Jump to content
  • Kayıt Ol

Naruto Manga Sona Eriyor


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

Bu kez uzun bir süre de yok. Kishimoto 5 hafta sonra seriyi bitireceğini açıkladı.

Kaynak: ANN

Her ne kadar bu eseri hiç haketmeyen bir hayran kitlesi toplamış olsan da, bazı plothole'ları kapatabilmek için kolaycı metodlar seçmiş olsan da, aslında iyi olan, laflarıyla dövüşen villain (?)'lerinle bazen gerçekten kendini tekrarlasan da klasik ekol shounen'lerin bence en iyisini yaratmıştın ve en önemlisi başkaları gibi üzerinden 15 sene geçtikten sonra hala "ehi ehi hikayenin yarısına yeni geldik" diye gösteriş yapmadığın, boş sayfalarla okuyucunu kandırmadığın, aksine okuyucuna verdiğin tüm sözleri tuttuğun için daima hatırlanacaksın, herşey için teşekkürler Kishimoto.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 31
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bLueeekun

    5

  • ademania

    3

  • loykad

    3

  • _Kyoukasuigetsu

    3

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Güle güle Kishi. Bir daha manga alemine dönme. :P Şaka tabi ama manga sektörüne devam edecekse Narutoda yaptığı hataları umarım bir daha tekrarlamamasını dilerim. Bitmeside iyi oldu, çok uzamıştı zaten.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Üzüldüm. 3 Büyükler içinde bir büyüktü ve bitiyor. Güzel bir son bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Vaaaaaayyyy beeeeeee, darisi Bleach ve One Piece'in başina. Yeter da, her güzel şeyin bir sonu olmali. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu güzide 3 ana akım shounen serinin bir bir bitmesi önemliydi, zira senelerdir okuyoruz, insan artık bir son görmek istiyor. Bunun yanında bu seriler zaman zaman tavan, zaman zaman da taban yapmış seriler, ama her zaman göz önünde tutulup iyi davranıldılar, artık bunun sona ermesi gerekiyordu, yeni serilere ve mangakalara yer açılması açısından da güzel olur, rekabetin arttığı yerde daha güzel işler açığa çıkacaktır.

Son olarak açık konuşmak gerekirse, Bleach, Naruto ve One Piece, üçünü de severek okuyordum, ancak üçü de sakız gibi uzadı, Bleach'in de sonunun gelmesine çok kaldığını sanmıyorum, One Piece şimdilik sakızlığa devam edecek gibi, neyse HxH dururken bu serilere laf düşmez zaten.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Vakti çoktan gelmişti bir iki filmle de umarım herşey tadında bırakılır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Adem

Bleach son arcında. Arc bitince onada güle güle diyeceğiz. OP için erken bi zaman hiiiiç bekleme. Akışına bırak gerisi gelir. :D Eskiden bu üçüne 3 büyük deniyordu ama son zamanlarda bu telaffusu çok duymuyorum. Duymadığım içinde galiba yenilerin önü açıldı diye düşünüyordum ve hala açık olduğunuda düşünüyorum. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Amma One Piece düşmanlığı varmış ha, adam ilk bölümde neyse şimdi de o. 15 yılda alışılamadı mı ya? :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

One Piece düşmanlığı diye nitelendirmek yanlış olur, aksine herhangi bir seriye körü körüne bağlanmadığım için mutluyum. Ayı yavrusunu severken öldürürmüş, sevdiğim serinin kötü yanlarını eleştirmeyi beceremiyorsam anlamı yok. Ne yazık ki bu 3 ana akım shounen serinin sevenlerinin genel olarak böyle bir sorunu oluyor, yanlış anlamayın kişisel olarak söylemiyorum. Seriyi korumak adına kötü yanlarına göz yumup sırf iyi yanlarına odaklanıyor, hatta elde en iyisi bu olduğundan şikayet edecek bir yönünü göremiyorum gibi bir tavıra girebiliyorlar. İronik olanı ise anime türleri arasında açık ara farkla en fazla eleştirilecek yön ve malzeme veren seriler yine shounen serilerdir.

Özetlemeye çalışırsam, 15 yılda diye belirttiğiniz mangaka ya da seri, düşündüğünüz kadar aynı kalmıyor, kalamıyor. Eskiden her hafta ne zaman gelecek diye beklediğim serileri bugün okumaya bile eriniyorsam, demek ki bir sebebi var. Basit örnekler vermem gerekirse, 3 seri de karakter öldürmeyi beceremez ve hep mutlu sona bağlamaya çalışır (Naruto biraz daha iyi bu konuda), arcları inanılmaz derecede uzatıp okuyucuyu ya da izleyiciyi boğarlar (One Piece/Skypiea Arc), seri içinde defalarca aynı örnek yolları takip ederler (Bleach'in her arc'ı kurtarma operasyonundan oluşur, mutlaka birileri kaçırılır, One Piece mutlaka yeni bir adaya varır, karakterler bir şekilde adada birbirinden ayrılır, bir şekilde buluşup kötü adamı yenip yeni adaya geçerler, Naruto hala bıkmadan usanmadan Sasuke'den ibaret şekilde yürüyor).

Ne yazık ki bu gibi şeyler 15 senenin sonunda göze batıyor ve gına getiriyor, o yüzden tekrar ediyorum, her ne kadar zamanında severek okuduğum seriler olsa da, dinazorlara da elveda dememiz gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Her ne kadar benim için; 'Itachi'den önce Itachi'den sonra' olmuş olsa da, ilk göz ağrımdı(uzun seri). Güzel seriydi. Neyse artık op, hxh'a sarılırız :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Özetlemeye çalışırsam, 15 yılda diye belirttiğiniz mangaka ya da seri, düşündüğünüz kadar aynı kalmıyor, kalamıyor. Eskiden her hafta ne zaman gelecek diye beklediğim serileri bugün okumaya bile eriniyorsam, demek ki bir sebebi var.

15 yıl önceki sen ile, şimdiki sen aynı değilsiniz. :P Bu da önemli bir faktör. Artık doymuşluk mu diyelim, olgunluk mu diyelim ya da ne dersek diyelim, bazı şeyleri göz ardı etmek istesek de, göze batıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Keşke Edo Tensei diye bir teknik hiç olmasaydı. O zaman seri gözümde vasata düşmezdi. Sadece bu teknik serinin puanını 2-3 puan düşürüyor bence :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ah nasıl üzüldüm, dur hemen paylaşım yapayım bari:

İşte Gidiyorum(Kazım Koyuncu) - YouTube

Sonunda bitebildiğine cidden çok sevindim. Umarım yandaşların senden nasibini alır da kısa sürede yok olursunuz. O muhteşem 3'lü var ya. Shounen serileri rezil eden.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Arkadaşlar bundan sonra haber hakkında yorum yapılması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta başlık Naruto serisinin bitmesiyle ilgili o yüzden diğer seriler bu başlığı artık ilgilendirmesin.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Haklısın, biraz fazla konu dışı ve sarkastik olmuş cidden. Konu hakkında yorumda bulunan arkadaşlardan bu dağınıklık için ayrıca özür diliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Arkadaşlar bundan sonra haber hakkında yorum yapılması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta başlık Naruto serisinin bitmesiyle ilgili o yüzden diğer seriler bu başlığı artık ilgilendirmesin.

Tamam Özkan One Piece bir tane, tamam bitmesin tamam. :P (<3)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tamam Özkan One Piece bir tane, tamam bitmesin tamam. :P (<3)

O ayrı bir mesele ama konu dışına çıkıyoruz gibi geliyor. :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Toriko okuyun Toriko. Bırakın modası geçmiş shounenleri. :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

crunchyroll da; aralık ayında bi filmle veda edecek diye belirtiyorlar, bence de zamanı gelmişti, artık daha ne kadar bunlara yeni jutsu ekleyecekti merak ediyorum, beğendiğim yanları da var tabii, filler kısımların bazıları hariç, yeni bi proje yapar mı onu zaman gösterir...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ya bir de kelimeleri bold ile kalınlaştırıp yazmışssınız uyarırcasına, artık seriler hakkında laf da edemeyeceğiz, ONE PİECE süper arkadaşlar, ONE PİECE harika ötesi, ben biteyim ONE PİECE bitmesin, ONE PİİİİSSUUUUUU, yeter ki isteyin yani :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yok yahu. İlk başlarda kendi One Piece sevgisi üzerinden konuyu dağıtmayalım diyince (konu zaten sapmıştı) pek irdelemek istemedim - ki pek haddim değildi başkalarının zevklerine burnumu sokmak, bir yerde saygı var sonuçta, onu korumak lazım diye düşünüyorum -. Yoksa Allah göstermesin bazı seviyesiz platformlara döner burası. Zevkler ve Renkler diyerek pek hoşlanmadığım insan tipine bürünüyorum o yüzden. Tabii bir yerde kendimi tatmin etmek adına her ne kadar "Zevkler ve Renkler" desem de sokurdanmadan geçemedim. :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kimse One Piece en iyisi falan dememişken niye böyle yapıyorsunuz ki? Konu, uzunlukları ve işleyiş şekilleriyle alakalıydı sadece. :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Adem

Kalınlaştırarak yazdığım yorum bir uyarı olarak gözükebilir ama söylediğim sözler OP'yi sevmemle alakalı değildi. esaklan987'nin dediği gibi konu kendi amacından tamamiyle çıkıp farklı boyutlara gidiyordu ve eminimki gidecekti. Tabi muhabbet edeceğiz, etmeyeceğiz değil ama her muhabbetimiz için konu başlıklarımız mevcutken burada konuşmak doğru olmuyor. OP ve diğer seriler hakkında yaptığınız olumlu ve ya olumsuz görüşleriniz beni ilgiledirmez. Herkesin zevki farklıdır, karışacak halim yok. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Zaten yeterince seviyesizleşti burası merak etme. Şu başlıkla da iyice emin oldum.

Nerede, neyi, nasıl konuşacağını bilmeyen insanlara da teşekkür etmek lazım bunun için. Konu dışına çıkan gereksiz cümleler, saçma sapan hareketler.

Yahu adam açmış başlığı diyor ki "Naruto bitiyor arkadaşlar haberiniz olsun", özetle anlatılmak istenen bu. Bu başlık altına da gelir bu seri hakkındaki düşüncelerini paylaşırsın olur biter. Başka seriler hakkında açıklama yapmaz, bir de gidip sidik yarışına sokmazsın.

Bu düşüncelerini paylaşırken de saygılı olursun. Saygın yoksa da, varmış gibi davranırsın. Çünkü burası senin gerçek hayatında sahip olduğun arkadaş çevresindeki gibi aynı fikirde olacağın, herhangi bir şeyi hiç düşünmeden dalga geçerek, mantıksızca, yerden yere vuracağın bir yer değil. Burada bir çok insan var. Ve eminim, saydı duyman, en azından kibar olman gereken o konunun burada sevenleri vardır.

"Ay ne üzüldüm, vay ne üzüldüm, rezil üç büyük shounen bıdı bıdı" Bu nedir birader? Bana bunun açıklamasını yapabilir mi biri burada? Bu nasıl bir seviyesizliktir arkadaş. Hayır, bunu yaparak kendini de küçük düşürdüğünün farkında da mı olunamıyor? Face'den, Skype'dan arkadaşınla konuşurken bu şekilde belirtirsin düşüncelerini, burada bu yöntemi kullanmak nedir?

Sonrasında ise, "yok canım, saygılıyız tabi". Ya, ulan :D Şaka gibi cidden.

Bu arada evet, Naruto fanboyluğu yapıyorum. Körü körüne bağlandım çok fena :D

Şu çok övdüğünüz HxH'e de en yakın zamanda başlıyorum.

Edit: Konuya dönecek olursak, manga bittikten sonra yanılmıyorsam bu sene bir filmi çıkacak Naruto'nun. Manga'nın devamı ve serinin asıl finali olacak şekilde söylentiler var ama ne kadar doğru bilmiyorum. Araştırmadım hiç Naruto pek ilgimi çekmediğinden. Ama serinin mangasında günceldeyim ve Kishi 5 bölümde nasıl bitirecek seriyi bilmiyorum. Kafadan en az 10 chapter daha gider diye düşünüyordum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ulan merak ediyorum acaba Naruto taş gibi Hinatayla mı, yoksam gıcık uyuz Sakurayla mı evlencek. 10 yıl sonrasını falanda gösterip bitirseler. O açıdan çok merak ediyorum nasıl sonlandıracaklarını.

Ve kishi yıllardır kazandığı bu paraları naaptı acaba.dftdtr4

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?