Jump to content
  • Kayıt Ol

Inou Battle wa Nichijou-kei no Naka de


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

bdc426a4d274edeb319444964d55a4711407842993_full.jpg

Inou Battle wa Nichijoukei no Naka de PV 2 - YouTube

Normalde yazmayacaktım ama kimse farkına bile varmamamış, yazmadan geçemedim.

Kütüphane klübünün 5 üyesinin o güne dek sıradan bir hayatları vardı, ta ki yaşadığı gerçeklikten sıkılan ve bütün gün süper güçlerle ilgili hikayeler düşleyen Juria Andou gerçekten de evrende bir anomaliye sebep olana kadar. O gün onunla aynı odada olan 4 kız arkadaşı çeşitli süper güçler edinirler. Chifuyu Himeki paralel evrenler ve nesneler yaratabilmektedir. Kanzaki Tomoyo zamanı durdurabilmekte, yavaşlatabilmekte yada ileriye sarabilmekte, ayrıca yerçekimi yumrukları vurabilmekte olduğunu da gördük. Hatoko Kushikawa evrendeki 4 elemente hükmedebilmekte ve onları çeşitli şekillerde yoktan varedebilmekte. Sayumi Takanashi zihin ve iç enerji kontrolü yeteneğine sahip. Juria Andou'nun süper gücü ise Dark and Dark isminde, karanlık bir alev topu yaratabilmesi, havalı görünmesini saymazsak bu aslında... neyse... süprizi bozmak istemezsiniz. :)

Şimdiye kadar sıradan bir süper güç Anime'si gibi görünüyor olabilir ama orası pek öyle dğeil zira bu yapımda ne uzaylılar, ne dünyayı ele geçirmek isteyen gizli organizasyonlar, ne iblis krallar, ne de Mecha savaşları var. Bir günlük hayat / okul komedisinden tek farkı içinde süper güçler olması.

Ayağı yerden kesilmeyen kaliteli mizah serinin en önemli özelliği. Zaten Hataraku Maou Sama'nın yazarının yazdığı bir romandan uyarlanan bu yapımdan bundan daha azını bekleyemezdik. Seiyuu kadrosu ise harika bir iş çıkartıyor. Özellikle zaten çok çok sevdiğim Saori Hayami'nin saf kız tiplemesiyle hayat verdiği Hatoko Kushikawa'yı izlerken sarılasım geldi. Bu kadar mı şirin olunur yarabbim.

Açıkçası seri 2014 sonbahar döneminin en çok beklediğim serisiydi ve yırdığım zaamanın hakkını sonuna dek vererek beni hiç pişman etmedi. Seri genişletilmeye açık bir işlenişe sahip zira ilk bölümden işareti verilen şeyler yok değil. (Süper güçlere sahip olanın sadece onlar olmaması gibi) AAA ve Trigger işbirliği animasyonların harika olmasını sağlamış, su gibi akıyor desem yeri. Ortama uyan ambiansta müzikler ve şarkılar ise sentezi tamamlıyor.

Bu seriyi klişe süper güç serilerinden ve okul komedilerinden sıkılanlara muhakkak öneriyorum. Bir seyirlikten fazlasını aramıyorsanız bile şans verin derim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 7
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    2

  • CloudT

    2

  • cakiphan

    2

  • painscream

    1

İlk bölüm gerçekten iyiydi. Konuya ve çeşitli bilgilere bakmadan, indirip izlemiştim. Yine okul komedisi, sıradan günlük yaşamlar diye devam edecek diye düşünürken, işin içine chuunibyou girdi ve artık iyice sapıttılar, boş boş konuşacaklar sandım. Fakat süper güçlerin dahil olması ciddi anlamda renklendirdi. Ve über süper-güçlere sahip olduklarından ortalık gökkuşağına döndü.

Her karakterin sahip olduğu güç iyi seçilmiş ve ayarlanmış. Fakat Dark and Dark? biraz garip olmuş. ^^; İzleyenler anlayacaktır...

Bir de üstüne üstlük yeni katılan karakter de işin ilginç bir tarafında. Aslında en güçlü karakter olmaya aday durumda. Tabi kafasını çalıştırırsa. Bunun yanı sıra, kendi aralarında yaptıkları mücadeleler görmeye değer.

Kısaca, serinin hem süper-güçleri barındırması, hem günlük yaşamı birleştirmesi seyretmeye değer bir seri hâline getirmiş. Yani, ne beklerken ne çıktı... Bu sezon seyredeceğim serilerden biri oldu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

1. Bölüm:

Kendini sıkmadan izlettirdi, bölüm sonu nasıl geldi anlamadım. Komedi yönü ve özel güçler hoşuma gitti. Her zaman sevmişimdir başkasının gücünü çalan karakterleri. Keşke ana karakterimizin özelliği bu olsaydı.

İlk bölümde ana karakteri baya ezdiler yalnız. Bu kadar mı işe yaramaz olur bir yetenek(tabii diğer karakterlerin gözünde) :D Vurmayın artık adama dedim bölüm sonunda. İşe yarar bir tarafı vardır elbet diye avutmak da geldi içimden.

İşin içine kötü karakterler de girecek, güç çalan kızımıza mesajı kim yolladı ve ne amaçla? Karakterlerimiz tek değil. Bir de kötü karakterleri de geçtim, bu güçler nasıl uyandı mevzusu var. Hepsinin 6 ay önce uyanmamış, Kudou( güç çalan kız) 1 ay önce uyanmış güçleri. Bunu da açıklarlar umarım.

Bu sezon için güzel bir seyirlik olacağını düşünüyorum. En azından bir şans verilmeli.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk 10 dk bizim Chuunibyou serisindeki gibi hayal ettiklerini sanıyordum. Dedim Hmm yine bir hayal komedi serisi meğersem ciddi ciddi süper güçleri varmış. Çok şaşırdım öğrenince.:gul gul:

2. Bölümü merak ediyorum napıcaklar bakalım süper güçlerle. Yamada-kun ve 7 cadı serisini andırdı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Bölüm 7

Bu bölümün adını; Hatoko koyalım... (Adını Hatoko koydum.)

Çok fena bir bölümdü, çok. Andou itine az sövmedim. Sırf kendi chunii anlayışı yüzünden... Ah ulan!! Yaktın beni, Hatoko. Seiyuusunun stalker'larından olarak, can verdiği her karakter de ayrıca, özenle sevilir ve dolayısıyla Hatoko burada çıldırırken, biz de az kahrolmadık... Bir yandan da hayranlıkla izledik tabi.

Not: Ha çıktı ha çıkacak diyordum sonunda çıktılar. Gelecek bölüm de, istenileni verecek gibiler yani sonunda rakipler belli oldu. Ve bizim kızıl kafanın "Sonsuz Paradoks"n abisinin bir haltlar karıştırdığını biliyordum... İt herif. Ağzın iyi çalıştı ama Hatoko'ya bir şey yaparsa var ya, çizerini bulur, ağzınla burnunu yer değiştiririm... Çok sinirliyim bugün...

Sebebi: Sorachi Hideaki Goril-sensei son sayıda bize çok fena gol attı... Neyse konumuz bu değil ama çok fenalardayız.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

konuyla alakasız

her yere serpiştirilen rawlardan görüldüğü kadarıyla o lanet goril bu haftada fena gol atmış hat-trick yapıp seriyi bitirmese bari

bölüm ile ilgili

böyle birşeyi ilk defa görüyorum cips paketini açmaya calışıp ama açamayıp debelenirkene power up almak nedir yahu :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

istediğinde acımasız olabiliyormuş bu seri. İkinci sezon ne zaman gelir acep

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...

İlk duyuruluş anından beri izleme listeme almaya karar vermiştim, Saori Hayami'yi kadrolarına eklediklerini öğrendik ALLLAAAAAAAAAAAAH dedim. Amma velakin seri vaad ettiği potansiyelin altında kalıyor, ne doya doya güldürüyor, ne akılda kalıcı bir hikaye dokusu örmeyi başarıyor. Saori Hayami'nin performansından dolayı unutulmazlaşabilecek rage sekansı haricinde zihnimde hayal kırıklığı olarak hatırlayacağım bir yapım oldu kısaca.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?