisinden çok daha büyümüştür.

Öte yandan Sei Iori'nin yeni bir Gunpla dövüşü ekolü yaratmak ümidiyle yeniden kurduğu Seiho Akademisi Gunpla Klübü bir hayal kırıklığıyla sonuçlanmıştır. Akademinin Gunpla Klübü'nün tek üyesi okulunun Gunpla Klübü başkanı olan Fumina Hoshino'dur. Öte yandan yeni kurallar gereği her katılımcının 3 kişilik bir takım kurması gerektiğinden yaklaşan turnuvaya katılamayacağını düşünmektedir.

Okula Sekai Kamiki adında transfer bir öğrenci geldiğinde durum değişmeye başlayacaktır. Yaşından beklenmeyecek türde bir dövüş ustası olan Sekai yeteneklerini sınamak için yeni bir alan aramaktadır ve Hoshino ile tanışmasıyla, Gunpla savaşı tutkusu onu da etkisi altına alır. Sekai bir G Gundam varyasyonu olan Build Burning Gundam, Fumina ise bir kendi SD dizaynı olan Winning Gundam ile turnuva pratiklerine başlar. China Kousaka'nın kardeşi Yuuma Kousaka'nın gelişi ve RE GZ'den modifiye edilmiş uzun menzil tipi Lightning Gundam'ı yapmasıyla takım tamamlanır ve elemelere girmek üzere mücadeleye başlarlar.

Build Fighters Try, önceki sezonda olduğu gibi Sunrise'ın Studio 3 birimi tarafından hazırlanacak. City Hunter, SPT Layzner, Gundam 0083, Victory Gundam, 08th MS Team, Gundam SEED Destiny, Gundam 00 ve Gundam AGE bu südyonun önceki işleri idi.

Yeni seri ilk seriden farklı olarak Kennji Nagasaki (No. 6) yerine Shinya Watada (Gundam 00 Movie, Gundam AGE: Memory of Eden, Gundam UC OVA #4, Tiger and Bunny: Beginning) tarafından yönetilecek.

Ayrıca önceki serideki animasyon yönetmenlerinden Se Jun Kim'in artık G no Reconquista'da yeralacak olması yeni seride Masami Obari'nin etkinliğinin artacak olması şeklinde de yorumlanabilir.

Son olarak Yaraon'dan derlediğim Build Fighters TRY haberleri:

>1. sezonda Build Knuckle'ın serinin 2. yarısında çok fazla kullanıldığına ilişkin eleştiriler üzerine TRY serisinde her bölümdeki bitirici vuruşları sadece Build Knuckle üzerine yığmamaya karar vermişler. Maçları bitirecek yeni yollar ve metotlar üzerine fikirler değerlendiriliyormuş.

>2. sezonun yönetmenliği için ilk tercihleri Nagasaki'ymiş fakat teklif geldiğinde kendisi başka bir seri için anlaşmış olduğundan yeni seri Watada'ya teslim edilmiş.

>Senarist Kuroda karakter çeşitliliğini arttırmak üzerine fikir değerlendirmelerini sürdürüyor.

>Ana karakterlerden Sekai'nin Burning Gundam adlı birim kullanması Watada'nın fikriymiş. Zira batı ülkelerinde God Gundam'ın Burning Gundam olarak bilinmesinden dolyı bunun daha doğru bir karar olacağını düşünmüş.

>Gunpla konsepti daha detaylı işlenecek. Kuralların tümüyle yenilenmesinden hareketle artık kit yapanların, bunları savaştıranların, hatta işin askeri taktik kısmına kafa yoranların seveceği bir işleniş kurulmaya çalışılıyor.

>Serinin 4. bölümü SD Gundam hayranları için özel olarak hazırlandı.

>İlk sezon, ekibin üzerinde baskı oluşturacak kadar değil de yeterli bir başarı kazandığından ekip bu kez istedikleri her şeyi deneyebilme ve yapabilmeye dönük bir özgürlüğe sahip olduklarının güvencesiyle çalıştıklarını söylüyorlar.

>2. sezon onayı 1. serinin sonlarına doğru gelmiş. Bunda en büyük pay 15. (Wing Fenice vs Build Strike) ve 18. (GM Sniper K9 vs Kampfer Amazing) bölümlerinin gerçekten çok iyi eleştiriler almasıymış. Dolasıyla serinin zirvesi diyebileceğimiz bu bölümlerdeki hissiyatın 2. sezonda genele yayılabilme ihtimalini varsayabiliriz.

>Yapımcılarla yapılan görüşmeler sonrası G no Reconquista birimlerinin seride yeralmasına yeşil ışık yakıldı. Öte yandan seriyle ilgili çalışmalar zaten daha önce başladığından bu birimleri seriye adapte edebilmek fazladan efor gerektirebilirmiş.

Bunun yanısıra seride Ral'ı seslendiren seslendiren seiyuu'nun (Bkz. yukarıdaki fragmanı da seslendiriyor, hatırlarsınız herhalde bir yerlerden) 1-2 hafta kadar önce hastaneye kaldırılması sebebiyle bu karakterin seride ne ölçüde yeralacağını söylemek şu an için zor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 ay sonra...
  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    2

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

-Jigen Haryuuuuuuuuu....

-YETERRRRRRRRRRRRR!!

Düşüncelerim kısaca böyle özetlenebilir. Yanlış anlaşılmasın, Gunpla dövüşlerini işleyen bir seriye karşı değilim ama bunu bu kadar otistik yapmalarına karşıyım. Benim gibi Gundam hayranı birisinin bile skip'leye skip'leye izleyebildiği, geçen yılki sezonun aksine izlenebilir 2-3 bölüm bile çıkartamamış bir yapım olarak Build Fighters TRY hakikaten israf bir yapım olmuş.

Seri son çeyreğine girmesine rağmen ve G no Reconguista'nın düşürdüğü çıtaya rağmen ilk serinin üzerine çıkamadı maalesef. İlk seride en azından 2-3 dövüşte eğlendiğimi hatırlayabiliyorum fakat TRY'da tek bir dövüşte bile eğlenemedim. Açıkçası G Gundam ve Turn A Gundam'dan sonra daha kötü, daha doğrusu daha sıkıcı bir Gundam serisi yapılabileceğini sanmıyordum ama bu seri sağolsun, G no Reconguista ile bunu el birliğiyle başarıyor.

Serinin tek artısı Lightning Gundam'ın ilk formu ve rakiplerin Gunpla'larının bazılarının (Mega Shiki, Perfect Gundam III "Red Warrior", Gundam EZ8 SR, Celestial Sphere takımı) dizayn olarak güzel durması ama ilk serinin bile daha çok sevilesi birim çıkarttığını hatırladığımda ve kayda değer tek bir OP - ED göremediğimi farkettiğimde TRY yılın hayal kırıklıkları arasında yerini de almış oldu benim için.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?