Jump to content
  • Kayıt Ol

Yeni Arslan Senki Adaptasyonu


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

[bimgx=550]http://www.shinforce.com/gallery/HeroicLegendArslan.jpg[/bimgx]

Legend of Galactic Heroes roman serisinin yazarının bir diğer çok tutulan eseri olan Heroic Legend of Arslan'ın, geçen yıl Full Metal Alchemist'in yaratıcısı Hiromu Arakawa tarafından hazırlanmaya başlayan Manga'sından yeni bir Anime serisine adapte edileceği duyuruldu. Heroic Legend of Arslan 1991-1993 arasında 6 bölümlük başarılı bir OVA uyarlamasına da sahipti.

Pers imparatorluğunun tarihinden hareketle hazırlanan, politika ve askeri stratejiler üzerine ağırlıklı olarak eğilen bu tarihi-fantezi kurgunun konusu kısaca şöyle:

Pers imparatorluğunun üstünde kara bulutlar dolaşmaktadır. İşgalci Lusitania ordularının sınıra dayanması üzerine savaş kaçınılmaz hale gelmiştir. Fakat Pers ordusu mareşalinin yeğeni olan askeri danışman Daryoon gerek işgalcilerinin ordularının çok iyi süvari birliklerine sahip olmasından, hem de ani şekilde çok yoğun bir sis bastırmasından dolayı ilk saldıran taraf olmayı onaylamadığını söyler. Lord Kharlaan'ın pohpohlamaları ile sağlıklı düşünemez hale gelmiş Kral III. Andragoras öfkelenir ve Daryoon'u tüm yetkilerinden azlederek huzurundan kovar. Tahtın varisi Arslan babasıyla beraber savaşa gider fakat hem bastıran sis, hem düşmanın yangın çıkartarak birlikleri çembere alması, hem de Kharlaan'ın kendi komutasındaki birliklerle krala ihanet etmesi üzerine büyük bir yenilgi gerçekleşir. Daryoon, Kharlaan'ın bu ihanetini hayatıyla ödetmeye kararlıdır fakat etrafı sarılınca intikam yemini ederek prensi korumak üzere geri gitmek zorunda kalır. Arslan ve Daryoon güvenecek kimseleri kalmamış şekilde bir çıkar yol ararken kaderin bir oyunu ile yolları her biri farklı geçmiş ve karakterlerden dört kişiyle kesişir: Çocuk hizmetkar Elam, sarayın eski tarihçisi ve danışmanıyken sürgüne gönderilen bilge Narsus, paralı askerlik ve ozanlık yapan hilekar Guibu, savaşçı rahibe Farangis. Kendisine sadık birliklerden bir ordu toparlamak için zamanları sınırlıdır zira başkenti teslim almış, iyi donanımlı ve eğitimli 300 000 kişilik bir işgal ordusu sözkonusudur. Arslan'ın ve yoldaşlarının mücadelesi onun ülkesinin kurtuluşu yada yokoluşu arasındaki çizgiyi belirleyecektir. Öte yandan Kharlaan'la tekrar kaşılaşmaları Arslan'ın haberi bile olmayan eski bir takım gerçekleri su yüzüne çıkartacaktır.

Arslan Senki OVA'larının çok da uzak olmayan bir zamanda Blu Ray'inin de çıktığını haber vermiş olalım. Zamanının en iyi seiyuu kadrosuna sahip olmasından dolayı yeni serinin eskisini bu yönüyle aşabileceğini sanmıyorum ama bekleyip göreceğiz.

arslan4.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 16
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    5

  • Bakayalo

    3

  • CloudT

    1

  • Ronnie92

    1

Filmlerdeki olay sanırım birazda anime dünyasına bulaşıyor. Yani eski manga serilerinin yeni adaptasyonları. Tamam belki bu söylediğim aşırı kaça bilir ama bence gayet iyi bir olay :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sabırsızlıkla bekliyorum, yeni çizimlere çoktan alıştım bile. Yani alışılmayacak gibi de değil. Ve rengarenk, "kanlı canlı" görebilirsem daha ne isterim.

Merakla bekleyenlere +1 daha.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yeni adaptasyonun mangasını okuyorum güncel olarak fakat çok yakında animesinin gelebileceğini düşünmüyorum. En az bir yılı var desem abartmış olmam. Ama animesinin gelebileceğini duymak sevindirici bir haber oldu. Gerçi full metal deki gibi mangası bitmeden başlayıp mangasının geçebilir sonuçta roman tamamlanmış olaylar belli vs.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Animesi gelirse izlemek isteyeceğimi düşünüyorum. Gerçi Prince of Persia gibi birşey mi ondan da emin değilim

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Seri Nisan ayında yayına başlayacak fakat stüdyo olarak Studio Pierrot'un seçilmiş olması beni hayal kırıklığına uğrattı. Ufotable yada Producton IG olaydı iyiydi.

Yönetmen Noruyuki Abe olacak bu arada. Gakko no Kaidan, Kuroshitsuji 3. sezon, Yu Yu Hakusho, Great Teacher Onizuka, Flame of Recca ve Bleach'den tanıyoruz kendisini.

Kaynak : ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

Stüdyo da kadro da fakir olmuş. Ben daha hikayenin epik tarafını biraz daha geliştirebilecek bir stüdyo ve yönetmen olur belki diye ümitleniyordum :006: Bleach filmlerinin yönetmenine verdiklerine göre shounen tarafına yüklenecekler anlaşılan. Gerçi senaristin elinden Katanagatari de çıkmış, boru değil, ama NisioisiN uyarlamakla epik uyarlamak bambaşka şeyler... Biraz ümidim kırıldı ama bekleyelim görelim, düzgün bir şey ola inşallah.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Üst kısımda bulunan yorumlara katılarak devam edeceğim.

Gönül isterdi ki, Noboru Ishiguro, yönetmenliğini üstlense. Ancak maalesef böyle bir şey imkansız. Ölümü pek çok seven için ve tabii böyle bir eser beklentisi için hayal kırıklığı oldu. "REMAKE" konusu pek hoşlanmadığım bir konu. Ha, arada istisnalar yok değil, ancak "asıl" taraftarı bir insan olarak, yeniden yapımların başka bir yapım gibi görünmesi konusu için pek iyi şeyler hissetmiyorum. Sadece "animasyon" kalitesi anlamında iyi oluyor maalesef kendileri. Diğer birçok yönden, usta isimler alınmadığı için ve "kalitesiz" diyebileceğim kişiler üstlendiği için ortaya çıkan iyi olmuyor haliyle. Ve kadro tabii hayal kırıklığı. Yu Yu Hakusho yönetmenliği dışında pek hoşnut olmadığım bir isim kendisi. Hayır, Yu Yu Hakusho o kadar sevdiğim bir eser değil zaten, ancak aralarında en fazla sevdiğim o. O konu için bile hayal kırıklığı ve "kalitesiz" diyebileceğim sevgili Noruyuki Abe, pek hoş olmamış. Asıl eserin yerini tutacağını dahi zannetmiyorum maalesef. Sadece kalitesiz bir eser ve "animasyon" kalitesi fazlalığı olacak. Studio Pierrot olmamalıydı. Gönül isterdi ki, keşke Toei Animation olsa, ancak maalesef yok.

Legend of Galactic Heroes gibi bir yapımın, daha doğrusu benim için ve birçok kişi için çok başka olan bir yapımın, efsanevi ve başyapıt diyebileceğimiz bir yapımın, yazarının diğer bir eserinin böyle harcanması pek kötü olmuş. Ön yargılı olmak istemiyorum ama, gerçi daha şimdiden hayal kırıklığına uğradım. Açıkçası böyle bir kadro ile falan pek yanılacağımı zannetmiyorum, olacak iş değil yani. Hoş olmadı...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

Bu, önceki animenin yeniden yapımı değil yalnız, o noktada olası yanlış anlaşılmaları gidermeliyim. Temmuz 2013'te Hiromu Arakawa'nın çizmeye başladığı manganın uyarlaması bu. Aynı romanın farklı bir manga yorumunun uyarlaması yani. Arada bir asıl-nesil ilişkisi yok. Hakikaten o başka bu başka. Arakawa'nın mangası tuttu; aynı dergide yayımlanan Shingeki no Kyojin'in animeden aldığı gaz da hazır devam ederken fırsatı kaçırmayıp manganın ilerlemesini beklemeden Arakawa'nın çizimleri ve hikayeye yaklaşımından yola çıkan yeni bir uyarlama yapmak istediler muhtemelen. Arakawa'nın senaryoya katkıda bulunacağı da -en azından henüz- belirtilmediğine göre büyük ihtimalle animeye katkısı karakterlerin fullmetal versiyonlarından çok öteye gitmeyecektir. Belki mangayı okumakta olanlar fazla afallamasın diye ilk iki üç bölümde olaylar mangadakine paralel gider, en fazla o. Daha ziyade Tanaka'nın romanının Makoto Uezu tarafından yorumlanmış halini göreceğiz.

Bu Uezu; Kamisama Dolls'dan Ansatsu Kyoushitsu'ya, Katanagatari'den Yuuki Yuuna wa Yuusha de Aru'ya, Utawarerumono'dan Akame ga Kill'e, Seto no Hanayome'den Aoki Hagane no Arpeggio'ya kadar epey bir anime dizisinin genel kompozisyonunu üstlenmiş, son zamanlarda özellikle el üstünde tutulan bir senarist; çok da kötü bir şey çıkaracağını sanmam, sadece epik bir hikayeyi iyi yorumlayabileceğine güvenim yok. Öte yandan kariyerinde School Days'in de olması insanı şüphelendirmiyor değil :D

Kısaca, önceki Arslan Senki animesi ile bunun arasındaki ilişki, Nosferatu ile Coppola'nın Dracula'sı arasındaki ilişkinin bir benzeri. Aynı animenin yeniden yapımı değil bu, aynı romanın farklı bir uyarlaması. Asıl-nesil olayına girersek hepsinin aslı Nasreddin Şah'ın "Emir Arslan-ı Namdar" hikayesi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Arslan Senki merak ettiğim bir yapımdı. Hiromu Arakawa yeni manga adaptasyonuna başlayınca anime olur kesin diye düşünmüştüm. Diğer iki mangasının anime yapımlarını düşünürsek gerçekleşmesi zor bir ihtimal değildi. Hiromu Arakawa sevip saydığım bir mangaka ancak Arslan Senki için Vinland Saga, Vagabond gibi seinen tarzında karakter tasarımları daha uygun oldurdu. Akuma_Blade’in yukarıda paylaştığı ova görselleri gibi olabilir mesela. Animenin yapımından sorumlu kişiler pek iç açıcı değil ama Arslan Senki izleyebilmek için bulacağımız tek fırsat bu olur herhalde. Aslında şu ana kadar yapılması gereken bir animeydi, anca işte popüler olmuş bir mangaka uyarlamaya başlayınca yapımcıların dikkatini çekti yoksa hiç esamesi bile okunmayacak. Maalesef artık böyle eserler anime sektöründe iş yapmıyor Bu eserin hakkını vererek bir anime yapamıyorlarsa diyebileceğim bir şey yok zaten.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölüm 5 Nisan'da yayınlanacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...

Daryoon ve Elam neyse de -Daisuke Namikawa sevmeme rağmen hem de- Narsus ve Guibu seslendirmelerini beğenmedim. En başarılı casting ise bana göre Farangis rolü için Maaya Sakamoto'nun projeye katılması olmuş.

http://www.youtube.com/watch?v=EAfOEWgkKIw

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aynı romanın farklı bir uyarlaması olsa da bu eski OVA'nın çizim tarzını seviyorum. OVA'yı gerek konusu olsun gerekse işlenişi olsun baya bir keyif alarak izlemiştim. Yapımın dönemine göre çok başarılı karakter tasarımları vardı ve yapım taşıdığı tüm etiketleri layığıyla taşıyordu, özellikle de 'adventure' ve 'fantasy' özelliklerini. Yeni, yani farklı bir uyarlama olacak bu yapım da umarım eski yapım kadar başarılı olur. :)

Fanları parmakları çalıştırmış bile, seri daha başlamadan puanları çoktan kapmış. :P:D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

Daryoon ile Elam bana da "eh işte" geldi, bu videolardaki birer ikişer cümleye bakarak. Ama diğerlerini mangada okuduğum kadarıyla karakterlere bayağı yakışmış gördüm.

O diil de kompozit yayı ne güzel çizmişler öyle :D Sadak da tam yerinde, ut falan da gerçekçi görünüyor... Düzgün bi şey olacak inşallah ya, ümitlenmeye başladım biraz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

sırf ana karakterlerin tipine baktım, arakawanın serisi oldukça geri planda kalmış. o bishounen yeşil saçlı ahu ikemen nerde, o beyaz saçlı çakma edward nerde.

ana karakter önemli. seriyi izlemeden önce bakarım karakter karakter mi diye... öhm o laf öyle değildi neyse :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Ben umutluyum bu seriden güzel olacağını düşünüyorum. Farangis eski seride de favorimdi. Maya Sakamato'nun naif sesiyle tekrar can bulması güzel olmuş. Daisuke Namikawa'yı severim ama o role yakışmadığını düşünüyorum. Kaneto Shiozawa Narsus karakterini ölümsüzleştirmişti adeta yeni bir ses pek dolduramaz onun yerini.

MAL'da eski ovanın karakter resimlerine yeni serideki karakterlerin resimlerini koymuşlar, olacak iş değil :/

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yuuki Kaji, Ginkamen (Silvermask) için ölümüne kasmış kendini ama neticede başarmış gibi. Bu rolü OVA'da Shiuchi Ikeda seslendiriyordu neticede. Bu rol kendisini ileriye doğru geliştirebileceği ilk tecrübe olabilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?