Jump to content
  • Kayıt Ol

Shingeki no Bahamut - Genesis (06.10.2014)


painscream

Önerilen İletiler

65715l.jpg

Leone Favoro adlı ödül avcısı etrafında şekillenen anime büyülü bir dünya' da geçmekte.

1. Bölüm:

İlk bölüm savaş ile giriş yaptı. 2000 yıl öncesinden başladı konuya ve o sıradaki savaşı gösterdi bize. Yalnız bu sıradan bir savaş değil, ejderhalar ve yaratıklar arasında bir savaş. Bu savaş boyunca çalan ve animenin sonlarında da çalan müzik çok iyiydi. Savaş sahnelerine çok iyi uyabilecek bir müzik seçimi olmuş, dark souls'u anımsattı bana. Ending parçası muhtemelen.

Ana karakterimiz ödül avcısı. 2 aranan suçluyu nasıl yakaladığını gördük. Gerçi birini kendi yakalamadı ama gayet yetenekli biri bence. O bölüm boyunca devamlı olarak atıştığı diğer ödül avcısıyla sorunu ne pek anlamadım ama o da main karakter olarak gözüküyor MAL' da.

Anime bir kart oyunu uyarlamasıymış. Bundan iyi bir şey çıkabilir mi diye düşündüm onu görünce ama ilk bölüm itibari ile geçer not aldı benden. Müzikleri de gayet beğendim. Umarım beklentilerimi karşılar.

Şöyle bir tane de bölüm içinden bir sahne koyayım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 13
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • calieran

    3

  • bLueeekun

    2

  • cakiphan

    2

  • painscream

    1

Çevirisi gelirse izleyeceğim bunu. Sevdim konusunu. Umarım yarı yolda bıraktırmaz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

1. bölümü çok severek izledim bence başarılı bi yapım olma ihtimali çok yüksek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Güzel başladı. Hemen ilk sahnelere, savaş sahneleri koyma iyi bir taktik. Sonradan tempo yavaş yavaş dindi ve final oldu. Bu arada geçenlerse, neyin ne olduğuna dair ufak tefek ip uçları.

Merak ettiğim şey, hatun kişinin -Amira'nın- Heruheimu denilen yeri neden aradığı ve nasıl gökten düştüğü... Ayrıca, şeytan kılığına büründüğü durumuna bayıldım.

İyi hoş başladı da, kaç bölüm olacağı da belli değil. Konuyu nereye kadar götürecekleri muamma. Ortalama 24 bölüm yaparsa kâfi. 36 'ya çıkarsa dallandırıp budaklandığından sırıtabilir. Ama iyi işlenirse sevinirim...

Neyse yorum yazasım da yok zaten. Bu kadarı yeterli.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Müzikleri olsun, aksiyon sahneleri olsun, çizimleri olsun Gerçekten çok güzel bir seri olmuş. Baya emek harcanmış. Bu seri oyundan uyarlanma bir seri mi? Eğer düşündüğüm oyunun serisi ise oyunu pek sevmemiştim. :birsey gelmez:gj

Bakalım umarım iyi bir uyarlama olur. İnsan gibi olayları geliştirip sonra umulur ki iyi bir final yaparlar. Zıpbadanak her şeyin yarıda bırakılması hiç hoşuma gitmiyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şuan için beni çok etkilemedi. İlk baştaki savaş sahnesini beğendiğimi söyleyemem. Kullanılan animasyon tekniği sırıttı gibi geldi. Ve koca ejderha, iblis vb ile bunların ışınlaşması bana heyecan verici gelmedi. Daha önceki animelerde veya mangalarda sık gördüğüm bir olguydu. Ama bunların kullanılmasına karşı değilim hatta ejderhaları çok severim. Sadece daha anlamlı, etkileyici ve oturaklı kullanılması lazım(tam ifade edemedim ama neyse).

Onun dışında hikayenin başında eskiden yaşanmış önemli olayların anlatılması taktiğini çok severim ve bence güzel oluyor. Özellikle Yüzüklerin Efendisi ve onun evreniyle ilgili filmleri örnek verebilirim buna. İzleyenler anımsayacaktır. Ama dediğim gibi bu animenin başı tam olmamış bence.

Ana karakter(ler)i sevmedim çizimleri(dış görünüşleri, tarzları) hoşuma gitmedi. Kırmızı bonus kafanın kişiliğini de hiç sevmedim. İki karakterin kovalamacası, şehir ve yaşananlar bana El Dorado Yolu adlı animasyondaki bazı sahneleri ve onların ana karakterlerini anımsatı. Hatta sanırım o sahnelerde İspanyol tarzı bir müzikte çalmıştı shingekide.:D

An Kadın karakterimizi ise çok beğendim. Güzeldi ve dönüşüm hali de güzeldi.( Bu arada sitede pembe saçlı karakterleri sevmeyen biri vardı sanırım.:D)

Konusu hakkında ise çok net bilgilere henüz ulaşamadık. İlerleyen bölümlerde göreceğiz. sonuç olarak şimdilik karar vermek için erken ama bekleyip göreceğiz nasıl bir anime olacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hemen hemen herkes aynı şeyleri beğenmiş. Bende aynı şekilde düşünüyorum. Anime'nin kart oyunu uyarlaması olduğunu şimdi bu konuda öğrendim ama ne yalan söyleyeyim izlerken öyle bir izlenime kapıldım. O kadar anime izledim o animelerde büyüler, ejderhalar ve mistik canavarlar vardı ama ilk defa bir animeyi izlerken hem Yu-gi-oh'u izliyormuşum gibi hissettim hem de "Acaba bu kart oyunu mu?" diye kendime sordum. Bilmediğim bir şeyi doğru olarak sezmem de fena değilmiş he. :011:

İlk bölüme farklı giriş ve olay döngüsü koymuşlar. Hemen ilk bölümde her şey açıklanmadı. Sadece bir dünyadayız ve o dünyada suçlular, o suçluları avlayan ödül avcıları var. Ayrıca suçlular büyüde kullanabiliyor. Ödül avcıları ise bileklerindeki alet sayesinde kullanılan büyünün gücünü anlayabiliyorlar. Ana karakter ilk büyü görüşünde aletin düşük yanıp kızın şeytana dönüşme sahnesinde bileklerin adete ışık saçması büyünün gücünün göstergesidir bana göre. Efekleride beğendim karakterleri tanıya tanıya güzel şeyler çıkacağını düşünüyorum.

Bölüm sayısı ne kadar olur bilmiyorum, oyunundan da haberim yoktu ama bu animenin evreni genişse, hikayeleri varsa 20-26 bölüme kadar sıkılmadan izleyebiliriz. Ha eğer yoksa 12-13 bölüm izler iyide bitirirlerse iyi bitti deriz. Tabi her iki koşulda da iyi işlenmesi gerek. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

valla güzeldi abi, doğruya doğru. ikincil ana karakterimiz kaisar ise bildiğin dandy. müzikler de keza güzel. acayip gideri var bunun. en az beş farklı fansub gelir diyorum :D

yalnız abi animeden mitoloji akıyor, keza oyun da öyle. ortaya karışık olması biraz kötü gerçi. mesela sırf iskandinav mitolojisi olsa :D

*helheim, veya hel ise iskandinav mitolojisinde cehennemdir.

ek; 1. bölümün girişindeki savaşta, çağrılan atlı bey aslında odin'miş la :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yanlış öğrenmediysem bu anime telefon oyunuymuş. Androidde Rage of Bahamut yazın çıkar. Ben indirip biraz oynadım ama ısınamadım. Diğer platformlarda var mı bilmiyorum. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Şimdilik kendine has bir üslupla ilerliyor. Pembe saçlı şeytan kızımız çok tatlı.:25550:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

geçen hafta zombi vs balıkadam herne hikmetse ilgimi çekti bu haftada cehennem yaratığından kız kaçırma vardı . Anime bu yaratıkları gayet güzel kullanıyor. Şu zombi kızın seiyuusunu çok severim karaktere de uymuş. Ekibede böyle yaşını başını almış bi lazımdı zaten gerçi daha ekip olamadilar ya neyse. Şöyle bir bakınca ekip daha yeni doğmuş gibi görünen herdaim aç tek kanatlı şeytan, açık gözlü atik fakat bahtı kara şeytan maduru şeytan, at gözlüklü takıntılı tez canlı şovalye artığı, 200 yaşında necromancer bir zomdi. Böyle bir ekip gördüğimü pek hatırlamıyorum . Bi tarafta da jan dark var..... neyse gerisini bağlayamadım böyle kalsın şimdilik

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Animeden fantastiklik fışkırıyor. Bu da izlemem için en büyük etken. Hiç sıkmadan izletiyor, merak ettiriyor. Sürekli aksiyon oluyor. Bunlar bu seriyi zevkle takip etmem için yeter de artar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

son bölümdeki excaliburumluk kısımlar güzel değildi ama o pençeden güzel kılıç olur favaya

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...

Ve serimiz bitti.

Finali güzel oldu. Baya kırdı geçirdi ortalığı. Animasyonlar biraz göze batsa da oturduk izledik. Müziklerini çok beğendiğimi itiraf etmeleyim. Atmosferine uyumlu çok güzel müzikler yapmışlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?