Jump to content
  • Kayıt Ol

Parasyte -The Maxim-


painscream

Önerilen İletiler

65165l.jpg

Dünya aslında parazit yaratıkların gizli istilası altındadır. İnsanlara burunlarından veya kulaklarından girerek bulaşan parazitler o kişinin beynini asimile ederek kontrolleri altına almaktadır. Migi isimli bir parazit, lise öğrencisi Shinichi Izumi'ye sol elinden bulaşır ve orada kaldığından ötürü onu tam olarak kontrol altına alamaz. Shinichi, parazit istilasının varlığını öğrenir ve yaşadığı olaylar sonrasında savaşmaktan başka yolu olmadığını görür. Şimdi Migi ile Shinichi beraber yaşamayı öğrenmeli ve insanları sadece yiyecek olarak gören bu yaratıklara savaş açmalıdır. (Tanıtım Akuma_Blade aittir.)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 61
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bLueeekun

    14

  • painscream

    13

  • gundamaster

    9

  • meyday

    5

1. bölüm:

Gayet iyi başladı, seride sansür yok gibi duruyor. Bu varlıklar ile bizim ana karakterimiz savaş halinde olacak. İlk bölümde bir köpek olduğu için yenebildi fakat hepsi bu düzeyde olmayacaktır. Ayrıca, karakter uyurken kitapları karıştırıp bilgi alması hoşuma gitti. Kendini geliştirebilen bir yaşam formu. Kendini izlettirecek ve bir sonraki bölümü merak ettirecek bir yapım olacağını düşünüyorum. Umarım yanıltmaz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İyi uyarlanırsa kendini izletmekten daha fazlası olacaktır, merak etmeyin.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben izlemedim ama çizimleri konusunda biraz bilgi paylaşayım. Ana karakterimiz Shinichi gözlük kullanmıyordu. Ama her ne hikmetse animeye gözlük eklemişler. Bu yüzden mangadaki çizime karakteri benzetemedim. Ancak gözlüğünü belli bir zaman sonra bırakacak. Saçlarını falan değiştiricek. İşte o çizimi mangaya tam uymuş. Bunları spoiler olarak vermiyorum. Hepsini açılış parçasında gördük. Yine açılış parçasında annesinin çizimi olmuş diye düşünürken bölüm içerisinde olmamış diye düşündüm. Yan karakter kızımızda orta halliydi. Birazcık manga ve anime arasında çizim farkı üzerinden yazdım. Bölümü izleyince bölüm hakkında görüşümü de paylaşacağım. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Valla gözlüğü çıkarsa da pek benzemeyecek gibi duruyor. :D Saçlarını diktiği serseri stilinde benziyorsa sorun yok gerçi. :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Seri güzel başladı. Hem bölüm sayısı hem stüdyo hem seiyuu kadrosu vesayre olmak üzere özellikle sansür faktörüyle birlikte iyi bir etki bıraktı. Aslında, sansür lafları son dönemlerde sağlam bir etki bırakmışken, bu seri de azaltılmış doz görmek keyfe keder bir hâle büründürdü.

Bunun yanı sıra,

Mangasını okumamış ama spoiler almak isteyen biri olarak, arkadaki siyahlara bürünmüş über parazitlenmiş arkadaşın derdi nedir?! Baş kötü olmada kendini hemen ifşa etmiş ama ayrıntıları biri biraz da olsa anlatırsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bir sürü kötü karakterimiz var merak etme. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Eminim vardır. Zaten başlar başlamaz kendini belli etti. Zaten parazitler başlı başına dert... Hatta o köpek sahneside tuz biber oldu.

Yine de, afişteki herkesi kucaklarcasına sarmalamış olan kömür karası abimiz kimdir merak ettim. Araştırmak şart...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Güzel başlangıç yaptı. Konusu, şiddet içeriği ve sansür olmaması güzeldi. Manganın çizimlerini gördüm ama animede çizimlerin mangadaki gibi olmaması çok iyi.

Ana karakterin yani adaşımın:D ailesi de ele geçirildi mi diye sorguladım bir an ama sanırım bu yaratıklar ilk ele geçirdiklerinde gizlenmeleri mümkün değil.(Karısı ve kızını öldüren adam örneği)

Şimdilik her şey güzel merakla diğer bölümleri bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

oh be sonunda yaptılar animesini. Mangasını büyük bir zevkle okumuştum. Animesi de aynı mutluluğu verdi.:qaglayacak:

Gelelim ilk bölüme, güzel başladı ancak ne yalan söyliyeyim İzumi'yi bir an tanıyamadım. Günümüze uyarlamışlar. Kötüde olmamış gayet güzel. 90'ların saç stilinden çıkartıp günümüz karakterlerine benzetmişler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Evet gelelim bölüm yorumuma sonunda izleyebildim. Güzel bir başlangıç yaptılar. Günümüzde çıkan diğer serilere benzer olarak bu seride seneler önce çıkmış olmasına rağmen animesi günümüze göre yorumlanmış. Shinichi'nin dokunmatik telefon ve babasının tablet kullanmasına örnek verebilirim. Sadece mangayla değil Madhouse'da kendisinden bir şeyler katmış. Bu seri sayede şiddet içeriğyle değil birazda felsefik ve psikoloji olarakta bakmak gerekecek. İlerleyen bölümlerde net göreceğiz. Bütün karakterler iyi yansıtılmış artı olarak sahneler eklenmiş falan. Herkesin izlemesi gereken bir yapım olarak geçer umarım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Arkadaşlar, manga bölümü de var forumun merak ettikleriniz için. Daha ilk bölümü yayınlanmış serinin olası sürprizlerini bozmayalım.

Dün gece izledim ilk bölümü ve beğendim ben de. Umarım güzel bir seviye tutturur sona kadar. Seyrederken animasyon tekniği de dikkatimi çekti. Kafalar 2D, kafadan aşağısı ise 3D tekniğini ile yapılmış gibi geldi bana. Sizlerin de dikkatini çekti mi bu?

Ekleme: Uzak çekimlerin yer yer tamamı 3D hazırlanmış.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Evet, şu 3D animelere hiç gitmiyor ya. Ne o uzaktan adamlar değişik değişik görüküyor. 2D'nin gözünü seviyim, neyini begenmezler anlamıyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kötüdür diye demedim aslında, bu yapımda böyle bir teknik kullanıldığını vurgulamak istedim özünde. Kendi adıma 3D hiçbir zaman kullanılmasın diyemem, onun da kendine özgü avantajları var getirdiği -derinlik oluşturma gibi-. Ama bunun yanında tabii benim de gönlüm 2D çalışmalardan yana. Hiç değilse 2D yoğunluğu tamamen kaybolmamalı. Parasyte içinde de tamamen kaybolmadığı görmek güzel.

Kötüye örnek olsun:

[bimgx=250]http://i1238.photobucket.com/albums/ff499/maeyday/screen/HorribleSubsParasyte-themaxim-01720p23-38-38.jpg[/bimgx]

[bimgx=250]http://i1238.photobucket.com/albums/ff499/maeyday/screen/HorribleSubsParasyte-themaxim-01720p23-38-29.jpg[/bimgx]

Ben arka plan çalışmasının da yeterince detaylı ve belirgin hazırlanmamış olmasından şikayet edebilir biraz buna ilaveten. Eh, bi'de daha koyu bir atmosferi ve bir gıdım daha yavaş bir temposu olsaydı diye de abartırım. Bluray sürümlerine daha fazla özen gösterildiğinden pek çok rötuş yapılacaktır sanırım üzerinde.

Neyse, seyrin keyfini bozacak kadar kötü bir etmen olmadığı için hikayeye odaklanmakta sıkıtı yaşamadım. Şu halinden de memnunum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. Bölüm:

Bu bölümde de bir parazit ile karşılaştık, bu seferki insan vücudunu ele geçirmiş bir parazitti ama Migi karşısında duramadı. Shinichi' nin yanındaki kız 2 kere sordu " Sen Shinichi' sin değil mi? " diye. Bir bildiği olabilir diye düşünüyorum. Tabii garip davrandığından da böyle sormuş olabilir. Ayrıca şu bakışı oldukça hoşuma gitti. Serseriler Shinichi' ye taş attığında 3 taşı da hızlıca tutup sizi yememi mi istiyorsunuz deyip bu bakışı atıyor.

Bölümün sonunda gözüken karakterlerde de bir iş var muhtemelen. Boşuna göstermemiştir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2.bölüm

Benim için bölümün özeti: Migi. Mantığı, konuşması, tepkisi gerçeğin basitliğinden gelen sarsıcılığı yansıtıyor. Acayip kanım ısındı. Bana biraz Kyuubey havası verdi, iyi geldi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Migi'nin hayatta kalma iç gudusu insanlar ile aynı iken onun tehdit olarak gorulmesi ikilemi ve sonrasındaki dialoglar çok hoştu ikinci bolumde. Tuvalet sahnesi ve kızla olan ozur dileme merasimi sırasında iyi guldum. Yerinde esprilerdi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Özür dileme kısmında yaşanan olay normalde cafede gerçekleşmişti. Ama o kadar kişinin içinde yapmak yerine bir odada yaşanması gayet uygun olmuş. :011:

Animeyi izledikten sonra tekrardan mangaya bakarak karşılaştırma yapıyorum. Olayların chapter sıralanışı olarak karışık gidiyor. Mesela 2. chapterdan bir olay olunca, diğer olay 3. chapterdan, sonraki olayda tekrar 2. chapter şeklinde gidiyor. Stüdyo böyle uygun görmüş olsa gerek ki böyle bir şey yapıyorlar.

Animede en çok dikkat edilmesi başta Migi ve diğer parazitlerdir. Anime sadece seyir olarak değil izleyici ve okuyucuya soru sordurmakla beraber, psikolojik olarak iyi baskı kurmaktadır.

Anime iyi bir düzeyde ilerliyor. En sonda ise iyi bir merak uyandırdı izleyiciye. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Mangayla niye bu kadar karşılaştırma içine giriyorsunuz? Neticede animasyon olduğu için bazı geçişlerin farklı olması doğal. Hikaye bazında değişikliklere gidilirse o sıkıntı lakin sanırım şu an öyle bir şey mevcut değil.

Açıkçası böyle karşılaştırmalı yorumlar iştah kaçırıcı gibime geliyor, bence yapmayın bunu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Dün gece Migi'nin seslendirmesini Aya Hirano'nun yaptığını öğrenince epey şaşırdım, gerçekten iyi performans. Bu akşamın sürpriz haberi de Migi'nin ses efektlerini yapanın on yedi yaşındaki Rinka olduğunu.

ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

3. Bölüm:

Migi yalnızca kendi hayatını devam ettirmeyi düşünen bir varlık. Kendi hayatı devam ettiği sürece kimin öldüğü, kimin yaralandğı önemli değil. Kendi bakış açısından bakarsak doğru düşünüyor. Bu bölümde, Shinichi' ye dövüşte diğerlerini etten duvar olarak kullanmasını önerdi Migi. Tabii, Shinichi için bu kabul edilemez bir şey. Migi' ye kalsa, insan içinde dövüşmek de sorun değil, Shinichi' nin durumunu pek düşünemiyor. İlerleyen zamanlarda fikirlerinin gelişeceğini düşünüyorum.

Seride heyecan giderek artıyor. Geçen bölümde gördüğümüz karakterlerin ikisi de parazit ve birbirlerini tanıyorlar. Hatta bu iki parazit beraber olmuş ve kadın parazit hamile. Parazitler insan vücudunu ele geçirse de, vücut kendi normal düzenini sürdürüyor. Doğan çocuğun bir insan olacağını da söyleniyor seride.

Bir sonraki bölümde A-san ile karşılaşmayı göreceğiz, Migi' nin dediğine göre güçleri hemen hemen aynı. Bu yüzden Shinichi' nin de dövüşe katılması gerekli. Fakat, Shinichi bunu gerçekleştirebilir mi acaba? Şimdiye kadar 2 kişiyi ortadan kaldırmış olsalar da bu işi yapan Migiydi. Birine, parazit olsa bile, zarar vermek Shinichi açısından bir tereddüte sebep olabilir. Öyle bir tereddüt olursa da ikisi de öldürülmüş olacaktır. Bir de bayan öğretmen faktörü var, o da dövüşün içine girip A-san tarafında olursa Migi ve Shinichi için çok zorlu bir dövüş olacaktır. Bir şekilde yenecekler ama bakalım bunu nasıl gerçekleştirecekler?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çıkar artık şu gözlükleri. Bu arada ostlar fena olmuş. Her şeyi bilsemde yine geriyor olaylar.:962129:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bölüm 03

Migi bir parazit form. Dolayısıyla kaynağını düşünmez yalnız kendi yaşamını düşünür. Kaynağını tam olarak ele geçiren bir parazit olsaydı patojen parazit kategorisinde olurdu ve ortada kaynakla ilgili bir şey kalmazdı. Şu anki haliyle kaynakla sadece kommensal ilişkisi olan bir parazit durumunda. Bunun sonucu olarak da Izumi'nin yaşaması önemli. Bu yüzden onu korumak için etrafındaki kişilere önem vermiyor. Kendi aralarında diğer ele geçirilmiş kişilerin varlıklarıyla kendilerini sorguladıklarında ortaya çıkan, "onlar tek varlık biz iki varlığız" düşüncesi, onları birlikte çalışmaya itecek yegane gerçek. Izumi'de bu nedenle dövüşebilmeli.

Aslında öğretmenin Izumi ile irtibata geçmesi ve bilgi alış verişinde bulunmak istemesi Izumi içinde çok yararlı bir durum. Düşman hakkında bir çok bilgiye sahip olabilir, eğer taşları doğru oynarsa.

Bölümde yine varlıklara dair bir sorgulama olması hoşuma giden kısımlardan biriydi. Ele geçirilmiş iki insan bedeni işlevlerini yerine getirirken benlik olarak tamamen yabancı bir varlığın kontrolünde. Dolayısı ile seks yapsalar bile yine insana olgu gerçekleşen bir süreç meydana geliyor ve dişi konak hamile kalıyor. Bu da karşılarında bulunan varlıkları tam olarak ne insan yapıyor ne de parazit. Hüküm verirken zorlanmaya sebebiyet verecek bir gerçek bu. Parazit A'nın davranışındaki haset aslında onun insan dışı olduğunun tek göstergesi. İnsanlar kendilerine tehdit olan her şeyi yok etme düşüncesine sahipler, kendi yaşamlarını sürdürebilmek için. Dünyada sadece güçlüye yer var. Diğer parazit bilgi birikimini artırmak isterken öteki sadece açlığını gidermeye programlı, dolayısıyla onun tamamen insanlıktan çıktığını söyleyebiliriz.

Bu gibi nüanslar seride kimin yaşamaya hakkı olduğunu, kimin olmadığını gösterecek.

Izumi ve Parazit A'nın savaşına da mutlaka matematik öğretmeni karışacaktır. İlk etapta Izumi'nin dövüş konusunda çok becerikli olacağını düşünmüyorum. Bir sonraki bölümde kendsini değişir halde göreceğimiz için şüphelerim olsa da.

Favori bayan seiyum Tanaka Atsuko'nun ayrıca en sevdiğim ders olan matematik dersi hocası olduğunu görmekte ayrı bir ihya etti beni. Öyle sesli ve görünümlü hocaya can kurban. Problemi olayim çözsün beni :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Her şeyi geçtim de OSTyi hiç yakıştıramıyorum Parayte'e :/ Karakter tasarımları değiştirmişler bilmem ne hiç umrumda olmadı ama OST tam bir şok oldu. Bu üçüncü bölümde pek rahatsız etmedi artık alışıyorum herhalde.

Başka alakasız bir nokta ben Migi'yi hep yeşil hayal etmiştim. Düşününce ten rengi olması çok daha mantıklı zaten manga kapaklarında da ten renginde. Nerden geldiyse yeşil. Herhalde uzaylı = yeşil diye şartlanmışım :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Ost olarak dubstep duyunca ben de afallamadım değil. Hani dubstep falan severim ama animedeki sahnelere uymuyordu ilk iki bölümde. 3. bölümde ilk iki bölümdeki kadar sert değildi. Biraz daha yumuşak elektronik parçalar kullanılmıştı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?