Jump to content
  • Kayıt Ol

Garo The Animation: Carved Seal of Flames


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

tumblr_n7h5sona8z1qbbpyfo1_500.jpg

Hristiyanlığın ortaya çıkışından çok önce bile insanlardan içgüdüsel olarak nefret eden ve onları yiyecek olan gören kötücül varlıklar vardı. Onlar deforme formlara sahip vahşi yaratıklardı ve zamanla insan toplumunun içine sızıp onları içten içe öldürmeye başladılar. Makai şövalyeleri ise karanlık bir anlaşma ile kendilerini bu yaratıkları bulmalarını sağlayan becerilere ve onları yokedebilecek zırhlara sahip olan insanlardı. Her şövalyenin kendisine özel yapılan bir tür sınırlandırıcıya ihtiyacı vardı aksi takdirde yavaş yavaş birer iblise dönüşmeye başlıyorlardı. Öte yandan Makai şövalyeleri de Horror'ların komplolarından ötürü kendilerini gizlemek zorunda kaldılar.

Ortaçağ'da bir cadının yakılmasına tanık olan Makai şövalyesi German Louise, cadının taşıdığı bebeği kurtardı ve onu toplumdan uzakta büyüterek yeni Makai şövalyesi Leon olarak eğitti. German ve Leon, cadı avı tüm hızıyla sürmekte iken Valiante krallığına musallat olan yüksek seviye bir Horror'u bulup ortadan kaldırmakla görevlendirildiler ve bu savaşta yer yer Makai Rahibesi Emma Guzman tarafından desteklendiler. Kral'ın oğlu Alfonso ise, kraliçenin bir komplo sonucu hapsedilmesine tanık olup insan avının bir parçası haline getirilince eninde sonunda yolu German ve Leon'la kesişeceği bireysel bir mücadeleye girecekti.

[bIMGX=600]http://www.j1studios.com/wordpress/wp-content/uploads/garo_makai_no_hana_by_yorkemaster-d7iw5vt.png[/bIMGX]

Garo külliyatı asla bir Kamen Rider yada Super Sentai tarzı bir külte dönüşmedi ama bazı tokusatsu'ların vahşet ve çıplaklık/cinsellik içeriğinden ötürü (Bkz fikir vermesi açısından bu ) gece kuşağında yetişkinlere özel olarak yayınlanabileceğini kanıtladı. Dahası 4 TV serisi sezonu, spinoff filmler ve benzeri extra'lar çıkartarak çalakalem yazılmış bir süperkahraman hikayesi değil, kendi dinamiklerine sahip karanlık ve geniş bir evren kurgusu da yaratabileceğini de gösterdi. Wikipedia'da Realm of Garo başlığı bu konuda fikir verebilir: http://en.wikipedia.org/wiki/Realm_of_Garo

Garo dendiğinde Keita Amemiya denmelidir herşeyden önce. Kimdir denirse Keita Amemiya 1959 doğumlu yönetmen, senarist, özel efekt uzmanı ve görsel tasarımcıdır. Yapıtlarında gotik, rahatsız edici ve organik tasarımlar kullanır. Magical Girl Squad Arusu, Iria Zeiram, G9 gibi Anime'lerin yanısıra Mechanical Violator Hakaider'in Live Action uyarlamasında, ZO ve Shin Kamen Rider'de yaratık tasarımcısı ve özel efekt yönetmeni olarak yeralmıştır. Genji: Days of Blade, Clock Tower 3, Shin Megami Tensei IV, Onimusha serisi ve Rudra no Hiho gibi oyunlarda sanat yönetmeni, şef tasarımcı ve yaratık tasarımcısı olarak çalıştı. Ayrıca ülkemizde de yayınlanmış olan Tokkei Winspector ve Kidou Keiji Jiban serilerin yaratıcısıdır.

Garo'nun şef yaratık dizaynırı ise Yasushi Nirasawa'dır. 1963 doğumlu illüstrator olan Nirasawa 80'li yılların sonları ve 90'ların başlarında Kamen Rider, Guyver, Hellraiser, Inazuman gibi karakterler için Hobby Japan dergisinin Creature Core sayfasında gotik sculpture'lar hazırlıyordu. Bu dizaynların gördüğü ilgi üzerine Beast Warriors ve Stormbringer gibi bazı oyunlara kapak illüstrasyonları yaptı. Sonraki dönemde Vampire Hunter D: Bloodlust, Final Fantasy: Spirits Within ve Ironman: Rise of the Technovore gibi animelerin yanısıra Godzilla: Final Wars filminde, Soul Calibur serisinde ve Monster Hunter : Frontier G oyunlarında yaratık dizaynı yaptı. En bilinen işleri ise Kamen Rider Blade'deki Undead, Kamen Rider Kabuto'daki Worm ve Kamen Rider Den O'daki Imagin dizaynlarıdır.

Nirasawa genel manada aismetriden doğan rahatsızlık hissi yaratmak üzerinde duran bir tarza sahiptir. Yaratıkların iç iskeletleri buna örnek olarak verilebilir. Benzer şekilde çeşitli hayvanların (çoğunlukla parazitler ve böcekler) vücut yapılarını insan-yaratık taslakları üzerinde sıkça kullanır. İnsansı yüzü olan yaratık dizaynları ise genellikle ya zırhlı yada kadınsı ve çıplaktır.

1963 doğumlu Takayuki Takeya Garo serisi tasarımcılarından birisi olmasının yanısıra Japonya'nın en yetenekli sculpturist'leri arasında gösterilir. Kendisi aynı zamanda Bandai'nin serbest yorumlu collectible ürünleri Super Imaginative Chogokin ve S.I.C.'den sorumlu dizaynırdır.

Divergence Eve, Geneshaft, Gilgamesh, Noein, Misaki Chronicles ve Heat Guy J gibi yapımlarda tasarımcı olarak çalışmıştır. Kamen Rier ZO'da yardımcı dizaynırlık ypmıştır ve Rebuild of Evangelion 3.33'ün başındaki Giant God Warriors segmentindeki tasarımlar kendisine aittir. En bilinen eseri ise Final Fantasy VII: Advent Children ve Final Fantasy Versus XIII'deki yaratık dizaynları ve Tekken'deki Yoshimitsu, Devil Jin ve Devil Kazuya gibi karakterlerdir. Ayrıca Bungie oyunu Destiny ve şu sıralar yayını yeni başlayan Kamen Rider Drive'de dizaynlar yapmıştır. Ayrıca Shingeki no Kyojin filmlerinin dizaynlarını yapacaktır.

Takeya yapımlarında genellikle samuray zırhları, Japon folklöründeki oni ve yokai'ler veya mitolojik yaratıklardan esinlenmiştir.

GARO-animation.jpg

Giriş faslını bu kadar uzun tutmamın sebebi aslında bu seride ne kadar büyük bir potansiyel gördüğümü ve beklentilerimi betimleyebilmekti. Maalesef olmadı, olamadı. Özet geçmek gerekirse Garo The Animation, Garo ismini, şarkıları hazırlayan JAM Project'i ve seiyuu kadrosunu haketmeyen bir çalışma olmuş. 2D ve 3D sekanslar çok alakasız, 2D kısımlar sezonun en kalitesiz işleri arasında sayılabilir. Aksiyon sahneleri başladığı gibi bitiyor ve akıcı değil. Kan adeta çamur gibi döküldüğü için serinin neden sansüre uğramadığını anlamak zor değil. OP sekansını izlemeye tahammül edemek bile sınav gibi. Öykü bir sidestory materyal olarak ilginç sayılabilirse de hala çok yüzeysel. Karakterler içerisinde bir tek Makai Priestess Emma ilginç gibi, o da o kadar. Eğer bu seriyi MAPPA serine bir Studio IG yada Ufotable yapsa hit olabilirdi ama şu haliyle sadece Garo külliyatının aşırı hayranlarına hitap ediyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 ay sonra...
  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    1

  • cakiphan

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

tüm olanlarla 13-14 e kadar fena değil. 2d o kadar yadırgamadım , yakıştırdım bile denebilir. Leo kendiyle barışıp güzel bir dönüş yapar yakında

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?