Jump to content
  • Kayıt Ol

Grisaia No Kajitsu (05.10.2014)


painscream

Önerilen İletiler

65881l.jpg

Yuuji Kazami sıradan bir okula girip sıradan bir öğrenci olarak yaşamak isteyen biridir. Bu sebepten bir okula transfer öğrenci olarak kayıt olur. Fakat, bu okul o kadar da sıradan gözükmemektedir. Kazami ile birlikte toplamda 6 kişinin okuduğu bu okulda hikayemiz şekillenmekte.

1. Bölüm

Visual Novel' i hakkında gayet olumlu şeyler duyduktan sonra beklenenler listesine attığım bir seriydi. Çıkar çıkmaz da izledim. Tüm karakterlerimizde bir gizem havası hakim. Bu benim hoşuma gitti. Kazami' nin kişiliği, kızların kişiliği gayet çeşitli ve güzel. Beklentilerimin yüksek olduğu bir seri. Kaç bölüm olacağı MAL' da yazmıyor ama umarım 24 bölümden aşağı olmaz diyorum.

"Tsundere girls must have blonde pigtails! Get it?

Bu karakterin de ilk bölümden ana karakterimize falçata çıkarması kendisiyle bir sorunu olduğunu gösteriyor. Zaten bölüm sonunda da diyor " Seni asla kabullenmeyeceğim" diye.

Kısacası ben ilk bölüm itibariyle beğendim, devam etmeyi planlıyorum. Umarım beklentilerimi karşılayan bir seri olur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 7
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • painscream

    2

  • ademania

    1

  • loykad

    1

  • AkuTan

    1

Sonbahar için yayınlanan anime listesinde ilgimi çeken bir yapım olmamıştı ancak ilk bölümden falçata çıkaran son karakter Bakemonogatari'den Senjougahara Hitagi'ydi, bu sebeple hiç duymadığım bu seriye bir şans verip izleyeyim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

VN'sine kesinlikle göz atacağim bir yapimdi ama tüm romanlarin çevrilmediğini hatirliyorum. Bu da sanirim sadece ilk romani ele aliyor, doğru düzgün olaylarin gerçekleşmediği laylaylom bir şey olacağa benziyor.

Aku gel de bi aydinlat şunu ya :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

VN'sine kesinlikle göz atacağim bir yapimdi ama tüm romanlarin çevrilmediğini hatirliyorum. Bu da sanirim sadece ilk romani ele aliyor, doğru düzgün olaylarin gerçekleşmediği laylaylom bir şey olacağa benziyor.

Aku gel de bi aydinlat şunu ya :D

Forumun hizmetindeyim :011:

Şimdi bu Grisaia 3 vnden oluşan (Grisaia no Kajitsu, Grisaia no Meikyuu, Grisaia no Rakuen) son derece kaliteli bir üçleme. İlk oyunu karakterleri tanıtıyor, hikayeye giriş yapıyor, 2 ile 3 de dallara ayrılmadan tek çizgi üzerinde hikayeyi ilerletiyor. Yani ilk oyun bi miktar düşük kalıyor diğer ikisi yanında ama yine gayet güzel sayılır,aynı zamanda tek çizgiden ilerlemesi de anime uyarlamasına gayet uygun bir seri yapıyor kendisini. Sadece 1. oyunu çevrildi daha, 2. oyunun çevirisine yeni başlandı.

Animeye gelecek olursak, Şimdi eğer anime üçlemeyi anlatacak, genel bir eser olursa beklentileri yüksek tutmamızda sıkıntı yok, dediğim gibi 2. ve 3. oyunda route olayı olmadığından son derece hoş bi şekilde animeye aktarılabilir. Ancak animemizin ismi "Grisaia no Kajitsu", yani 1. oyunun ismini taşıyor, Bu sezon sadece 1. oyunu kapsayacak olma ihtimali de var ne olacağını kimse bilmiyor maalesef. Eğer sadece 1. sezonu taşıyacak olursa aşırı fazla bi beklenti içinde bulunmamakta fayda var. Hoş ben 1. oyunu da çok sevmiştim, ama asıl mevzulara girmiyorlar yani bol miktarda soru işareti kalıyor.

Kısacası laf salatası yaptım ama bende tam bilmiyorum sadece 1. oyunu mu anlatacaklar üçleme olarak mı ele alacaklar :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bunu önerenler felan vardı. Karakter tasarımlarına rağmen izlemeyi düşünüyorum. Çevirisini alan biri olur umarım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

1-2

İlk kısımlardan oluşan bir şaşkınlık ile sanırım harem edasına dönecek derken ve bırakmayı düşünürken, yani alt kısma atacağım sahne için konuşabiliriz. Her bölümde 1 kişi yakınlığı derken ortalık karışmasın yani.

image1.jpg

Ki böyle düşünürken barındırdığı tür ortaya hafif de olsa ortaya çıktı. Bütün karakterlerin kendi geçmişleri, nefretleri vs ile olan bir akış bizi bekliyor gibi.

VN okumadım, o yüzden 1 ve 2.bölümler için yorum yapabilirim sanırım. Karakterler üzerinden yorumlarsam daha iyi olur. Yuuji ana karakter olarak sahnede zaten, kendinden olgun davranışlar sergiliyor sürekli ve tabii sürekli "usta" dediği kişi merak konusu. Makina çok sevimli, sakar bir kız gibi görünse de büyük ihtimalle ilerleyen aşamalarda bizi şaşırtacak kişi olacak. Sachi için de aynı durum söz konusu diye düşünüyorum. Amane ana karakterimize sırnaşsa da (ilk bölüm için odasında üstünü değiştirmesi - ki farklı bir amaç var, üstünü değiştirmek için girmedi -, ikinci bölüm için ayağını sürtmesi, kız arkadaşı olup olmadığını sorması vs) ve ilk bölümde "seni buldum" demesi büyük ihtimalle bir nefret göstergesi. O yüzden nefret-sevgi arada karışacak gibi geliyor. Yumiko tam tersine çok saldırgan, dolayısıyla Amane durumunun tam tersi gibi düşünebiliriz, ama ikisi de aynı amaç doğrultusunda sanırım. 2.bölüm sonunda Yuuji ile olan arkadaşlık üzerine bir muhabbet döndü. Arada hafif de olsa romantizm etkisini de düşünmüşler, en azından ben öyle gördüm. Ve tabii bunun üzerine herkesin ilk başlarda nasıl geldiğini göstermeleri ve arkadaşlık kurmalarını göstermeleri çok hoş bir yön olmuş. Chizuru büyük ihtimalle bir şeyler yapabilecek bir karakter. Aynı şekilde patronu olarak 2.bölümde gözüken JB için de konuşabiliriz sanırım. Michiru büyük ihtimalle ortada kalacak karakter olabilir, klasik Tsundere gibi geldi bana, bilemiyorum. Ya da bunlar tabii ters köşeye de yatırabilir. Tabii bir de 2.bölümün son kısmında önceki kısımlar gösterilip, "bu defa gelecek kişi erkek olacak" şeklinde de belirtildi.

Ecchi seviyesi abartılmış. Çok daha aza indirgenebilirdi. Onun dışında OST kullanımı oldukça hoşuma gitti. OP ve ED kısımları seri ile uyumluluk göstermiş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 ay sonra...

Diğer 2 bölümünde (Meikyuu,Rakuen) serisinin yapılacağının açıklanması ile seriyi izlemeye başladım. İlk bölüm itibarile dikkatimi çeken 2 şey güzel seiyuu seçimleri ve müzikler oldu. MAL'da türler arasında ecchi göremedim ama bana ilk bölümde ecchi var gibi geldi :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Seride biraz ecchi var. Bana göre geçen sezonun güzel serilerinden biriydi. Sonuna kadar izlerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız. Ben gayet beğendim seriyi ve diğer serilerini de merakla bekliyorum. Bu sezon karakterleri tanıdık, hepsinin hikayesini öğrendik bir nevi. Gelecek sezon neler gösterecek bakalım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?